Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

31 Δεκεμβρίου, 2018

ΕΝΑ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΕΤΙΔΗ !!

,,Η ΑΛΗΘΕΙΑ όμως μένει! Έδειξε πως ένας άλλος τρόπος «διακυβέρνησης» του Δήμου, ΥΠΑΡΧΕΙ!,,

Νίκος Μαγκλάρας: 
με Στέλιος Παλαρμάς και Tsimentas Giorgos.

Επειδή δεν θέλω να φαίνομαι απαισιόδοξος, στα μάτια φίλων του facebook και όχι μόνον!

Θέλω να πιστεύω ότι είμαι αντικειμενικός και να έχω το μυαλό ώστε να αναγνωρίσω το έργο που κάνει κάποιος αν και δεν ανήκω στο χώρο του και στο κόμμα του.
Όπως έχω ξαναγράψει δεν έχω οργανωτική, ούτε εκλογική σχέση με το ΚΚΕ… έχω τις απόψεις μου πάνω στο θέμα…
Τότε που ο μακαρίτης ο Κοσιώνης είχε φτάσει στη δεύτερη Κυριακή τον ψήφισα. Βέβαια δεν τον είχα ψηφίσει σαν υποψήφιο βουλευτή…
Ούτε τον Κώστα είχα ψηφίσει ποτέ στις δημοτικές εκλογές!
Το ’14, ως μέλος τότε του Σύριζα, ακολούθησα την εντολή του τότε κόμματός μου και την δεύτερη Κυριακή, ψήφισα τον Κώστα…
Θεώρησα υποχρέωσή μου, γιατί έτσι μου έβγαινε μέσα στο μυαλό μου, να στηρίξω τον πρώτο καιρό τουλάχιστον, την ψήφο μου και να αποστασιοποιηθώ από τους άλλους (μερικούς;) τότε συντρόφους μου, που από την πρώτη μέρα ΦΤΥΝΑΝΕ την ίδια την ψήφο, που έλεγαν ότι έδωσαν…

[εδώ να ανοίξω μια μικρή παρενθεσούλα… Ειλικρινά δεν ξέρω πόσοι από τους πρώην συντρόφους μου ψήφισαν έτσι όπως είχε αποφασίσει το κόμμα… εκ των υστέρων κατάλαβα ότι αρκετοί ήταν αυτοί που δεν ήθελαν να «μολύνουν» τα χέρια τους και την ψήφο τους, δίνοντάς την στους «ορκισμένους» εχθρούς «μας»… κάνανε κάτι όπως και με το δημοψήφισμα… (υποψίες και ψίθυροι)]!!!
Τέλος πάντων, έπρεπε, όσοι τουλάχιστον είχαμε αποφασίσει να τιμήσουμε την ψήφο μας, να περιμένουμε… η αναμονή οφείλονταν (έτσι κατάλαβα εγώ τουλάχιστον) στο να καταφέρει η νέα δημοτική αρχή να βάλει σε μια τάξη ΤΑ ΠΑΝΤΑ, μέσα στον Δήμο και κυρίως τα οικονομικά του…
Και γρήγορα και νωρίς, νωρίς άρχισαν να φαίνονται τα σημάδια μιας τελείως διαφορετικής διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων, μέχρι του σημείου να πάψει πια να είναι μια απλή διαχείριση, αλλά μια καθόλα ολοκληρωμένη διακυβέρνηση του δήμου με νέα δεδομένα και ιδέες. 
Πρωτόγνωρα για την πόλη τούτη, τουλάχιστον από το 1990, που πρωτόρθα εδώ, αλλά και για όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας.
[Έτυχε να έχω προσωπική εμπειρία, όταν επισκέφτηκα το Παμπελοποννησιακό το ’16, ως μέλος μιας επιτροπής. Και είχα δει τι έργο είχε γίνει εκεί, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι, (συναυλίες) σε τι ελεεινή κατάσταση ήταν!]
Και όλο αυτό σε ένα οικονομικό περιβάλλον φτώχευσης του κράτους και εχθρικό (όπως το νοιώθω) εκ μέρους της κεντρικής κυβέρνησης!
Εισπράττω δε, έτσι μου φαίνεται, την «ζήλεια» δημοτών άλλων πόλεων!

