Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

19 Οκτωβρίου, 2021

H ΑΝΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» με τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
   …αρκεί να είναι αντικομμουνιστής


Ο φασισμός, που υπέβαλε τους ανθρώπους σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στην πιο φρικτή βία μέσω συστηματικών κοινωνικών και εθνοτικών εκκαθαρίσεων σε μαζική κλίμακα, είχε ηττηθεί από την Σοβιετική Ένωση, τα αντάρτικα κομμουνιστικά σώματα (σε Γαλλία, Ιταλία, Γιουγκοσλαβία και Ελλάδα), και τους συμμάχους, Βρετανούς, Καναδούς, Αμερικανούς.

Όμως η Ευρώπη είναι καταστραμμένη: βιομηχανικές εγκαταστάσεις και πόλεις έχουν ισοπεδωθεί, κοινωνικές υποδομές όπως σχολεία, νοσοκομεία κ.α καταστράφηκαν, τα δίκτυα μεταφορών δε λειτουργούν, οι τηλεπικοινωνίες η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αεριού έχουν διακοπεί, τα δίκτυα ύδρευσης έχουν υποστεί ζημιές, οι ασθένειες θερίζουν κόσμο και εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν την προοπτική του υποσιτισμού και της πείνας.

Την επαύριον του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η παρουσία σοβιετικών στρατευμάτων στην μισή Ευρώπη, η ενδυνάμωση των κομμουνιστικών κομμάτων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, η εδραίωση και η δημοφιλία στη μεταπολεμική ζωή της κομμουνιστικής ιδεολογίας, που προσέλκυσε ευρύτερα λαϊκά στρώματα, αντιφασίστες, δημοκράτες και προοδευτικούς ανθρώπους, οδήγησαν την πολιτική ελίτ της Ουάσιγκτον στο αβάσιμο συμπέρασμα ότι ο Σταλιν θα μπορούσε να προκαλέσει κομμουνιστική επανάσταση στην Ευρώπη με ένα και μόνο νεύμα του.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το Βατικανό, ο Ερυθρός Σταυρός και η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκπόνησαν το άκρως απόρρητο πρόγραμμα που το ονόμασαν «Operation Paperclip», με σκοπό να βοηθούν χιλιάδες ναζί και άνδρες των SS να δραπετεύσουν. 
Ποια ήταν η συνεκτική αρχή όλων αυτών;
Μα ο φανατικός αντικομμουνισμος!

Όλοι τους ήταν αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα ακόμα και αποκάθαρση του παρελθόντος για να επιτύχουν την ανάσχεση του κομμουνισμού, έστω και με διαφορετικές αφετηρίες, στοχεύσεις και μεθόδους.

Η πολιτικο-θρησκευτική ιδεολογία του Βατικανού και του Πάπα Πίου ΙΒ επέβαλαν έναν συνολικό «επανεκχριστιανισμό» της ευρωπαϊκής κοινωνίας, άρα εχθρός είναι ό,τι αντιστρατεύεται την ύπαρξη της επίγειας βασιλείας του θεού. Και αυτό που αντιστρατεύεται σε ιδεολογικό και πολιτικό πεδίο το Βατικανό ενυλώνεται στην ύπαρξη του άθεου κομμουνισμού. 
Ο Πάπας Πίος ΙΒ πίστευε πως ανεξάρτητα από το ρόλο των ναζί στις φρικαλεότητες, στην ουσία έδρασαν κατά του κομμουνισμού και γι αυτό έπρεπε να προστατευθούν από διώξεις.

Ο Ερυθρός Σταυρός, που επικεφαλής του ως το 1944 ήταν Max Huber, πρόεδρος της εταιρείας αλουμινίου Alusuisse η οποία από το 1940 και μετά στα εργοστάσιά της χρησιμοποίησαν εργάτες σκλάβους των στρατοπέδων συγκέντρωσης, τιμολογημένους και αγορασμένους από τα SS, έπραττε ότι του έλεγε ο στρατιωτικός μηχανισμός των ΗΠΑ και οι αναφορές του Βατικανού.

Οι στρατιωτικοί μηχανισμοί των ΗΠΑ, που δεν διέθεταν βιώσιμο μηχανισμό κατασκοπίας στην Ευρώπη, από τότε πίστευαν πως μπορεί να εκμεταλλευτούν τους, φανατικά αντικομμουνιστές, αξιωματικούς των SS προς όφελος των μεταπολεμικών συμφερόντων της Ουάσιγκτον και του «διαρκούς πολέμου» που ήθελε να εξαπολύσει εναντίον των κομμουνιστών.

Στους γνωστότερους ναζί που έφθασαν στην Λατινική Αμερική με την βοήθεια του Βατικανού περιλαμβάνονται ο «αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος» Άντολφ Άιχμαν, ο «γιατρός του Άουσβιτς» Γιόσεφ Μένγκελε και ο «χασάπης της Λυών» Κλάους Μπάρμπι o εφευρέτης των κινητών θαλάμων αεριών Βάλτερ Ρούφ, ο υπεύθυνος της υλικοτεχνικής επιμελητείας του προγράμματος ευθανασίας Aktion T-4 Γκέρχαρντ Μπόνε, ο διοικητής των εβραϊκων γκέτο της Πολωνίας Γιόζεφ Σβαμπέργκερ, ο διοικητής των στρατοπέδων εξόντωσης Σόριμπορ και Τρεμλίνκα ο Φρανς Στανγκλ υπεύθυνος για το θάνατο σχεδόν 1 εκατομ. Εβραίων, κ.α

Αυτός που συνέβαλε καθοριστικά και εποικοδομητικά στην προφύλαξη της οδού διαφυγής, (την λεγόμενη «Rat Line» :Η φυγή των αρουραίων) των φασιστών, στο ξέπλυμα τους και στην στρατολόγηση τους υπέρ του «αντικομουνιστικού αγώνα» ήταν ο Allen Dulles.

Την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ο Allen Dulles, που διατέλεσε αρχηγός της CIA στο αποκορύφωμα του ψυχρού πολέμου 1953 – ’61, εργάζονταν στις μυστικές αμερικανικές υπηρεσίες OSS, με έδρα την Βέρνη της Ελβετίας. Εκεί ο Ντάλες και ο Στρατηγός των SS, Karl Wolff, που διαχειρίστηκε χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, διάφορες διαδικασίες εξόντωσης των «περιττών ανθρώπων» κυρίως στην Πολωνία και Ιταλία στην προσπάθεια του να υπηρετήσει σωστά τον Φίρερ του, έθεσαν τον Μάρτιο του 1945 το πλαίσιο διαφυγής των SS μετά το πέρας του πολέμου.

Ας φανταστούμε την σκηνή:
Τριγύρω παραμυθένιο βουκολικό τοπίο με πολλές αγελάδες και στην μέση ένα όμορφο σαλέ. Μέσα στο σαλέ, μπροστά στο τζάκι παρέα με ένα μπουκάλι ουίσκι, δυο άντρες συνομιλούν μακριά από το επίκεντρο των φριχτών καταστάσεων και των απερίγραπτων ωμοτήτων και της φρίκης που έχει ζώσει την Ευρώπη. Σίγουρα δεν προσεύχονται υπέρ της σωτηρίας της ανθρωπότητας αλλά αυτά που ύφαιναν προκαθόρισαν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του μεταπολεμικού κόσμου αλλά και την μορφή της μεγαλύτερης κρατικής μυστικής υπηρεσίας: της CIA.( Περισσότερα στο «Οι ναζί στην CIA» https://www.imerodromos.gr/oi-nazi-sthn-c-i-a/)

Ο Ντάλες προτρέπει τον Karl Wolff, να προσφέρει στους συναδέλφους του πρώτα ασυλία από τις κατηγορίες για εγκλήματα που σίγουρα θα έπεφταν στο κεφάλι τους και μετά, προφυλαμένοι, αφενός να χρησιμοποιηθούν στον σχηματισμό της μεταπολεμικής Γερμανίας αφετέρου να στελεχώσουν αντικομουνιστικές υπηρεσίες και την υπηρεσία «ψυχολογικού πολέμου» ως κατάσκοποι, στο πλευρό των ΗΠΑ, σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.

