Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

17 Σεπτεμβρίου, 2020

Ν. Αμπατιέλος: Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να "Ανασαίνουμε".....

RevolucionHellas - Viva.La.Revolucion: Ν. Αμπατιέλος: Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να "Αν...:   Ν. Αμπατιέλος: Το σύνθημα «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να "ανασαίνουμε"», απαντάει στους προβληματισμούς των νέων ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ...


Το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ, «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να "ανασαίνουμε", για να νικήσει η ζωή», απαντάει στους υπαρκτούς προβληματισμούς, την ανησυχία, την αμφισβήτηση εκατοντάδων χιλιάδων νέων, που έρχονται αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, έναν φαύλο κύκλο κρίσεων, φτώχειας, εκμετάλλευσης, αδικίας, πολέμων. Ή -για να το πούμε αλλιώς- είναι αυτό που είπε στα τελευταία του λόγια ο δολοφονημένος από αστυνομικούς, Αφροαμερικανός, Τζ. Φλόιντ: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω». Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Άλλωστε, η πανδημία του κορονοϊού ήρθε να φανερώσει αυτή την πραγματικότητα, τη γύμνια των καπιταλιστικών κρατών και την ανικανότητά τους να προστατεύσουν τη ζωή και την υγεία των λαών, ακόμη και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες, στη βιτρίνα -υποτίθεται- του καπιταλισμού. Οι ομαδικοί τάφοι, η κατάσταση στις ΜΕΘ, το τραγικό και ταυτόχρονα κυνικό δίλημμα ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, η λειτουργία εργοστασίων και άλλων χώρων δουλειάς εν μέσω πανδημίας είναι μερικές μόνο εικόνες αυτής της βαρβαρότητας.