Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

οι Γιατροί στο Δρόμο:

"η κατάσταση στο χώρο της Υγείας παραμένει δραματική. 
Τραγικές ελλείψεις
 σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων,
 σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές. 
Επιταχυνόμενη συρρίκνωση, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, 
εικόνα διάλυσης σε αρκετές περιπτώσεις. 
Υγειονομικοί στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης, αύξηση των πληρωμών των ασθενών."

"Θέλουν οι δημόσιες μονάδες Υγείας να λειτουργούν με ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση και έσοδα από την πώληση των υπηρεσιών τους 
στους ασθενείς - πελάτες, στον ΕΟΠΥΥ κλπ. 
Όπως το νοσοκομείο της Σαντορίνης, 
το πρότυπο της "(ψευτο)αριστερής επιχειρηματικότητας".

Φωτό αρχείου

ΟΕΝΓΕ

Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης με απεργίες 24 Νοέμβρη και 8 Δεκέμβρη


Άμεσο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ, που συνεδρίασε στις 4 Νοέμβρη, μπροστά στη δραματική κατάσταση στο χώρο της Υγείας.
Συγκεκριμένα η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε τα εξής:
- Πανελλαδική Ημέρα Δράσης ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών στις 14 Νοέμβρημε παναττική στάση εργασίας 11.00-15.00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.30. Καλεί τις Ενώσεις των Γιατρών σε όλη τη χώρα να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τις 14 Νοέμβρη (συσκέψεις επικουρικών, δημιουργία Επιτροπών Αγώνα επικουρικών, στάσεις εργασίας, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις, στις Υγειονομικές Περιφέρειες κλπ.)
- Συμμετοχή του κλάδου στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 24 Νοέμβρη. Καλεί τις Ενώσεις-μέλη να συνεδριάσουν άμεσα, να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις και να πάρουν μέτρα οργάνωσης και περιφρούρησης της απεργίας.
Πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας σε ώρα που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.
- Συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα. Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, παραμονή της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, πραγματοποιείται σε μία περίοδο που εντείνεται η επιθετικότητα των πολεμοκάπηλων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που αιματοκυλούν τους λαούς και βαθαίνει η ελληνική εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδιά τους. Συμμετοχή στις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου 15-17 Νοέμβρη.
- Κλιμάκωση της παρουσίας της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ σε όλη τη χώρα. Τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο της Λαμίας για να στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα των συναδέλφων ενάντια στο κλείσιμο τμημάτων του νοσοκομείου. Συνεχίζουμε τη συνεργασία με τις Ενώσεις για την καταγραφή, την ανάδειξη των προβλημάτων και την αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων. Είναι θετική η σχετική εμπειρία από τη σύσκεψη των Ενώσεων της 6ης ΥΠΕ που είχε συγκαλέσει η ΕΙΝΑΠ.
- Διοργάνωση σύσκεψης για τα προβλήματα των γιατρών του ΕΣΥ στις Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία. Η σύσκεψη θα ορισθεί σε εύθετο χρόνο ώστε να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος στις αντίστοιχες Ενώσεις να προετοιμαστούν. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη στις 25 Νοέμβρη για πανεπιστημιακούς καθηγητές της Λάρισας που φέρονται πως χειρουργούσαν παράνομα σε ιδιωτικές κλινικές.
- Διοργάνωση ημερίδας για τα προβλήματα ειδικευόμενων, ιατρικής εκπαίδευσης, ανεργίας νέων γιατρών, ιατρικής μετανάστευσης.
- Πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τις Ενώσεις για τα προβλήματα της υγειονομικής κάλυψης προσφύγων και μεταναστών με επισκέψεις στους καταυλισμούς προσφύγων και στα νοσοκομεία που εμπλέκονται. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι δραματικές με την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων να έχει παραδοθεί ουσιαστικά στις ΜΚΟ.
- Αποστολή εξώδικου της ΟΕΝΓΕ στις διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ για τη μη τήρηση των ρεπό και τον εξαναγκασμό σε υπερεφημέρευση.
- Δημιουργία ιστοσελίδας της ΟΕΝΓΕ που θα συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση και οργάνωση του κινήματος των νοσοκομειακών γιατρών.
Επίσης η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Στους δύο μήνες που μεσολάβησαν από τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση στο χώρο της Υγείας παραμένει δραματική. Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές. Επιταχυνόμενη συρρίκνωση, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, εικόνα διάλυσης σε αρκετές περιπτώσεις. Υγειονομικοί στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης, αύξηση των πληρωμών των ασθενών.