Χαρακτηριστική περίπτωση κατασκόπου είναι αυτή του Χασάπη της Λυών, κατά κόσμον Nikolaus Klaus Barbie. Ο Μπάρμπι στρατολογήθηκε απ’ τη στρατιωτική μυστική υπηρεσία του Dulles, του παραχωρήθηκε ένα πολυτελές διαμέρισμα και ένας αξιοπρεπής μισθός γιατί αξιολόγησαν ότι ως κατάσκοπος εναντίων των κομμουνιστών ήταν πολύ σημαντικός. Μάλιστα μια αναφορά του στρατού συμπέρανε πως ο Μπάρμπι ήταν «τίμιος» άνθρωπος και αξιόλογος αντικομμουνιστής. Έτσι όταν οι Γαλλικές αρχές τον ανακάλυψαν και ζήτησαν από τον Dulles την σύλληψη του και την έκδοση του στην Γαλλία, Αμερικανοί πράκτορες τον φυγάδεψαν μέσω του καναλιού «Rat Line» στη Βολιβία με το όνομα Klaus Altmann.

Εκεί, με την βοήθεια της αμερικανοκίνητης κυβέρνησης, έγινε συνταγματάρχης του στρατού της Βολιβίας, δίδαξε τεχνικές βασανιστηρίων, εκπαίδευσε παραστρατιωτικές μονάδες στα πλαίσια της αντικομουνιστικής επιχείρησης της CIA που έφερε την ονομασία «Κόνδορας» (επιχείρηση που θα προστάτευε τον «ελεύθερο κόσμο» στο νότιοαμερικανικό ημισφαίριο από τον «διεθνή κομμουνισμό») βοήθησε στην προστασία του ακμάζοντος εμπορίου κοκαΐνης και συμμετείχε στην δολοφονία του Che Guevara. Επίσης διετέλεσε το δεξί χέρι του μεγαλύτερου εμπόρου κοκαΐνης της Λατινικής Αμερικής Ρομπέρτο Σουάρες τον οποίο προστάτευε η CIA.

Οι ΗΠΑ στήριζαν ακροδεξιές φασιστικές δικτατορίες κόντρα στην «απειλή» του κομμουνισμού και τα λεφτά από την πώληση των ναρκωτικών είχαν στρατηγική σημασία. Ο Βολιβιανός Σουάρες, που έλεγχε το 80% των φυτών παραγωγής κόκας παγκόσμια και ήταν ο προμηθευτής του Εσκομπάρ, έπαιξε σημαντικό οικονομικό ρόλο στην καταστρατήγηση του κομμουνισμού στο νότιο ημισφαίριο της Αμερικής.(The guardian: In pursuit of Bolivia’s secret Nazi https://www.theguardian.com/world/2008/sep/10/bolivia-germany)

Το 1980 στην Βολιβία υπάρχει πολιτική αστάθεια και οι ΗΠΑ φοβούνται ότι στην κυβέρνηση θα ανέλθει ένας αριστερός συνασπισμός, έτσι οργανώνουν το πραξικόπημα που έχει μείνει στην ιστορία «Πραξικόπημα της κοκαΐνης». 
Ο ναρκοέμπορος, Ρομπέρτο Σουάρες υποστηριζόμενος από την CIA και σε συνεργασία με τις παραστρατιωτικές μισθοφορικές αντικομουνιστικές ομάδες του σφαγέα Κλάους Μπάρμπι γνωστές ως Novios de la muerte (Μνηστήρες Θανάτου) αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες της Αργεντινής Batallón de Inteligencia 601, παίρνει το έλεγχο της χώρας και διορίζει τον στρατηγό Luis García Meza πρόεδρο της Βολιβίας.(Περισσότερα: Κώστας Λουλουδάκης Άσπρα Μαντίλια στην Plaza de Mayo Εκδόσεις ΚΨΜ 2015)

