Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

02 Απριλίου, 2020

ΕΝΩ Η ΚΟΥΒΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ... ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ --ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΣΑΣΤΕ-- ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΛΑΟΥΣ

Henry Morales, did Οικονομικών Επιστημών, Συντονιστής του κινήματος Tzuk Kim Pop, από τη Γουατεμάλα:
Η Κούβα είναι το νούμερο 1 δωρητής στον τομέα της υγείας, συνεισφέροντας το 31,2% του παγκόσμιου συνόλου.
Έχει διασώσει μέσα σε 15 χρόνια, με άμεσο και επαληθεύσιμο τρόπο, περισσότερες από 5 εκατομμύρια ζωές.


61 χρονια Κουβανικη επανασταση:


Velissarios Kossivakis:
Το 2016 ο Henry Morales, διδ. Οικονομικών Επιστημών, Συντονιστής του κινήματος Tzuk Kim Pop, από τη Γουατεμάλα, έγραψε ένα βιβλίο στο οποίο επιχείρησε να κάνει έναν χρηματικό υπολογισμό της βοήθειας της Κούβας σε άλλους λαούς σε σύγκριση με την "αναπτυξιακή βοήθεια" των πλούσιων χωρών, η οποία “δεν είναι ποτέ δωρεάν”, καθώς πίσω της κρύβονται πάντα τα γεωπολιτικά συμφέροντα και σε πολλές περιπτώσεις, οι εκβιασμοί και οι διπλωματικές πιέσεις. 
Αναφέρει ότι κατανοεί ότι οι κουβανικές αρχές δεν κοστολογούν χρηματικά τον διεθνισμό τους και ότι οι στατιστικές τους περιλαμβάνουν μόνο δεδομένα όπως τον αριθμό των υπηρεσιών υγείας, τις γεννήσεις ή τις ζωές που σώζονται.

Στο βιβλίο αναφέρει ότι η Κούβα 
- και όχι ένα πλούσιο Κράτος του αποκαλούμενου Πρώτου Κόσμου - 
είναι η χώρα που πρωτοπορεί στην αναπτυξιακή βοήθεια σε όλο τον κόσμο, έχει κοστολογήσει την κουβανική βοήθεια σε περισσότερες από 180 χώρες, από το 1999 έως το 2015, σε 71 δισεκατομμύρια δολάρια. 
Και διαβεβαιώνει ότι, σε σύγκριση με το 0,39% της Ευρώπης και το απειροελάχιστο 0,17 των ΗΠΑ, μακράν από το περίφημο 0,7% που συνιστά ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, 
η Κούβα διαθέτει 6,6% του ΑΕΠ της για συνεργασία με άλλους λαούς.

Η Κούβα είναι το νούμερο 1 δωρητής στον τομέα της υγείας, συνεισφέροντας το 31,2% του παγκόσμιου συνόλου.
Έχει διασώσει μέσα σε 15 χρόνια, με άμεσο και επαληθεύσιμο τρόπο, περισσότερες από 5 εκατομμύρια ζωές.


Velissarios Kossivakis
30 Μαρτίου στις 3:33 μ.μ.

Ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό της Κούβας:
"Χάρη στην Κούβα επανήλθε στη ζωή!"
Ο Jesús Álvarez, ο οποίος πρόσφατα έλαβε άδεια από το Ινστιτούτο Τροπικής Ιατρικής Pedro Kourí, δηλώνει ότι η εμπιστοσύνη του στην ιατρική της Κούβας έδωσε τη δύναμη να υπομείνει την καταστροφή.

Σάντα Κλάρα.- "Δεν έχω λόγια να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς την Κούβα, η οποία έχει εκπαιδεύσει τόσο ανθρώπους, επαγγελματίες γιατρούς, νοσηλευτές και ειδικούς, χάρη σ 'αυτούς επανέρχεται στη ζωή," δήλωσε ο Jesús Álvarez López, ο πρώτος Κουβανος ασθενής με το Covid-19
που πήρε την έξοδο από το νοσοκομείο.