Η οικονομική ασφυξία των νοσοκομείων παραμένει. Τα κονδύλια των λειτουργικών δαπανών για το 2016 έχουν ήδη εξαντληθεί. Μόλις 200 εκατ. από τα 600 εκατ. που προβλέπονταν έχουν εκταμιευθεί από τον ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία, ενώ το συνολικό χρέος του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία ξεπερνά τα 2,5 δισ. Παρά την αύξηση του αιματοβαμμένου πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 3,5 δισ. από τη φοροεπιδρομή σε βάρος του λαού, παρά το πετσόκομμα των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών δαπανών κλπ., παραμένει το "ταβάνι" της χρηματοδότησης για τα δημόσια νοσοκομεία στο ανεπαρκέστατο ποσό των 1,154 δισ. Σχεδιάζεται μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης για τον ΕΟΠΥΥ.
Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι δε θα πειραχτεί το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης έχει μπει η εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ από την "αναδιάρθρωση" των ειδικών μισθολογίων, που είναι άλλωστε και μνημονιακή δέσμευση.
Οι ανάγκες των υγειονομικών και των ασθενών στην πρέσα. Για τους μεγαλοεπιχειρηματίες νέα προκλητικά προνόμια, φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις, ζεστό κρατικό χρήμα.
Παραμένουν οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Το πρόσφατο κλείσιμο των χειρουργείων στο Νοσοκομείο της Λαμίας λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων είναι ένα μόνο από τα πολλά παραδείγματα. Τη στιγμή που τα κενά σε ειδικευμένους γιατρούς φτάνουν τα 6.600 και οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες, η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στην απόφασή της για την απόλυση 1.400 επικουρικών γιατρών. Από αυτούς οι 1.050 θα απολυθούν μέχρι και 30/9/2017. Η κυβέρνηση στερεί από το δημόσιο σύστημα Υγείας αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό με πολύτιμη κλινική εμπειρία, που στηρίζει κάτω από αντίξοες συνθήκες τη λειτουργία τμημάτων και κλινικών. Από τη μία ισχυρίζεται ότι διαφωνεί με το θεσμό του επικουρικού από την άλλη όχι μόνο τον διατηρεί με το πρόσχημα της κάλυψης έκτακτων αναγκών που στην πραγματικότητα είναι μόνιμες ανάγκες, αλλά επεκτείνει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στοχεύει στην ανακύκλωση της ανεργίας, στη διαμόρφωση ενός φτηνού ευέλικτου επιστημονικού δυναμικού που δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού οι επικουρικοί πληρώνονται από τα "ίδια έσοδα" των νοσοκομείων, και θα εναλλάσσεται μεταξύ ανεργίας και ευκαιριακής απασχόλησης.
Η προκήρυξη 2.000 θέσεων μόνιμων γιατρών για το 2017 τις οποίες έχουν προαναγγείλει δεν φτάνουν για να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν από τις απολύσεις των επικουρικών, τις παραιτήσεις και τις συνταξιοδοτήσεις. Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι για τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού "φταίνε οι γιατροί που δεν κάνουν εισηγήσεις", "φταίει η γραφειοκρατία του ΑΣΕΠ" είναι προσχηματικοί και προκλητικοί. Ας το λύσει η κυβέρνηση το πρόβλημα της γραφειοκρατίας.
Προσπαθούν να μπαλώσουν όπως όπως τα κενά με περιπλανώμενους υγειονομικούς από τη μία μονάδα Υγείας στην άλλη, με εξαναγκασμό σε εξοντωτική, απλήρωτη σε αρκετές περιπτώσεις υπερεργασία.
Τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν υγειονομικοί και ασθενείς είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής που εφαρμόζεται στο χώρο της Υγείας, που με συνέπεια υλοποιεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 
Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης, της πολιτικής που αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κόστος για το κράτος και την εργοδοσία, πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες.
Θέλουν οι δημόσιες μονάδες Υγείας να λειτουργούν με ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση και έσοδα από την πώληση των υπηρεσιών τους στους ασθενείς - πελάτες, στον ΕΟΠΥΥ κλπ. 
Όπως το νοσοκομείο της Σαντορίνης, το πρότυπο της  "(ψευτο)αριστερής επιχειρηματικότητας".
Παράλληλα με την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων μας και σε βάρος των δικαιωμάτων των ασθενών, πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα αυταρχισμού και αυθαιρεσίας. Οι διοικούντες του Πανεπιστημιακού Λάρισας κάνουν διαρκώς οριζόντιες περικοπές στα δεδουλευμένα των τακτικών εφημεριών και απειλούν από πάνω τους νοσοκομειακούς γιατρούς επειδή διεκδικούν το αυτονόητο, την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους.
Ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας διαμορφώνει κατά το δοκούν το πρόγραμμα των εφημεριών αγνοώντας τις εισηγήσεις των επιστημονικά υπευθύνων και μάλιστα χωρίς την προβλεπόμενη έγκριση από το επιστημονικό συμβούλιο 
Ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Χανίων εντέλει γιατρούς να εφημερεύουν 15 ημερονύχτια σερί. Ο διοικητής του "Κωνσταντοπούλειου" απειλεί τους γιατρούς της Οφθαλμολογικής Κλινικής με πειθαρχική δίωξη επειδή δημοσιοποιούν τα προβλήματα του τμήματός τους. Ο διοικητής του "Ασκληπιείου" Βούλας φέρεται σκαιότατα στους εργαζόμενους. Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ απειλεί γιατρούς και εργαζόμενους επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση του σωματείου τους. 
Στοχοποιούνται νοσοκομειακοί γιατροί και άλλοι υγειονομικοί ως "ένοχοι" για τα προβλήματα στην Υγεία για να "αθωώνεται" το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ - μνημονιακών κυβερνήσεων.

