Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ - 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!


Το μήνυμα αυτό θα ακουστεί πολύ πιο δυνατά στην 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 18 Φλεβάρη, για την επιτυχία της οποίας ρίχνουν από σήμερα όλες τους τις δυνάμεις Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα σε όλη τη χώρα.
Στο επίκεντρο μπαίνουν οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, 

για να γίνει η απεργιακή μάχη δική τους υπόθεση, απέναντι στην απατηλή κυβερνητική προπαγάνδα. Απέναντι όμως και στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που με μια ανακοίνωση - μνημείο απεργοσπασίας, βγαλμένη από τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας, έσπευσε να βγει «λαγός» και στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό κυβέρνησης - κεφαλαίου.
Από τη νέα άθλια παρέμβαση της διορισμένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ μπορούν να βγουν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για τους εργαζόμενους.
Για μια ακόμα φορά και με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο, επιβεβαιώνεται ο ρόλος τους ως δεκανίκι της αντεργατικής επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Στην πιο κρίσιμη ώρα της μάχης για το Ασφαλιστικό, την ώρα που δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις παλεύουν για την επιτυχία της απεργίας, για να απαντήσουν στο προπαγανδιστικό μπαράζ της κυβέρνησης και άλλων επιτελείων, για να βγει μπροστά η απαίτηση για άμεση απόσυρση του νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση και η πάλη για δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ανακοινώνει ότι το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι... «πολύ κακό για το τίποτα»!
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επιπλέον ότι φέρνει και «ελαφρές βελτιώσεις» σε όσα ισχύουν σήμερα, παραπονιούνται ότι... «δεν προωθεί ουσιαστικά την κοινωνικοασφαλιστική μεταρρύθμιση», ενώ απέναντι στη μάχη της απεργίας αντιτάσσουν... τον «εξαντλητικό, σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο» για το πώς θα προχωρήσει η νέα σφαγή!
Η τόσο απροκάλυπτη στήριξή τους στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό κυβέρνησης - κεφαλαίου επιβεβαιώνει ότι έχουν πάρει ανταλλάγματα στην προσπάθεια που κάνουν να επιβάλουν με τη βία και την καταστολή τις νοθείες τους και την απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα. Δεν κρατούν πια ούτε τα προσχήματα... Οχι βέβαια ότι τους είχαν μείνει και πολλά για να κρατήσουν!
Για να αναφέρουμε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα των τελευταίων χρόνων, από την άρνησή τους να κηρύξουν απεργία ακόμα και όταν η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερνε στη Βουλή την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου, έως την ξεδιάντροπη απεργοσπαστική στάση τους κατά την ψήφιση του «αναπτυξιακού» νόμου της ΝΔ, και από τη νέα υπογραφή που έβαλαν στα μουλωχτά μαζί με τους εργοδότες για το πάγωμα του κατώτατου μισθού, έως το προχτεσινό μνημείο απεργοσπασίας για τη στήριξη της αντιασφαλιστικής επίθεσης, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει απόσταση καμιά.
Επιβεβαιώνεται και με τον τρόπο αυτόν η τεράστια σημασία που έχει για τους εργαζόμενους η μάχη που με συνέπεια δίνουν όλο το προηγούμενο διάστημα τα ταξικά συνδικάτα ενάντια στα όργια νοθείας και την εργοδοτική παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα. 
Επιβεβαιώνεται ότι είναι μάχη που αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, καθώς η έκβασή της είναι καθοριστική για να μην επιβληθεί η σιγή νεκροταφείου που επιδιώκουν στο εργατικό κίνημα, για να μπορούν να κλιμακώνουν ανεμπόδιστα την αντιλαϊκή επίθεση.
Αποκαλύπτεται επίσης το τι εξυπηρετούσε όλο το αντι-ΠΑΜΕ μπαράζ δημοσιευμάτων σε μια σειρά αστικά ΜΜΕ όλες τις προηγούμενες μέρες, η προσπάθεια να παρουσιάζεται αυτή η κρίσιμη διαπάλη για το χαρακτήρα και την κατεύθυνση του συνδικαλιστικού κινήματος ως μια «κόντρα για τις καρέκλες». 
Με εφόδιο αυτήν την πείρα, που μπορεί να γίνει κτήμα πολύ περισσότερων εργαζομένων, συνεχίζουμε στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, με όλες τις δυνάμεις, απέναντι στα αντιασφαλιστικά σχέδια κεφαλαίου - κυβέρνησης και απέναντι στους «λαγούς» τους μέσα στα συνδικάτα!

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ 15.000 ΣΤΡΕΜ. ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ KKE
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ 15.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες
Η συζήτηση που αναθερμαίνεται τις τελευταίες μέρες για την αγορά 15.000 στρεμμάτων γης στα ορεινά της Ζακύνθου από τον όμιλο Pimana S.A. του εμίρη του Κατάρ, είναι αποκαλυπτική για τον αντιλαϊκό ρόλο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, των στηριγμάτων τους στη Τοπική Διοίκηση αλλά και συνολικά για τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου για το νησί μας.


Οι σχεδιασμοί αυτοί συνδέονται με την αλλαγή χρήσης γης, το πούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, την ιδιωτικοποίηση του φυσικού-δασικού πλούτου.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους και την προσπάθεια που κάνουν το τελευταίο διάστημα να κρύψουν την ταύτιση τους και στο ζήτημα αυτό της πώλησης των 15.000 στρεμμάτων - στηρίζουν και υλοποιούν τις κεντρικές κατευθύνσεις της στρατηγικής της αστικής τάξης και της ΕΕ.

Εφαρμόζουν όλες τις αντιλαϊκές διατάξεις, την πολιτική που όλες οι αστικές κυβερνήσεις έχουν διαχρονικά συνδιαμορφώσει για να δώσουν νέα ώθηση στη καπιταλιστική ανάπτυξη, σε κλάδους και τομείς που μπορούν να ενισχύσουν παραπέρα την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Με βάση την με αριθμό 20/2018 απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Ζακύνθου κατοχυρώνεται πώληση 15.000 στρεμμάτων στον Καταριανό επιχειρηματικό όμιλο και απορρίπτονται όλες οι απαιτήσεις των μικροϊδιοκτητών – κατοίκων της περιοχής.
Αυτός είναι ο αστικός νόμος.
Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τον επιχειρηματικό όμιλο και διώχνει τους μικροϊδιοκτήτες, δίνει στο κεφάλαιο δημοτική και δημόσια περιουσία.
Έχουν μεγάλη ευθύνη, λοιπόν, όσοι λένε ότι οι αστικοί νόμοι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα του λαού.
Τους νόμους επίσης τους αλλάζουν και τους τροποποιούν υπέρ του κεφαλαίου.
Προ διετίας με δήλωση του ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημερινός υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης της ΝΔ, έλεγε: «Δεν μπορεί να έρχεται ο εμίρης του Κατάρ να επενδύσει και εμάς να μας ξινίζει. Όσο για τη νομιμότητα, μπορούμε και να αλλάξουμε τους νόμους για να επενδύσει ο εμίρης».

ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
• Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων της ΝΔ, κα Κράτσα, λέει:
«Δεν ξέρω τα σχέδια του εμίρη του Κατάρ, αλλά αυτή η επένδυση είναι μεγάλη τύχη για τη Ζάκυνθο»
• Ο δήμαρχος Ζακύνθου κ. Αρετάκης που στηρίχτηκε από το κεφάλαιο, την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:
«Κοιτάξτε, θα ήθελα να τονίσω στο σημείο αυτό ότι δεν είμαστε αντίθετοι με την ανάπτυξη του νησιού, ίσα ίσα που την επιδιώκουμε. Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τον εμίρη, αρκεί να μας να μας πει τι θέλει να κάνει».
• Ο κ. Κοντονής, ως Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβρη του 2016 ανέφερε:
“Είναι καλοδεχούμενες οι επενδύσεις και οι επενδυτές.”
Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι της Ζακύνθου έχουν ήδη συγκεντρώσει πείρα από την τουριστική ανάπτυξη στο νησί.
Ανάπτυξη του σημερινού τουρισμού σημαίνει επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματά μας.
Τα κέρδη των ξενοδόχων αυξάνονται συνεχώς, ενώ οι εργαζόμενοι στον τουρισμό - επισιτισμό δουλεύουν μέσα σε όλο και χειρότερες συνθήκες εργασίας, με μισθούς πείνας, ανασφάλιστοι, με εντατικοποίηση που σπάει κόκκαλα, τα ωράρια εργασίας είναι ανύπαρκτα.
Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων συνεχώς πέφτουν (πχ το λάδι) ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι τα φέρνουν γύρω, όλο και πιο δύσκολα.