[ελπίζω αυτή η ζήλεια να γίνει αφορμή διαφορετικών επιλογών για τους δήμους τους, έξω από τις στερεοτυπίες για κάποιους, του τύπου έτσι τα βρήκα από τον παππού και τον πατέρα μου!]
Όλον αυτόν τον καιρό, έδωσε δείγματα αυτού που θα λέγαμε του τι πραγματικά είναι αυτά με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί μια καλώς εννοούμενη Δημοτική αρχή.
Κυρίως, δηλαδή, ότι βοηθάει στη βελτίωση της διαβίωσης των δημοτών.
Κοινωνικών αναγκών, ψυχαγωγικών αναγκών, οικονομικών αναγκών…
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ότι έκανε τα πάντα, ή και με αυτά που καταπιάστηκε τα τερμάτισε! Και υπάρχουν πολλά καινούργια που πρέπει να γίνουν! 
Και από αυτά που καταπιάστηκε, πολλά πρέπει να ολοκληρωθούν!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ όμως μένει! Έδειξε πως ένας άλλος τρόπος «διακυβέρνησης» του Δήμου, ΥΠΑΡΧΕΙ!
Όλο αυτό, πρέπει να ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει και ο καινούργιος κύκλος!
Και το ότι υπάρχουν φίλοι δω μέσα που τελειώνουν το σχόλιό τους ως «…απλά να στο πω θα νικήσουμε!!!!», είναι κάτι που γεμίζει αισιοδοξία!

Για την πόλη μας, ρε γαμώτο!!!
Για τους δημότες, ρε γαμώτο!!!
Να μην ξαναπάρουν στα χέρια τους τον Δήμο οι προηγούμενοι, ρε γαμώτο!!!

ΥΓ. και τι άσχημος που είναι, θεούλη μου! ούτε το σκίτσο δεν μπορεί να ωραιοποιήσει κάπως την κατάσταση! εξεπίτηδες το έβαλα! Πρόταση: φέτος να φτιάξουν οι γνωστοί τιτανοτεράστιοι στο καρναβαλικό χιούμορ, ένα άρμα με την ασχήμια του δήμαρχου!!! Έτσι νάχει συνέχεια το περσινό περί «προσφυγικής» προέλευσής του!!!




Απ' τα Σχόλια:




Basileios Papanikolaou Είναι πως τα λες δεν έχει κομμα μπροστά στο εμείς ο πελετιδης ΚΚΕ το εφάρμοσε τον θέλουν όλοι εκτός από τους κομματικά ανεξάρτητους ΠΑΣΟΚ ΝΔ. Κτλ εφάρμοσε πρόγραμμα που δεν περίμενε κανείς αλληλεγγύη, πρόνοια, διαφάνεια τα πέτυχε όλα αυτός ο μιζερος, κουμουνιστης εκεί που οι άλλοι απέτυχαν αποδειγμενο


Γιώργος Πάλλης Πολύ καλό για γσυροανάρτηση❤️και σκέψου τι θα έγραφες, αν δεν είχες την ατυχία να ανήκεις στον πουροέφηβο😊είσαι καλό παιδί, αν και ψιλοφοβάσαι το ΚΚΕ. 💋ψήφα τον Κώστα και ας μας φοβάσαι ρε😎στην πράξη και όχι στα λόγια δένει το ατσάλι 😊Καλή Χρονιά, υγεία και ανοιχτή καρδιά ρε παλιόγαυρε. Και να σε αγαπάνε, αυτοί που σε αγαπάνε, όσο σε αγαπούσαν και πριν.💋Σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος...✊✊✊