Δίνουμε μαχητική απάντηση. Οργανώνουμε τους αγώνες μας για την απόκρουση και την ανατροπή της καταστροφικής για το λαό πολιτικής που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, όπως έκαναν και οι προκάτοχοί της και υπαγορεύεται από τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μνημόνια διαρκείας, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Διεκδικούμε :
- Καμία απόλυση κανενός από τους 1.400 επικουρικούς γιατρούς. Να απορροφηθούν άμεσα οι πάνω από 600 επικουρικοί που είναι στη λίστα. Δεν περισσεύει κανείς!
- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων, με επίσπευση των διαδικασιών. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης που διαιωνίζουν την εργασιακή ομηρία και ανακυκλώνουν την ανεργία.
- Άμεσα ριζικά μέτρα για την αναστροφή του καταστροφικού ρεύματος ιατρικής μετανάστευσης με εξασφάλιση από το κράτος όλων των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, την εργασιακή και επαγγελματική τους αξιοπρέπεια. Απορρίπτουμε κάθε σχέδιο φραγμών (εξετάσεις ή άλλου είδους) για την ειδικότητα. Μέτρα προστασίας και ανακούφισης για τους άνεργους γιατρούς.
- Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2010. Όχι στην κατάργηση του ειδικού μισθολογίου. Κατάργηση της τροπολογίας Αλεξιάδη παγώματος των μισθολογικών προαγωγών και ωριμάνσεων από 01/01/2017. Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς περικοπές.
- Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας στη βάση των αντιδραστικών οδηγιών της ΕΕ.
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων που εξανεμίζουν τις συντάξεις, μειώνουν τις τρέχουσες αποδοχές και αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
- Επαρκής χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας.
- Να σταματήσουν άμεσα όλα τα φαινόμενα αυταρχισμού και τρομοκρατίας από υπουργείο - διοικήσεις ΥΠΕ - διοικήσεις νοσοκομείων και διευθυντές ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα ανεχτούμε τέτοια γεγονότα που τελευταία έχουν πάρει μεγάλη έκταση.
Αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του λαού στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία». 

*όταν οι ταπεινοί της Γης από το τίποτα γίνονται τα πάντα*

Βράδυ 24 προς 25 Οχτώβρη (6 προς 7 Νοέμβρη) 1917... 

Η μεγαλύτερη στιγμή στην ανθρώπινη Ιστορία, όταν οι ταπεινοί της Γης από το τίποτα γίνονται τα πάντα. 

«Δεν ξέρουμε πότε, που, και το προλεταριάτο ποιας χώρας θα ολοκληρώσει το έργο που αρχίσαμε... 
Εμείς κάναμε την αρχή. 
Ο πάγος έσπασε. Ο δρόμος χαράχτηκε». Β.Λένιν.

Λίγες ώρες πριν,
ο Λένιν μεταμφιεσμένος φεύγει από την κρυψώνα του για να πάει στο Σμόλιν όπου είναι το διευθυντήριο της Επανάστασης. 
Μπαίνει σε ένα τραμ και ρωτάει τον οδηγό
«που πάει αυτό το τραμ»? 

Και εκείνος, χωρίς να τον αναγνωρίσει απαντά
«τι ρωτάς τέτοιες ώρες... δεν έχεις πάρει χαμπάρι τίποτα? 
ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ» 


*****************************************************
Λόγω της Ημέρας 
Ας δώσουμε τον λόγο στη Πρωτοπορία: 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος

Ανακοίνωση της Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας για τα 99 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση:
«Πριν 99 χρόνια, στις 7/11/1917, η Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση θριάμβευσε. 
Τιμούμε κι εμπνεόμαστε από τους Μαρξ, Ένγκελς και Λένιν, που καθοδήγησαν την πάλη των εργατών για ένα σοσιαλιστικό μέλλον, τεκμηριώνοντας επιστημονικά το πώς θα φτάσουμε σε αυτόν το στόχο.
Τι σημαίνει ο Μεγάλος Οχτώβρης για μας που ζούμε στον 21ο αιώνα;
1. Ο Μεγάλος Οχτώβρης έδειξε σε όλη την ανθρωπότητα ότι ο λαός μπορεί να επιλέξει κοινωνικοοικονομικό σύστημα που να υπηρετεί τα συμφέροντά του, ότι ο καπιταλισμός όχι μόνο δεν αποτελεί κορύφωση της ανθρώπινης ιστορίας, αλλά είναι ξεπερασμένος, δεν διορθώνεται. Παράγει πολέμους, εκμετάλλευση, φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, προσφυγιά. Η ανθρωπότητα έχει άλλη εναλλακτική, το σοσιαλισμό.
2. Ο Μεγάλος Οχτώβρης έδειξε ότι ο λαός πρέπει να πάρει τη μοίρα του στα δικά του χέρια, αν θέλει να αλλάξει τη ζωή του ριζικά. Ο καπιταλισμός είναι μια κοινωνία όπου οι καπιταλιστές κατέχουν τα μέσα παραγωγής. Η εργατική τάξη, ο λαός είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης για τα κέρδη της τάξης των καπιταλιστών.
3. Ο Μεγάλος Οχτώβρης ήταν η επανάσταση των εργατών και εργαζόμενων μαζών. Ήταν μια βαθιά αλλαγή στην κοινωνία, μια κοινωνική επανάσταση.
4. Ο Μεγάλος Οχτώβρης έδειξε ότι οι εργάτες και οι εργαζόμενες μάζες μπορούν να νικήσουν μόνο αν καθοδηγούνται από ΚΚ με επαναστατική στρατηγική. 99 χρόνια έχουν περάσει από το 1917 και αναδεικνύουν ότι οι κομμουνιστές στόχο έχουν να ανατρέψουν τον καπιταλισμό για το σοσιαλισμό. Οι αστοί φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, οπορτουνιστές θέλουν τη διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
5. Ο Μεγάλος Οχτώβρης έδειξε ότι χωρίς οργανωμένα, πειθαρχημένα μαρξιστικά - λενινιστικά κόμματα, με στρατηγική που έχει στόχο την ανατροπή της αστικής εξουσίας, η εργατική τάξη, ο λαός δεν μπορούν να νικήσουν.
6. Ο Μεγάλος Οχτώβρης του 1917 έδειξε ότι ο καπιταλισμός μπορεί να ηττηθεί. Εγκαινίασε την εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων. Οι Σοβιετικές Δημοκρατίες σε Ουγγαρία, Σλοβακία, Βαυαρία το 1919, οι σοσιαλιστικές επαναστάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ότι η σοσιαλιστική επανάσταση δεν ήταν ένα απομονωμένο ρωσικό φαινόμενο, αλλά ότι ήταν κοινή επιδίωξη των εργαζομένων σε πολλές χώρες. 
Ο Μεγάλος Οχτώβρης έδωσε ώθηση στη δημιουργία ΚΚ στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο στη δεκαετία του 1920 που η προσφορά τους είναι μεγάλη στις κατακτήσεις που γνώρισαν οι λαοί στις καπιταλιστικές χώρες και οι αστικές τάξεις παραχώρησαν κάτω από την πίεση των σοσιαλιστικών κρατών και που σήμερα παίρνονται μία προς μία πίσω.
Ο καπιταλισμός οδήγησε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν η Σοβιετική Ένωση που είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.
Παρά το πισωγύρισμα, την αντεπανάσταση, η εποχή μας είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό. Υπήρχαν επιτυχίες και αποτυχίες, ανηφόρες και κατηφόρες των επαναστάσεων, αλλά αναπόφευκτα θα οδηγηθούμε στον παγκόσμιο θρίαμβο του σοσιαλισμού.
7. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της ανθρωπότητας.
Η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας θα επέτρεπε την ευημερία για δισεκατομμύρια ανθρώπους, αλλά ο καπιταλισμός το εμποδίζει αυτό. 
Ο σοσιαλισμός άλλωστε είναι ένα επίκαιρο καθήκον. Ο σοσιαλισμός, παρά τις αδυναμίες του, έλυσε βασικά προβλήματα που στον καπιταλισμό μετά από δεκαετίες βασανίζουν τους λαούς, όπως η δουλειά για όλους, η δωρεάν Παιδεία και Υγεία, η σιγουριά για το μέλλον κ.ά. Δεν απέτυχε ο σοσιαλισμός όπως ισχυρίζονται οι κάθε είδους απολογητές του καπιταλισμού. Επιβεβαιώνεται ωστόσο η αξία της τήρησης των αρχών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Παρά τα ψέματα, τις αντικομμουνιστικές διαστρεβλώσεις, την αντισοσιαλιστική προπαγάνδα, την παραχάραξη της ιστορίας, στις οποίες πρωτοστατούν στην Ευρώπη οι αστικές κυβερνήσεις και η ΕΕ, οι λαοί και ιδιαίτερα η νεολαία που δεν γνώρισε το σοσιαλισμό, μπορούν να αναζητήσουν την ιστορική αλήθεια και να πρωτοστατήσουν στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης ενάντια στους εκμεταλλευτές τους και το καπιταλιστικό σύστημα.
8. Ο Μεγάλος Οχτώβρης επιβεβαίωσε ότι ο σοσιαλισμός είναι το κοινωνικό σύστημα όπου η πολιτική εξουσία είναι στα χέρια της εργατικής τάξης σε μια επιστημονικά σχεδιασμένη οικονομία με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στη θέση της άναρχης οικονομίας της αγοράς, του ανταγωνισμού και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Στο 2017 θα έχουμε τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. 
Να γιορτάσουμε μαζί αυτό το ξεχωριστό γεγονός για την εργατική τάξη σε όλον τον κόσμο, που είχε αποφασιστική επίδραση και άνοιξε νέες προοπτικές για το διεθνές εργατικό κίνημα. 
Να δυναμώσουμε την επαναστατική ενότητα των κομμουνιστών σε όλο τον κόσμο, των εκατομμυρίων εργαζομένων που αντιπαλεύουν την εξουσία των μονοπωλίων, που παλεύουν για τη συγκρότηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το νέο κόσμο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό!».  


Παρουσίαση Κειμένων: Viva La Revolucion
το ΜΕΛΛΟΝ στον Δρόμο:*για ένα Σχολείο των Μαθητών και όχι των Αφεντικών*Τόσο πολύ τους"πόνεσε" 
η κινητοποίηση των Μαθητών
 που η Κυβέρνηση και οι υπηρέτες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας έβαλαν μπροστά τους μηχανισμούς της προβοκάτσιας ;;