Οι θηριωδίες αυτές όμως παραβλέφθηκαν ή ξεχάστηκαν καθώς η αντικομμουνιστική σταυροφορία του «ελεύθερου κόσμου» απέκτησε τη δική της ορμή. Στο όνομα του αντικομμουνισμού και με την βοήθεια ναζιστών πρακτόρων η CIA προέβη σε αντιδημοκρατικές επεμβάσεων σε όλο τον κόσμο.

***

Ένας άλλος αξιόλογος αντικομμουνιστής που θα βρει καταφύγιο στης αγκάλες του «ελεύθερου κόσμου» είναι ο επιφανής φασίστας και ο αγαπημένος του Χίτλερ, αντισυνταγματάρχης των SS, Otto Skorzeny. 
 

Ο Σκορτσένυ ως υπεύθυνος μιας μονάδας «εκλεκτών» SS είχε ηγηθεί της αποστολής διάσωσης με ανεμόπτερα του Μπενίτο Μουσολίνι, συνέλαβε τον γιο του Ούγγρου αντιβασιλέα, ναύαρχου Χόρτι,(που ήταν στα πρόθυρα να συνάψει ειρήνη με την ΕΣΣΔ) Miklós Horthy Jr . μετά από μια σύντομη μάχη, τον έβαλε σε ένα χαλί και τον έστειλε στον Χίτλερ και διηύθυνε την επιχείρηση Greif, όπου οι Αγγλόφωνοι φασίστες SS ντυμένοι με αμερικανικές στολές και χρησιμοποιώντας αμερικανικά άρματα μάχης κατάφεραν να μπουν πίσω από τις γραμμές των συμμάχων προκαλώντας σύγχυση, πανικό και τεράστιες ανθρώπινες απώλειες.

Ο Οτο Σκορτσένυ ή αλλιώς ο «σημαδεμένος» ήταν φυλακισμένος ως εγκληματίας πολέμου στις αμερικανικές φυλακές που βρισκόντανε στην πόλη Νταρμστατ της Γερμανίας. Όμως ένα καλοκαιρινό πρωινό του Ιούλιο του 1948 ο Σκορτσένυ δέχεται την επίσκεψη τριών στρατιωτικών οι οποίοι έχουν ένταλμα για την μεταφορά του. Η διεύθυνση των φυλακών τον παραδίδει χωρίς αντιρρήσεις. Προσωρινά τον έκρυψε σε μια έπαυλη ο τραπεζίτης φασίστας και κορυφαία οικονομική φιγούρα της Γερμανίας Hjalmar Schacht. Οι Αμερικάνοι στρατιωτικοί όμως του είχαν βρει έναν καλό και ασφαλή προορισμό για να τον κρύψουν. Η Ισπανία ήταν μια φασιστική χώρα που την κυβερνούσε ο Φράνκο πρώην σύμμαχος των Χίτλερ-Μουσολίνι και νυν των ΗΠΑ, όπου είχαν βρει καταφύγιο ήδη 10.000 ναζί που αρνούμενοι να δεχτούν την ήττα του Τρίτου Ράιχ εργάζονταν ήδη για να δημιουργήσουν το Τέταρτο Ράιχ. Οι Αμερικανοί παρακολουθούν αυτές τις δραστηριότητες και στρατολογούν από αυτήν την δεξαμενή φασιστών τους καλύτερους.

