Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗ ΚΟΝΙΤΣΑ


Στην Κόνιτσα (σύνορα με Αλβανία) ένα τσούρμο κουκουλοφόρων φασιστών επιτέθηκε με λοστούς απροστάτευτα παιδιά την ώρα που έπαιζαν ποδόσφαιρο, εκ των οποίων ένα παιδί κατέληξε με κάταγμα στο χέρι.

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες φιλοξενούνται από δομή στην Κόνιτσα και δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται επιθέσεις.
Δεν τους έφτανε δηλ. η ορφάνια, η προσφυγιά, ο πόλεμος, η φτώχεια... έχουν να αντιμετωπίσουν και τους απογόνους του Χίτλερ, από τους οποίους έτρεχαν για να σωθούν!

Προβληματίζει ιδιαίτερα η στάση του ΑΤ Κόνιτσας που έδιωξε τους ανήλικους όταν απευθύνθηκαν εκεί για να καταγγείλουν το γεγονός και να ζητήσουν βοήθεια!

Είναι φανερό ότι το έδαφος είναι στρωμένο για τα φασιστοειδή να δρουν ανενόχλητοι από την πλευρά των τοπικών αρχών, των δήμων και της κυβέρνησης, κι ας λέει η κυβέρνηση ότι θέλει να φτιάξει προεκλογικό αντιφασιστικό μέτωπο.

Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει μνήμη χρυσόψαρου και να μην ξεχνάει πως τα τελευταία 4 χρόνια:
ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνούσε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βγαίνανε φωτογραφίες στο Καστελόριζο με τη Χρυσή Αυγή.

Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί η ολοκλήρωση της δίκης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής και ρίχνει "στα μαλακά" τους υπόδικους χρυσαυγίτες με το νέο σχέδιο Ποινικού Κώδικα (που το φέρνει ειδικά για να βγουν λάδι οι υπόδικοι ναζί).

Απ' τη σ. Κατερίνα 

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΚΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Παρέμβαση ενάντια στην επίθεση φασιστοειδών σε προσφυγόπουλα στην Κόνιτσα

Από την παρέμβαση

Παρέμβαση με πανό και ανακοινώσεις ενάντια στην επίθεση φασιστοειδών σε προσφυγόπουλα στην Κόνιτσα, πραγματοποίησαν σήμερα στον χώρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους του Πανεπιστήμιου.

Παράλληλα, κάλεσαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Νηπιαγωγών και ΒΕΤ το Σάββατο 23 Μάρτη στην Κόνιτσα, με ραντεβού στις 10 π.μ. στη Νομαρχία.

«Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της "Πανσπουδαστικής ΚΣ" έκαναν το αυτονόητο που πρέπει να κάνουν οι αγωνιστές εκλεγμένοι εκπρόσωποι μπροστά σε τέτοια σοβαρά περιστατικά που αποδεικνύουν ότι οι φασίστες έχουν "πάρει αέρα" και δεν διστάζουν να προβαίνουν όλο και πιο συχνά σε τέτοιες αποκρουστικές ενέργειες», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, καταγγέλλουν τη στάση της ΔΑΠ, αλλά και άλλων παρατάξεων, απέναντι στο ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ στις Γενικές Συνελεύσεις. «Η στάση την οποία κρατάει σε ένα ακόμα περιστατικό φασιστικής επίθεσης η παράταξη της ΝΔ στις σχολές μας δεν πρέπει να προκαλεί καμιά έκπληξη, μιας και χρόνια τώρα έχει μια μεγάλη αγκαλιά στα ψηφοδέλτιά της για μια σειρά από φασιστοειδή που αναπαράγουν το ρατσιστικό δηλητήριο στις σχολές μας.

Κανένας φοιτητής να μην ανεχτεί ο Σύλλογός του να αποτελεί "πλυντήριο" που ξεπλένει φασιστικές επιθέσεις! Απομονώνουμε τους φασίστες και όσους τους στηρίζουν σε κάθε σχολή!», αναφέρουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Την Κυριακή 17/03 στην πόλη της Κόνιτσας ανήλικα προσφυγόπουλα δέχθηκαν επίθεση με σιδηρολοστούς από ομάδα φασιστοειδών, με αποτέλεσμα τα δύο από αυτά να νοσηλευτούν, το ένα με κάταγμα στο χέρι και το άλλο σε κατάσταση σοκ!
Αυτές οι ενέργειες είναι μια απόδειξη για το πού μπορεί να οδηγήσει το εθνικιστικό μίσος και ο ρατσισμός. Είναι μια απόδειξη ότι οι ναζί φασίστες της Χρυσής Αυγής και άλλες εθνικιστικές οργανώσεις είναι εγκληματικές οργανώσεις, όχι γιατί είναι κάποιοι παρανοϊκοί, αλλά γιατί αυτές οι εγκληματικές ενέργειες πηγάζουν από την ιδεολογία τους.

Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της "Πανσπουδαστικής ΚΣ" έκαναν το αυτονόητο που πρέπει να κάνουν οι αγωνιστές εκλεγμένοι εκπρόσωποι μπροστά σε τέτοια σοβαρά περιστατικά, που αποδεικνύουν ότι οι φασίστες έχουν "πάρει αέρα" και δεν διστάζουν να προβαίνουν όλο και πιο συχνά σε τέτοιες αποκρουστικές ενέργειες. 
"Αέρα" που τους τον έχει δώσει πρώτα από όλα η ανοχή της κυβέρνησης που έφτασε στο σημείο να ρίχνει στα μαλακά τα στελέχη των ναζί με την αλλαγή του νομικού πλαισίου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Κράτησαν όμως όλοι οι εκπρόσωποι των φοιτητών αυτή την αυτονόητη στάση;
Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανικών Η/Υ: Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ ψήφισαν κατά στο ψήφισμα που κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, γράφοντας μάλιστα ένα δικό τους ψήφισμα που σε δυο ολόκληρες σελίδες δεν αναφέρει πουθενά το περιστατικό, ενώ δεν βρήκε χώρο για να πουν έστω μια λέξη για τη δράση της Χρυσής Αυγής!

Φοιτητικός Σύλλογος Παιδαγωγικού: Η πρόεδρος του Συλλόγου (εκλεγμένη με τη ΔΑΠ) στο αίτημα των εκλεγμένων με την ΠΚΣ να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο για το θέμα απάντησε κατά λέξη «δεν προλαβαίνω γιατί κυνηγάω ψήφους για τις φοιτητικές εκλογές»!

Φοιτητικός Σύλλογος Φυσικού: Ο εκλεγμένος με τη ΔΑΠ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αρνήθηκε να καταδικάσει το περιστατικό!

Υπόλοιποι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Παρακαλούμε τους αρμόδιους να βγάλουν "Amber Alert", μήπως και εντοπιστούν οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ!

Η στάση την οποία κρατάει σε ένα ακόμα περιστατικό φασιστικής επίθεσης η παράταξη της ΝΔ στις σχολές μας δεν πρέπει να προκαλεί καμιά έκπληξη, μιας και χρόνια τώρα έχει μια μεγάλη αγκαλιά στα ψηφοδέλτιά της για μια σειρά από φασιστοειδή που αναπαράγουν το ρατσιστικό δηλητήριο στις σχολές μας.

Κανένας φοιτητής να μην ανεχτεί ο Σύλλογός του να αποτελεί "πλυντήριο" που ξεπλένει φασιστικές επιθέσεις! Απομονώνουμε τους φασίστες και όσους τους στηρίζουν σε κάθε σχολή! Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η αλληλεγγύη μας, ο αγώνας μας ενάντια στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια!

Με τη συμμετοχή και την ψήφο μας στις φοιτητικές εκλογές στις 10 Απρίλη ρίχνουμε μαύρο στους φασίστες και σε όσους τους κάνουν πλάτες μέσα στις σχολές! Μετατρέπουμε τους Συλλόγους μας σε αποκούμπι για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Όλοι και όλες συμμετέχουμε μαζικά στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Νηπιαγωγών, ΒΕΤ το Σάββατο 23/3 στην Κόνιτσα, με ραντεβού στις 10.00 το πρωί στη Νομαρχία!