Ας το Χωνέψουν:
Αύριο 
Αυτοί Θα θάψουν
το
Μαύρο Βάρβαρο Σύστημά Τους *


ΜΑΘΗΤΕΣ

Δυναμικά διαδήλωσαν για το σχολείο των αναγκών τους 


Με το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών να προπορεύεται και με συνθήματα όπως 
«Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά»
«Στους δρόμους είναι οι μαθητές, έξω από τα σχολεία μας οι πολυεθνικές» 
και «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, πουλήστε κάνα πύραυλο να πάρουμε βιβλία» 
οι μαθητές πορεύτηκαν στο Σύνταγμα, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα: 
«Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα μας αξίζουν και μας στερούν».
Με τους δασκάλους και τους γονείς τους στο πλευρό τους, οι μαθητές από τα σχολεία της Αθήνας ολοκλήρωσαν την κινητοποίηση στα Προπύλαια, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις 15 Νοέμβρη, αλλά και τις 17 Νοέμβρη.
Νωρίτερα στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε συναυλία από τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων ΠειραιάΙλίου και Παλλήνης, καθώς και του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα.
Χαιρετισμό από τα Προπύλαια απηύθυναν εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπών Μαθητών Αθήνας και της Συντονιστικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από εκλεγμένους στα συμβούλια μαθητές ΕΠΑΛ. 
«Δεν θα αφήσουμε τους αγώνες των μαθητών που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια να πάνε χαμένοι», 
ήταν το μήνυμα που έστειλαν. Αναφέρθηκαν στη δράση που αναπτύχθηκε στα σχολεία όλο το προηγούμενο διάστημα, στις κατά τόπους κινητοποιήσεις για τα επιμέρους προβλήματα των σχολείων.  
«Σήμερα είμαστε εδώ για να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν δέχονται σιωπηλοί τα βάρβαρα μέτρα που εξαθλιώνουν όλο και περισσότερο εμάς και τους γονείς μας», τονίστηκε από την πλευρά των μαθητών που καταδίκασαν τις πρόσφατες προσπάθειες τρομοκράτησης συμμαθητών τους στη Λαμία και τη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να τους φοβίσουν. Κάλεσαν σε οργάνωση και συντονισμό, τονίζοντας πως από τις διεργασίες που αναπτύχθηκαν μέχρι τώρα, οι μαθητές συνειδητοποίησαν πως δεν είναι ο καθένας μόνος του απέναντι στα προβλήματα.
Την αλληλεγγύη των Ιταλών μαθητών στον αγώνα των συμμαθητών τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας εξέφρασε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Alessandro Fiorucci, πρόεδρος του Συμβουλίου Επαρχίας Μαθητών του Μιλάνο, το οποίο εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες μαθητές της πόλης και των περιχώρων. 
Αναφέρθηκε στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στην Ιταλία ενάντια στη μεταρρύθμιση Ρέντσι στην Παιδεία. «Μόλις πριν λίγες ημέρες η ιταλική κυβέρνηση μέσω μιας νέας συμφωνίας επέτρεψε σε δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της "McDonalds", να επωφεληθούν από την υποχρεωτική απλήρωτη εργασία 27.000 μαθητών. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα και που συμβαδίζει γενικά με ό,τι συμβαίνει στην Ιταλία, δείχνει ότι η επίθεση που δεχόμαστε είναι ενιαία από τα αφεντικά σε όλη την Ευρώπη και έχει στόχο να υποβαθμίσει την εκπαίδευση, να μειώσει το κόστος εργασίας, να μας εκβιάζουν και να μας καταδικάζουν στην ανασφάλεια», σημείωσε μεταξύ άλλων. 
«Μπροστά σ' αυτήν την επίθεση εμείς οι μαθητές απαντάμε ενωμένοι, αγωνιζόμαστε για δωρεάν Παιδεία που θα έχουν όλοι πρόσβαση, για ένα σχολείο των μαθητών και όχι των αφεντικών. Παλεύουμε για ένα σχολείο που δεν θα κοιτάει τις τσέπες των οικογενειών μας, που θα μας επιτρέπει να καλλιεργούμε ελεύθερα τις γνώσεις, τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις μας». Όπως είπε, αυτό το διάστημα διακινείται στην Ιταλία κείμενο για τη στήριξη του αγώνα των Ελλήνων μαθητών. «Παρά τις εκατοντάδες χιλιόμετρα που μας χωρίζουν, σήμερα οι Ιταλοί μαθητές βαδίζουν στο πλευρό σας, η φωνή του αγώνα σας είναι ακόμη πιο ισχυρή. Να είναι ξεκάθαρο στα αυτιά εκείνων που κλέβουν το μέλλον της νεολαίας ότι η μάχη μόλις άρχισε!», τόνισε καταχειροκροτούμενος ο εκπρόσωπος των Ιταλών μαθητών, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία ενώ νωρίτερα είχε επισκεφτεί σχολεία της Αθήνας.
Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις:
1 / 8
Οι μαθητές διεκδικούν μεταξύ άλλων:
  • Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία.
  • Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές κλπ.
  • Να γίνει τώρα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία.
  • Δωρεάν - ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Να μείνει στα χαρτιά το σχολείο-έκτρωμα που ετοιμάζουν.
  • Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων τόσο στους χώρους φιλοξενίας όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες.
  • Να μην κλείσει κανένα τμήμα στα ΕΠΑΛ. Κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει και να την ολοκληρώνει χωρίς εμπόδια.
  • Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία ειδικοτήτων.
  • Σύγχρονα εργαστήρια, για να μπορούν οι μαθητές να παρακολουθούν σωστά την ειδικότητά τους.
  • Η πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ να είναι ενταγμένη στη μάθηση. Ασφάλιση και πληρωμή με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη.
Δευτέρα 07/11/2016 - 17:33 902.gr

*παρατήρηση: Viva La Revolucion

*τα 200 φιρμάτα κοστούμια του Χ.Φλωράκη*


ΚουΚουΕδολόγοι: 
Το rollex του Κουτσούμπα, το κότερο και τα 200 κοστούμια του Χ.Φλωράκη.

Μετά το ρόλεξ του Κουτσούμπα, το κότερο του Φλωράκη, τώρα έχουμε και τα 200 φιρμάτα κοστούμια του Καπετάν Γιώτη, που ανακάλυψε στην ... ντουλάπα του, 
ο δαιμόνιος δημοσιογράφος της πάλαι ποτέ κραταιάς και «δημοκρατικής» Ελευθεροτυπίας, Φώτης Παπούλιας, που με κλείσιμό της, μετακόμισε και «επιχειρεί» στην ΕΦ.ΣΥΝ, που όπως μαθαίνω, έφυγε κι από κει και ψάχνει εφημερίδα, τύπου Αυριανής-Κουρή και Κόντρα-Τράγκα. 
Θυμάστε τον Κακαουνάκη που ανακάλυψε το κότερο του Χαρίλαου που, τι ειρωνεία, με τις πλημμύρες, τον Οκτώβρη του '94, ήρθε κι άραξε έξω από το κτίριο στον ... Περισσό 
(δείτε παρακάτω τη φωτογραφία).

