Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Εκτός Απ' τούς ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ στο ΝΑΤΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ kαι ΑΥΤΟΙ οι ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ που ΤΙΜΟΥΝ τα ΓΑΛΟΝΙΑ τους:


«Η κατάσταση στα ανατολικά σύνορα της χώρας μας και στην ευρύτερη περιοχή μας γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. 
Οι ανταγωνισμοί για την ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, για τον έλεγχο των αγορών, για το γεωστρατηγικό έλεγχο, μας έχουν φέρει πολύ κοντά στον κίνδυνο του πολέμου.
 Η επιθετικότητα της άρχουσας τάξης της Τουρκίας, που αναζητά μερίδιο από το μοίρασμα της λείας που γίνεται πάνω στο αίμα των λαών της περιοχής, 
καθώς και οι αντιπαραθέσεις των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, μπορούν να προκαλέσουν κάθε στιγμή την ανάφλεξη ενός πολέμου στα σύνορά μας ή και ενός γενικευμένου πολέμου. 
Αυτό έχει αποδειχθεί και ιστορικά. Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα μεγαλώνει σε περιόδους κρίσης του καπιταλισμού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, 
έχει εμπλέξει πιο βαθιά τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, στο όνομα μιας δήθεν γεωστρατηγικής αναβάθμισης που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων, καθώς και των συμφερόντων των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων που συνεργάζονται μαζί τους και διεκδικούν και αυτοί μερίδιο της λείας.
 Παίζει με τη φωτιά, ενώ είναι άμεσοι και παρόντες οι κίνδυνοι για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και προωθείται η διχοτομική λύση στην Κύπρο.
Έχει αποδειχτεί ότι η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ,
 η συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές εκτός των συνόρων μας, 
η διάθεση του ιδρώτα και του αίματος του λαού μας για εξοπλισμούς που εξυπηρετούν το ΝΑΤΟ,
 η αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και η δημιουργία νέων,
 η ανάθεση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟικό στόλο, η πολιτική της υπακοής στις ΝΑΤΟικές επιθυμίες για τις σχέσεις μας με τα Βαλκανικά κράτη,
 δεν διασφαλίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα σύνορα της πατρίδας μας, την ειρήνη για το λαό μας.
Απαιτείται λοιπόν, εδώ και τώρα, αλλαγή πλεύσης. 
Είναι αναγκαίο η χώρα μας να απαγκιστρωθεί από τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. 
Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί στη χώρα μας για να προστατεύσουν τα σύνορα της πατρίδας μας. 
Να κλείσουν οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. 
Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να επιδιώξει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και φιλίας με όλους τους γειτονικούς λαούς των Βαλκανίων.
Πρώτιστα όμως, πρέπει να καταδικαστεί η κυβερνητική πολιτική,
 μια πολιτική που θέλει τα παιδιά του ελληνικού λαού να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.
Την ευκαιρία και τη δυνατότητα αυτή μας δίνει η συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΚΚΕ ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Εμείς, οι απόστρατοι και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, 
ευαισθητοποιημένοι λόγω και της φύσης των καθηκόντων μας στο ζήτημα του πολέμου,
 γνωρίζοντας ότι πόλεμος σημαίνει θάνατος, ορφάνια, καταστροφή, φτώχεια, προσφυγιά, 
έχοντας υποχρέωση και καθήκον να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τις γενιές που μέλλονται να έρθουν, από τη βαρβαρότητα του πολέμου,
 ανεξάρτητα από τις τυχόν επιφυλάξεις που μπορεί να έχει κάποιος, για το ΚΚΕ και αναγνωρίζοντας τον τίμιο, ρόλο του για τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας μας.
Να βρεθούμε όλοι, την Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018, ώρα 18.30, στο Σύνταγμα, στην Αθήνα, μαζί με τον αθηναϊκό λαό για να διαδηλώσουμε και να δηλώσουμε ‘‘Όχι στον πόλεμο’’, ‘‘Αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών’’.»
https://www.902.gr/…/ohi-stoys-imperialistikoys-shediasmoys…
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΥΡΩΝΑΤΟΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας
https://www.902.gr/…/sygkentroseis-toy-kke-se-athina-kai-th…
Το κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις έχει ως εξής:
«Η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ προετοιμάζουν νέα επικίνδυνα σχέδια για να ενισχύσουν την παρουσία τους. Να βγουν πιο ενισχυμένες στον ανταγωνισμό με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, η Κίνα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μεθοδεύεται ο διαμελισμός κρατών, όπως η Συρία. Κλιμακώνεται η επίθεση κατά του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ. Προωθείται διχοτομική λύση στο Κυπριακό. Δυναμώνει η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο από την Τουρκία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο "σημαιοφόρου" του ΝΑΤΟ. Επεκτείνει τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα. Δαπανά τεράστια ποσά, που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, για την αγορά ΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού. Αναβαθμίζει τη συνεργασία με κράτη - δολοφόνους, όπως το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία.
Για τις ανάγκες των ευρωατλαντικών σχεδίων αναζωπυρώνεται και το ζήτημα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ.Επιχειρείται να παραπλανηθεί ο λαός με την ονοματολογία, να συγκαλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα, που είναι ο αλυτρωτισμός, η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
Ο στόχος της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών. Η κυβέρνηση διεκδικεί για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου μερίδιο από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών. Βάζει τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους. Είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας για το λαό. Το αποδεικνύει η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αντίθετα, διαμόρφωσε αρνητικούς όρους σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των λαϊκών συμφερόντων.
Καμία συμμετοχή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Οι λαοί μπορούν να βαδίσουν τον δικό τους ελπιδοφόρο δρόμο, της κοινής πάλης, για να διώξουν τους ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για να ανατρέψουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους.
Αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών».