«Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα συνεχίσει στο δρόμο που χάραξε ένα χρόνο τώρα. Θα συνεχίσει να παλεύει για τις ανάγκες των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους. Έχουμε δίπλα μας δεκάδες σωματεία και εργαζόμενους που μας στηρίζουν, που επιβραβεύουν σήμερα την προσπάθεια που κάνουμε».
Αυτό τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας με αφορμή το γεγονός ότι «η γνωστή ομάδα Καραγεωργόπουλου - Νικολάου έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ εντυπώσεων με βάση την απόφαση 351/2019 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών που στρέφεται ενάντια στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τις συλλογικές του διαδικασίες, όπως ακριβώς προβλέπονται στο καταστατικό του. Βέβαια ξεχνούν να πουν ότι βγήκε και η απόφαση 352/2019 του Πρωτοδικείου, που δικαιώνει το ΕΚΠ, λέγοντας πως όλες οι διαδικασίες μέχρι τις εκλογές έγιναν καθ' όλα νόμιμες. Ξεχνούν να πουν ότι δεν έχουν κερδίσει ούτε μία από τις αγωγές και τα ασφαλιστικά που έκαναν στο ΕΚΠ μέχρι σήμερα».
Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει:
«Βρήκαν, λοιπόν, την ευκαιρία να βγουν πάλι στο προσκήνιο αυτοί που τους προσπέρασε η ίδια η ζωή, αυτοί που τους έκριναν οι εργαζόμενοι της πόλης μας και τα σωματεία τους, αυτοί που δεν έχουν κανέναν πια να τους στηρίζει πέρα από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για την οποία ο κόσμος ξέρει πια πώς λειτουργεί. Το ξέρουμε, πονάει η απομόνωσή τους από το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα και πιο πολύ πονάει τα αφεντικά τους, την αστική τάξη της πόλης μας. Τους ενοχλεί που έχασαν τις ωραίες τους καρέκλες που αξιοποιούσαν για προσωπικό όφελος. Δεν πειράζει…. Ξυδάκι όπως λέει και ο λαός μας!
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα γυρίσει πίσω στις εποχές της συνδικαλιστικής μαφίας και της νοθείας, ότι θα είναι ο “Δούρειος Ίππος” των επιχειρηματιών για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Η νέα Διοίκηση του ΕΚΠ εδώ και ένα χρόνο περίπου απέδειξε με τη στάση της και τη δράση της, τι Εργατικό Κέντρο έχει ανάγκη η εργατική τάξη της πόλης μας. Έδωσε όλες της τις δυνάμεις για να γίνει το ΕΚΠ πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων. Και αυτό δεν το λέμε εμείς! Το λένε οι χιλιάδες εργαζόμενοι που είδαν ότι κάτι άλλαξε, βρήκαν ένα σύμμαχο. Το αποδεικνύουν οι δεκάδες ΓΣ και συσκέψεις σωματείων, οι ημερίδες και οι πρωτοβουλίες της διοίκησης του ΕΚΠ.
Όσο για αυτά που λένε, περισσεύει η υποκρισία τους! Μιλούν αυτοί για δημοκρατία και νομιμότητα; Μιλούν αυτοί για ΕΚ "στολίδι" και "παράδεισο" επί των ημερών τους; Πέρα από το ότι εδώ γελάμε, ας θυμίσουμε ορισμένα πράγματα.
• Μιλούν αυτοί για δημοκρατία και νομιμότητα που κουρέλιαζαν το καταστατικό του ΕΚΠ, που έφτιαχναν σωματεία-σφραγίδες, που έκαναν εκλογές νόθες και ψήφιζαν και οι πεθαμένοι, που ψήφιζαν από όλη την Ελλάδα για αντιπροσώπους στο ΕΚΠ;
• Μιλούν αυτοί που είναι υπόδικοι ποινικά γιατί δεν παρέδωσαν τίποτα στη νέα Διοίκηση του ΕΚΠ, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις; Που συγκάλυψαν με διάφορους τρόπους τις παρανομίες τους και τα έριχναν ο ένας στον άλλο;
• Έχει το θράσος να μιλά η πρώην πρόεδρος του ΕΚΠ που φέρεται να είναι συνταξιούχος από το 1995, το οποίο και ερευνάται από τη δικαιοσύνη; Ο κύριος Καραγεωργόπουλος που είναι επιχειρηματίας με πολλές εταιρείες και εκατομμύρια ευρώ ισολογισμούς;
• Έχουν το θράσος να μιλούν αυτοί που έχουν κάνει τον 6ο όροφο του ΕΚΠ δουλεμπορικό γραφείο σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες, κάνοντας πάρτι εκατομμυρίων ευρώ; Γιατί δεν δημοσιεύουν τα οικονομικά τους στοιχεία σαν ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Δυτικής Ελλάδας; Αλήθεια, πόσες χιλιάδες ευρώ είναι ο μισθός της προέδρου του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Δυτικής Ελλάδος;
• Μιλούν αυτοί που εξαφάνισαν από το ταμείο του ΕΚΠ και δεν παρέδωσαν ποτέ στη νέα διοίκηση 18.356,99 ευρώ; Όλα αυτά τα στοιχεία και οι ισολογισμοί είναι στη διάθεση όλων, τα έχει εγκρίνει η χρονιάτικη ΓΣ των αντιπροσώπων του ΕΚΠ το Μάρτιο του 2019, μιας και πρώτη φορά στα χρονικά παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία σε ΓΣ αντιπροσώπων.
• Μιλούν αυτοί που έκοψαν τους μισθούς των εργαζομένων του ΕΚΠ, ενώ ο ΟΑΕΔ πλήρωνε κανονικά και χωρίς περικοπές τις μισθοδοσίες τους; Πού πήγαιναν αυτά τα λεφτά των περικοπών; Γιατί δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία στα αρχεία για όλα αυτά;
Αυτό είναι το "στολίδι" και ο "παράδεισος" που λένε. "Στολίδι και παράδεισος" μόνο για αυτούς και τους επιχειρηματίες της πόλης μας. "Κόλαση" για τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους. Αυτόν τον "παράδεισο", λοιπόν, ας τον ξεχάσουν!
Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα συνεχίσει στο δρόμο που χάραξε ένα χρόνο τώρα. Θα συνεχίσει να παλεύει για τις ανάγκες των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους. Έχουμε δίπλα μας δεκάδες σωματεία και εργαζόμενους που μας στηρίζουν, που επιβραβεύουν σήμερα την προσπάθεια που κάνουμε.
Τέλος, η διοίκηση του ΕΚΠ θα καταθέσει έφεση κατά της παραπάνω απόφασης και ταυτόχρονα με αγώνες και μαζικές διαδικασίες θα υπερασπιστεί τις συλλογικές της αποφάσεις».