Η φωτογράφηση έγινε στο σπίτι του, στην «κρυψώνα» του. Ήταν πολύ προσιτός, φιλικός με χιούμορ και συνεργάσιμος

Έτσι, λοιπόν, διεισδύοντας στα άδυτα της ... βίλας, στην οδό Πυθίας στο Χαλάνδρι όπου ήταν η οικία του Χ.Φλωράκη και σήμερα λειτουργεί ως Επιμορφωτικό Κέντρο και Βιβλιοθήκη, 
χώθηκε στην ντουλάπα και άρχισε να μετράει τα κοστούμια του Χαρίλαου, και δεν ήταν ούτε ένα, ούτε δύο αλλά.... 200(!!!) φιρμάτα κοστούμια!
 Καλά διαβάσατε. Ούτε ο Κ.Μαρούσης στις δόξες του δεν είχε τόσα πολλά στα μαγαζί του. 
Γραβάτες δεν πρόλαβε να μετρήσει γιατί ήταν πολλές. Αν έψαχνε λίγο ακόμα, θα έβρισκε και...ρούβλια που είχε κάτω από το....μαξιλάρι του. 
Αυτά τα ανακάλυψε το 2013, εργαζόμενος ακόμα, ως κουκουεδολόγος στην Ελευθεροτυπία. 
Το δημοσιογραφικό team που ασχολιόταν με την αριστερά κι ιδιαίτερα με το ΚΚΕ, ήταν ο Φ.Παπούλιας, ο Τ.Παπάς και λιγότερο ο Γ.Καρελιάς. 

Επιστρέφω στη ...βίλα Φλωράκη.

Το κότερο του Φλωράκη στον Περισσό, όπως έγραφε ο Κακαουνάκης με τις πλημμύρες τον Οκτώβρη του 1994 

Το παρακάτω άρθρο του Παπούλια, δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία τον Αύγουστο του 2013 (προφανώς στην ψηφιακή ΕΝΕΤ) και μετά εξαφανίστηκε. 
Αξίζει να το διαβάσετε. Καλού κακού, πάντως, να έχετε άμεση πρόσβαση στην τουαλέτα. Το δημοσιεύω με κάθε επιφύλαξη, αν και δεν έχει διαψευστεί.

Του ΦΩΤΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ: 
Χαλάνδρι, οδός Πυθίας, αριθμός έξι. Ένα διώροφο σπίτι αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του 1960 που στέγασε από το 1974 τον Χαρίλαο Φλωράκη. 
Ο πρώτος του όροφος υπήρξε για 30 ολόκληρα χρόνια 
η «κρυψώνα» του ιστορικού ηγέτη της αριστεράς, του «καπετάν Γιώτη», στις μέρες της δημοκρατίας. 
Και από αύριο το σπίτι αυτό, γεμάτο από τα «ίχνη» του πρώην γραμματέα του ΚΚΕ, θα μετονομαστεί σε Κέντρο Ιστορικών Ερευνών.
Αγαπημένη και σχετικά άγνωστη συνήθεια του Χαρίλαου στα ταξίδια, ήταν να επισκέπτεται τα εμπορικά κέντρα και να χαζεύει, συχνά μάλιστα να αγοράζει ρολόγια, γραβάτες και πουκάμισα - αξεσουάρ, ασυνήθιστα για έναν ηγέτη της ελληνικής αριστεράς. 
Έτσι, ο αριθμός των 200 κοστουμιών στην ντουλάπα του υπνοδωματίου δεν προκαλεί έκπληξη σε όσους γνώριζαν την αγάπη του για τα καλά ρούχα.
Στο ψηλότερο έπιπλο η προτομή του Λένιν και πάνω στο γραφείο η φωτογραφία της γυναίκας του Μάρθας (σημείωση δική μου: ούτε τ΄όνομα δεν ήξερε, Μάγδα Αναγνωστάκη, την έλεγαν). 
Σε παράταξη, ύστερα, τα τσιμπούκια του. 
Υπερέβαιναν τα εκατό, αφού όλοι γνώριζαν την αδυναμία του, και για τον Χαρίλαο ήταν το πιο καλοδεχούμενο δώρο. 
Ελάχιστοι, όμως, ήξεραν την προτίμησή του στον καπνό: μαύρος ντραμ σκληρός, τον οποίο φρόντιζε, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια της νόμιμης παρουσίας του στην Ελλάδα, να προμηθεύεται από το εξωτερικό.

