Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

21 Νοεμβρίου, 2020

ΚΟΥΛΗΣ: Έτσι καλύπτει τις εγκληματικές τους ευθύνες



Το μαύρο - άσπρο από τον πρωθυπουργό για το σύστημα Υγείας


Να αξιοποιήσει πολιτικά τη μετάβαση εθελοντριών νοσηλευτριών που μετέβησαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, επιχείρησε εκ νέου η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για το γεγονός πως δεν προχωρά σε προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κι ενώ τα νοσοκομεία έχουν φθάσει στο χείλος του γκρεμού.

Σε τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εθελόντριες νοσηλεύτριες που μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη χθες, ο πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να διαφημίσει εκ νέου τις προσλήψεις που έκανε η κυβέρνηση, οι οποίες πάντως είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στις ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω κορονοϊού, αλλά και μπροστά στα 30.000 κενά που υπήρχαν στα νοσοκομεία, προ πανδημίας.

Μάλιστα, επικαλέστηκε εκ νέου τα συστήματα Υγείας της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, αποκρύπτοντας ωστόσο, ότι η ανετοιμότητα των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας οφείλεται στην πολιτική εμπορευματοποίησης, υποχρηματοδότησης και απαξίωσης που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο του περιορισμού του κοινωνικού ρόλου του κράτους και της κάλυψης των λαϊκών αναγκών, αφού κριτήριό τους είναι η εξυπηρέτηση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων. 

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην υποτιθέμενη επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη, ισχυριζόμενος ότι η αποστολή τους για ένα διάστημα είναι εθνική, αποκρύπτοντας ότι η επίταξη έγινε έναντι παχυλής αποζημίωσης προς όφελος των ιδιωτών κλινικαρχών.

902.gr

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

Τώρα η κυβέρνηση να επιτάξει όλες τις μονάδες χωρίς παζάρια και δωράκια στους ιδιοκτήτες

Δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο. Τώρα η κυβέρνηση να επιτάξει όλες τις μονάδες και να τις εντάξει στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, επισημαίνει σε δήλωση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Έπρεπε η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη να φτάσει στο “χείλος του γκρεμού” για να προχωρήσει η κυβέρνηση στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Όταν όμως μιλάμε για επίταξη, εννοούμε πραγματική επίταξη, χωρίς παζάρια και επιπλέον δωράκια για τους ιδιοκτήτες των κλινικών που τόσα χρόνια θησαυρίζουν. Δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο. Τώρα η κυβέρνηση να επιτάξει όλες τους τις μονάδες και να τις εντάξει στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ας σκεφτούμε όλοι αυτές τις κρίσιμες ώρες, πόσο επιζήμια ήταν η θέση όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για δήθεν “αρμονική συνύπαρξη” δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και πόσο τραγικά επίκαιρη η ανάγκη για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες.»