Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

03 Σεπτεμβρίου, 2020

Το 1988. Στη Σοβιετική Ένωση. Σε κάποιο χωριό...

Αντιγράφω από τοίχο φίλης με καταγωγή από κάποιο χωριό του Καζακστάν (δεν αναδημοσιεύω τη φωτογραφία γιατί είναι προσωπική της):

"Έτος: 1988
Τόπος: ΕΣΣΔ
Μαθητές: 25
Νηπιαγωγοί: 3
Τραπεζοκομος: 1
Συν για όλο το σχολείο
Διευθύντρια και Γιατρός

ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ"

Κι όμως συνέβη στα αλήθεια. 
Ακόμη και το 1988, λίγα χρόνια πριν την ανατροπή της Σοβιετικής Ένωσης, όχι στη Μόσχα ούτε σε κάποια άλλη πρωτεύουσα της ΕΣΣΔ και χωρίς να συντρέχουν λόγοι πανδημίας, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και φωνάζουν: πόσο ανώτερος είναι ο σοσιαλισμός ακόμη και με τα λάθη.
Τρεις (!) νηπιαγωγοί για 25 παιδιά και μία τραπεζοκόμος.
Γιατρός (!) (γυναίκα) για όλο το σχολείο.
Μόνιμοι όλοι (εκπαιδευτικοί-γιατροί-τραπεζοκόμοι κλπ).

Ούτε 8μηνοι ούτε με ΕΣΠΑ ούτε με ΟΑΕΔ ούτε με συμβάσεις ορισμένου.
Ούτε με πληρωμή από την τσέπη των γονιών.
Σε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους.
Το 1988.
Στη Σοβιετική Ένωση.
Σε κάποιο χωριό!


                                         Thesska Katerina


Σήμερα:


Θέλετε να σπουδάσουν τα παιδιά σας; Δανειστείτε!
Οι γονείς Ρώσων μαθητών κάνουν όλο και περισσότερο αίτηση για μικροδάνεια για να αγοράσουν ό, τι χρειάζονται για τη νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία από οργανισμούς μικροχρηματοδότησης (MFOs).
Τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Αυγούστου, ο αριθμός των Ρώσων που υπέβαλαν αίτηση για μικροδανάνεια για να καταφέρουν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο αυξήθηκε κατά σχεδόν 80%, σε σχέση με το 2019.
Δάνεια λοιπόν για «Εκπαίδευση», «Ρούχα και παπούτσια» και «Λειτουργικά έξοδα»! https://www.gazeta.ru/business/2020/08/27/13216105.shtml

***
λέει ένας Ρώσος φίλος https://www.facebook.com/photo.php?fbid=348144066549529&set=a.247551286608808&type=3&theater από όπου είδα αυτήν την ανάρτηση:
''Δάνεια για σχολικές ανάγκες. Φανταστείτε! για παιδιά του σχολείου! Για τα ρούχα του παιδιού στο σχολείο! Στη Ρωσία! Μέχρι πρόσφατα, δεν μπορούσα να φανταστώ ανθρώπους να παίρνουν δάνεια εκπαίδευσης και διατροφής'                        

                                    Ελενη Μαρκακη

 Για Εδώ:

Κατα την χτεσινη ενημερωση της πολιτικης προστασιας ρωτηθηκε ο Κος Τσιοδρας εκπροσωπος των Φαρμακευτικων κολοσσων.......

Στην Ιταλια και σε αλλες χωρες για το ανοιγμα των σχολειων εκτος της μασκας παρθηκαν μετρα αποστασης μεταξυ των μαθητων μονοθεσια θρανια πολυ περισσοτερες αιθουσες κλπ
Εδω .....μονο μασκα.......


Μπερδευε τα λογια του ....κομπιαζε και αντι για απαντηση ψελισε
"αυτα δεν γινονται λογω ....δημοσιονομικου κοστους.."
Να σε ενημερωσω Σωτηρακη εκπροσωπε των φαρμακευτικων κολοσσων οτι αυτα γινονται και για να ειμαι πιο ακριβης εγιναν και θα ξαναγινουν με οσα ψεματα κι αν διανθιζεται τις ενημερωσεις σας

                                                                  Μακης Μανωλης

 --------------------------------

Πέμπτη 03/09/2020 - 20:06
Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ

           Η λέξη ντροπή είναι λίγη!

Την έλλειψη αντιδραστηρίων για την πραγματοποίηση τεστ κορονοϊού στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σχολίασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στο Αιγάλεω. Ανέφερε:

«Χτες το πρωί, ο πρωθυπουργός εξέφρασε "ικανοποίηση για το γεγονός, ότι χθες φτάσαμε στον αριθμό των 17.000 τεστ". Χτες το απόγευμα, μάθαμε μετά την αποκάλυψη των αγωνιστών γιατρών ότι το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ενημέρωσε τις Υγειονομικές Περιφέρειες ότι δεν διαθέτει επαρκή αντιδραστήρια για την εκτέλεση των μοριακών ελέγχων για τον κορονοϊό που ζητούν τα νοσοκομεία! Τόσο θωρακισμένα τα νοσοκομεία, τόσο έτοιμη είναι η κυβέρνηση. Και μάλιστα η κυβέρνηση αντί να λύσει άμεσα το θέμα τι βρήκε να πει; Ότι φταίνε οι υγειονομικοί, γιατί επιστρέφοντας από τις διακοπές τους έκαναν τεστ!

Με ποιο κριτήριο ο αναγκαίος μαζικός έλεγχος ειδικά για το υγειονομικό προσωπικό και για όσους υποβάλλονται σε τεστ, προκειμένου π.χ. να εισαχθούν σε χειρουργεία, βαφτίζεται "αλόγιστη χρήση"; Λελογισμένη χρήση ποια είναι; Να κάνει το τεστ όποιος μπορεί να το χρυσοπληρώσει στα ιδιωτικά διαγνωστήρια; Η λέξη ντροπή είναι λίγη!».

902.gr