Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ?!!

"Η δουλειά του Στρατού δεν είναι να σβήνει τις φωτιές"υπουργός Άμυνας της Σουηδίας
"το ΝΑΤΟ έχει τον προγραμματισμό του"υπουργός Άμυνας  της Ελλάδας.

Το ΝΑΤΟ δεν επιτρέπει στους εθνικούς στρατούς να συμμετέχουν στην πυρόσβεση. 
Φαίνεται από τις δηλώσεις Ελλάδας και Σουηδίας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. "Η δουλειά του Στρατού δεν είναι να σβήνει τις φωτιές". Δεν τόπε ο Καμμένος. 
Ο Καμμένος ψέλλισε ότι "το ΝΑΤΟ έχει τον προγραμματισμό του". 
Το είπε ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας απαντώντας στην κριτική που του έγινε για την μη συμμετοχή του Στρατού στην κατάσβεση. 
Τι δεν λένε καθαρά και οι δύο; Ότι όταν είσαι στο ΝΑΤΟ έχεις δώσει την διοίκηση του Στρατού σου στο ΝΑΤΟ και δεν προβλέπεται πυρόσβεση. 
Προβλέπεται να κυνηγάς τον Ρώσο, να επεμβαίνεις στρατιωτικά και να αιματοκυλάς τους λαούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, να υποχρεώνεις να εξοπλίζονται τα μέλη πάνω από τις δυνάμεις και την λογική και να αφήνουν τον κόσμο να καίγεται αβοήθητος. 
Η Ελλάδα το έκανε πριν πολλά χρόνια η Σουηδία υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας το 2004 με αυτό τον όρο. 
Από τότε ο Στρατός δεν βοηθάει σε καμμία από τις δύο χώρες και παράλληλα οι πυροσβέστες δεν έχουν μπότες και κράνη στην Ελλάδα και στην Σουηδία μειώθηκαν από 15.000 σε 10.000 που είναι σήμερα.
Δες Ακόμη:


Κίνδυνος για το λαό από την όξυνση των ανταγωνισμών και την εμπλοκή της Ελλάδας
Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση σήμερα από την ΕΕΔΥΕ, στις 8 μ.μ., στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
 • Στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τον περασμένο Ιούλη, που έδωσε το έναυσμα για επέκταση και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων σε Βαλκάνια, Μεσόγειο, Μ. Ανατολή και αλλού, οξύνεται η αντιπαράθεση ΝΑΤΟ - Ρωσίας, ενώ στη Βαλκανική κυοφορούνται νέες εντάσεις και αλλαγές συνόρων.
 • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βαθαίνει την εμπλοκή της Ελλάδας σ' αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Εχει μετατρέψει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο και παίζει ρόλο σημαιοφόρου για τα συμφέροντα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, βάζοντας το λαό σε μεγάλους κινδύνους και περιπέτειες.
 • Η όξυνση των ανταγωνισμών για τη διανομή αγορών και πλουτοπαραγωγικών πηγών προβάλλει την ανάγκη το εργατικό - λαϊκό κίνημα να έχει σταθερά στον προσανατολισμό του την πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στις αιτίες που τον γεννούν.

ΣΕΛ.  3,    4  -  5

Η "ΜΕΡΙΜΝΑ" ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ & ΣΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Αποκαλύψεις Πυροσβεστών στο«Ρ»: 
Με μπότες δεκαετίας, προσωπίδες που πληρώνουν από την τσέπη τους και κράνη δεκαετίας δίνουν τη μάχη οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος ενάντια στις πυρκαγιές! 

Οι πυροσβέστες στο Μάτι έδωσαν τεράστια μάχη για να σώσουν ανθρώπους από τις φλόγες. Μόνο που η κυβέρνηση τους στέλνει χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας...
Οι πυροσβέστες στο Μάτι έδωσαν τεράστια μάχη για να σώσουν ανθρώπους από τις φλόγες. Μόνο που η κυβέρνηση τους στέλνει χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας...
Αυτήν την επικίνδυνη και απαράδεκτη κατάσταση, που προκύπτει από μαρτυρίες πυροσβεστών που μίλησαν στον «Ριζοσπάστη», τη γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση. Και αυτή είναι η θλιβερή καθημερινότητα των πυροσβεστών που ρίχνονται στη μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και να γλιτώσουν σπίτια οικογενειών, και δεν γνωρίζουν εάν θα γυρίσουν ζωντανοί στα σπίτια τους.