Στην Ισπανία ο Σκορτσένυ φτάνει τον Ιανουάριο του 1951 με ψεύτικο διαβατήριο ως Ρολφ Στάινμπάουερ ξεπλυμένος από το φασιστικό παρελθόν στην αντικομμουνιστική αμερικανική κολυμβήθρα.
Εγκαταστάθηκε στην Μαδρίτη και δημιουργεί αμέσως ένα δίκτυο επαφών με στελέχη της κυβέρνησης Φράνκο και τους στρατιωτικούς ηγέτες. Επίσης στήνει έναν όμιλο επιχειρήσεων, αγοράζει μια έπαυλη στην αριστοκρατική συνοικία Ελ Βίσο, αρχίζει να κυκλοφορεί στην Ισπανία με την αληθινή του ταυτότητα, να συμμετέχει σε δεξιώσεις της επιχειρηματικής ισπανικής ελίτ και σαν σταρ να δίνει συνεντεύξεις και διαλέξεις σε πανεπιστήμια!

Ο φασίστας Σκορτσένυ στην Ισπανία είναι ο βασικός αντιπρόσωπος των εταιρειών Kruup, Messerschmitt, Thyssen, Simens και μεσάζοντας στην φασιστική κυβέρνηση του Φράνκο. Από την θέση αυτή έχει ουσιαστική συμμετοχή στην λεγόμενη «Συμφωνία της Μαδρίτης» το 1953 όπου Φράνκο και Αϊζενχάουερ συμφώνησαν την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων, στρατιωτικών και ναυτικών βάσεων στις περιοχές Μορόν, Ρότα της Ανδαλουσίας με την βάση πυρηνικών υποβρυχίων, Σαραγόσα, Τορεχόν και Μαδρίτη. 
 
Για την κατασκευή αυτών των βάσεων οι παραπάνω Γερμανικές εταιρείες που σχετίζονται και έχουν δεσμούς με φασίστες αποκτούν σχεδόν το σύνολο των συμβολαίων. Δηλαδή ένας αξιωματικός των SS είναι ο μεσάζοντας μεταξύ γερμανικών φασιστικών εταιρειών που κατασκευάζουν στρατιωτικές αμερικανικές βάσεις σε ισπανικό έδαφος!
Τραγέλαφος του «ελεύθερου κόσμου»!
Στην φασιστική Ισπανία ο «ελεύθερος κόσμος» αναθέτει τον ρόλο της υπεράσπισης της Δύσης αφού ο κομμουνισμός δεν έχει και δεν θα έχει ούτε ένα έρεισμα στην χώρα.
Την ίδια εποχή ο Φράνκο συνάπτει και ένα άλλο συμβόλαιο με το Βατικανό αυτή τη φορά,ένα κονκορδάτο όπως λέγεται. 
Ο σκοπός ήταν η Ισπανία να παρουσιαστεί ως ένα αυστηρό καθολικό κράτος και όχι μια φασιστική δικτατορία. Το κονκορδάτο υπογράφτηκε το 1953 και η Ισπανία ανακηρύσσετε καθολικό κράτος από τον Πάπα. Η συμμαχία Αγίας Έδρας και του φραγκικού φασιστικού καθεστώτος είχε βάρβαρες συνέπειες για πολλούς Ισπανούς. Η εκκλησία ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της παιδείας, της λογοκρισίας, και κυρίως τον έλεγχο των ορφανοτροφείων και των μαιευτηρίων!

Στα παιδιά γινόταν πλύση εγκεφάλου ώστε να γίνουν ταπεινοί χριστιανοί και πιστοί του καθεστώτος. 

   
Σε κάθε περίπτωση, ο σκοπός αυτού του συστήματος ήταν να «αναμορφώσει» τα παιδιά σε ένα πλαίσιο αυστηρής πειθαρχίας. 
Με διάταγμα της κυβέρνησης περίπου 300.000 παιδιά δημοκρατικών οικογενειών απομακρύνθηκαν από αυτές και κλείστηκαν σε ορφανοτροφεία για καθολική χριστιανική «αναμόρφωση» ώστε να σωθούν από τον μαρξισμό και να περιοριστεί η εξάπλωση του κομμουνισμού.