Ο 25χρονος χορευτής που ζει σε αυτή την πόλη, δήλωσε στο περιοδικό Granma ότι αυτή τη στιγμή η υγεία του εξελίσσεται πολύ ευνοϊκά, με τακτική παρακολούθηση από τον οικογενειακό γιατρό του, ο οποίος έρχεται να δει πως τα πηγαίνει καθημερινά, παίρνει τον αέρα και ελέγχει άλλα ζωτικά σημάδια, όπως ακριβώς αναφέρεται στα πρωτόκολλα που έχουν καθοριστεί για τέτοιες περιπτώσεις.

Αναφερόνοντας την ιστορία του, δήλωσε ότι η σύζυγός του Anel González Zurita, Βολιβιανός πολίτης που ζει στην πόλη Μιλάνο στην ιταλική επαρχία της Λομβαρδίας, έφτασε στην Κούβα χωρίς εμφανή συμπτώματα, αλλά λίγες μέρες αργότερα, αντιμετώπιζε προβλήματα αναπνοής, όπως και ο ίδιος.

Πήγαν κατευθείαν σε μια μονάδα δημόσιας υγείας και αμέσως εισήχθησαν στο νοσοκομείο της απομόνωσης Villa Clara και αργότερα μεταφέρθηκαν στο Ινστιτούτο Τροπικής Ιατρικής Pedro Kourí στο Αβάνα όπου και επιβεβαιώθηκε η ασθένειά τους.

"Σκέφτομαι την οικογένειά μου, το κοριτσάκι μου Ana Sofía, ηλικίας μόλις ενός έτους, αλλά είχα την δύναμη να υπομείνω την καταιγίδα, γιατί ήξερα για την ποιότητα της Κουβανικής ιατρικής ", συνεχίζει ο Álvarez.
Αναφερόμενος στην θεραπεία που έλαβε, έχει μόνο πείρα για τους γιατρούς και το προσωπικό του Manuel Piti Fajardo Hospital στο Σάντα Κλάρα και για το Pedro Kourí Hospital στην Αβάνα, λέγοντας ότι είναι πραγματικά ευγνώμων, ότι αυτοί οι επαγγελματίες είχαν φροντίσει να μην αισθανθεί μόνος του εκεί τις ημέρες στην απομόνωση. "Ήταν οι γονείς μου, οι αδελφοί μου, οι φίλοι μου", είπε ο νεαρός με συγκίνηση.

"Δεν μου έλειπε ποτέ ποτέ τίποτα, ούτε φάρμακο ούτε πόρος κάποιου είδους, μάλιστα με κακοεμαθαν και λίγο. Κάθε φορά που ήμουν χαλαρός, δεν είχε σημασία αν ήταν δύο το πρωί, θα μου έφερναν κάποια γεύση ή κάποιο άλλο φαγητό. Κανόνισαν με την οικογένειά μου,  μια τηλεφωνική συνομιλία, ήμουν ευχαριστημένος με τα πάντα ", δήλωσε, και πριν να πάει στο καλό, ζήτησε να στείλει ένα μήνυμα στους κουβανικούς λαούς, ευχαριστώντας τους για όλη την αγάπη που έδειξαν, κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων στιγμών .

"Ανησυχώ, γιατί εξακολουθώ να βλέπω μερικούς ανθρώπους στο δρόμο, που δεν δείχνουν την απαραίτητη κατανόηση της παρούσας κατάστασης, θα τους έλεγα να είναι πιο προσεκτικοί, ότι αυτό μπορεί να χτυπήσει τον καθένα." Οι κυβερνητικές οδηγίες πρέπει να ληφθούν υπόψη, εργάζονται πολύ σκληρά για να αποφύγουμε το χειρότερο: αν λάβουμε όλα τα μέτρα, θα βγούμε από αυτό, γιατί είμαστε άνθρωποι που αγωνίζονται, κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει, θα κερδίσουμε ".

Πηγή: Granma.cu