Πιο συγκεκριμένα:
-- Επιχειρησιακές μπότες έχουν να δοθούν στο προσωπικό της Πυροσβεστικής τα τελευταία 10 χρόνια.Αρκετοί πυροσβέστες, όταν οι μπότες τους εμφανίσουν σημαντικές φθορές, τις αντικαθιστούν με δικά τους χρήματα. «Το κόστος ενός ζευγαριού είναι 200 - 300 ευρώ. Οταν οι μπότες διαλυθούν, η Υπηρεσία τις αντικαθιστά με στρατιωτικού τύπου άρβυλα, τα οποία είναι ακατάλληλα για τις επιχειρήσεις που διεξάγει το Πυροσβεστικό Σώμα», λένε πυροσβέστες που έχουν πληρώσει από τους πενιχρούς μισθούς τους τις ειδικές μπότες.
-- Κράνη ειδικά για δασικές πυρκαγιές που έχουν κόκκινο χρώμα, πίσω κάλυμμα και γυαλιά, έχουν να χορηγηθούν εδώ και 10 χρόνια! «Γι' αυτό και βλέπουμε πυροσβέστες με παλιότερα κράνη ή χωρίς καθόλου κράνος την ώρα της κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς», επισημαίνουν και τονίζουν ότι αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη ζωή τους.


-- Για την προστασία προσώπου και πνευμόνων χορηγούνται καλύμματα προσώπου, στα οποία από την εσωτερική τους πλευρά πρέπει να τοποθετηθεί χειρουργική μάσκα. Αυτός ο εξοπλισμός, όμως, δεν είναι αποτελεσματικός. Χρειάζονται προσωπίδες με ειδικά φίλτρα κατά της εισπνοής καπνών και αναθυμιάσεων. Υπάρχουν δε διαφόρων ειδών φίλτρα με ημερομηνία λήξης. Οσοι πυροσβέστες δεν διαθέτουν τέτοιες μάσκες τις πληρώνουν από την τσέπη τους.
-- Το ίδιο συμβαίνει και με τους υπνόσακους (απαραίτητο εφόδιο για τον πυροσβέστη που θα μείνει 2 - 3 μέρες σε μια μεγάλη φωτιά). «Αγοράζουμε με δικά μας χρήματα πιο λειτουργικούς υπνόσακους, αφού αυτοί που μας δίνουν είναι μεγάλοι και δύσκολοι στη μεταφορά τους», λένε.
-- Αρκετοί πυροσβέστες που ανήκουν σε πεζοπόρα τμήματα αγοράζουν με δικά τους έξοδα ειδικά σακίδια για την ανάβαση, αφού τα χορηγούμενα είναι πιο μεγάλα και ακατάλληλα.
Χωρίς φαγητό και νερό
Οσον αφορά το φαγητό και το νερό, φροντίζουν μόνοι τους από πριν, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν μείνει «ρέστοι» στα βουνά μετά από 10 ώρες σε επιχείρηση κατάσβεσης. «Το δε νερό που μοιράζεται τότε από την υπηρεσία είναι τόσο ζεστό ώστε... βράζεις καφέ», όπως λένε πυροσβέστες. Υπάρχουν και περιπτώσεις που μετά από 24 ώρες οι πυροσβέστες που επιχειρούσαν είχαν ξεχαστεί χωρίς φαΐ και νερό. Οσον αφορά τις αποζημιώσεις των εκτός έδρας, αυτά αργούν να τους καταβληθούν.
Επιπλέον, εξαιτίας των άλλων μεγάλων ελλείψεων του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), δεν έχουν κατοχυρωθεί ούτε τα βασικά μέτρα προστασίας στη δουλειά τους, με κυριότερο το ωράριο με το οποίο εργάζονται ιδιαίτερα στις δασικές πυρκαγιές και το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά τις 40 και 50 ώρες συνεχούς εργασίας, ενώ δεν έχουν θεσμοθετηθεί ούτε τα ανώτατα ασφαλή όρια εργασίας, ούτε ο χρόνος υποχρεωτικής ανάπαυσης. 
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι για τις επιπλέον ώρες εργασίας πέραν του κανονικού ωραρίου «αποζημιώνονται» με ρεπό. Οι πυροσβέστες εργάζονται συνεχόμενα και εξαντλητικά, ανάλογα με τις συνθήκες και το πόσο θα διαρκέσει η κάθε δασική πυρκαγιά. 
Οι 35 νεκροί σε ώρα εργασίας από το 1998, όταν το ΠΣ ανέλαβε τη δασοπυρόσβεση, οι εκατοντάδες τραυματίες, αρκετοί με μόνιμες ανεπανόρθωτες βλάβες, αλλά και οι επαγγελματικές ασθένειες που έχουν πλήξει αρκετούς πυροσβέστες, επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις.