Καλούμε το λαό της Ζακύνθου να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στους μεγαλοξενοδόχους, τον Εμίρη, τον ιδιοκτήτη του 11880, τους διάφορους άλλους “επενδυτές” που θέλουν να βάζουν στο χέρι όλη την ορεινή και νότια Ζάκυνθο.
Όλους αυτούς που έχουν βάλει στο στόχαστρο τα δάση, τα βουνά μας ακόμη και το Κορακονήσι.
Όλοι αυτοί μαζί με κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει το νησί μας σε τόπο υπερεκμετάλλευσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Ο Τουρισμός που προωθούν έχει γεμίσει το νησί σκουπίδια, λύματα τις παραλίες και έχει καταστρέψει τον υδροφόρο ορίζοντα.
Οι αθλιότητες τύπου Λαγανά είναι σε βάρος του πολιτισμού μας, η διάδοση των ναρκωτικών, οι ναρκέμποροι συμπληρώνουν τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες

• Είμαστε μαζί με το λαό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την προκλητική πώληση στο Εμιράτο 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Να μην δεχτεί ο Ζακυνθινός λαός τα σχέδιά τους, και την πώληση. Στηρίζουμε τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των φτωχών αγροτών και των εργαζομένων.
• Απαιτούμε για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό – Επισιτισμό αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, με μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους για όλο το διάστημα της ανεργίας.
• Καλούμε τους μαζικούς φορείς και τα συνδικάτα
να ανοίξουν το πρόβλημα και να απαιτήσουν για τους εργαζόμενους του Τουρισμού – Επισιτισμού, -που πλημμυρίζουν το νησί μας και δεν είναι κάτοικοι του νησιού και δεν έχουν σπίτι να μείνουν- να τους εξασφαλίζεται στέγαση ανθρώπινη με έξοδα της εργοδοσίας.
• Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση του συνόλου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Για μόνιμη, σταθερή δουλειά, δημόσια, δωρεάν υγεία, πρόνοια και παιδεία, ασφαλείς, ποιοτικές και υψηλού επιπέδου κατασκευές λαϊκών κατοικιών, σχολείων και φτηνών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στο νησί μας.
Απαιτούμε μέτρα αντισεισμικής προστασίας ιδιαίτερα στο νησί μας, που ζούμε καθημερινά με το φόβο καταστροφών. 

Ο αγώνας μας είναι άρρηκτα δεμένος με την πάλη για την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στη γη και τη χρήση της, για να σταματήσει η εκμετάλλευση, η καταστροφή και οι πυρκαγιές.

• Υπερασπιζόμαστε και διατηρούμε τις λαϊκές και αγωνιστικές παραδόσεις του νησιού μας ενάντια στη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος
• Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά σκληρά, μαλακά και υποκατάστατα, τα κυκλώματα και τους ναρκεμπόρους.
• Έχουμε οδηγό τον αγώνα για μία άλλη κοινωνία το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, που θα απαλλάξει το λαό από την εκμετάλλευση. Θα εξασφαλίσει την ευημερία στο λαό και ο τουρισμός, η αναψυχή θα είναι αγαθό για όλους.

Καλούμε το λαό του νησιού σε επαγρύπνηση, ενάντια στην πώληση στα ορεινά της Ζακύνθου, να αντισταθούμε σε όσα σχεδιάζουν.


6-2-2020


ΕΡΤ Ζακύνθου
10 ώρες ·

Αλίευση - Παρουσίαση: Viva La Revolucion