Αυτά τα ωραία έγραφε τότε ο Παπούλιας. Αν ρωτάτε για τώρα, και ξανά προς τη δόξα τραβά. 
Προσέξτε, με τι μαεστρία και παιδική αφέλεια, τάχαμου, σαν να παίζει το παιχνίδι, κλέφτες κι αστυνόμοι, χρησιμοποιεί λέξεις και εκφράσεις. 
Το σπίτι το αποκαλεί «κρυψώνα» και μάλιστα «στις μέρες της δημοκρατίας» για να δώσει έμφαση και να χρεώσει στον Χαρίλαο εμμονές στο παρελθόν και ολόκληρη την ιστορία ενός «ηγέτη της αριστεράς», την αποκαλεί «ίχνη». 
Όχι τυχαία.
Όταν έγινε δε, το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ, ο Παπούλιας «έφαγε πόρτα» και διαμαρτυρήθηκε η «Εφημερίδα των Συντακτών», επικαλούμενη την ελευθερία του τύπου και καταλογίζοντας αήθη συμπεριφορά, επειδή δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά της, από το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ, να παρακολουθήσει την έναρξη των εργασιών του 19ου Συνεδρίου, ο συντάκτης της Φώτης Παπούλιας, που το δημοσιογραφικό ήθος είναι άγνωστη λέξη γι αυτόν. 
Και αυτό, παρότι έγινε αποδεκτός άλλος συντάκτης και φωτορεπόρτερ της εφημερίδας που ήταν διαπιστευμένοι σε ένα συνέδριο ανοιχτό στα ΜΜΕ κατά την έναρξη των εργασιών. 
Μια συνηθισμένη, δηλαδή, πρακτική. 
Μάλιστα, η «Εφημερίδα των Συντακτών» χαρακτήρισε «αήθη» αυτή την ενέργεια του ΚΚΕ και έσχιζε τα ιμάτιά της, κατηγορώντας το Κόμμα ότι με αυτόν τον τρόπο «επιβάλλει λογοκρισία»!... 
Πιστεύω στο επόμενο συνέδριο να μην στείλουν κανέναν άλλον, «ειδικό» κουκουεδολόγο δημοσιογράφο, 
που να ξέρει κι αυτός «πράγματα και πρόσωπα από μέσα» γιατί, δεν θα φάει απλώς «πόρτα» αλλά, θα φύγει, εκών άκων , με τις κλωτσιές.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» επικαλείται την ελευθερία του λόγου, όταν τρεις μέρες πριν από την έναρξη του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, ο Φώτης Παπούλιας είχε γράψει έναν ακόμα λίβελο ενάντια στο Κόμμα, όπως άλλωστε συνηθίζει, 
όπου με αόριστες επικλήσεις «ανθρώπων που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον Περισσό», 
έφτανε στο σημείο να κατασκευάζει ακόμα και τσακωμούς στελεχών με τον Χαρίλαο Φλωράκη.

Να θυμίσουμε πως είχε αναστήσει τον Τάκη Τσιόγκα, που ήδη είχε πεθάνει, ότι τάχα, δεν εκλέχτηκε μέλος στην Κ.Ε. στο 19ο συνέδριο. Τόσο διασταυρωμένες πληροφορίες, τόσο αξιόπιστο ρεπορτάζ, μόνο ο Παπούλιας μπορεί να έχει. 
Άλλη μια εξόφθαλμη κατασκευή του, είναι που ανάστησε και τον Χρήστο Τέγο και τον ανάφερε ως υποψήφιο για το Δήμο Καρδίτσας ενώ ο άνθρωπος είχε ήδη «φύγει» στις 28 Μάη 2013.

Κάποιοι την παραπληροφόρηση, την ψευδολογία και τη συκοφάντηση την λένε «ελευθερία του λόγου», 
ο κοινός νους τη λέει κακόηθες επάγγελμα και το άτομο χρήζει επιστημονικής παρακολούθησης.
 Να είναι καλά, θα τους περάσει.


Εδώ περιεργάζεται μια Canon Ixus πριν την αγοράσει

Μια αδυναμία του Χαρίλαου ήταν η φωτογραφία. 
Στα δύσκολα χρόνια της παρανομίας, είχε στήσει σκοτεινό θάλαμο για να εκτυπώνει τις φωτογραφίες που του ήταν αναγκαίες. 
Όταν στα γεράματα θέλησε να ανανεωθεί με σύγχρονη φωτογραφική μηχανή, ζήτησε την βοήθειά μου για την επιλογή μάρκας και μοντέλου. 
Έτσι, δώσαμε ραντεβού σε ένα φιλικό κατάστημα και του πρότεινα μια αναλογική (φιλμ) Canon Ixus που τη βρήκε μικρή και βολική. 
Οι ψηφιακές δεν είχαν ακόμα κάνει την εμφάνισή τους. 
Εκείνο που δεν μπόρεσα να μάθω, καθότι δεν έψαξα καθόλου στην ... ντουλάπα του, είναι, αν είχε ... 200 φωτογραφικές μηχανές.


Μπροστά στο πατρικό του, στη Ραχούλα. Πρώτη επίσκεψη ύστερα από 40 χρόνια. Σήμερα είναι ανακαινισμένο και λειτουργεί σαν Μουσείο

Όμως ας ξεφύγουμε λίγο απ΄αυτά και ας πάμε σε μια δημοσίευση που έκανε η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», στις 2 Δεκεμβρίου 2001, 
όπου προβάλλονται άγνωστες πτυχές για πρόσωπα και γεγονότα, πολλά απ' τα οποία περιγράφονται στο δίτομο έργο που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Χρήστος Θεοχαράτος «Ο Χαρίλαος Φλωράκης και το Λαϊκό Κίνημα». 

Το ρεπορτάζ είναι: της Έφης Χατζηιωαννίδου:

''Αν και ο Χαρίλαος υπήρξε ένας βαθιά πειθαρχημένος αγωνιστής που σπάνια δημοσιοποιούσε την αντίθεσή του με το κόμμα, σε αυτό το αποκαλυπτικό βιβλίο, που κατέχει θέση κορυφαίας πολιτικής παρακαταθήκης, 
δίνει - στον α΄ τόμο- τη δική του άποψη για το λάθος της διάσπασης του κόμματος, 
για τα δύσκολα χρόνια της παρανομίας και επιδιώκει να αναιρέσει προκαταλήψεις και να αποκαλύψει διαβολές, να υπερασπίσει τους πατριωτικούς και δημοκρατικούς αγώνες του KKE και να ξεκαθαρίσει τις θέσεις για το «Μακεδονικό», 
το Ιδιώνυμο, για τη δικτατορία του Μεταξά, για τον πόλεμο του '40 - '41, για την Αντίσταση, για τα Δεκεμβριανά και τη Βάρκιζα, για τον Εμφύλιο, για τα Εκτακτα Μέτρα, για τα παλατιανά πραξικοπήματα, τη χούντα και τον αντιδικτατορικό αγώνα.