Η συνεχής και καθημερινή απαιτούμενη εκπαίδευσή τους υπολείπεται κατά πολύ των πραγματικών αναγκών. Και από την απουσία της σύγχρονης βιβλιογραφίας, αλλά κυρίως από την απουσία του σύγχρονου απαραίτητου εξοπλισμού, των υποδομών, των μέσων και των αναλώσιμων υλικών που χρειάζονται για να είναι ουσιαστικές και επιτυχημένες οι εκπαιδεύσεις.
Περικοπές στη χρηματοδότηση
Κύρια αιτία των προβλημάτων των πυροσβεστών, αλλά και των προβλημάτων που οφείλονται στις μεγάλες ελλείψεις (προσωπικό, εξοπλισμός, οχήματα, μέσα ατομικής προστασίας) και τους εμποδίζουν να κάνουν με αποτελεσματικότητα και με ασφάλεια τη δουλειά τους, είναι οι μεγάλες μειώσεις και οι περικοπές στη χρηματοδότηση του ΠΣ από όλες τις κυβερνήσεις.
Από το 2010 μέχρι σήμερα, οι κυβερνήσεις στερούν από το ΠΣ 120 εκατομμύρια ευρώ κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις, τρέχουσες και βασικές ανάγκες του
Ενδεικτικά, το ποσό που είχε διατεθεί για το ΠΣ το 2009 ήταν στα 500 εκατομμύρια ευρώ περίπου, που ούτε και αυτά κάλυπταν με επάρκεια το σύνολο των αναγκών του. Για το 2018 το ποσό που διατέθηκε είναι στα 397 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που δείχνει ότι και φέτος οι μεγάλες ελλείψεις και τα προβλήματα διατηρούνται στο έπακρο, αφού συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση και από τη σημερινή κυβέρνηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

« Η συντονισμένη αισχρή επίθεση σε βάρος των πυροσβεστών, προσπαθεί να κρύψει τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες και να προετοιμάσει το έδαφος
για την ολοκληρωτική αποσάθρωση της πυροπροστασίας της χώρας »
Τις τελευταίες μέρες εξαπολύεται μια οργανωμένη συκοφαντική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Η αρχή έγινε από τον γνωστό δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Τέλογλου στις 2-8-2018, όπου αναφερόμενος στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, ισχυρίστηκε ότι: αφού δεν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες πυροσβέστες στη συγκεκριμένη πυρκαγιά, αφού δεν υπάρχει ούτε ένα καμένο πυροσβεστικό αυτοκίνητο, τότε αποδεικνύεται πως η πυροσβεστική δεν ήταν εκεί για να αποτρέψει την τραγωδία. Δηλαδή ότι οι πυροσβέστες δεν επενέβησαν στην πυρκαγιά βλέπε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου στις 3-8-2018 στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π. )
Ανάλογη επίθεση στην ίδια βάση, συνεχίστηκε και με δηλώσεις άλλων δημοσιογράφων κυρίως σε εκπομπές του ΣΚΑΙ, όπως και στην πρωινή εκπομπή στις 5-8- 2018. 
Η επίθεση αυτή εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια αποδόμησης του κρατικού μηχανισμού πυροπροστασίας, αξιοποιώντας τις συνέπειες και αυτής της καταστροφικής πυρκαγιάς, για να προωθηθούν πιο σύντομα οι διαλυτικές αναδιαρθρώσεις που ξεκίνησαν εδώ και μία 20ετία με την μεταφορά αρμοδιοτήτων πυροπροστασίας σε δήμους, ιδιώτες και εθελοντικές οργανώσεις. 
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση και από την στιγμή που το εξιλαστήριο θύμα « στοχοποιήθηκε » για να ξεπλύνει τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες επιφανειακές παρεμβάσεις μερεμετίσματος του ετοιμόρροπου οικοδομήματος ( βλέπε συγχώνευση υπουργικών αρμοδιοτήτων και παραίτηση Αν. Υπουργού, αλλαγή ηγεσιών Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ. κ.λ.π.).
 Αξιοποιούνται διάφοροι « πρόθυμοι » που ο καθένας ξεχωριστά, είτε εξυπηρετώντας τις δικές του σκοπιμότητες είτε για νακαλύψει ευθύνες που έχουν αντανάκλαση στο πεδίο ευθύνης των χώρων που αντιπροσωπεύουν ( βλέπε Δήμαρχο Ραφήνας και πρόεδρο Π.Ο.ΑΞΙ.Α., τον κατά τα άλλα « συναγωνιστή » των προεδρείων της Ε.Α.Π.Σ. και της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ), προκειμένου για να ευοδωθεί ο πολυπόθητος στόχος όλων όσων προσδοκούντα « οφέλη » τους από την πίτα της πυροπροστασίας και της διαχείρισης δασικών εκτάσεων γενικότερα.
