Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

11 Ιανουαρίου, 2019

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ -ΣΗΜΕΡΑ 4μμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΑΜΑΛΙΑ) Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Σήμερα, στις 4 μ.μ., η πανελλαδική σύσκεψη ΕΛΜΕ - Συλλόγων και Επιτροπών Αναπληρωτών



Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανελλαδική σύσκεψη ΕΛΜΕ - Συλλόγων και Επιτροπών Αναπληρωτών, σήμερα Παρασκευή 11 Γενάρη στις 4 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στο Σύνταγμα, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, την ώρα που αυξάνονται τα σωματεία που δηλώνουν συμμετοχή:

«Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια µας!

Με αποφάσεις των σωματείων μας παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής στη σύσκεψη που πραγματοποιούν με πρωτοβουλία τους σωματεία από όλη τη χώρα για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, την ανταλλαγή πείρας, τη συζήτηση για παραπέρα κλιμάκωση της πάλης.

Απαντάμε συλλογικά και συντονισμένα στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα "προσλήψεων - διορισμών" που αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων, απέναντι στην πλήρη απαξίωση του πτυχίου και την ανατροπή του εργασιακού μέλλοντος χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Δεν θα δεχτούμε τη διάσπαση και τον κανιβαλισμό στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών για ένα αέναο κυνήγι μοριοδότησης για την πιστοποίηση "προσόντων". Δεν θα δεχτούμε την πραγματική κλοπή προϋπηρεσίας, αφού πετιούνται στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς και ζωής χιλιάδων συναδέλφων, που γύρναγαν σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές µακριά από τις οικογένειές τους ή µη μπορώντας να στήσουν τη δική τους.

Προσπερνάμε τις πλειοψηφίες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, που αντί να προχωρήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, διευκολύνουν την κυβέρνηση με τη στάση τους! Δεν θέλουν να διαμορφώσουν προϋποθέσεις σύγκρουσης με τις απολύσεις και την εργασιακή ζούγκλα! Είναι απέναντι από το αίτημα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ζωή με δικαιώματα.

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις "προσλήψεις" - απολύσεις αναπληρωτών!

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Κανένας απολυμένος συνάδελφος!

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη καλούν και συμμετέχουν μέχρι στιγμής:


ΕΛΜΕ: Κεφαλονιάς – Ιθάκης, 
Ζακύνθου, 
Α’ Θεσσαλονίκης, 
Λήμνου, 
Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (παρατηρητής), 
Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (παρατηρητής), 
Πειραιά (παρατηρητής), 
Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας (παρατηρητής), 
Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας (παρατηρητής), 
Α’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (παρατηρητής)


Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

ΣΕΠΕ: Νέας Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης "Γ. Σεφέρης", 
Ανατολικής Αττικής "Σωκράτης", 
Χαϊδαρίου, Ηλιούπολης "Παπαμαύρος", 
Λήμνου, 
Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου "Ρόζα Ιμβριώτη",
 Περάματος - Κερατσινίου "Ν. Πλουμπίδης", Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης", Πύργου, 
Π. Φαλήρου (παρατηρητής)


Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζόμενων στην Εκπαίδευση

Οι απολύσεις δεν θα περάσουν!

Όλοι και όλες στις απεργίες, στις Γενικές Συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις των σωματείων!».
Παρασκευή 11/01/2019 - 16:10
ΚΚΕ

Καταδικάζει την άγρια επίθεση των ΜΑΤ κατά της συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών

Το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ  εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την άγρια επίθεση των ΜΑΤ κατά της συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών: 
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της μαζικής συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύσουν, με τυφλό χτύπημα μέσα στο πλήθος, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. Αποτέλεσμα μάλιστα αυτής της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".
Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.
Για το συμβάν διάβημα έκανε στην υπ. Προστασίας του Πολίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης».
Παρασκευή 11/01/2019 - 22:19
ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΤΟ Ρ/Σ «ALPHA 989»

«Η καταστολή είναι ο μόνος δρόμος για κάθε κυβέρνηση με αντιλαϊκή πολιτική» (AUDIO)

«Η καταστολή είναι ο μόνος δρόμος που ακολουθεί κάθε κυβέρνηση που έχει σκοπό να εφαρμόσει αντιλαϊκές πολιτικές», σημείωσε ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Alpha 989», αναφερόμενος στην επίθεση των ΜΑΤ κατά των εκπαιδευτικών το μεσημέρι της Παρασκευής.
Υπογράμμισε ότι τόσο η καταστολή, όσο και το νομοσχέδιο που οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικούς, αποτελούν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μέχρι τέλους το αντιλαϊκό της έργο.