Ωστόσο το πιο σκοτεινό κεφάλαιο αυτής της συνεργασίας Βατικανού και Φράνκο ήταν ένα μεγάλης κλίμακας απόρρητο σχέδιο κλοπής μωρών. 
Τα παιδιά που γεννιούνταν από μητέρες με «ύποπτο» παρελθόν απομακρύνονταν αμέσως από ένα κύκλωμα ιερέων, γιατρών και από μοναχές νοσοκόμες. Οι μητέρες απλά πληροφορούνταν ότι τα παιδιά τους είχαν πεθάνει! Όμως πτώμα δεν τους έδειχναν. Συχνά οι γονείς που δεν έδειχναν υποταγή στον εθνικοκαθολικισμό και διαμαρτύρονταν εκτελούνται ή στην καλύτερη περίπτωση φυλακίζονται. Υπολογίζεται πως περίπου 31.000 παιδιά αρπάχτηκαν από τις οικογένειες τους και δόθηκαν για υιοθεσία σε σωστούς καθολικούς ανάδοχους γονείς.(BBC: Spain’s stolen babies and the families who lived a lie https://www.bbc.com/news/magazine-15335899)
Όλα αυτά με τις ευλογιές της καθολικής εκκλησίας και στο όνομα του αντικομουνισμού!
Ενός αντικομμουνισμού που μετατρέπει τον φασίστα Φράνκο σε στρατηγικής σημασίας συνεργάτη του «ελεύθερου κόσμου», γι αυτό και η συμφωνία για εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων στην Ισπανία. Ο Φράνκο έλαβε και 350 εκατομμύρια δολάρια με το κλείσιμο της συμφωνίας…

Εντούτοις ο Σκορτσένυ δεν μένει μόνο στις μπίζνες του με τον «ελεύθερο κόσμο». Σαν καλός φασίστας που είναι έρχεται σε επαφή με την γερμανικής καταγωγής Clarita Stauffer η οποία ήταν ο σύνδεσμος στην Ισπανία της φασιστικής οργάνωσης ODESA που είχε σκοπό να προστατεύσει και να φυγαδεύσει τα ναζιστικά μέλη της, μέσω της γραμμής «Rat Line», σε ασφαλής προορισμούς, κυρίως, στην λατινική Αμερική και ως επί το πλείστον στην Αργεντινή του φασίστα Περόν. (Clarita Stauffer, the lady who hid Nazis in Spain https://www.archyde.com/clarita-stauffer-the-lady-who-hid-nazis-in-spain/)

Ο Σκορτσένυ είχε ήδη δημιουργήσει την οργάνωση Die Spinne (η αράχνη) που είχε στενούς δεσμούς με την Οργάνωση Γκέλεν η οποία υπαγόταν σε αμερικανικό έλεγχο και χρηματοδότηση με σκοπό να απελευθερώνει ναζί από στρατόπεδα αιχμαλώτων, όπως μέλη της Γκεστάπο της Βέρμαχτ και των SS και να τους εντάξει στην οργάνωση Γκέλεν, ή να τους φυγαδεύει σε ασφαλείς χώρες για να συνεχίσουν τον αντικομουνιστικό τους αγώνα.

Ο φασίστας Σκορτσένυ εκτός από κατάσκοπος των Αμερικανών επιφορτισμένος με το καθήκον να προμηθεύει με πλαστά διαβατήρια εξέχουσες φασιστικές προσωπικότητες που ενδιέφεραν τους νέους προστάτες του, εργάστηκε ως σύμβουλος και σωματοφύλακας του φασίστα προέδρου της Αργεντινής Χουάν Περόν, στρατιωτικός σύμβουλος του προέδρου της Αιγύπτου Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ, αλλά και εκπαιδευτής των Αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων. Αργότερα διετέλεσε συνεργάτης της μυστικής στρατιωτικής υπηρεσίας του εβραϊκού κράτους, την Mossad όπου κατέδιδε πρώην ομοϊδεάτες του με αντάλλαγμα την ζωή του. (The Strange Case of a Nazi Who Became an Israeli Hitman https://www.haaretz.com/jewish/holocaust-remembrance-day/the-strange-case-of-a-nazi-who-became-a-mossad-hitman-1.5423137)