Τις εκτιμήσεις μας αυτές, τις επιβεβαιώνουν οι ίδιες οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά και οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις οποίες δεν εμπεριέχεται κανένα ουσιαστικό μέτρο, πέρα από επιλογές προσώπων και την επίκληση της « φιλανθρωπίας » οικονομικών παραγόντων, όπως η ενίσχυση των πιστώσεων για το Π.Σ. για την ουσιαστική κάλυψη όλωντων αναγκών του, για την Δασική υπηρεσία προκειμένου να κάνει τιςαπαραίτητες προληπτικές παρεμβάσεις στα δασικά οικοσυστήματα έγκαιρα, γιατην πολιτική προστασία για να επιτελέσει στην πράξη και όχι στα χαρτιά τον ρόλο που τις αναλογεί. 
Δεν εξαγγέλθηκε ούτε μία επιπλέον πρόσληψη σε κανέναν από τους τρείς φορείς, διατηρώντας αυτούσιο παράλληλα όλο το σαθρό και αναχρονιστικό οικοδόμημα ενός στρατικοποιημένου Πυροσβεστικού Σώματος.
Ίδιες ακριβώς αντιδράσεις και εξαγγελίες όπως και το 2007 μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, που οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στο σημερινό προαναγγελθέν έγκλημα.
Ενώ λοιπόν εξαπολύεται μια θρασύτατη και ξεδιάντροπη επίθεση εναντίον των πυροσβεστών, οι οποίοι:
 • Ρίχνονται καθημερινά στις φλόγες για να προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία των συνανθρώπων μας και του δασικού πλούτου της χώρας, αντιμετωπίζοντας παράλληλα και τους αμέτρητους κινδύνους που έχει το συγκεκριμένο επάγγελμα.
 • Μετρούν δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες εξαιτίας της προκλητικής αδιαφορίας όλων των κυβερνήσεων μαζί και της σημερινής, που με την πολιτική τους έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τις ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, οχήματα, εξοπλισμό, μέσα ατομικής προστασίας, μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στα συμβάντα.
 • Έχουν απολέσει αρκετά εργασιακά δικαιώματα όλα αυτά τα χρόνια, εργάζονται ακατάπαυστα στα συμβάντα με απάνθρωπα ωράρια χωρίς να πληρώνονται για τις υπερωρίες και χωρίς τη στοιχειώδη διοικητική μέριμνα.
Τα μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας μας ( Π.O.E.Υ.Π.Σ. ) παρόλο που φιγουράρουν τακτικά ως καλεσμένοι σε διάφορα κεντρικά Μ.Μ.Ε., κουβέντα δεν λένε για όλες αυτές τις συκοφαντίεςΔεν υπερασπίζονται τους πυροσβέστες και συμβάλουν στον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού για τις πραγματικές ευθύνες. Δίνουν άλλοθι στις εγκληματικές πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και 20 χρόνια στον τομέα της πυροπροστασίας.
Είναι οι ίδιοι που πριν από λίγες ημέρες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.O.E.Υ.Π.Σ. στις 26-7-2018, είπαν ΟΧΙ στην πρόταση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών για άμεση πραγματοποίηση ένστολης πανελλαδικής διαμαρτυρίας με αφορμή τις καταστροφικές συνέπειες των μεγάλων πυρκαγιών και με αίτημα την θωράκιση της πυροπροστασίας της χώρας, την επαρκή κρατική χρηματοδότηση για τη δημιουργία αντιπυρικών έργων και την κάλυψη όλων των ελλείψεων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ( Πυροσβεστικό Σώμα, Δασική Υπηρεσία, Πολιτική Προστασία ). Είπαν ΟΧΙ στην πρότασή μας για δημιουργία κοινού μετώπου με το υπόλοιπο εργατικό μαζικό κίνημα, για να διεκδικήσουμε την επαρκή αναβάθμιση της πυρασφάλειας της χώρας.
Καμία θέση και τοποθέτηση δεν υπήρξε πάνω στις προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π., από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Με τη στάση τους αυτή δείχνουν την πλήρη συγκάλυψη και συνενοχή τους, στην συνειδητή αδράνεια και απουσία του προεδρείου από αγωνιστικές δράσεις.
