Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ και Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ !!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ ενημερώνει ότι για άλλη μια χρονιά όπως όλα τα τελευταία χρόνια θα λειτουργήσει με ευθύνη του φροντιστήριο Λαϊκής Αλληλεγγύης.
Kάτω από το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθείται, οι λαϊκές οικογένειες μετρούν τις δυνατότητές τους και το οικονομικό κόστος για να συμπληρώσουν μια σειρά από πλευρές της μόρφωσης των παιδιών τους. 
Οι γονείς προσπαθώντας να βοηθήσουν τα παιδιά τους στη μελέτη τους, να καλύψουν κενά στην κατανόηση και την αφομοίωση της ύλης, να οργανώσουν τη μελέτη τους για τις εξετάσεις κ.ο.κ. είτε καταφεύγουν όταν μπορούν να καλύψουν το κόστος τους στα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα, είτε όταν δεν μπορούν καταφεύγουν στην Ενισχυτική Διδασκαλία και την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη που στα σχολεία ξεκινά στην καλύτερη των περιπτώσεων από το Γενάρη και αν...
      Το κενό αυτό το καλύπτει η πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ που οργανώνοντας φροντιστήρια λαϊκής αλληλεγγύης με την αφιλοκερδή προσφορά αρκετών εκπαιδευτικών (διορισμένων στο δημόσιο, ιδιωτικών, ανέργων κλπ) προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στις λαϊκές οικογένειες με το τσακισμένο εισόδημα και στα παιδιά τους, ενώ παράλληλα φωτίζει το δρόμο του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες στη μόρφωση για όλα τα παιδιά του λαού.
      Καλούμε εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΕΛΜΕΚΙ και να στηρίξουν τα λαϊκά φροντιστήρια.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ ανακοινώνει ότι τα φροντιστήρια λαϊκής αλληλεγγύης θα λειτουργούν στο 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου από την Δευτέρα 1/10/2018 καθημερινά (Δευτέρα - Παρασκευή) από 16.00-21.00, και Σάββατο (9-12 π.μ.) κατά το διάστημα 2/10/2018 έως 30/6/2019.
Παρακαλούνται όσοι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτά να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνο εκπαιδευτικό Διονυσία Πεντογάλου, στο τηλ: 6906396302
Στα πλαίσια της έναρξης των φροντιστηρίων λαϊκής αλληλεγγύης για το σχολικό έτος 2018-19 την Δευτέρα 1/10/2018, ώρα 7μμ πρώτη ημέρα λειτουργίας τους οργανώνεται μια μικρή εκδήλωση αποτίμησης της δουλειάς και ανάδειξης της σημασίας της κοινωνικής αλληλεγγύης στις μέρες μας στην οποία θα τιμηθούν και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στα περσινά φροντιστήρια.
Αργοστόλι 27/09/2018
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΙ
Ο Πρόεδρος                     Η Γενική Γραμματέας
Μαντζουράτος Δημήτρης   Ποταμιάνου Σοφία