Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Γερμανία: ένα δισ/ριο ώρες από υπερωρίες εργαζομένων με υψηλά εργασιακά προσόντα δεν πληρώθηκαν το 2015


Απλήρωτες σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ώρες εργασίας


Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ώρες εργασίας από υπερωρίες εργαζόμενων δεν πληρώθηκαν το 2015 στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας που εμπεριέχονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Saarbrücker Zeitung».
Το 2015 αυξήθηκαν κατά 1,8 δισ. ώρες οι υπερωρίες των εργαζομένων, από αυτές οι 816,2 εκατ. ώρες εργασίας πληρώθηκαν, ενώ για τις 997,1 εκατ. ώρες εργασίας δεν κατεβλήθη καμία αμοιβή!
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αυξήθηκε ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων που απασχολήθηκε το 2015 κατά μέσο όρο 46,8 ώρες περισσότερο από ό,τι προέβλεπε η σύμβαση εργασίας του, δηλαδή για διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας.
Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας, οι απλήρωτες υπερωρίες προέρχονται κατά κύριο λόγο από άτομα που διαθέτουν υψηλά εργασιακά προσόντα.
Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι παρά τη θετική οικονομική συγκυρία για τις γερμανικές επιχειρήσεις, πολλοί επιχειρηματίες προτιμούν να μην κάνουν προσλήψεις, αλλά να καλύπτουν τις αυξημένες απαιτήσεις με υπερωρίες του υπάρχοντος προσωπικού.

,,Άνοιξαν τον κύκλο γύρω από τον Παύλο και ολοκλήρωσε τη δράση ο Ρουπακιάς,,

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Παραστατική κατάθεση μάρτυρα για τη δράση του τάγματος εφόδου
Αποδίδει ευθύνες στην Αστυνομία, που παρακολουθούσε την εξέλιξη των γεγονότων χωρίς να επέμβει
Συγκλονιστική κατάθεση για τη δράση του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής και το πώς ολοκλήρωσε τη δράση του ο χρυσαυγίτης δολοφόνος Γ. Ρουπακιάς έδωσε χτες, στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, ο αυτόπτης μάρτυρας Ηλ. Κοντονικόλας
Και από τη μαρτυρία του, αναδείχθηκε πως η Αστυνομία δεν επενέβη ν' αποτρέψει τη δολοφονική επίθεση, καθώς, όπως είπε, την ώρα εκείνη βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο αλλά δεν έκαναν τίποτα...
Περιγράφοντας τη σκηνή της επίθεσης από το τάγμα εφόδου, ο μάρτυρας κατέθεσε: 
«Ναι μας κυνήγησαν. Εμένα πάνω μου έπεσαν τουλάχιστον τρία άτομα. Εγώ, ο Παύλος και ο Μελαχρινόπουλος (σ.σ. από την παρέα του Π. Φύσσα) μείναμε πίσω. 
Μείναμε πίσω γιατί μας επιτέθηκαν πισώπλατα με μπουνιές. Χτύπαγαν με μπουνιές, κλωτσιές και τους τρεις μας. Με χτύπησαν με ένα κράνος στο κεφάλι και έπεσα πολύ κοντά στην τζαμαρία ενός μαγαζιού. Με κλωτσούσαν και έρχεται ο Μελαχρινόπουλος να με βοηθήσει και ένας πήδηξε στον αέρα και τον κλώτσησε. Με την άκρη του ματιού μου είδα να χτυπούν τον Παύλο 3-4 άτομα».
Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ανέφερε: 
«Οταν έπεσα κάτω σταμάτησαν να με χτυπάνε. Ο Μελαχρινόπουλος έπεσε και εκείνος κάτω μετά την κλωτσιά. 
Εκείνη την ώρα κοιτάω απέναντι και βλέπω μια παρέα από χρυσαυγίτες, σίγουρα 20 άτομα, που φώναζαν, έβγαζαν κραυγές και έβριζαν... Φώναζαν σαν "κτήνη" (...) 
Στη νησίδα είδα και δυο αστυνομικούς την ώρα που μας χτυπούσαν. 
Είχα δει νωρίτερα και δυο μηχανές της Αστυνομίας (...) Είδα να έχουν περικυκλώσει τον Παύλο και να τον βαράνε με τα χέρια και κράνη. Κράτησε πολύ λίγο χρόνο, λίγα λεπτά».
Η περιγραφή της δολοφονίας
Αναφερόμενος στη δολοφονία του Π. Φύσσα και στα τέσσερα άτομα που του είχαν επιτεθεί, τόνισε στο δικαστήριο πως ο Γ. Ρουπακιάς «ήταν αποφασισμένος να κάνει την επίθεση». 
«...Ηρθε το αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα (...) Σταμάτησε στην άκρη του δρόμου, άνοιξε την πόρτα, προχώρησε προς τον Παύλο. 
Με τέσσερα βήματα είχε φτάσει μπροστά στον Παύλο. 
Είχα καλή οπτική επαφή... 
Τέσσερα άτομα ήταν πάνω στον Παύλο, τον χτυπούσαν. 
Ανοιξαν τον κύκλο γύρω από τον Παύλο και ολοκλήρωσε τη δράση ο Ρουπακιάς».
Μάλιστα, απαντώντας στον αναπληρωτή αντιεισαγγελέα, Στ. Κωσταρέλλο, για το αν η παρουσία των ατόμων αυτών, που φώναζαν και έβριζαν, βοήθησε τον Ρουπακιά να κάνει αυτό που έκανε, ο μάρτυρας απάντησε: «Ναι, σαν να του ανέβαζαν την ψυχολογία».
Επιπρόσθετα, για τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, απάντησε στο δικαστήριο πως είναι σαν αυτό που τους επιτέθηκε, τονίζοντας ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, η δράση τους γίνεται μετά από εντολή, δεν έχουν αυτονομία και αναφέρθηκε στο βίντεο με τον Πατέλη και τη φράση του «ό,τι κινείται σφάζεται». Ταύτισε, επίσης, χρυσαυγίτες και εγκληματίες: «Τα έχω συνδυάσει μετά τη δολοφονία», είπε χαρακτηριστικά.
Επιλεκτική αμνησία από μάρτυρα αστυνομικό
Νωρίτερα, συνεχίστηκε η κατάθεση του αστυνομικού της Αμεσης Δράσης Διαμ. Βίντση, που στην προηγούμενη δικάσιμο είχε δηλώσει «ταξιτζής» του περιπολικού. Αυτή τη φορά, η κατάθεσή του... διανθίστηκε σε σημείο πρόκλησης με το «δεν θυμάμαι». Ο μάρτυρας απέφευγε επιπρόσθετα, επιμελώς, απαντώντας στις ερωτήσεις του δικαστηρίου, ν' αναφέρει λέξεις όπως χρυσαυγίτες, δράστης για το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα. Το τελευταίο, μάλιστα, επισημάνθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου, που σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης σχολίαζε αυστηρά την «πολύ άσχημη μνήμη του».
Ενδεικτικό του πνεύματος της κατάθεσης ήταν η απάντησή του, ότι έμαθε για ό,τι συνέβη από την τηλεόραση! Εμαθε, όπως είπε, «...πως έγινε δολοφονία μεταξύ του κου Ρουπακιά και του κου Φύσσα» (!) «Ετσι είπαν στην τηλεόραση; Πως ο κος Ρουπακιάς σκότωσε τον κο Φύσσα, πως έγινε δολοφονία μεταξύ τους;» ρωτήθηκε χαρακτηριστικά από την πρόεδρο, αλλά ο μάρτυρας το γύρισε ξανά στο... «δεν θυμάμαι».

Τρίτη 12 Ιούλη 2016  -  Σελίδα 10