Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

20 Φεβρουαρίου, 2019

ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ #SyrizaXeftiles ΤΑ ΜΑΤ, ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ..

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τα ΜΑΤ που... θα καταργούσε

Η πρόσφατη διαταγή της ΓΑΔΑ για ενίσχυση των ΜΑΤ και με άλλους αστυνομικούς επιβεβαιώνει ότι η βάρβαρη καταστολή του λαϊκού κινήματος είναι επιλογή και απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για τον προσανατολισμό της Αστυνομίας.
Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που - όπως είναι γνωστό - διατυμπάνιζε ότι θα καταργούσε τα ΜΑΤ όταν γίνει κυβέρνηση, αναδεικνύεται και στο ζήτημα αυτό, που συνδέεται με την άσκηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, απόλυτα αναξιόπιστη.
Η κυβέρνηση όχι απλά διατήρησε και χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ για να περάσει με την πιο σκληρή καταστολή του αγωνιζόμενου λαού τις αντιλαϊκές πολιτικές της, αλλά τα ενισχύει με αστυνομικούς, εφαρμόζοντας με συνέπεια το δόγμα «νόμος και τάξη» ενάντια στον «εχθρό λαό». Είναι μια διαχρονική πολιτική, που εφάρμοσαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στοχεύει στο διαρκές χτύπημα των αγώνων του λαού μας.
Αυτήν τη φορά, μάλιστα, η ενίσχυση των ΜΑΤ γίνεται κόντρα και στη θέληση των αστυνομικών, όπως προκύπτει μέσα και από τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών τους ενώσεων. Οι ίδιοι τονίζουν τις συνέπειες που θα έχει και καταγγέλλουν τις αναγκαστικές τους μετακινήσεις σε έναν μηχανισμό καταστολής που προκαλεί την απέχθεια του λαού.
Η ύπαρξη και λειτουργία των ΜΑΤ, δηλαδή μιας «σούπερ» ειδικής κατασταλτικής μονάδας μέσα στο μηχανισμό της Αστυνομίας με στόχο την καταστολή του λαϊκού κινήματος, είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει προσανατολίσει την Αστυνομία στη σκληρή καταστολή, όπως και οι προηγούμενες των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, πρέπει να καταδικαστεί από το λαό, αλλά και από τους αστυνομικούς, που δεν τους ταυτίζουμε στην πλειοψηφία τους με τον κατασταλτικό μηχανισμό που υπηρετούν.
Γιώργος ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ
Υποστράτηγος Αστυνομίας ε.α.- Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας
Tο άρθρο αναδημοσιεύεται από το 15ήμερο δισέλιδο για τους ένστολους του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 16 - 16 Φλεβάρη 2019.