Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

06 Απριλίου, 2019

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ Ν'ΑΚΟΥΣΟΥΝ !!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος
Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μίλησε χθες, Παρασκευή 5 Απρίλη σε συγκέντρωση κατοίκων στην περιοχή της Οβρυάς. 
Ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην καθημερινή, άμεση επικοινωνία που έχει με τους δημότες όλα αυτά τα χρόνια, αναφέροντας: 
Εμείς με αυτό τον τρόπο, τον ζωντανό, επικοινωνούμε μαζί σας. Είναι ο τρόπος που επιλέξαμε, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή.
Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, μπορούμε να πούμε κοιτάζοντάς σας στα μάτια, ότι την εμπιστοσύνη σας την τιμήσαμε. Ήμασταν και παραμένουμε κερί αναμμένο δίπλα σας, παλεύοντας για τις ανάγκες του απλού λαϊκού κόσμου. Των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, των αγροτών και των συνταξιούχων, που χτυπιούνται αλύπητα από την συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια των λίγων.
Από τα πρώτα μέτρα που πήραμε ήταν υπέρ των νέων ζευγαριών με χαμηλό εισόδημα, να μπορέσουν να πάνε τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό. Μειώσαμε τα τέλη της ΔΕΥΑΠ σε λαϊκές οικογένειες, φτάσαμε φέτος τις 6.000, για να μη γίνουμε κι εμείς ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα που πιέζει το λαό μας. Συμμετείχαμε στην μάχη κατά των πλειστηριασμών, πήγαμε στους κυβερνώντες τη θέση μας, που είναι να έχει τη δυνατότητα το Δημοτικό Συμβούλιο να σβήνει πρόστιμα και προσαυξήσεις σε άτομα που έχουν αποδεδειγμένα πρόβλημα επιβίωσης, πήγε στη Βουλή ως τροπολογία από το ΚΚΕ, αλλά δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση και δεν υποστηρίχθηκε από τα άλλα κόμματα. Άρα έχουμε μπροστά μας ένα συνεχιζόμενο αγώνα. Θέλουμε εργασία για όλους, δεν θέλουμε να έχουμε 35.000 ανέργους στην πόλη μας, την ώρα που ετοιμάζουν ξενοδοχεία στο διάστημα για λίγους.
Όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανέργους, δεν έχει φτώχεια και οι κάτοικοί της μπορούν να ικανοποιούν τις σύγχρονες καθημερινές τους ανάγκες.
Γνωρίζετε ότι ο Δήμος σήμερα, αν και πέντε φορές μεγαλύτερος σε έκταση, έχασε το 62% της χρηματοδότησης από το κράτος, συγκριτικά με το 2010. Παραλάβαμε τους μισούς εργαζόμενους, γιατί το 2010 με τα μνημόνια, με τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, έφυγαν οι εργαζόμενοι για να προλάβουν να πάρουν μια ικανοποιητική σύνταξη.
Κληρονομήσαμε 22 εκατ. ευρώ δάνεια, από τα οποία καταφέραμε να εξοφλήσουμε τα 10 εκατ., κληρονομήσαμε χρέη 4 εκατ. ευρώ στον Καρναβαλικό Οργανισμό που σήμερα τα εξοφλούμε.
Όλα αυτά έχουν τη σημασία τους, γιατί αν δεν είχαμε κληρονομήσει αυτά τα χρέη, θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει ακόμα περισσότερα, απ’ όσα κάναμε.
Ως Δημοτική Αρχή ήρθαμε για να δώσουμε και όχι για να πάρουμε. Το αποδείξαμε με έργα και αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε. Ενωμένοι με το λαό μας, αγωνιζόμαστε για να έχουμε ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμα καλύτερο αύριο
Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, μπορούμε να πούμε κοιτάζοντάς σας στα μάτια, ότι την εμπιστοσύνη σας την τιμήσαμε. Ήμασταν και παραμένουμε κερί αναμμένο δίπλα σας, παλεύοντας για τις ανάγκες του απλού λαϊκού κόσμου. Των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, των αγροτών και των συνταξιούχων, που χτυπιούνται αλύπητα από την συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια των λίγων. Από τα πρώτα μέτρα που πήραμε ήταν υπέρ των νέων ζευγαριών με χαμηλό εισόδημα, να μπορέσουν να πάνε τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό. Μειώσαμε τα τέλη της ΔΕΥΑΠ σε λαϊκές οικογένειες, φτάσαμε φέτος τις 6.000, για να μη γίνουμε κι εμείς ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα που πιέζει το λαό μας. Συμμετείχαμε στην μάχη κατά των πλειστηριασμών, πήγαμε στους κυβερνώντες τη θέση μας, που είναι να έχει τη δυνατότητα το Δημοτικό Συμβούλιο να σβήνει πρόστιμα και προσαυξήσεις σε άτομα που έχουν αποδεδειγμένα πρόβλημα επιβίωσης, πήγε στη Βουλή ως τροπολογία από το ΚΚΕ, αλλά δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση και δεν υποστηρίχθηκε από τα άλλα κόμματα. Άρα έχουμε μπροστά μας ένα συνεχιζόμενο αγώνα. Θέλουμε εργασία για όλους, δεν θέλουμε να έχουμε 35.000 ανέργους στην πόλη μας, την ώρα που ετοιμάζουν ξενοδοχεία στο διάστημα για λίγους. Όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανέργους, δεν έχει φτώχεια και οι κάτοικοί της μπορούν να ικανοποιούν τις σύγχρονες καθημερινές τους ανάγκες.Γνωρίζετε ότι ο Δήμος σήμερα, αν και πέντε φορές μεγαλύτερος σε έκταση, έχασε το 62% της χρηματοδότησης από το κράτος, συγκριτικά με το 2010. Παραλάβαμε τους μισούς εργαζόμενους, γιατί το 2010 με τα μνημόνια, με τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, έφυγαν οι εργαζόμενοι για να προλάβουν να πάρουν μια ικανοποιητική σύνταξη. Κληρονομήσαμε 22 εκατ. ευρώ δάνεια, από τα οποία καταφέραμε να εξοφλήσουμε τα 10 εκατ., κληρονομήσαμε χρέη 4 εκατ. ευρώ στον Καρναβαλικό Οργανισμό που σήμερα τα εξοφλούμε. Όλα αυτά έχουν τη σημασία τους, γιατί αν δεν είχαμε κληρονομήσει αυτά τα χρέη, θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει ακόμα περισσότερα, απ’ όσα κάναμε.Ως Δημοτική Αρχή ήρθαμε για να δώσουμε και όχι για να πάρουμε. Το αποδείξαμε με έργα και αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε. Ενωμένοι με το λαό μας, αγωνιζόμαστε για να έχουμε ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμα καλύτερο αύριο».