Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

10 Μαρτίου, 2024

H Fragkiska Megaloudi για τα "sugar Daddy/Mommy/Babies



Fragkiska Megaloudi:
Καμιά φορά νιώθω ότι δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την εποχή των ελάχιστων προσδοκιών που ζούμε.
 Νιώθω μπερδεμένη καθώς βλέπω γύρω μου να διαστρεβλώνεται κάθε έννοια, όλα να είναι θέμα προσωπικής ερμηνείας και πολύ σημαντικά νοήματά όπως η αυτοδιάθεση, τα δικαιώματα, η ελευθερία έκφρασης να γίνονται ξαφνικά σλόγκαν στα κοινωνικά δίκτυα. 
Ο τρόπος με τον οποίο αναλύθηκε σε άρθρα και αναρτήσεις το θέμα "sugar daddy/mommy" δεν δηλώνει μόνο συλλογική σύγχυση αλλά κυρίως φιλαρεσκη επίδειξη αποδημητικής δεξιοτεχνίας.
 Δεν έχει σημασία τι ακριβώς θα αποδημήσουμε, αρκεί να αποδομηθει. Και είμαι ο πιο ένθερμος οπαδός της αποδόμησης την οποία θεωρώ ότι πιο υγιές έχει να επιδείξει μια κοινωνία. 
Όμως για να είναι έτσι πρέπει να υπάρχει σοβαρή πολιτική αμφισβήτηση που θα προτείνει ένα νέο μοντέλο. Όχι απλά να ακολουθούμε σαν τα πρόβατα. 

Το φαινόμενο του σπόνσορα ή sugar daddy υπήρχε πάντα προσαρμοσμένο στις εκάστοτε συνθήκες. Αυτό φυσικά δεν το κάνει σωστό. 
Και η δουλεία υπήρχε πάντοτε και υπάρχει ακόμα ( απλά αλλάζει μορφή) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσουμε την ιστορικότητα του φαινομένου για να το δικαιολογήσουμε. 
Διαβάζω για αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών όταν η ίδια η έννοια του sugar daddy καταργεί κάθε έννοια αυτοδιάθεσης. 
Διαβάζω οτι η εργασία πχ σε οικοδομή και η πορνεία ( συγγνώμη αλλά δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο σεξεργασια που τόσο ωραία ξεπλένει τη πορνεία) είναι έννοιες ταυτόσημες. Και όμως υπάρχουν κάποιες πολύ σημαντικές διαφορές που εσκεμμένα παραβλέπουμε. Αμφισβητώ την ελεύθερη βούληση στην επιλογή της πορνείας. Αν ξυσουμε λίγο το γκλιτερ θα δούμε ότι η πλειοψηφία των κοριτσιών που πουλάνε σεξ επί χρήμασι εχουν ξεκινήσει την ανάλογη πορεία σε πολύ μικρή ηλικία (και στην ηλικία των 13-14 δεν τίθεται θέμα ελεύθερης βούλησης) είτε υπάρχει κακοποίηση στο οικογενειακό τους περιβάλλον. 

Αμφισβητώ την ελεύθερη βούληση σε μια κοινωνία που σε βομβαρδίζει καθημερινά με το πόσα λεφτά κερδίζει η τάδε στο only fans, που οι online φυλλάδες γράφουν για την συναρπαστική ζωή των ηθοποιών πορνό ( έχει αλλάξει και αυτό όνομα βέβαια και λέγεται adult film actors) , κανονικοποιούν την εκμετάλλευση με άρθρα και μετά σου πετάνε και λίγο ψευτοφεμινισμό από δίπλα και λίγη αυτοδιάθεση και η συζήτηση λήγει εκεί. 
Κανείς δεν σου λέει το μετά.
 Κανεις δεν σου θυμίζει τα κοριτσάκια 13-14 ετών που ήταν σε κύκλωμα πορνείας απλά για να αγοράσουν ακριβά κινητά και ρούχα, και τι να πεις στα παιδιά αυτά όταν οι κάθε είδους influencers χωρίς ποτέ να εξηγούν πως ακριβώς απέκτησαν περιουσία σου πετάνε καθημερινά στη μούρη πανακριβα ταξίδια κ ρούχα. 

