Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

06 Σεπτεμβρίου, 2020

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ



ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ
ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Τα ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των γονιών, οι οποίοι αποφάσισαν να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες στα σχολεία για τα παιδιά τους, εν μέσω πανδημίας.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Πατρέων προγραμματίζουν διάφορες μορφές κινητοποιήσεων προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα προστασίας με τη λειτουργία των σχολείων.
Γνωρίζοντας τις ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας, σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και τις ελλείψεις σε κατάλληλες αίθουσες που υποχρεώνουν τους μαθητές να παρακολουθούν μάθημα με συμμετοχή 27 ατόμων ανά αίθουσα, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν.
Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, διαφαίνεται πως η κυβέρνηση, μία εβδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων, δείχνει ανέτοιμη να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα.
Κατ΄αρχάς, έχει διαπιστωθεί πως υπάρχουν σχολικές αίθουσες χωρίς καθαρίστριες, με την κυβέρνηση να πετάει το μπαλάκι στο δήμο, δίχως όμως ο δήμος να μπορεί να δώσει λύση καθώς οι προσλήψεις προσωπικού είναι κυβερνητική υποχρέωση .
Επίσης, ακόμα η κυβέρνηση δεν αξιώθηκε να προμηθεύσει το δήμο με μάσκες και αντισηπτικά και να τα διανείμει στα σχολεία.
Συνεπώς, με ευθύνη της κυβέρνησης τα σχολεία ανοίγουν με ρίσκο για όλους. Γι αυτό και η Ένωση Συλλόγων Γονέων, στην Πάτρα, διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Γεωργίου, στις 19.00 για να ακουστεί η φωνή των γονιών για ασφαλή σχολεία εν μέσω πανδημίας.

Από 
Ρεπορτερ