Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

14 Οκτωβρίου, 2019

ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ»ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ «ΠΟΝΟ..» !!!


,,Ο πραγματικός πόνος της κυβέρνησης και όλων των αστικών επιτελείων είναι η απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους του από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι η «ασφάλεια» και η κερδοφορία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, είναι η «ελευθερία» τους να βάλουν στο χέρι άλλον έναν κρίσιμο τομέα της ζωής των εργαζομένων και του λαού, που είναι οι συντάξεις, η Υγεία, η προστασία τους από την απώλεια δυνατότητας για εργασία σε περιπτώσεις αναπηρίας (ατύχημα ή ασθένεια).

Πίσω από αυτές τις προπαγανδιστικές φιοριτούρες υπάρχει ο ανομολόγητος στόχος τους να βάλουν στο χέρι τα αποθεματικά, ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ, του ΕΤΕΑΕΠ και όλες τις εισφορές των νέων ασφαλισμένων, να τα αξιοποιήσουν για τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση για το τι συντάξεις θα αποδώσουν στους μελλοντικούς συνταξιούχους. Αυτός ο σχεδιασμός μάλιστα βάζει σε κίνδυνο και τις σημερινές επικουρικές, παρά τις μεγάλες περικοπές τους τα προηγούμενα χρόνια, καθώς το περιβόητο «νέο Ασφαλιστικό» θα σταματήσει σταδιακά τη ροή χρηματοδότησής τους από τους νέους ασφαλισμένους,,