Κανείς δεν σου λέει την κατάληξη όταν το γκλιτερ αρχίσει να ξεφτιζει. Ακόμα κ αν λέμε ότι η "σεξεργασια" και η εργασία είναι το ίδιο, η διαφορά είναι ότι στην πρώτη το μοναδικό προαπαιτούμενο είναι γεννητικά όργανα και δεν χρειάζεται να έχεις καμία άλλη γνώση ή δεξιότητα. 
Όσο πιο νέος και κατά προτίμηση ανήλικος, τόσο μεγαλυτερη αξία η μετοχή σου στο χρηματιστήριο της σάρκας και όταν αυτό το κανονικοποιούμε πέφτουμε από τα σύννεφα όταν το δωδεκάχρονο παιδί είχε λίστα με 300 πελάτες. 
Γιατί τίποτα δεν ξεκινάει ξαφνικά. 
Το να εξισώνουμε το sugar daddy με την εργασία στερεί κάθε έννοια κοινωνικων διεκδικήσεων. Γιατί έτσι αποδέχεσαι ότι στο στραβλο και απάνθρωπο σύστημα που ζουμε, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τίποτα αλλά να υποταχθούμε και να πουλήσουμε ότι μπορεί να πουληθεί είτε για να αγοράσουμε τα πανάκριβα προϊόντα ( που παράγονται από τη δουλεία κάποιων άλλων σε κάποιες χώρες, όχι και τόσο μακρινές) είτε για να επιβιώσουμε σε μια κοινωνία που δεν μας αφήνει επιλογές. 
Είναι ήττα λοιπόν. 
Είναι τεράστια ήττα να δέχεσαι ότι για να πληρώνω δίδακτρα η για να έχω ένα ωραίο σπίτι ή για να επιβιώσω η μόνη λύση είναι να ανεχτώ την κανονικότητα και τη λογική του ξεπούληματος σε όλα ώστε να επιτρέψω έτσι σε μια μικρή ελίτ που λυμαίνεται τις ζωές μας να πλουτίζει και άλλο. Και η ίδια η ελίτ να με παραμυθιάζει ότι απλά είναι το δικαίωμα μου στην αυτοδιάθεση. 
Λυπάμαι αλλά εγώ αυτή την λογική δεν θα την ακολουθήσω και εάν αυτό με κάνει στα μάτια κάποιων συντηρητική και "σεξιστρια" τότε είναι το δικό μου δικαίωμα στην "αυτοδιάθεση" του μυαλού μου.



 Απ' τα σχόλια

Choco Gr:
Ζούμε στην εποχή που όσο πιο ..αντεστραμμένη βλέπουμε την πραγματικότητα, τόσο περισσότερο πείθουμε τον εαυτό μας ότι όλα βαίνουν καλώς σ αυτό το σάπιο σύστημα και όλα είναι θέμα "επιλογής".. 
Η υποκρισία έχει γίνει η κολυμβήθρα του Σιλωαμ για κάθε μικροαστούλη που τρέμει μη χάσει τη βόλεψή του... 
Τους έπιασε όλους ο ..πόνος για το "σεξισμό" του ΚΚΕ, όταν απ το πρωί μέχρι το βράδυ όλο το σύστημα πουλάει σεξ.. πέφτουν απ τα σύννεφα λες και δεν ξέρουν τι γίνεται σ όλο τον κόσμο με το εμπόριο γυναικών, παιδιών, αγοριών κλπ., και χωρίς ντροπή, βγαίνουν στα κανάλια σαν την Πυργιώτη και λένε ότι η πορνεία είναι θέμα επιλογής... δηλ κάποιες ή κάποιοι ή κάποια γεννιούνται πόρνες ή πόρνοι!!! Κι αυτό δεν είναι σεξιστικό, δεν είναι φασισμός!!!
Τους έπιασε ο πόνος για τα παιδιά που δεν θα μπορούν να υιοθετηθούν από ομόφυλα ζευγάρια, την ίδια στιγμή που δεν τους καίγεται καρφί που μονο μέσα σε 5 μήνες έχουν σκοτωθεί πάνω από 10.000 παιδιά στην Παλαιστίνη!! Ή ότι πεθαίνουν τόσα παιδιά τη μέρα απ την πείνα σε μια ήπειρο που είναι η πιο πλούσια στη γή σε φυσικό πλούτο...
     Πιο υποκριτής πεθαίνεις...