Επίσης ο Σκορτσένυ, παντρεμένος με την ανιψιά του τραπεζίτη Χιάλμαρ Σαχτ, χρηματοδότη του ναζιστικού κόμματος και υπουργού οικονομικών του Χιτλερ, κόμισσα Ilse Lüthje, ήταν ο δημιουργός της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Paladin Group» που εκτός του ότι αποτέλεσε έναν αντικομουνιστικό στρατιωτικό βραχίονα στην Ισπανία του Φράνκο και στην δυτική Ευρώπη, προμήθευε με μισθοφόρους το ρατσιστικό κράτος της Νοτίου Αφρικής, εργάστηκε για την Χούντα στη Ελλάδα, και μετείχε στα λατινοαμερικανικά «τάγματα θανάτου» στα πλαίσια της αντικομμουνιστικής επιχείρησης Κόνδορας. 
Η «Paladin Group» είχε υποκατάστημα στη Ζυρίχης και στρατολόγησε πολλά πρώην μέλη των SS, μέλη του Γαλλικού Εθνικιστικού OAS, και μέλη της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων. Όταν πέθανε ο φασίστας Φράνκο το 1975 η ομάδα αυτή μετακόμισε στην Χιλή και στην Αργεντινή και αποτέλεσε έναν βραχίονα των αντικομουνιστικών επιχειρήσεων της CIA στην λατινική Αμερική.

Πουθενά όμως η μεταπολεμική αντικομουνιστική σταυροφορία μεταξύ φασιστών και αμερικανικής κατασκοπίας δεν ήταν πιο εμφανής από την ιδία την Γερμανία. 
Ο Κουρτ Κίσιγκερ φασίστας και μέλος ενός δικτύου εταιρειών βιτρίνας, που είχε ιδρύσει ο επικεφαλής της Καγκελαρίας του Χίτλερ, Μάρτιν Μπόρμαν με έδρα το Μονακό με σκοπό την προστασία του πλούτου που είχαν αρπάξει οι ναζί, έγινε Καγκελάριος ενώ η Ομόσπονδη αστυνομία της Δυτικής Γερμανίας διοικούνταν από το μέλος των SS, κατάσκοπο στο ανατολικό μέτωπο και μετά την πτώση του Ράιχ πράκτορα των αμερικανικών υπηρεσιών με κωδικό όνομα «καραβέλ» Πάουλ Ντίκοπφ
Ωστόσο κεντρικός πυρήνας της αντικομουνιστικής σταυροφορίας του «ελευθερου κοσμου» υπήρξε η «Οργάνωση Γκέλεν» από το όνομα του επικεφαλής της, φασίστα στρατηγού, επικεφαλής των ναζιστικών υπηρεσιών πληροφοριών σε όλο το Ανατολικό Μέτωπο Ράινχαρτ φον Γκέλεν που μετασχηματίστηκε στην επίσημη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας Bundesnachrichtendienst ή BND. 
Η «Οργάνωση Γκέλεν» και η CIA δημιούργησαν μια απόρρητη επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Rusty». Η επιχείρηση ήταν υπό τον έλεγχο του φασίστα Γκέλεν, κινητοποίησε παραπάνω από τέσσερις χιλιάδες πρώην ναζί, νυν κατασκόπους, σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο οι οποίοι άπλωσαν ένα δίκτυο με σκοπό τον έλεγχο της κομμουνιστικής επιρροής. Ειδικευόταν στη διείσδυση σε εργατικές κομμουνιστικές οργανώσεις, αναζητώντας τον «εσωτερικό εχθρό», στο φακέλωμα όλων των αντιφασιστών, αλλά και στην αξιοποίηση του ντόπιου αντικομμουνιστικού δυναμικού.

Κλείνοντας όμως αυτή την περιδιάβαση, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε για την “αξιοποίηση” που οι ΗΠΑ και Γερμανία επεφύλαξαν στους σχετιζόμενους μηχανισμούς κατασκοπίας BND και CIA 20-25 χρόνια αργότερα.