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Απέναντι στο νέο γύρο της επίθεσης και τη δηλητηριώδη προπαγάνδα που τον συνοδεύει
MotionTeam
Μετά και την πρόσφατη δημοσιοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε την ευκαιρία να προβάλει ακόμα πιο επιθετικά το περιβόητο «νέο Ασφαλιστικό» που ετοιμάζεται να προωθήσει, δηλαδή την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τον νέο γύρο στην ενιαία αντιασφαλιστική επίθεση που κλιμάκωσαν όλα τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.
Στο έδαφος αυτής ακριβώς της επίθεσης, των τεράστιων περικοπών στις συντάξεις, των ανατροπών σε βάρος συνταξιούχων και ασφαλισμένων, η ΝΔ βρίσκει το πάτημα για να προβάλει ως «λύση» την παραπέρα ιδιωτικοποίηση, το τζογάρισμα, αντί της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η... «ελευθερία επιλογής» του κεφαλαίου να βάλει στο χέρι αποθεματικά και εισφορές
Χαρακτηριστικά, ο αρμόδιος υφυπουργός, Ν. Μηταράκης, επιστρατεύοντας τα γνωστά κάλπικα επιχειρήματα της «αγοράς», ισχυρίζεται ότι η ιδιωτικοποίηση, η παράδοση δηλαδή των εισφορών των ασφαλισμένων στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των διαφόρων αρπακτικών «επενδυτικών funds» προφυλάσσει τους ασφαλισμένους από τον κίνδυνο να έχεις βάλει «τα αυγά σε ένα καλάθι», όπως ανέφερε. Στο όνομα της... «ελευθερίας», ο υφυπουργός διαφημίζει την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης ως «επιλογή», η οποία θα δοθεί πλέον στους ασφαλισμένους για να «επενδύουν» τις εισφορές τους και να έχουν τον «ατομικό τους κουμπαρά» που θα τον κάνουν ό,τι θέλουν, σε αντιδιαστολή με το δημόσιο σύστημα συντάξεων που είναι «ανελεύθερο» και τους στερεί μια τέτοια δυνατότητα... Ολα τα παραπάνω συμπυκνώνονται και στην προπαγάνδα των επιτελείων του κεφαλαίου, σε συνθήματα του τύπου πως ήρθε «Η ώρα της ιδιωτικής ασφάλισης», όπως τιτλοφορούνταν πρόσφατη έκδοση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, στις πρώτες σελίδες της οποίας φιγουράριζε σχετική συνέντευξη του υφυπουργού.
Στην πραγματικότητα, βέβαια, με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης - σε αυτήν τη φάση, των επικουρικών συντάξεων, όπως προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο -, με την παραπέρα ενίσχυση των λεγόμενων επαγγελματικών ταμείων και του τρίτου πυλώνα των προγραμμάτων της αμιγώς ιδιωτικής ασφάλισης, αυτό που επιδιώκεται δεν είναι ούτε η «ασφάλεια» των γηρατειών ούτε η «ελεύθερη επιλογή» των ασφαλισμένων. Καμία «ασφάλεια» δεν μπορεί να υπάρξει από το τζογάρισμα των εισφορών και την παράδοσή τους στα διάφορα αρπακτικά, καμιά «ελεύθερη επιλογή» δεν έχουν ο ασφαλισμένος και ο συνταξιούχος που βιώνουν την κλιμάκωση της επίθεσης στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Ο πραγματικός πόνος της κυβέρνησης και όλων των αστικών επιτελείων είναι η απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους του από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι η «ασφάλεια» και η κερδοφορία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, είναι η «ελευθερία» τους να βάλουν στο χέρι άλλον έναν κρίσιμο τομέα της ζωής των εργαζομένων και του λαού, που είναι οι συντάξεις, η Υγεία, η προστασία τους από την απώλεια δυνατότητας για εργασία σε περιπτώσεις αναπηρίας (ατύχημα ή ασθένεια).
Πίσω από αυτές τις προπαγανδιστικές φιοριτούρες υπάρχει ο ανομολόγητος στόχος τους να βάλουν στο χέρι τα αποθεματικά, ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ, του ΕΤΕΑΕΠ και όλες τις εισφορές των νέων ασφαλισμένων, να τα αξιοποιήσουν για τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση για το τι συντάξεις θα αποδώσουν στους μελλοντικούς συνταξιούχους. Αυτός ο σχεδιασμός μάλιστα βάζει σε κίνδυνο και τις σημερινές επικουρικές, παρά τις μεγάλες περικοπές τους τα προηγούμενα χρόνια, καθώς το περιβόητο «νέο Ασφαλιστικό» θα σταματήσει σταδιακά τη ροή χρηματοδότησής τους από τους νέους ασφαλισμένους.
Προπαγανδιστικοί «μπαμπούλες» για να συγκαλύψουν τους πραγματικούς τους στόχους
Επισείοντας πάνω από τα κεφάλια συνταξιούχων και ασφαλισμένων τον κίνδυνο της «μη βιωσιμότητας» του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, θέλουν να περάσουν στους εργαζόμενους και το λαό τη λογική «περασμένα - ξεχασμένα» για όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων, να μας κάνουν να ξεχάσουμε πως και μόνο με το περιβόητο PSI, το «κούρεμα» δηλαδή των ασφαλιστικών ταμείων για τη σωτηρία των τραπεζών, χάθηκαν πάνω από 10 δισ. ευρώ σε ένα βράδυ!
Ακόμα παραπέρα, επιχειρούν να «διαγράψουν» την πικρή πείρα της χρεοκοπίας μεγάλων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, ακόμα και διεθνών κολοσσών, που οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους να χάσουν τις συντάξεις τους και σε μια νύχτα να βρεθούν χωρίς κανένα στήριγμα στα γηρατειά τους.
Μιλούν για κίνδυνο «μη βιωσιμότητας της Κοινωνικής Ασφάλισης», την ίδια ώρα που σχεδιάζουν νέα μείωση κατά 25% των εργοδοτικών εισφορών στην κύρια ασφάλιση, πρόσθετα στις τόσες απαλλαγές που έχουν εξασφαλίσει στο κεφάλαιο όλες οι κυβερνήσεις του μέχρι τώρα...
