26 Σεπτεμβρίου, 2016

περί Θράσους: P. Brabeck της Nestlé Group: "εξτρεμιστές" θέλουν το Νερό ως δημόσιο αγαθό (αποκαλυπτικό βίντεο)

Παλαιότερο μικρό άρθρο μου στο Redflecteur για το νερό. Ο πρόεδρος της Nestlé Group, Peter Brabeck σε καπιταλιστικό παραλήρημα εξηγεί τους στρατηγικούς σκοπούς των πολυεθνικών γιγάντων:

Νερό. Ένα Παγκόσμιο Εταιρικό Δικαίωμα

6781740001_0b412f56f9_b

Του Ιουλιανού.

Στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα για να μην εξοντωθεί ένας λαός πρέπει να απολαμβάνει την «εμπιστοσύνη των αγορών». 
Από την οικονομική του συμπεριφορά απέναντι στις «αγορές» θα εξαρτηθεί αν κερδίσει ή αν γονατίσει.
Στο πλαίσιο της σωστής συμπεριφοράς εντάσσεται και η ιδιωτικοποίηση του νερού που αποτελεί μια ακόμα, τεραστίων διαστάσεων, πηγή πλουτισμού ιδιωτικών εταιρειών.
Δημόσια δίκτυα ύδρευσης και παροχής νερού, ακόμα και λίμνες ή ποτάμια, πωλούνται από πρόθυμους διαχειριστές της εξουσίας δημιουργώντας μια καπιταλιστική μονοπωλιακή αγορά που θρέφεται από φτωχούς ανθρώπους. 

Στην Βολιβία για παράδειγμα οι φτωχοί κάτοικοι έφτασαν στο σημείο να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν μια ειδική άδεια στις πολυεθνικές (Bechtel– Suez –Nestle) για να συλλέγουν το νερό της βροχής. 
Διότι «η ιδέα ότι το νερό είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα προέρχεται από εξτρεμιστές» σύμφωνα με τον ισχυρισμό του αφέντη των αγορών και προέδρου της Nestle και της «Φόρμουλα Ένα» Peter Brabeck.
Επιπροσθέτως ο Brabeck είναι μέλος στα διοικητικά συμβούλια της Credit Suisse Group, της L’Oréal, της ExxonMobil, του «Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ» και της «Στρογγυλής Τράπεζας των Ευρωπαίων Βιομηχάνων».

Όμως θα μας εξηγήσει καλύτερα ο ίδιος ο former CEO της Nestlé Group, Peter Brabeck, με αυθεντικό φιλελεύθερο καπιταλιστικό ύφος, πως μια εταιρεία καταλαμβάνει το επίκεντρο της οικονομικής και πολιτικής ζωής της οποιαδήποτε χώρας ορίζοντας ταυτόχρονα και τις ζωές των πολιτών σύμφωνα με τα συμφέροντα των μετόχων της.


Καταλάβαμε;
Ας λογικευτούμε λοιπόν τώρα διότι πρέπει να διατηρήσουμε αμετάβλητο το ανθρώπινο δικαίωμα μας να απολαμβάνουμε «δωρεάν» από τους δέκτες μας τους αγώνες της «Φόρμουλα Ένα».

*Στα πλαίσια της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» (σχήμα οξύμωρο) η Nestle στην Ελλάδα προωθεί το κοινό συμφέρον των… ιδιοκτητών της:



Κούβα: Τώρα Νέα φάρμακα: για τον καρκίνο του Δέρματος, του διαβητικού ποδιού, της Ηπατίτιδας Β και της μηνιγγίτιδας !!





H Κούβα παρουσιάζει ένα νέο φάρμακο το «Heberferon» για τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος σκεύασμα από το Ινστιντούτο βιοτεχνολογίας.


Το «Heberferon» είναι μια καινοτομία που δημιουργήθηκε στο κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας (CIGB) στην Αβάνα μετά από 20 χρόνια έρευνας και κλινικών δοκιμών

Ο βιολόγος Iraldo Bello από την ομάδα των ερευνών δήλωσε πώς το φάρμακο είναι μοναδικό στο κόσμο συνδυασμός Interferón(Α) και Interferón(Γ) ,το ενέσιμο αυτό φάρμακο εξαλείφει ή μειώνει το μελάνωμα του δέρματος και μπορεί να αποτρέψει τις παρενέργειες από την χειρουργική επέμβαση σε περιοχές του προσώπου που είναι περίπλοκο να λειτουργήσει

Σημείωσε επίσης πώς ο καρκίνος του δέρματος στη Κούβα είναι αρκετά διαδεδομένος λόγω της ηλιοφάνειας και της υπεριώδους ακτινοβολίας

Στα εργοστάσια έχουν παραχθεί ήδη πάνω από 10.000 δείγματα του φαρμάκου η παραγωγή του θα αυξηθεί σιγά σιγά προκειμένου να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου και σε άλλες μορφές καρκίνου

Το κέντρο (CIGB) παράγει επίσης ένα θεραπευτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα το «Cimavax EGF»,συμπλήρωμα σε άλλες συμβατικές θεραπείες όπως οι ακτινοβολίες και η χημειοθεραπεία, παρόλο που δεν θεραπεύει 100% τη νόσο σταματά την εξέλιξη της προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής στον ασθενή σε όλα τα στάδια του καρκίνου

Στα φάρμακα που παράγει το εργαστήριο είναι και το «Heberprot-Ρ», ένα φάρμακο για τη θεραπεία του διαβητικού ποδιού των διαβητικών ώστε να αποφεύγονται οι ακρωτηριασμοί,
εμβόλια κατά της Ηπατίτιδας Β και της μηνιγγίτιδας


To βρήκαμε Εδώ

«Η πορεία της ΕΕ και της ελληνικής οικονομίας μετά το Brexit και η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης»



Παρασκευή 23/09/2016 - 21:44 - Ενημέρωση: Παρασκευή 23/09/2016 - 23:39
ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

To αδιαχώρητο στη συζήτηση για το Brexit (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με μεγάλο ενδιαφέρον και με το βλέμμα στραμμένο στους αγώνες που θα κληθούν να δώσουν το επόμενο διάστημα, παρακολούθησαν τη συζήτηση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στη Λαϊκή Σκηνή του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» νεολαία, αλλά και εργαζόμενοι όλων των ηλικιών.
«Η πορεία της ΕΕ και της ελληνικής οικονομίας μετά το Brexit και η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης», αυτός ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης και ο άξονας γύρω από τον οποίο κινήθηκαν οι ομιλητές και ξεδιπλώθηκε ο προβληματισμός και η συζήτηση που ακολούθησε.
Το συγκεκριμένο θέμα δεν επιλέχθηκε τυχαία, επισήμανε ανοίγοντας την εκδήλωση η Ζωή Χαχάμη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα θέμα που αντιστοιχεί στο σύνθημα του Φεστιβάλ, που θέτει στο προσκήνιο τις σύνθετες απαιτήσεις της πάλης: «Αγώνας, γνώση, τόλμη, αντοχή». Έτσι, η γνώση, η μελέτη των εξελίξεων, η εξαγωγή συμπερασμάτων από αυτές είναι «πυξίδα» για το σωστό προσανατολισμό των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.
Ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ, αναφέρθηκε αναλυτικά στην πορεία της οικονομίας σε μια σειρά χώρες και στους ρυθμούς επιβράδυνσης που παρατηρούνται ακόμα και σε ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες, στις πολιτικές εξελίξεις που πυροδοτούνται από την πορεία αυτή, στις αντιθέσεις που οξύνονται στο αστικό στρατόπεδο, στο «στρατόπεδο του εχθρού μας» (Δείτε εδώ βίντεο με την ομιλία).

Στη συνέχεια ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματός της για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και τη λαϊκή αντεπίθεση, προϋποθέσεις απαραίτητες προκειμένου να συγκροτηθεί «το δικό μας αντίπαλο δέος». Ανάμεσα σε αυτές υπογράμμισε την ανάγκη να δυναμώσει η οργάνωση πρώτα απ’ όλα στο χώρο δουλειάς, ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη συμμετοχής των νέων εργατών στα συνδικάτα. Σκιαγράφησε το καθήκον της διαμόρφωσης στόχων, αιτημάτων και γραμμής πάλης με χαρακτήρα μαχητικό και επιθετικό, που να θέτουν στο στόχαστρο την ίδια την εκμετάλλευση και το σύστημα που είναι θεμελιωμένο στα βάθρα της (Δείτε εδώ βίντεο με την ομιλία). 

1 / 8