Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

14 Ιανουαρίου, 2019

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ Χ/Α KAI TO ΦΑΣΙΣΜΟ !!



Πέθανε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος. Ένας από τους λίγους χριστιανούς μητροπολίτες, που στους λόγους του κήρυττε πως το μίσος προς τον "άλλον" δεν είναι χριστιανικό.
Κατ' επανάληψη είχε αναφερθεί στο δολοφονικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής: 

""Έχω νιώσει άβολα και έχω ενοχληθεί από δηλώσεις ιερωμένων που δείχνουν να μην ενοχλούνται από τις πράξεις της Χρυσής Αυγής. Τι νόημα έχει να μνημονεύουμε τα θύματα του ναζισμού και μετά να εναγκαλιζόμαστε μαζί τους... Ο φασισμός είναι μια διαστροφή, μια άρνηση του ανθρωπισμού... Η Χρυσή Αυγή είναι μαύρη νύχτα."
«Άφησα τελευταία τη Χρυσή Αυγή που στην πραγματικότητα είναι ‘’μαύρη νύκτα’’. Είναι θλιβερό ότι κάποιοι ‘’χριστιανοί αγωνιστές’’ ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό. Τον Χριστό που η ‘’Χρυσή Αυγή’’ τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.
Ξεχάσατε αγαπητοί μου χριστιανοί το λόγο του Χριστού ‘’εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε;’’
Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού;
Δεν είναι ο ‘’πλησίον’’ της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; Σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν ‘’καλός’’. Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης. Κανείς δεν μπορεί να παίζει ‘’εν ου παικτοίς’’.
Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος. Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου.
Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματα μας. Αντιθέτως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν γιατί την αλήθεια του Θεού την αντικαταστήσαμε με την αλαζονεία μας και την επιπολαιότητα μας. Στώμεν λοιπόν καλώς! Στώμεν μετά φόβου! Η άκρη του κουβαριού είναι του Χριστού το θέλημα και όχι οι αυθαιρεσίες και οι εξυπνάδες των ανθρώπων!»
Μάλλον οι χριστιανοί έχουν δίκιο όταν λένε πως ο θεός παίρνει τους καλούς ανθρώπους κοντά του και μας αφήνει κάτι καλαβρυτιανά, πειραιώτικα, θεσσαλονικιώτικα φασιστοειδή.