Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

20ο Συνέδριο ΚΚΕ: Διάβασε - Μελέτησε τις ΘΕΣΕΙΣ Πες την Γνώμη σου


«Η χρονιά που πραγματοποιείται το 20ό Συνέδριο είναι χρονιά της επετείου των 100 χρόνων από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, με επικεφαλής το Κόμμα του Λένιν, που άνοιξε το δρόμο στην εργατική τάξη, στους λαούς όλου του κόσμου να διεκδικήσουν και να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία. 
Ανεξάρτητα από τα λάθη, τις αδυναμίες και τις ελλείψεις, την αντεπαναστατική κατάληξη και το ιστορικό πισωγύρισμα, ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε.
Επίσης, το 2018 το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης από την ίδρυσή του στον Πειραιά το Νοέμβρη του 1918. 
Πρόκειται για μια πορεία μέσα στην οποία στάθηκε όρθιο, έδωσε το "παρών" σε όλους τους αγώνες του λαού, φώτισε το δρόμο της πάλης για την τελική απελευθέρωση της εργατικής τάξης, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό (...)
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να μελετήσουν τις Θέσεις, να συμβάλουν στη βελτίωσή τους με τον προβληματισμό, τις προτάσεις, τις υποδείξεις, ώστε οι τελικές αποφάσεις να αποκρυσταλλώσουν την πλούσια ατομική και συλλογική πείρα που συγκεντρώθηκε αυτά τα χρόνια.
Ο προσυνεδριακός διάλογος οπωσδήποτε περιλαμβάνει και τη συζήτηση των Θέσεων με σκοπό τη συγκέντρωση γνωμών και παρατηρήσεων από φίλους κι οπαδούς, 
από κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια που
- ανεξάρτητα από επιμέρους απόψεις
κατανοεί την αναγκαιότητα ενός πολύ πιο ισχυρού ΚΚΕ. 
Ενός ΚΚΕ με επιστημονικά επεξεργασμένες θέσεις, ισχυρού στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη φτώχεια, στον αγώνα για την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, για την κοινωνική ανατροπή και την εργατική εξουσία».
Ριζοσπάστης

Κάνε κλικ στο Σύνδεσμο να μεταφερθείς στις θέσεις:  http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=18/12/2016&id=16498&pageNo=1