Anastasios Drassidis Πατρα - Πελετιδης και η Δραμα προσυπογραφει


Gerasimos Grammatikopoulos Την στηριξη που εχει ο Πελετιδης απο κοσμο εκτος του "κομματικου χωρου" του δεν ξερω αν υπαρχει αλλος που μπορει να την ανταγωνιστει σε πανελληνιο επιπεδο. 
Γιατι ο Πελετιδης απεδειξε ΕΜΠΡΑΚΤΑ πως ειναι Δημαρχος για τους Δημοτες και οχι για προσωπικο ή κομματικο οφελος.
 Κι αν εχει "ασχημη" ποντιακοφατσα με την παλιομοδιτικη μουστακα και τα τετραγωνα γυαλια, ο κοσμος βλεπει εναν πανεμορφο ΑΝΘΡΩΠΟ - στο τελος αυτο μετραει και γιαυτο τον αγκαλιαζουν ΟΛΟΙ.
Ναι, δεν τα εκανε ολα τελεια. 
Εξαλλου, ενας Ανθρωπος δεν μπορει να ειναι τελειος εξ ορισμου. Ναι, υπαρχουν σημεια που χρηζουν βελτιωσης, συνεχισης, ολοκληρωσης. 
Ναι, υπαρχουν και παραπονα αιτιολογημενα. 
Το κρισιμο ομως ειναι αυτο που λες Νίκος Μαγκλάρας: να μην πεσει ο Δημος και παλι στα χερια των πεινασμενων εργολαβολατρων. 
Να μην χαθει ο Δημος απο τον λαο του. Γιατι η συγκεκριμενη χρονικη συγκυρια θα κρινει το μελλον μας στην πολη μας για τα επομενα 50 χρονια τουλαχιστον.
Το ζητημα που προκαλει μια σχετικη ανησυχια και ωφειλουμε να ειμαστε σε επιφυλακη ειναι πως σκιαγραφειται πλεον αρκετα καθαρα η στρατηγικη της απεναντι οχθης για την επιτευξη της εκλογης ενος Δημοτικου Συμβουλιου που θα αναχαιτισει την δραση του. 
Ο ισχυων εκλογικος νομος που καθοριζει την συνθεση του Δημοτικου Συμβουλιου βασει απλης αναλογικης απο την 1η Κυριακη ειναι βουτυρο στο ψωμι των σχεδιασμων τους.
Ε λοιπον εμεις θα επιμεινουμε: Πελετιδη Δημαρχο και Δημοτικο Συμβουλιο στα χερια του λαου και οχι των "πονηρων"!
Καλη χρονια και Υγεια σεβασμιε γαυρογεροντα!

***

Όπως κάθε Σάββατο μαζευτήκαμε στο κάτω μέρος της πλατείας για τα ουζάκια μας.
Είμαστε όλοι μας φανατικοί ψηφοφόροι του Πελετίδη, χωρίς νάχουμε άλλη σχέση με το ΚΚΕ!
Ήταν μαζί μας και ένας συνάδελφος ΚΚΕς, που είχαμε καιρό να δούμε να εμφανιστεί στην πλατεία!
Καρδιολόγος από "Άγιο Αντρέα"!
Πιάσαμε συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές!
Εμείς οι μη ΚΚΕδες είμασταν σίγουροι για τον εκλογικό θρίαμβο του Κώστα!
Οι δυο ΚΚΕδες που πίναμε μαζί τα ούζα, εκφράζανε μια απαισιοδοξία!

Ρε τι είν' αυτό, τώρα;
Και να σκεφτεί κανείς ότι, ότι κατεβάζουν τα άλλα κόμματα, δεν μπορούν να χτυπηθούν στα ίσα με τον Κώστα!
[τα λέω αρκούντως “ευγενικά”!]

Ρε δεν μπορώ να το καταλάβω, ειλικρινά!
Μήπως δεν θέλει το κόμμα μια ακόμα πενταετία του Κώστα;


  • Απ' τα Σχόλια:
Σχόλια

Spiros Goudevenos ligo ypervoliko to sxolio....παντως απισιοδοξια υπαρχει λογω εκλογικου συστηματος..αυτοδυναμια απο πρωτο γυρο σε δημσοτικους συμβουλους ειναι απιθανη, και φανταζει πιθανο ενας δημαρχος χωρις πλειοψηφια...για αυτο η απαισιοδοξια ισως



Νίκος Μαγκλάρας Επειδή γίνονται πολλές συζητήσεις γι' αυτό το θέμα, να πω ότι η γνώμη μου, όπως την έχω πει σε πολλούς φίλους και συντρόφους, είναι η εξής:
Θεωρώ ότι και να μην έχει απόλυτη πλειοψηφία, δεν θα μπορούν οι αντίπαλοι, στα σοβαρά θέματα αυτά που έχουν σχέση με την καθημερινότητα των δημοτών εννοώ, να φέρνουν αντιρρήσεις και να μην στηρίζουν διότι θα εκτίθονται σε καθημερινή βάση στα μάτια των δημοτών!


Spiros Goudevenos Νίκος Μαγκλάρας καποιοι αντιπαλοι μια χαρα χοντροπετσοι θα ειναι και θα μπροουν..ασπρο θα ελει ο Πελε, μαυρο εκεινοι....


Νίκος Μαγκλάρας Spiros Goudevenos ναι εντάξει θάναι και ο 40 χρόνια. νομίζω ότι αυτού του τύπου θάναι ελάχιστοι!


Spiros Goudevenos Νίκος Μαγκλάρας η πλειοψηφια

****************
Σημερινό ποστ απ' τον Βουλευτή της Πάτρας του ΣυΡιζΑ στη επίσημη εφημερίδα τους,, 
και σχόλιο απ' το  antivaro