Υ.Γ. Πρόκληση για κάθε φοιτητή που αισθάνεται προοδευτικός και αντιφασίστας πρέπει να αποτελέσει η στάση εκπροσώπων της ΣΣΠ που στον Σύλλογο των Νηπιαγωγών έφτασαν στο σημείο να ψηφίσουν κατά στο ψήφισμα καταδίκης του περιστατικού και οργάνωσης αντιφασιστικού συλλαλητηρίου!».ΑΘΗΝΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προσφύγων για τις εξώσεις που υφίστανται


Πηγή: Eurokinissi
Πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να διαδηλώσουν για το δικαίωμα στη στέγαση. Αφού πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, πορεύτηκαν μέχρι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κρατώντας πανό που έγραφαν «Η κατοικία δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα», «Ανοίξτε τα σύνορα» και «DG HOME σταματήστε να χρηματοδοτείτε πολέμους, ξεκινήστε να χρηματοδοτείτε σπίτια», οι πρόσφυγες εξέφρασαν την εναντίωσή τους στην πολιτική που εφαρμόζεται στο θέμα αυτό, ενώ εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Κομισιόν.
Όπως υποστηρίζουν, αιτία της διαμαρτυρίας τους είναι «η απόφαση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης για έξωση οικογενειών προσφύγων, που ζουν το τελευταίο διάστημα σε σπίτια που νοικιάζει η Ύπατη Αρμοστεία».
Σύμφωνα με τους ίδιους, σε πρώτη φάση θα εκδιωχθούν εκατοντάδες πρόσφυγες μέχρι τέλος Μάρτη (σ.σ. πρόκειται για ξεριζωμένους που αναγνωρίστηκαν ως πρόσφυγες μέχρι τις 31/7/2017) και παράλληλα σταματάει και η χρηματοδότησή τους. Αναφέρουν δε ότι «η ενημέρωση που τους παρέχεται από τους δήμους, την Ύπατη Αρμοστεία και τις ΜΚΟ αποκαλύπτει ότι καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για το μέλλον τους, κανένας σχεδιασμός, καμία ενέργεια που θα τους υποστηρίξει σε μια πορεία ένταξης».
Πρόκειται για αναγνωρισμένους πρόσφυγες που μένουν σε κέντρα φιλοξενίας και διαμερίσματα για αρκετούς μήνες μετά την αναγνώρισή τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «ESTIA». Τώρα καλούνται να αποχωρήσουν από τις δομές μέχρι τις 31/3, ώστε τις θέσεις τους να πάρουν αιτούντες άσυλο από τα νησιά, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ εκπρόσωπός τους, η απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αφορά 600 άτομα που θα πρέπει να φύγουν από τα κέντρα φιλοξενίας και τα διαμερίσματα «και θα μείνουν στο δρόμο, κάτι που θα επηρεάσει όχι μόνο τους ίδιους τους πρόσφυγες, αλλά και την κυβέρνηση και τους Έλληνες πολίτες».
Την ίδια ώρα, «θα κοπεί για τους ανθρώπους αυτούς το χρηματικό βοήθημα, το οποίο ανέρχεται σε 150 ευρώ ανά άτομο χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε θα σταματήσει να χορηγείται». Ο ίδιος κατήγγειλε ότι προς το παρόν από αυτήν την απόφαση εξαιρούνται οι ευάλωτες περιπτώσεις, ωστόσο σε τρεις μήνες ακόμα και οι ευάλωτοι θα πρέπει να αποχωρήσουν από τις δομές. Πολλοί διαδηλωτές εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι θα επαναληφθεί το φαινόμενο οικογένειες προσφύγων να μένουν στις πλατείες.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Κλάπας, η απόφαση αυτή ελήφθη από το υπουργείο, επειδή τέθηκε θέμα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς στο σύστημα υποδοχής βρίσκονται άνθρωποι που έχουν αναγνωριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με το ΥΜΕΠΟ, ο αριθμός των προσφύγων που θα απομακρυνθούν από τα διαμερίσματα είναι 204. Αφού εξετάστηκαν όλες οι περιπτώσεις, εξαιρέθηκαν από την απόφαση οι έγκυες και λεχώνες, τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, οι βαριά ασθενείς χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και οι οικογένειες των οποίων κάποιο μέλος είναι ακόμα αιτών άσυλο. Σε δεύτερη φάση, θα πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι τις 31/5 όσοι αναγνωρίστηκαν πριν τις 31/12/2017, ωστόσο ο αριθμός τους ακόμα δεν έχει υπολογιστεί.
Τέλος, περίπου 400 αιτούντες άσυλο αναμένεται να μεταφέρει στον καταυλισμό του Σκαραμαγκά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι οποίοι θα τοποθετηθούν, αρχικά, σε σκηνές.

Για ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΜΕΛΕΤΗ:

Ένγκελς: Λουδοβίκος Φόιερμπαχ και το Τέλος της Κλασικής Γερμανικής Φιλοσοφίας

Φρίντριχ Ένγκελς ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  Καρλ Μαρξ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΟ 18...