Οι προπαγανδιστικοί «μπαμπούλες» που τόσα χρόνια κατασκευάζουν και ρίχνουν με καταιγιστικούς ρυθμούς στη συνείδηση των εργαζομένων, είναι για να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες, την πραγματική στόχευση της ενιαίας αντιασφαλιστικής επίθεσης. Με τέτοιες επικλήσεις στη «βιωσιμότητα», όλα τα προηγούμενα χρόνια, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «έγδαραν» τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους, μείωσαν τις συντάξεις, κατάργησαν τη 13η και τη 14η σύνταξη, αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, συρρίκνωσαν όλες τις παροχές των Ταμείων. Με τέτοια κατασκευασμένα ψέματα τρομοκρατούν συνταξιούχους και ασφαλισμένους, τους εκβιάζουν να συμβιβαστούν με την ανέχεια και τις συντάξεις πτωχοκομείου που κατοχύρωσε ο νόμος Κατρούγκαλου, το αποκορύφωμα όλων των προηγούμενων εγκλημάτων σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Γιατί είναι ο νόμος Κατρούγκαλου αυτός που σήμερα επιτρέπει στη ΝΔ να εμφανίζει ως «σωτηρία» για το Ασφαλιστικό την ακόμα πιο απροκάλυπτη ιδιωτικοποίηση. Πάνω σε αυτό το έκτρωμα και στις ακόμα πιο εξευτελιστικές συντάξεις που αποδίδει - τα ενημερωτικά σημειώματα που αναρτήθηκαν πρόσφατα στον ΕΦΚΑ είναι αποκαλυπτικά για το μέγεθος του εγκλήματος του νόμου 4387 - πατάει σήμερα η ΝΔ για να ρίξει στους νέους εργαζόμενους το δόλωμα της ιδιωτικής ασφάλισης.
Βαφτίζουν «δημοσιονομικό κίνδυνο» την προστασία των γηρατειών και της υγείας
Πίσω από όλες τις αναλύσεις τους, που συνδέουν την κοινωνική ανάγκη για προστασία των γηρατειών, της ζωής, την αντιμετώπιση της ασθένειας, με «κινδύνους» για τη «δημοσιονομική σταθερότητα» της «εθνικής οικονομίας», βρίσκεται πάντα ο στόχος για σταδιακή απόσυρση των επιχειρήσεων και του αστικού κράτους από τη συμμετοχή τους στη χρηματοδότηση των συντάξεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Οι περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση των Ταμείων και οι νέες απαλλαγές στις επιχειρήσεις από τις ασφαλιστικές εισφορές - οι οποίες σε τελική ανάλυση προκύπτουν από το μόχθο των εργαζομένων - υπηρετούν την αξίωση των καπιταλιστών για περισσότερα κέρδη, αλλά και για την εξασφάλιση περισσότερων κρατικών κεφαλαίων, που αντί για τα ασφαλιστικά ταμεία θα διοχετευτούν σε αδρές επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις στις επενδύσεις και τα ταμεία των καπιταλιστικών ομίλων. Το «λιγότερο κράτος» σημαίνει λιγότερες συντάξεις και ασφαλιστικές παροχές για τα λαϊκά στρώματα και περισσότερα κρατικά κεφάλαια για τους καπιταλιστές.
Για την ευόδωση των σχεδίων τους λανσάρουν τη λογική «ο καθένας μόνος του». Βέβαια, ο δρόμος σε αυτήν την κατεύθυνση έχει ήδη ανοίξει με τις μέχρι τώρα ανατροπές, με την υιοθέτηση και ψήφιση μιας σειράς μέτρων που απογύμνωσαν την Ασφάλιση από τα όποια «κοινωνικά» χαρακτηριστικά είχαν αποκτηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες, κάτω και από την επίδραση των αγώνων των εργαζομένων, αλλά και του παγκόσμιου συσχετισμού που εξασφάλιζαν η ύπαρξη και οι κατακτήσεις των σοσιαλιστικών χωρών.
Τέτοιο στοιχείο υπονόμευσης του όποιου χαρακτήρα αλληλεγγύης υπήρχε στο εσωτερικό του ασφαλιστικού συστήματος ήταν η θεσμοθέτηση των λεγόμενων «ατομικών λογαριασμών» στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις. Σημαντική πλευρά αυτής της υπονόμευσης αποτελεί και η κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών και των μητέρων, που χτυπήθηκαν στο όνομα της «ισότητας με τους άνδρες», φορτώνοντας στην πλάτη τους πολλά χρόνια πρόσθετης εργασίας για τη συνταξιοδότησή τους.
Απάντηση με ενιαίο αγώνα με οδηγό τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες
Το «νέο Ασφαλιστικό», λοιπόν, που επαγγέλλεται η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν είναι καθόλου νέο: Η μετατροπή της ασφάλισης των γηρατειών, όπως και της Υγείας, σε «ατομική υπόθεση», σε ένα διαρκές τζογάρισμα στα χρηματιστήρια των καπιταλιστών, είναι μια πικρή πραγματικότητα που ζουν ήδη στο πετσί τους εκατομμύρια εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, σε ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες (όπως π.χ. οι ΗΠΑ) όπου αυτές οι ανατροπές έχουν προχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια. Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης πατάει στις κατευθύνσεις της ΕΕ και σε όλα τα αντιασφαλιστικά χτυπήματα των προηγούμενων χρόνων, με αποκορύφωμα το νόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τον πυρήνα του οποίου δεν αγγίζει και δεν θα μπορούσε να αγγίξει καμία απόφαση του ΣτΕ.
Αυτό το σκηνικό που χτίζεται και προετοιμάζει τα νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους, αυτά τα σχέδια ολοκληρωτικής παράδοσης της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, μπορεί να τα ανατρέψει μόνο ο κοινός αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, με ισχυρή και ενεργή τη συμμετοχή της νέας γενιάς, που θα έχει ως σημαία του τη διεκδίκηση Δημόσιας Υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης, την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, την πλήρη αποκατάσταση όλων των απωλειών, τη διεκδίκηση συντάξεων που θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στα γηρατειά, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες έως τα βαθιά γεράματα.