Καμία αντίδραση δεν υπήρξε για όλες αυτές τις σοβαρές εξελίξεις, από το σύνολο των πρωτοβάθμιων σωματείων των μονίμων, των 5τών και των συμβασιούχων στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Με την ενορχηστρωμένη επίθεση που εκδηλώνεται αυτές τις μέρες από τους διάφορους υποστηρικτές και τους μηχανισμούς του συστήματος, με την πλήρη κάλυψη των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, έχουν στόχο να:
 • Αποπροσανατολίσουν το λαό από τη βασική αιτία του προβλήματος, την έλλειψη της απαιτούμενης κρατικής χρηματοδότησης για την ουσιαστική πυρασφάλεια και πυροπροστασία. Να αποκρύψουν τις ευθύνες των εγκληματικών πολιτικών των κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ. που:
 • Δημιούργησαν και διατηρούν ένα δασοκτόνο νομικό πλαίσιο μετατρέποντας τα δάση και τις δασικές εκτάσεις σε πεδία κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους.
 • Δημιούργησαν και διεύρυναν τις τεράστιες ελλείψεις στην υπηρεσία μας και στην πυρασφάλεια της χώρας. Των πολιτικών που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε με ασφάλεια και με πλήρη επάρκεια τη δουλειά μας και μας επιβαρύνουν με πρόσθετα μεγάλα προβλήματα από τη συνεχή κατάργηση των δικαιωμάτων μας ως εργαζόμενοι.
 • Αποκρύψουν το γεγονός ότι εξαιτίας αυτών των μεγάλων ελλείψεων, παρά τιςυπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλλαν οι πυροσβέστες κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες και στην καταστροφική πυρκαγιά της Αττικής, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τις καταστροφικές συνέπειες των διαχρονικών πολιτικών.
 • Μεταφέρουν τις ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές στους πυροσβέστες και στο Πυροσβεστικό Σώμα και να απαξιώσουν πλήρως τον κρατικό μηχανισμό.
 • Συνεχιστούν και να διευρυνθούν οι μεγάλες περικοπές και η υποχρηματοδότηση στο Πυροσβεστικό Σώμα και σε όλες τις υπηρεσίες του δικτύου πυροπροστασίας.
 • Διευκολύνουν τους σχεδιασμούς των αντιλαϊκών κυβερνήσεων τους για την περαιτέρω αποσάθρωση της πυρόσβεσης και της πυρασφάλειας, με την προώθηση αρμοδιοτήτων τους σε δήμους, περιφέρειες και ιδιώτες. 
 • Ενισχυθεί ο εθελοντισμός που αποτελεί τσάμπα εργασία για τις εκάστοτε κυβερνήσεις, που εκμεταλλεύονται το φιλότιμο και την ιδιοτέλεια των εθελοντών, για να υποκαταστήσουν αρκετές από τις μόνιμες κρατικές δομές και στον τομέα της πυροπροστασίας.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, από την ίδρυσή της ( εδώ και 20 χρόνια ), σε αντίθεση με τους συμβιβασμένους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους,προειδοποίησε έγκαιρα αλλεπάλληλες φορές για τις συνέπειες που θα είχαν οι πολιτικές των περικοπών, των ελλείψεων, της εγκατάλειψης της πρόληψης, των αναδιαρθρώσεων και γενικότερα της υποβάθμισης των κρατικών δομών της δασοπροστασίας. 
Κυρίως όμως προσπάθησε με τον αγώνα της να αναδείξει τα σοβαρά ζητήματα και να διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα προς όφελος των πυροσβεστών, της προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού και του φυσικού μας πλούτου. Οι προειδοποιήσεις και οι αγώνες της Ε.Α.Κ.Π. όλα αυτά τα χρόνια αποκρύφτηκαν συστηματικά από όλα τα κεντρικά Μ.Μ.Ε.
Η Ε.Α.Κ.Π. καλεί τους πυροσβέστες αλλά και γενικότερα όλους τους εργαζόμενους, να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματά και από αυτήν την ολέθρια καταστροφή.
Οι πολιτικές των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, καταστρέφουν τη ζωή των εργαζομένων και του λαού. Θέλουν εμάς τους πυροσβέστες αναλώσιμους και εξιλαστήρια θύματα. 
Πρέπει να τους δώσουμε την κατάλληλη απάντηση. Να αντισταθούμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας, με το διεκδικητικό πλαίσιο της Ε.Α.Κ.Π. Να απομονώσουμε συνδικαλιστικά όλους αυτούς που υποκρίνονται ότι υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πυροσβεστών, την δήθεν αναβάθμιση και το κύρος της υπηρεσίας μας.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
( Τηλ. επικοινωνίας 6978520351 )