Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

02 Μαΐου, 2019

TA MHNYMATA ΤΩΝ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!


ΤΑ "ΜΗΝΥΜΑΤΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥΣ!!!
Διαβάζοντας τα μηνύματα για τη σημερινή ημέρα κάποιων υποψήφιων Δημάρχων στην Πάτρα το πρώτο που αναρωτιέσαι είναι ποιους έχουν για αποδέκτες τους εργαζόμενους ή τους εργοδότες;
Γιορτάζουν την εργατική Πρωτομαγιά ή προπαγανδίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων τους;
Όταν λοιπόν πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα που αφορά την ουσία της πολιτικής που καθορίζει τη ζωή του λαού μας τότε έχουν δυσκολίες.
Ενδεικτικά αναφέρω:
Ν. Παπαδημάτος υποψήφιος της ΝΔ γράφει: «Δυστυχώς όμως σήμερα οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η εκ περιτροπής εργασία, οι αναξιοπρεπείς μισθοί μας έχουν επιστρέψει χρόνια πίσω.»
Από κοντά και ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ Γ. Αλεξόπουλος: «…η περιπέτεια των μνημονίων έπληξε ή έθεσε σε αμφισβήτηση βασικά εργασιακά δικαιώματα, ενώ δημιούργησε στρατιές ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και νέων ανθρώπων που μετανάστευσαν στο εξωτερικό αναζητώντας τρόπο επιβίωσης.»
Για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που μέχρι πρόσφατα ήταν στην ΚΕ του ΚΙΝΑΛ τα μνημόνια και οι αντιλαϊκές πολιτικές ήταν κάτι σαν φυσικά φαινόμενα τα οποία εμφανίστηκαν ξαφνικά και δεν τα επέβαλαν τα κόμματά τους. Κυριολεκτικά δεν λένε ούτε κουβέντα για τα κόμματα των μνημονίων, οι ακομμάτιστοι.
Ο Γ. Αλεξόπουλος βέβαια συνεχίζει και σε μια δήλωση «μνημείο» αναφέρει: «Άν τότε, ήταν το οκτάωρο το μεγάλο διακύβευμα, σήμερα είναι η δουλειά, η αξιοπρέπεια της απασχόλησης.»
Αξιοπρέπεια της απασχόλησης (!!!) όχι αξιοπρεπείς μισθοί, οκτάωρο, δουλειά με δικαιώματα. Απασχόληση δηλαδή 2-3 ώρες δουλειάς, 200 ευρώ μισθός και σύνταξη ποτέ!
Και ποιος τα λέει αυτά; Ο Αντιπεριφερειάρχης που προπαγάνδισε και υπερψήφισε τις λευκές νύχτες στην Αχαΐα.
Έτσι αντιλαμβάνεται την αξιοπρέπεια της εργασίας;
Στο μήνυμα του ο Γ. Ρωρος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Στην Ελλάδα του 2019 οι αγώνες αυτοί δικαιώνονται με την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων αλλά δεν σταματούν.»
Δικαιώνονται οι θυσίες των εργατών από την εποχή του Σικάγο μέχρι σήμερα με την αύξηση του υποκατώτατου μισθού; Ποσό προσβλητικό μπορεί να είναι αυτό που λέει ο υποψήφιος δήμαρχος του Σύριζα;
Αυτοί που θα έσχιζαν τα μνημόνια, και όχι μόνο δεν τα έσχισαν αλλά μας φόρτωσαν και ένα τρίτο, πανηγυρίζουν γιατί οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με 500 ευρώ.
Ν. Νικολόπουλος: «Αντιτάχθηκα στην μνημονιακή βαρβαρότητα με προσωπικό κόστος, που ουδόλως, όμως, επηρέασε τον κοινωνικό προσανατολισμό των πολιτικών πεποιθήσεων μου.». Ζαλίστηκε από το πέρα δώθε να προλάβει να βγάλει φωτογραφίες σε επιταφίους και εκκλησίες ο βουλευτής και «ξέχασε» ότι το τρίτο μνημόνιο το ψήφισε και με τα δυο του χεριά.
Όποιος διαβάσει τα «μηνύματα» των ακομμάτιστων για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς θα καταλάβει ότι στόχο έχουν να κρύψουν τις ευθύνες των κομμάτων τους για τις πολιτικές που ζούμε και να πλασάρουν τον εργασιακό μεσαίωνα που είναι προϋπόθεση για τα αναπτυξιακά τους οράματα.
Αυτά που λένε είναι σχεδόν ίδια με αυτά που λένε ο ΣΕΒ και οι μεγαλοεργοδότες.
Μιλάνε υποκριτικά για αγώνες αυτοί που δεν χάνουν ευκαιρία να λοιδορούν και να ειρωνεύονται τους αγώνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στα οποία συμμετείχε ή τα οργάνωσε η Δημοτική Αρχή.
Δεν λένε κουβέντα για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα «δώρα» που έκοψαν οι κυβερνήσεις τους.
Μιλάνε για απεργίες εκείνοι που ψήφισαν νόμο που καταργεί την απεργία.
Μιλάνε για την ανεργία, τάζουν θέσεις εργασία -σαν φτηνά γραφεία ευρέσεως εργασίας- παίζοντας με τον πόνο του λαού, που οι ίδιοι και τα κόμματά τους δημιούργησαν, όμως δεν λένε κουβέντα για τις θέσεις εργασίας που πρέπει να δημιουργηθούν στην παιδεία, στην υγειά, στους Δήμους γιατί απλούστατα αυτές θα στερήσουν χρήμα από τους λίγους που καρπώνονται τον πλούτο, και για μια ακόμα φορά θα φέρουν ανάπτυξη αλλά των κερδών τους.
Σήμερα στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων με τη συμμέτοχη χιλιάδων εργαζομένων.
Το παρών έδωσε και η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος και δεκάδες υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η Δημοτική Αρχή έχει διαλέξει πλευρά· είναι με τους εργαζόμενους, με τον λαό, με τις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους.