15 Αυγούστου, 2016

Τι επιθυμούν οι Λαοί στις πρώην Σοσιαλιστικές Χώρες ;; polls in former Socialist countries

«Η ζωή ήταν καλύτερη υπό το κομμουνιστικό καθεστώς», λέει η πλειοψηφία των Ρώσων, Ρουμάνων και Ανατολικής Γερμανίας 


Ειδικά  Στην υπεράσπιση του κομμουνισμού.

Πρώτα απ 'όλα, ας πούμε ότι η σωστή φράση είναι "κάτω από το σοσιαλισμό". Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, η Σοβιετική Ένωση και οι σοσιαλιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ήταν στη διαδικασία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Σύμφωνα με τη μαρξιστική-λενινιστική θεωρία, "Σοσιαλισμός" αποτελεί  το πρώτο στάδιο (φάση) του κομμουνισμού. 

Τούτου λεχθέντος το παραπάνω, ας πάμε στο θέμα του πυρήνα. Οι άνθρωποι που έχουν ζήσει τόσο στο σοσιαλισμό και τον καπιταλισμό έχουν δώσει την απάντησή τους στις διάφορες αστικές και μικροαστικές  ανιστόρητες συκοφαντίες. Διάφορες δημοσκοπήσεις στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες αποδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων, στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη, πιστεύουν ότι η ζωή ήταν καλύτερη πριν από τη παλινόρθωση του καπιταλισμού. 
Στο σοσιαλισμό μεγάλα προβλήματά τους είχαν λυθεί: δωρεάν εκπαίδευση, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για όλους, την κοινωνική ασφάλιση, την απασχόληση, δωρεάν διακοπές και τις αργίες για όλους, κ.λπ. η παλινόρθωση του καπιταλισμού άσκησε πρωτοφανή βαρβαρότητα σχεδόν σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής: Οι κοινωνικές ανισότητες,  ανεργία,  ιδιωτικοποίηση των μεγάλων δημόσιων τομέων στην υγειονομική περίθαλψη στην εκπαίδευση, κ.λπ. 

Τον Μάρτιο του 2016 μια έρευνα που διεξήχθη από το  All-Ρωσίας Δημόσια Γνώμη Κέντρο  (VTsIOM) έδειξε ότι: 

Περισσότερο από το ήμισυ των Ρώσων (64%) θα ψήφιζε για να διατηρηθεί η Σοβιετική Ένωση , αν ένα δημοψήφισμα διεξήγαγαν  σήμερα. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται από 47% μεταξύ εκείνων 18-24 σε 76% μεταξύ των ερωτηθέντων ηλικίας 60 και πάνω. Μόνο το 20% των Ρώσων πολιτών θα ψηφίσει αρνητικά για τη διατήρηση της Σοβιετικής Ένωσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης.

Κατά την ίδια περίοδο (Μάρτιος 2016), μια παρόμοια έρευνα από την  έρευνα Κέντρο Levada  στη Ρωσία έδειξε ότι:
-  Περισσότεροι από τους μισούς (51%)  των Ρώσων δήλωσε ότι η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. 

-  Περισσότεροι από τους μισούς (56%)  των Ρώσων regred την κατάρρευση της ΕΣΣΔ (στην πραγματικότητα, η νίκη της αντεπανάστασης).

-  Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα (58%) δήλωσαν ότι θα καλωσόριζε  την αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης και του σοσιαλιστικού συστήματος.
Τα εκλογικά αποτελέσματα της 17 Μάρτη του 1991 
που η αντεπαναστατική κλίκα 
του Γκορμπατσόφ-Γέλτσιν προκλητικά 
αγνοείται.

Δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν τα προηγούμενα χρόνια έχουν παρόμοια αποτελέσματα. Μια έρευνα από το Ίδρυμα γνώμη της Ρωσίας Δημόσια (FOM) πίσω στο 2013, έδειξε ότι το 60% των Ρώσων πιστεύουν ότι η ζωή στη Σοβιετική Ένωση είχε περισσότερες θετικές παρά αρνητικές πτυχές. Επιπλέον, με την ίδια δημοσκόπηση, το 43% των ερωτηθέντων θα επιθυμούσε την εκ νέου έγκριση της κομμουνιστικής ιδεολογίας, ενώ το 38% δεν ήταν ευχαριστημένοι από μια τέτοια προοπτική. 

Κατά την ανάγνωση του παραπάνω, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την ισχυρή αντικομμουνιστική προπαγάνδα των δύο τελευταίων δεκαετιών, τις συκοφαντίες και τα ψέματα εναντίον του σοσιαλιστικού συστήματος από τα αστικά ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα. 

ΓΕΡΜΑΝΊΑ.

Τον Ιούνιο του 2009, μια έρευνα που διεξήχθη στη Γερμανία έδειξε ότι το 57% των ανατολικών Γερμανών υπερασπίζει  την Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ) .  Των ερωτηθέντων, το 49% δήλωσε «Η  ΛΔΓ  είχε περισσότερες καλές πλευρές παρά κακές πλευρές. Υπήρχαν κάποια προβλήματα, αλλά η ζωή ήταν καλά εκεί. " Η δημοσκόπηση αναφέρθηκε στο Spiegel online (η οποία, ωστόσο, προσπάθησε να δυσφημίσει την ΛΔΓ με αντικομμουνιστικά ψέματα) και αποτελεί απόδειξη ότι, σύμφωνα με τον ιστορικό Στέφαν Wolle," μια νέα μορφή της Ostalgie έχει πάρει το σχήμα ".

ΡΟΥΜΑΝΊΑ.

Στο IRES Ιουλίου 2010 (Ρουμανικό Ινστιτούτο Αξιολόγησης και Στρατηγικής) δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το 41% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε  για Τσαουσέσκου, αν είχε θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου. Και το 63% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε η ζωή τους ήταν καλύτερα κατά τη διάρκεια του κομμουνισμού , ενώ μόνο το 23% βεβαιώνεται ότι η ζωή τους ήταν χειρότερα τότε.Μερικά 68% δήλωσε ότι ο κομμουνισμός ήταν μια καλή ιδέα, μόνο ένα που είχε εφαρμοστεί ανεπαρκώς. 

Σε μια έρευνα του 2014 από την  δημοσκόπηση INSCOP έρευνα  αποκάλυψε  ότι το 44,4 τοις εκατό των ερωτηθέντων πίστευε ότι οι συνθήκες διαβίωσης ήταν καλύτερη υπό τον κομμουνισμό.

ΟΥΓΓΑΡΊΑ.

Σύμφωνα με μια έκθεση από το Pew Research Center, τον Απρίλιο του 2010, το 72% των Ούγγρων είπαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα τους είναι στην πραγματικότητα σε χειρότερη θέση σήμερα οικονομικά από ό,τι ήταν κάτω από τον κομμουνισμό. Μόνο το 8% λένε οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ουγγαρία είναι σε καλύτερη θέση, και 16% λένε τα πράγματα είναι σχετικά με το sam ε.
........................................................................................................


Το επιβεβαιώνει και το πρακτορείο Sputnik 
δες την είδηση στο :
Έρευνα σε 11 χώρες: Επί Σοβιετικής Ένωσης η ζωή 
ήταν καλύτερη

17:31 | 18 Αυγ. 2016
Τελευταία ανανέωση 07:00 | 19 Αυγ. 2016


Καλύτερο ήταν το βιοτικό επίπεδο επί σοβιετικού καθεστώτος, εκτιμά το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων (ηλικίας άνω των 35 ετών) που συμμετείχε σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου Sputnik σε εννέα από τις έντεκα χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Τα δεδομένα λήφθηκαν από δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από τις δημοσκοπικές εταιρείες Πανρωσικό κέντρο μελέτης της κοινής γνώμης, (VITSIOM), M-Vector, Ipsos, Expert Fikri, иQafqaz σε έντεκα χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κατά παραγγελία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik.




Οι δημοσκοπήσεις διενεργήθηκαν από τις 4 Ιουλίου μέχρι τις 15 Αυγούστου του 2016. Συνολικά στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 12645 ερωτηθέντες, από χίλιοι στην Αρμενία, στο Αζερμπαϊτζάν, στη Λευκορωσία, στη Μολδαβία, στη Γεωργία, στο Καζακστάν, στηνΚιργιζία, και στο Τατζικιστάν, 1045 στο Ουζμπεκιστάν, δύο χιλιάδες στην Ουκρανία και 1600 στη Ρωσία.




Σύμφωνα με τα στοιχεία, στη Ρωσία το 64% των ερωτηθέντων που πρόλαβαν την Σοβιετική Ένωση θεωρεί πως το βιοτικό επίπεδο ήταν καλύτερο εκείνη την περίοδο. Στην Ουκρανία, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 60%. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Αρμενία με 71% και στο Αζερμπαϊτζάν με 69%. Σημειώνεται πως όσοι από τους ερωτηθέντες ανήκουν στο ηλικιακό όριο μεταξύ 18 και 24 ετών, δηλαδή σε ηλικίες που δεν έχουν αναμνήσεις από τη ζωή στη Σοβιετική Ένωση, πιστεύουν πως η ζωή βελτιώθηκε μετά την πτώση της ΕΣΣΔ. Αυτήν την άποψη έχει στη Ρωσία το 63% της νεολαίας.




Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που αναδημοσιεύει τα αποτελέσματα της έρευνας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ηλικίας άνω των 35 ετών πιστεύει πως η ζωή στην ΕΣΣΔ ήταν καλύτερη απ' ό,τι μετά την κατάρρευση* :




Στην Αρμενία το 71% έναντι 23% των ερωτηθέντων που πιστεύει το αντίθετο, στο Αζερμπαϊτζάν 69% έναντι του 29%, στη Ρωσία το 64% έναντι του 28%, στοΚαζακστάν το 61% έναντι του 27%, στην Ουκρανία το 60% έναντι του 23%, στην Κιργιζία το 60% έναντι του 30%, στην Λευκορωσία το 53% έναντι του 28% και στηΓεωργία το 51% έναντι του 46%. Μόνον οι άνω των 35 ετών κάτοικοι του Τατζικιστάν (39% έναντι 55%) και του Ουζμπεκιστάν (4% έναντι 91%) πιστεύουν πως το βιοτικό επίπεδο βελτιώθηκε μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.


Οι ερωτηθέντες ηλικίας έως 25 ετών, που γεννήθηκαν αμέσως μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ απάντησαν ότι σήμερα το βιοτικό επίπεδο έχει βελτιωθεί σε ποσοστό 48% έναντι 47% στην Αρμενία, σε ποσοστό 48% έναντι 37% στην Κιργιζία, σε ποσοστό 56% έναντι 35% στο Καζακστάν, σε ποσοστό 57% έναντι 34% στην Λευκορωσία, σε ποσοστό 79% έναντι 20% στην Γεωργία, σε ποσοστό 39% έναντι 18% στην Ουκρανία, σε ποσοστό 63% έναντι 25% στη Ρωσία, σε ποσοστό 68% έναντι 14% στο Αζερμπαϊτζάν, σε ποσοστό 84% έναντι 13% στο Τατζικιστάν, και σε ποσοστό 89% έναντι 5% στο Ουζμπεκιστάν.
*( εκ των άνω ανατροπή)

.........................................................................
Life was better under Communism" says the majority of Russians, Romanians and Eastern Germans

Special to In Defense of Communism.

First of all, let us say that the proper phrase is "under Socialism". During the 20th century, the Soviet Union and the socialist countries of Eastern Europe were in the process of socialist construction. According to the Marxist-Leninist theory, "Socialism" consist the first stage (phase) of Communism. 

Having said the above, let's go to the core issue. The people who have lived both under Socialism and Capitalism give their answer to the various bourgeois and petty bourgeois unhistorical slanders. Various polls in former Socialist countries prove that the majority of people, in Russia and Eastern Europe, think that life was better before the counter-revolutions and the restoration of Capitalism. Under Socialism their major problems had been solved: Free education, free healthcare for all, social security, jobs, free vacation and holidays for everyone, etc. The restoration of Capitalism brought an unprecedented barbarity in almost every sector of public life: Social inequalities, unemployment, privatization of major public sectors from healthcare to education, etc. 

On March 2016, a survey conducted by the All-Russia Public Opinion Center (VTsIOM) showed that: 

More than half of Russians (64%) would vote to maintain the Soviet Union if a referendum were held today.  This figure increases from 47% among those 18-24 to 76% among respondents age 60 and more. Only 20% of Russian citizens would vote negatively for preserving the Soviet Union, according to the poll results.

During the same period (March 2016), a similar survey by the Levada Center Survey in Russia showed that:
More than half (51%) of the Russians said that the collapse of the Soviet Union could have been avoided. 

More than half (56%) of the Russians regred the collapse of the USSR (in fact, the victory of counter-revolution).

The majority of the participants in the survey (58%) said that they would welcome the revival of the Soviet Union and the socialist system.

Polls conducted in the previous years have produced similar results. A survey by the Russia's Public Opinion Foundation (FOM) back in 2013, showed that 60% of Russians think that the life in the Soviet Union had more positive than negative aspects. Furthermore, in the same poll, 43% of the respondents would welcome the re-adoption of communist ideology, while 38% were not happy about such a perspective. 

While reading the above, we must take into account the powerful anti-communist propaganda of the last two decades, the slanders and lies against the socialist system by the bourgeois media and political parties. 

GERMANY.

On June 2009, a survey conducted in Germany showed that 57% of eastern Germans defend the German Democratic Republic (GDR)Of those polled, 49% said “The GDR had more good sides than bad sides. There were some problems, but life was good there.” The poll was reported on Spiegel Online (which, however, tried to vilify GDR with anti-communist lies) and consists a proof that, according to historian Stefan Wolle, "a new form of Ostalgie has taken shape".


ROMANIA.

In a July 2010 IRES (Romanian Institute for Evaluation and Strategy) poll, according to which 41% of the respondents would have voted for Ceausescu, had he run for the position of president. And 63% of the survey participants said their life was better during communism, while only 23% attested that their life was worse then. Some 68% declared that communism was a good idea, just one that had been poorly applied. 

In a 2014 survey by the INSCOP Research poll revealed that 44.4 percent of the respondents believed that living conditions were better under communism.

HUNGARY.

According to a report by the Pew Research Center, on April 2010, 72% of Hungarians say that most people in their country are actually worse off today economically than they were under communism. Only 8% say most people in Hungary are better off, and 16% say things are about the same.