Ήταν το 1970 όταν η CIA και η BND υπέγραφαν στο Μόναχο μια αυστηρά απόρρητη συμφωνία, η οποία τις καθιστούσε συνεταίρους σε μια μυστική επιχείρηση. Η BND ονόμασε την επιχείρηση «Rubikon» και η CIA «Minerva». 
Οι δυο μυστικές υπηρεσίες μέσω της Siemens και ένα δικηγορικό γραφείο στο Λιχτενστάιν, αγόρασαν την ελβετική εταιρία κρυπτογραφήσεων και κωδικοποίησης Crypto AG, την κορυφαία εταιρία της εποχής εκείνης στην αγορά κρυπτογραφήσεων με πελάτες που ανήκαν σε πάνω από 120 χώρες, οι οποίες προμηθεύονταν από την ελβετική εταιρία εξοπλισμό για πρεσβείες, υπηρεσίες και κυβερνητικές εγκαταστάσεις με σκοπό τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στους πελάτες της Crypto ΑG ανήκαν μεταξύ άλλων το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, καθώς και πλήθος αφρικανικών και νοτιοαμερικανικών χωρών. Από τις αποκαλύψεις των γερμανικών, αμερικανικών και ελβετικών μέσων ενημέρωσης προκύπτει επίσης ότι και χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ βρίσκονταν στο στόχαστρο των επιχειρήσεων. Ανάμεσά τους Ιταλία, Ισπανία και Ιρλανδία.

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου η γερμανική μυστική υπηρεσία πούλησε το μερίδιό της στους Αμερικανούς, οι οποίοι μόλις το 2018 διέλυσαν την Crypto ΑG. Ήδη οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν στραφεί σε συνεργασίες με τους παρόχους ψηφιακών τηλεπικοινωνιών για τις παρακολουθήσεις. (Deutsche Welle: Πως Γερμανία και ΗΠΑ κατασκόπευαν τη μισή υφήλιο Επιμέλεια: Στέφανος Γεωργακόπουλος)

Εν κατακλείδι το μεταπολεμικό μοτίβο της «δημοκρατικής σταυροφορίας του ελεύθερου κόσμου» έκρυβε την βαρβαρότητα της γεωπολιτικής κοσμοθεώρησης των ΗΠΑ. Επειδή θέλανε να κυριαρχήσουν στον νέο μεταπολεμικό κόσμο συνεργάστηκαν με τα διάφορα φασιστοειδή κατάλοιπα, με τους πρωτεργάτες δηλαδή της μαζικής εξόντωσης των υπανθρώπων της ανατολικής Ευρώπης, των Εβραίων, των Τσιγγανών, των ανάπηρων, των ομοφυλόφιλων, των κομμουνιστών!

Στην «σταυροφορία» αυτήν σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι τριακόσιοι εξήντα τόνοι χρυσού, οι τριακόσιοι τόνοι αργύρου και τα εκατοντάδες είδη τέχνης που έπεσαν στα χέρια των Αμερικάνων χάρη στην επιχείρηση «Safehaven». Ο αμερικανικός στρατός συνέλλεξε τον χρυσό των ναζί από το αλατωρυχείο Μέρκερς στην Θουριγγία. Από αυτόν τον πλούτο οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν το σχέδιο Μάρσαλ!

(Nazi Gold: The Merkers Mine Treasure https://www.archives.gov/publications/prologue/1999/spring/nazi-gold-merkers-mine-treasure.html)

Ωστόσο δεν θα μάθουμε ίσως ποτέ την έκταση της ερεβώδους μηχανογραφίας αλλά ας δικαιολογήσουμε την ανίερη συμμαχία του «ελεύθερου κόσμου» και των παράφρονων φασιστών δολοφόνων! Διότι είχαν την ίδια ιδεολογική προγραμματική αφετηρία: το μισός απέναντι στον κομμουνισμό!

Για αυτό και συναρθρώθηκαν σε ένα κορμό!