 21/12/2016  09:25
20ό ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δημόσιου ΔιαλόγουΗ Επιτροπή Δημόσιου Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ απευθύνεται στους συντρόφους και τις συντρόφισσες, στους φίλους και συμπορευόμενους με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, σε όσους εκτιμούν το ρόλο του ΚΚΕ στο κίνημα και θέλουν να πάρουν μέρος στη δημόσια συζήτηση για τις Θέσεις της ΚΕ με γραπτό κείμενο στον «Ριζοσπάστη» ή στην ΚΟΜΕΠ και τους ενημερώνει για τις εξής προϋποθέσεις συμμετοχής στον δημόσιο διάλογο:
1. Ο διάλογος αφορά στις Θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο, που δημοσιεύτηκαν στις 18/12/2016. Η Επιτροπή Διαλόγου θα παραλαμβάνει κείμενα για δημοσίευση μέχρι τις 5 Φλεβάρη 2017.
2. Καθένας και καθεμιά, που θέλει να συμβάλει στο διάλογο, μπορεί να στείλει ένα σημείωμα για τις Θέσεις με ανώτατο όριο έκτασης του κειμένου τις 1.000 λέξεις. Ο καταμερισμός των κειμένων διαλόγου στον «Ριζοσπάστη» ή στην «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» (ΚΟΜΕΠ) θα γίνεται με ευθύνη της Επιτροπής, συνυπολογίζοντας τη χρονική διάρκεια της προσυνεδριακής περιόδου και τις δυνατότητες των δύο έντυπων οργάνων της ΚΕ του Κόμματος για την κάλυψη του Προσυνεδριακού Διαλόγου.
Σημειώματα που τυχόν έρθουν στην Επιτροπή είτε εκπρόθεσμα είτε ξεπερνούν την έκταση που έχει προσδιοριστεί, δεν θα δημοσιευτούν, θα τεθούν όμως υπόψη των αντιπροσώπων του 20ού Συνεδρίου.
3. Κάθε κείμενο πρέπει να έχει απαραίτητα όλα τα παρακάτω στοιχεία του συγγραφέα: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, Κομματική ή ΚΝίτικη Οργάνωση που ανήκει ή που έχει επαφές, αν πρόκειται για φίλο του ΚΚΕ. Τα στοιχεία αυτά είναι προϋπόθεση για τη δημοσίευση του κειμένου. Αποκλείονται από τη δημοσίευση κείμενα που είναι εκτός των θεμάτων των Θέσεων για το 20ό Συνέδριο. Αποκλείονται κείμενα με αναφορές σε πρόσωπα ή σε ζητήματα που αφορούν συγκεκριμένη Κομματική Οργάνωση, που περιλαμβάνουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς, θέσεις εχθρικές προς την ιδεολογία και το χαρακτήρα του ΚΚΕ.
4. Τα κείμενα μπορούν να στέλνονται:
α) Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: dialogos20@kke.gr, με ένδειξη «Για την Επιτροπή Δημόσιου Διαλόγου».
β) Ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Κεντρική Επιτροπή ΚΚΕ, Λεωφόρος Ηρακλείου 145, Τ.Κ. 14231 με την ένδειξη: «Για την Επιτροπή Δημόσιου Διαλόγου».
γ) Μέσω των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ.
Στις περιπτώσεις αποστολής ταχυδρομικώς ή μέσω Οργανώσεων, παρακαλούμε τους συμμετέχοντες στο διάλογο, όσους έχουν τη δυνατότητα, να διευκολύνουν τη δουλειά της Επιτροπής στέλνοντας το κείμενο και σε ηλεκτρονική μορφή.
Οι συμμετέχοντες στο διάλογο μπορούν να απευθύνονται στην Επιτροπή Δημόσιου Διαλόγου στο τηλέφωνο επικοινωνίας: Ιωάννα Καψάσκη 210.2592.402.
Η Επιτροπή Δημόσιου Διαλόγου της ΚΕ του ΚΚΕ
Αθήνα, 20/12/2016

η Αλεξάνδρα απ' την Αλβανία θυμάται κ Αποκαλύπτει τον Χότζα:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1

Έχω σήμερα την Αλεξάνδρα μου εδώ να με βοηθήσει και κουβεντιάζουμε γενικώς κι αορίστως, κάποια στιγμή γυρνάει η κουβέντα στα πολιτικά,αλίμονο.
- Δεν μου λες Αλεξάνδρα, εσύ μεγάλωσες επί Χότζα, έτσι δεν είναι;
-Ναι, ήμουν είκοσι όταν πέθανε.
- Για λέγε λοιπόν,πότε ζούσατε καλύτερα;
- Άκου αγάπη μου, μην πιστεύεις ότι σου λένε, είχαμε σειρά. Όποιος ήθελε να σπουδάσει, σπούδαζε, όποιος δεν, πήγαινε για δουλειά. Ούτε νηστικά ήμασταν, ούτε δουλεύαμε 20 ώρες την ημέρα καθαρίζοντας σπίτια για να ζήσουμε. Είχαμε τα πάντα δωρεάν,υγεία, σχολεία. Μην ακούς τι σου λένε, ψέματα λένε αγάπη μου.
-Και να σου πω, ελευθερία είχατε;
- Κοίτα,να βγούμε από τη χώρα δεν ήταν εύκολο, ούτε κι ο καθένας έκανε ότι του γούσταρε,σου είπα είχαμε σειρά, αλλά και τις βόλτες μας πηγαίναμε και τις εκδρομές μας, εδώ που είμαι 25 χρόνια κι έχω "ελευθερία" δεν ξέρω τι θα πει βόλτα.
- Έτσι είναι Αλεξάνδρα μου,η δημοκρατία τους είναι πανάκριβο πολίτευμα.