 O β΄ τόμος -που θα ακολουθήσει σε λίγους μήνες- θα καλύψει την περίοδο από το 1974 μέχρι και το 2000 και θα αφορά τους αγώνες εντός και εκτός Βουλής, ενώ θα αποκαλύπτει τα παρασκήνια της πολιτικής ζωής φωτίζοντας όλα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν τις εκλογές και τις συμμαχίες του '89.


Σχετικά με το θέμα του Ν.Πλουμπίδη, ο Χ.Φλωράκης λέει:
«Τότε δεν ήξερες ποιος ήταν ο Πλουμπίδης. Δεν ανακοινώνονταν τα ονόματα. Τον λέγαμε «μπάρμπα». Ηταν φυματικός. Έφερνε το πτυελοδοχείο στην τσέπη του. Είχε την όψη αγίου. 
Πώς έβλεπες μια εικόνα; Ετσι ήταν. Γλυκός και ήπιος άνθρωπος. Δεν ερχόταν τακτικά στις συνεδριάσεις, αλλά είχα αποκτήσει οικειότητα μαζί του. 
Τον είδα και μετά την Απελευθέρωση. Οταν -προτού τον εκτελέσουν- τον είχαν κρατούμενο στην Ασφάλεια, το 1954.
 Τότε, ήταν ο Καραχάλιος προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφοριών. Ήρθε και με βρήκε πρωί-πρωί λίγο μετά την εκτέλεση του Πλουμπίδη. 
Ανοιξε το παραθυράκι στο κελί μου και είπε: ο Πλουμπίδης έφυγε σήμερα το πρωί... Έτσι μου το ανήγγειλε...

Έπρεπε όμως τότε να αποκηρύξει το κόμμα τον Πλουμπίδη; Όχι. Ήταν τραγικό λάθος. 
Αλλά, άμα κανένας σαν τον Ζαχαριάδη, έπαιρνε μια απόφαση, μετά ήταν δύσκολο να κάνει πίσω και να διορθώσει... 
Είναι ορισμένα πράματα που δύσκολα μπορείς να τα εκτιμήσεις, αν δεν έχεις δουλέψει σε συνθήκες παρανομίας. 
H καθοδήγηση ήταν έξω. Στο Βουκουρέστι. O Ζαχαριάδης ήταν έξω. Έξω ήταν όλοι. 
Ερχόταν κάποιος από την Ελλάδα. Άνθρωποι που ζουν ακόμη.
 O Κασιμάτης ο Μηχανικός, ο Φιλίνης ο Κώστας. 
Έκαναν εκθέσεις. O Φιλίνης έκανε έκθεση: Πώς πήγε η Ασφάλεια στο σπίτι που έμεναν με τον Πλουμπίδη, πώς το έσκασαν και δεν έπιασε η Ασφάλεια ούτε τον Πλουμπίδη. 
O ένας έγραφε αυτό και ο άλλος έγραφε το άλλο στις εκθέσεις τους. Και έβγαζαν τον Πλουμπίδη κάτι σαν ύποπτο. 

Όταν έπιασαν τον Μπελογιάννη, έπιασε ο Πλουμπίδης και έκανε δήλωση που έλεγε:
 Εγώ είμαι ο υπεύθυνος του κλιμακίου και όχι ο Μπελογιάννης. Έρχομαι να παραδοθώ εγώ αν αφήσετε τον Μπελογιάννη. 
Αυτό επέτεινε τις υποψίες γιατί δεν ρώτησε κανένα που το έκανε αυτό. 
Αυτός όμως το είχε κάμει από λεβεντιά...

Του μέτρησαν φυσικά και εκείνο το παλιό του '40. 
Όταν δηλαδή ο Πλουμπίδης είχε καταγγείλει το πρώτο γράμμα του Ζαχαριάδη που έστειλε από την φυλακή γιατί ερχόταν σε αντίθεση με τη γραμμή της Κομμουνιστικής Διεθνούς. 
Για τον Σιάντο δεν είχαν δημιουργηθεί τόσα ερωτήματα; 
Πώς -λέγανε - οι χωροφύλακες αντί να τους πάνε στο Μεταγωγών τους πήγαν στο Ξενοδοχείο για να κοιμηθούν. Και πώς τους άφησαν και δραπέτευσαν. 
Και όμως: μια λογική επίσης εξήγηση θα ήταν ότι και οι χωροφύλακες ήταν πατριώτες. Κατοχή ήταν. 
Και εμένα με πιάσανε με άλλους δύο το '42 και μας πήγαν στην Ασφάλεια. 
O Νικολόπουλος, διοικητής του παραρτήματος Ασφάλειας για τους κομμουνιστές, δεν μας παρέδωσε στους Ιταλούς. 
Και μετά, όταν υπηρετούσε σαν αντισυνταγματάρχης στην Ελευσίνα το είπε: Δεν μπορούσα να παραδώσω Έλληνες στους Ιταλούς».''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ όλο το άρθρο ΕΔΩ


Παρουσίαση κειμένου: Viva La Revolucion

Δες Ακόμα: Άλλη μια πλαστογραφία από την «ΚΚΕδολογία»