Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

19 Ιουνίου, 2021

Ζόφος


Διονυσία Βορρίση:

Γρηγόρης Τραγγανίδας:
Ζόφος
Σε περίπτωση που η γυναίκα σας θέλει να πάρει τα παιδιά και να φύγει και αποφασίσετε να την σκοτώσετε, πριν το κάνετε, διαβάστε τι είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, από τηλεοράσεως, εξηγώντας τι πρέπει να αποφύγετε, ώστε σε πέντε - έξι χρονάκια να βγείτε από την φυλακή και να μεγαλώσετε απρόσκοπτα το παιδί της μητέρας που σκοτώσατε. Ειδικά αν είσαι και «νέο παιδί» (sic), όπως το έθεσε ο κ. Μπαλάσκας, μιλάμε για εντελώς «νέα αρχή»!

Μάλιστα, ο δολοφόνος της Καρολάιν, όπως διαρρέεται, ρωτά ήδη λεπτομέρειες για ποινές, θέλοντας να υπολογίσει πότε θα μπορεί να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού.

Γιατί όχι; Άλλωστε, ως γνωστόν, υπάρχει και το «πνεύμα» του ισχύοντος νόμου της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας, όπως το είχε συνοψίσει από βήματος της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος: «Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός».

Ο κυρ Σταύρος εξηγεί, λοιπόν, ότι εάν ο δολοφόνος της Καρολάιν ειδοποιούσε εξαρχής την αστυνομία και επικαλούνταν «βρασμό ψυχής» και «πρότερο έντιμο βίο», θα πήγαινε πέντε - έξι χρόνια φυλακή.

«Είναι βλάκας» υποστήριξε ο Σ. Μπαλάσκας. «Εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στο θυμό του, αν ήταν "τά 'χασε και τρελάθηκε", εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή. Θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής, σε ενδοοικογενειακό καυγά, "χωρίς να το θέλω", "πρότερος έντιμος βίος", χιλιάδες πράγματα. Θα πήγαινε πέντε, έξι χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα θα πάρει δόλο, τη σκηνοθεσία. Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Τι ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα; Τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή. Έκανε όλη τη σκηνοθεσία, σκότωσε το σκυλί του, προσπάθησε να μπερδέψει, έβγαλε κάρτες από κάμερα, τώρα τέλειωσε.», είναι ακριβώς η δήλωσή του.

Ο Μπαλάσκας.

Ο Λοβέρδος.

Οι παπάδες που στήνουν συνέδρια με τους εμπόρους της βιομηχανίας γονιμοποίησης και κουνάνε το δάχτυλο στις γυναίκες για την υπογεννητικότητα.

Η κυβέρνηση που στις διατάξεις του αντεργατικού νόμου για την σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας βάζουν τον εργοδότη - τον πιθανότερο θύτη - να «διαχειριστεί» και να «ελέγξει» τις καταγγελίες, εξαιρώντας τον, έτσι ex officio από κάθε δίωξη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που «διαρρηγνύει τα ιμάτιά» της για την «ισότητα» και τα «δικαιώματα» των γυναικών στους χώρους δουλειάς, αλλά καταπίνει αμάσητες τις απολύσεις γυναικών επειδή «τόλμησαν» να είναι έγκυες ή έκαναν το «λάθος» να δηλώσουν ότι θέλουν να κάνουν παιδιά. Πριν ακόμη ψηφιστεί η νέα αντεργατική νομοθετική κόλαση.

Οι μπάτσοι που «συμβουλεύουν» τα κακοποιημένα κορίτσια και γυναίκες να το βουλώσουν «για το καλό» τους.

Η γειτονιά που «δεν κατάλαβε τίποτα».

Η σεξιστική «πλακίτσα» στις καφετέριες.

Η σκοταδιστική «οικοκυρική» της ξυρισμένης μασχάλης.

Τα συστημικά ΜΜΕ που από τους «δολοφόνους αλλοδαπούς» πέρασαν με κυνική ευκολία στο «τον απειλούσε να τον εγκαταλείψει».

Είναι πλευρές του πατριαρχικού ζόφου που πηγάζει από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο στην παραγωγή.

Και μόνο μαζί με την εξαφάνιση αυτής της εκμετάλλευσης, θα εξοντωθεί κι αυτός.

Από
Ερη Ριτσου:


Όσοι διαβάζουν αστυνομικά μυθιστορήματα ξέρουν πως ληστές διατεθειμένοι να κάνουν φόνο, δεν μπαίνουν σε σπίτι που χτυπάνε άοπλοι. Θα ήξερε λοιπόν πως τον σκύλο ή τον πυροβολούν ή τον μαχαιρώνουν ή τον ναρκώνουν, σίγουρα πάντως δεν χάνουν χρόνο για να τον κρεμάσουν. Θα ήξερε επίσης πως τα ζώα αισθάνονται την εχθρική αύρα του άλλου και δεν κάθονται ήσυχα ήσυχα να τα πιάσει ο κλέφτης και να τα κρεμάσει. Μια δαγκωνιά τη ρίχνουνε. Θα ήξερε σίγουρα πως οι ληστές, όσο αιμοβόροι κι αν είναι, δεν σκοτώνουν για διασκέδαση. Βασανίζουν πιθανώς τη σύζυγο ενώπιον του συζύγου για να τον αναγκάσουν να τους πει τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου ή πού είναι κρυμμένες οι χρυσές λίρες και τα μαργαριτάρια. Θα ήξερε πιθανότατα πως αν για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο σκοτώσουν για πλάκα τη σύζυγο, δεν αφήνουν τον σύζυγο, μάρτυρα του φόνου, χαλαρά δεμένο. Τον καθαρίζουν, κι αυτή τη φορά για σοβαρό λόγο.
Φαίνεται όμως πως είναι πολλοί αυτοί που δεν διαβάζουν αστυνομικά, έτσι την πατάνε κανονικά, τόσο τα "καλά παιδιά" όσο και τα ρατσιστικά απόβλητα υπανθρώπων και οι πάσης φύσεως πανηλίθιες τσοκαρίες.







Edgar Conan:
Επισης να θυμησω οτι οταν ετρωγε ξυλο η Κανελλη δεν ηταν μονο χρυσαυγιτες που ειπαν "γεια στα χερια του" ή που εκαναν αστεια με το συμβαν...


Ημερολόγιο 18ης Ιουνίου 2021
Σύμβουλος επικηρυγμένων γυναικοκτόνων.
-Σκίτσο του Γιώργου Μικάλεφ


Θοδωρής Δημητρίου Πριν ένα μήνα, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος, στη συζήτηση του ν/σ για την συνεπιμέλεια των γονιών στα παιδιά, με ομιλία-τοποθέτηση στη Βουλή είπε:
«Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου.»
Αυτή του την άποψη, μπορούμε να την δούμε, στην προκειμένη περίπτωση, κι έτσι: