Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

άλλος ένας που καταγγέλλει☺τον Φιντέλ: ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΧΟΥΑΝΤΟΡΕΝΑ δείτε τι λέει:

**Ο Αλμπέρτο Χουαντορένα Ντάνχερ, όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του, άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στον κλασικό αθλητισμό και δεν αποτελεί υπερβολή ότι είναι ο διασημότερος, μετά το Φιντέλ Κάστρο, πολίτης της Κούβας, ξεπερνώντας σε φήμη ακόμη και τον σπουδαίο πυγμάχο Τεόφιλο Στίβενσον.
 το 1976έγινε ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κέρδισε χρυσά μετάλλια στα 400 μ. και στα 800 μ. στην ίδια διοργάνωση.

Εκτενή αποσπάσματα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν O ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΧΟΥΑΝΤΟΡΕΝΑ KAI H ΑΝΑ ΦΙΝΤΕΛΙΑ ΚΙΡΟ χτες  στην Αθήνα 
Ο θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού Αλμπέρτο Χουαντορένα, υφυπουργός Αθλητισμού σήμερα, και η Ανα Φιντέλια Κιρό, ολυμπιονίκης και βουλευτής, πλαισιωμένοι από στελέχη του ΚΚΕ, απαντούν σε ερωτήσεις
Ο θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού Αλμπέρτο Χουαντορένα, υφυπουργός Αθλητισμού σήμερα, και η Ανα Φιντέλια Κιρό, ολυμπιονίκης και βουλευτής, πλαισιωμένοι από στελέχη του ΚΚΕ, απαντούν σε ερωτήσεις
«Καταδικασμένοι να αποτύχουν»! 
Μ' αυτή τη φράση ο Αλμπέρτο Χουαντορένα, μεγάλη μορφή του παγκόσμιου αθλητισμού, υφυπουργός Αθλητισμού σήμερα της Κούβας, 
προεξόφλησε την τύχη των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων εναντίον του Νησιού της Επανάστασης. 
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χτες από κοινού με την επίσης ολυμπιονίκη Ανα Φιντέλια Κιρό
μίλησε για τις αγωνιστικές παραδόσεις της Κούβας, το υψηλό αίσθημα αξιοπρέπειας του λαού της, ο οποίος, όπως τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αγωνίζεται πάντα ενάντια στη στάση των ΗΠΑ 
«που προσπαθούν να το παίξουν χωροφύλακες όλου του κόσμου, που παραγνωρίζουν το ρόλο των διεθνών οργανισμών, όπως είναι ο ΟΗΕ, αλλά και της θέλησης των λαών. Ετσι, πιστεύουμε ότι είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν».

Ο Αλ. Χουαντορένα διευκρίνισε πως η Κούβα και ο λαός της με μεγάλο ενθουσιασμό προωθούν το κοινωνικό τους σύστημα. «Πιστεύω - σημείωσε - ότι έχουμε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά μας με όλες αυτές τις αλλαγές που κάνουμε σε μια σειρά τομείς και κύρια στην εκπαίδευση. Και πιστεύουμε ότι το μέλλον της χώρας μας και του λαού μας είναι απόλυτα σίγουρο, γιατί έχει βαθιές ρίζες μέσα στο λαό και ο λαός μας έχει υψηλό ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο, έχει πίστη στην καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος και του ηγέτη μας, του Φιντέλ Κάστρο».

Δριμεία κριτική άσκησε στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σημειώνοντας πως «δε μας απασχολεί το γεγονός ότι και η Ευρωπαϊκή Ενωση ήρθε να προστεθεί σε όλες αυτές τις πολύχρονες προσπάθειες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού να εξοντώσει τη χώρα μας. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει κανένα ηθικό ανάστημα και κανένα απολύτως δικαίωμα να καταδικάσει ή να τοποθετηθεί απέναντι στην Κούβα».
Αλλωστε, όπως σημείωσε, η κατάσταση στην Κούβα διαστρεβλώνεται και ανέφερε ως απόδειξη αυτού κάποια στοιχεία: «Από το 2000 μέχρι το 2003 από την Ευρωπαϊκή Ενωση η χώρα μας πήρε περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια σαν βοήθεια, δηλαδή σε ετήσια βάση 4,1 εκατομμύρια. Τα οποία στην πραγματικότητα "έμειναν στο δρόμο", λόγω γραφειοκρατικών δυσκολιών από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή διαφόρων άλλων διαδικασιών.
Τι σημαίνει αυτός ο αριθμός μπροστά στα 70 δισ. δολάρια που είπαμε ότι έχει κοστίσει ο αποκλεισμός ενάντια στην Κούβα; Τι μπορεί να σημαίνει αυτός ο αριθμός, αυτά τα ποσά, μπροστά στα 2,5 δισ. δολάρια που ήταν οι απώλειες, τις οποίες είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια από δύο πολύ καταστροφικούς κυκλώνες που έπληξαν τη χώρα μας;».
Ενώ συμπληρωματικά επανέλαβε τα λόγια του Φ. Κάστρο: «Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έκανε εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ενωση της τάξης των 570 εκατομμυρίων δολαρίων. Εμείς κάναμε εξαγωγές σε αυτές τις κύριες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ύψους 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων». Ετσι, ανέφερε στην ομιλία του, ειρωνικά: «Τελικά ποιος βοηθάει ποιον;».
«Αυτή η περίφημη ανθρωπιστική βοήθεια - συνέχισε - για την οποία μιλάει η Ευρωπαϊκή Ενωση στην ουσία δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Ενωση καλά θα έκανε να κοιτάζει τη δική της κατάσταση. Εχει πολλά προβλήματα η ίδια για να ασχοληθεί και όχι να ασχολείται με τα εσωτερικά προβλήματα της Κούβας».
Και καταλήγοντας τόνισε πως ο λαός της Κούβας γνωρίζει πολύ καλά τους εχθρούς του και εξέφρασε την πεποίθηση πως σήμερα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένος σε όλους ανεξαίρετα τους τομείς, τόσο πολιτικά, όσο και ιδεολογικά, όσο και από άποψη ηθικού, ώστε να μην παραχωρήσει ούτε το ελάχιστο από την ελευθερία του και την ανεξαρτησία του.
«Γιατί - υπογράμμισε - έχουμε δείξει ότι είμαστε διατεθειμένοι και έτοιμοι να υπερασπίσουμε το πολιτικό μας σύστημα. Και, για να τελειώσω, πρέπει να σας πω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Επανάσταση αυτή θα συνεχιστεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, γιατί ο λαός μας έχει δείξει ότι είναι έτοιμος να δώσει και τη ζωή του ακόμα, για να υπερασπίσει αυτό το σύστημα και διατεθειμένος να κρατήσει με κάθε θυσία την ανεξαρτησία και την ελευθερία του».
Ο αθλητισμός
μέσο διαπαιδαγώγησης

Ερωτώμενος για το αθλητικό σύστημα της Κούβας σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Κατ' αρχήν, το κουβανικό σύστημα αθλητισμού βασίζεται ουσιαστικά πάνω σε μια πλατιά βάση, όπου το πιο σημαντικό είναι το σχολείο και το σύστημα που υπάρχει μέσα στα σχολεία για τη φυσική αγωγή.
Οπως ανέφερα και πριν για μας πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ακριβώς η διαπαιδαγώγηση του παιδιού κυρίως, αλλά γενικά και της νέας γενιάς μέσα από τον αθλητισμό. Εχουμε ένα σύστημα που βασίζεται πάνω στην περιφέρεια, ελαστικό δηλαδή κατά κάποιον τρόπο, ανάλογα με τα μέρη και αυτό αποτελεί τη βάση της πυραμίδας.
Πάνω σε αυτή τη βάση έχουμε 46.000 καθηγητές Φυσικής Αγωγής, από τους οποίους πάνω από 12.000 δουλεύουν ακριβώς σε επίπεδο σχολείου αποκλειστικά. Αυτό το σύστημα, επίσης, περιέχει και το συμμετοχικό σύστημα στο επίπεδο, όπως είπαμε, των σχολείων και της βάσης, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι ένα από τα κύρια ζητήματα που βάζει ο αθλητισμός είναι το θέμα της υγείας, να ανεβάσει το βιώσιμο, το προσδόκιμο ζωής, καθώς επίσης και να απασχολήσει τους νέους στον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά και όλο τον πληθυσμό γενικότερα.
Αυτό το σύστημα φυσικής αγωγής και αθλητισμού που σας αναφέρω, αφορά πάνω από 13.000 φοιτητές σε όλη τη χώρα. Δηλαδή, μιλάμε για σχολεία ειδικά για αθλητισμό που έχουμε επίσης. Και αυτά ακριβώς τα σχολεία δίνουν κάθε δυνατότητα στο μαθητή να προχωρήσει στην παιδεία του, στην εκπαίδευσή του, αλλά και σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό να ασχοληθεί ειδικότερα με τα διάφορα αθλήματα.
Εχουν, δηλαδή, όλες τις δυνατότητες για να σπουδάσουν, για να εξασκήσουν τον αθλητισμό, αλλά υπάρχει ένας χρυσός κανόνας. Πρέπει να είναι και καλοί μαθητές, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στους σχολικούς αγώνες. Αυτό, δηλαδή, που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι ταυτόχρονα με τις καλές επιδόσεις στον αθλητισμό να έχουμε και υψηλό επίπεδο παιδείας και το παιδί να αναπτύξει το πνεύμα του με τον τρόπο που πρέπει.
Μετά υπάρχουν τα ειδικά σχολεία μέσα στο σύστημα του Αθλητισμού για τα παιδιά που θέλουν να προχωρήσουν στον αθλητισμό. Μετά φτάνουμε πια στις εθνικές ομάδες, όπου είναι οι ανώτατες σχολές αθλητών υψηλών επιδόσεων.
Ηδη αυτά τα σχολεία είναι πανεθνικού επιπέδου και εκεί ακριβώς, αυτή τη στιγμή, προετοιμάζονται οι φοιτητές εκείνοι που θα σταλούν και στους Ολυμπιακούς το 2004 στην Αθήνα».
Οι Κουβανοί αγωνίζονται
για την πατρίδα
και τη σημαία τους

«Υπάρχει όμως - συνέχισε - και ένας άλλος χρυσός κανόνας σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των αθλητών. Εκείνος που είναι ο καλύτερος προπονητής και ο καλύτερος αθλητής δεν είναι αυτός που κερδίζει τα περισσότερα μετάλλια, αλλά κυρίως αυτός, ο οποίος είναι σε θέση να διαπαιδαγωγήσει και να εκπαιδεύσει με το σωστό τρόπο.
Υπάρχει, επίσης, και ένα ενδιαφέρον στοιχείο σ' αυτά. Στους Παναμερικανικούς Αγώνες του Αγίου Δομίνικου από τους 406 αθλητές που συμμετείχαν, το 95% προήλθε από αυτό το σύστημα του σχολικού αθλητισμού.
Βέβαια, μέσα στα πλαίσια μιας ερώτησης δεν είναι εύκολο να σας εξηγήσω όλο το αθλητικό σύστημα στην Κούβα, αλλά θα ήθελα να τονίσω κάτι που θεωρούμε πολύ σημαντικό. Ο κύριος χορηγός του αθλητικού συστήματος στη χώρα μας είναι το κράτος.
Επίσης, υπάρχει και κάτι άλλο σημαντικό στο αθλητικό κίνημα της χώρας μας. Είναι ακριβώς η συμμετοχή και η αγάπη των Κουβανών αθλητών που αγωνίζονται για την πατρίδα τους, για τη σημαία τους.
Κάθε φορά που κάποιος αθλητής μας κερδίζει κάποιο μετάλλιο, πάντα το αφιερώνει στο λαό μας, στην Επανάστασή μας και κυρίως στον κύριο προωθητή του κουβανικού αθλητισμού, που είναι ο Κομαντάντε της Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, που μας δίδαξε ότι η υποχρέωση που έχουμε αναλάβει απέναντι στη χώρα μας, η αγάπη απέναντι στη χώρα μας και κάθε προσπάθεια για τη χώρα μας είναι το πιο σημαντικό.
Υπάρχουν, επίσης, και άλλοι τομείς στον Αθλητισμό που βοηθάνε πολλοί. Υπάρχει μία αθλητική βιομηχανία στη χώρα που βοηθάει πολύ με διάφορα είδη, υπάρχει ένα ειδικό ινστιτούτο αθλητιατρικής που βοηθάει πολύ για την καλή υγεία των αθλητών.
Υπάρχει, επίσης, και ένας ολόκληρος στρατός εθελοντών που βοηθάνε κι αυτοί με τον τρόπο τους στην προώθηση του Αθλητισμού, ο οποίος απασχολεί 57.000 μέλη, που εργάζονται στη Φυσική Αγωγή, στην Ψυχαγωγία, στον Αθλητισμό και είναι πολλά τα αθλητικά ταλέντα που τα έχουν ανακαλύψει αυτοί οι εθελοντές, όπως είναι η περίπτωση, για παράδειγμα, του Τεόφιλο Στίβενσον. Τον ανακάλυψε ακριβώς ένας τέτοιος εθελοντής που ασχολιόταν στον τομέα της πυγμαχίας στην περιοχή που γεννήθηκε, στη Λαθούνα.
Ηθελα με αυτά τα λόγια να δείξω ποια είναι η προσφορά όλων αυτών στην προώθηση του Αθλητισμού στην Κούβα. Με όχι, δηλαδή, πολλά λόγια, ελπίζω να σας έδωσα μια εικόνα για το πώς αναπτύσσεται το αθλητικό κίνημα στη χώρα μας».
Κρατάμε ζωντανό το κίνημα
του Αθλητισμού
παρά τις δυσκολίες

Σε άλλη ερώτηση για τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν λόγω του εμπάργκο, ο Αλ. Χουαντορένα υπογράμμισε:
«Αναγκαστήκαμε να προωθήσουμε τον Αθλητισμό μέσα στα πλαίσια ενός άδικου αποκλεισμού, ενός εγκληματικού αποκλεισμού, ηλίθιου τελείως, παράλογου, που έχει δημιουργήσει στην Κούβα ζημιές της τάξης των 72 δισ. δολαρίων.
Αναγκαστήκαμε, λοιπόν, να κάνουμε μια σειρά αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο αθλητικό σύστημα της χώρας μας, τόσο λόγω του αποκλεισμού, όσο και λόγω της διάλυσης της σοσιαλιστικής κοινότητας. Πρέπει να το πούμε αυτό. Ετσι, προωθήσαμε ακόμα περισσότερο τους τοπικούς αγώνες σε επίπεδο δήμων.
Αναγκαστήκαμε από μια στιγμή και πέρα να κάνουμε μια ακόμα πιο λογική χρήση των πόρων που δίνει το κουβανικό κράτος για τον αθλητισμό σε πανεθνικό επίπεδο. Ρίξαμε το βάρος κυρίως στις συζητήσεις και στις συνεννοήσεις ανάμεσα στο διευθυντικό συμβούλιο του υπουργείου μας για το πού πρέπει να ρίξουμε το βάρος, σε ποια αθλήματα τα οποία θα συμμετάσχουν σε διεθνείς αγώνες.
Παρ' όλες αυτές τις οικονομικές δυσκολίες, τους τεράστιους οικονομικούς περιορισμούς που έχουμε λόγω του αποκλεισμού, παρ' όλα αυτά καταφέρνουμε να φτάσουμε σε μεγάλες επιδόσεις, όπως έδειξαν οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σίδνεϊ, όπου η Κούβα κατέκτησε 11 χρυσά, 11 αργυρά και 9 χάλκινα μετάλλια.
Για παράδειγμα, τώρα στους Ολυμπιακούς στην Αθήνα το 2004 σημαίνει ότι πρέπει να κάτσουμε να σκεφτούμε και να εκτιμήσουμε, πράγμα το οποίο ήδη έχουμε ξεκινήσει, ποια θα είναι τα κύρια αθλήματα όπου θα ρίξουμε το βάρος, ώστε να έχουμε αντίστοιχα αποτελέσματα και εδώ στην Αθήνα. Ετσι, δηλαδή, ώστε τους λίγους πόρους που μπορούμε να διαθέσουμε για τον Αθλητισμό να τους χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που ελπίζουμε να έχουμε τελικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Αυτό τώρα που μπορώ να σας πω είναι ότι, παρά τις τεράστιες πραγματικά οικονομικές δυσκολίες μας, καταφέραμε να έχουμε μεγάλες επιδόσεις τόσο διεθνώς όσο και κυρίως στο εσωτερικό της χώρας μας, να κρατήσουμε δηλαδή ζωντανό το κίνημα του Αθλητισμού και να έχουμε αυτή τη στιγμή εξασφαλισμένη την ανάπτυξη τόσο του πλατιού κινήματος του Αθλητισμού, όσο και των ειδικών αθλητών που παίρνουν μέρος σε διεθνείς και σε τοπικούς αγώνες μέχρι το 2012.
Δηλαδή, να έχουμε τέτοια αθλητικά αποθέματα σε αθλητές, με την απαραίτητη στήριξη στην οποία πάντα, όπως είπαμε, μπορούμε να υπολογίζουμε, που να έχουμε εξασφαλίσει την καλή συμμετοχή μας και το 2008 και το 2012».
Η Κούβα μπορεί να διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες
Σε ερώτηση σχετικά με το αν ο Ιβάν Πεντρόσο θα σταματήσει τον αθλητισμό ή όχι, ο ομιλητής απάντησε πως είναι σίγουρο ότι θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς.

Κληθείς να σχολιάσει ποιες αλλαγές βλέπει να έχουν γίνει στα δικά του αγωνίσματα και ποιους αθλητές ξεχωρίζει σ' αυτά, σημείωσε πως είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς με ακρίβεια, αφού πολλοί δρομείς είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο. Τόνισε, πως ο καθένας έχει δυνατότητες να κερδίσει.

Σε ερώτηση για το αν ευσταθεί η πληροφορία ότι η Κούβα ετοιμάζεται να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 και αν ναι πώς σχεδιάζει να κινηθεί, με δεδομένη την εμπορευματοποίηση των Αγώνων και το τεράστιο κόστος τους, επισήμανε ότι η Κούβα έχει το ηθικό ανάστημα και κάθε δικαίωμα να τους διεκδικήσει, έχει την οργανωτική δυνατότητα, έχει την υποδομή, τόσο ξενοδοχειακή όσο και αθλητική. Εχει μια αρκετά καλή υποδομή αθλητική που μας κληροδότησαν οι Παναμερικανικοί Αγώνες που έγιναν στην Αβάνα το 1991! 
«Εχουμε - συμπλήρωσε - ένα λαό αγωνιστή που έχει δείξει τη δύναμή του και την αντίστασή του. Αυτό φάνηκε και σε αυτά τα 40 χρόνια Επανάστασης, που καταφέραμε να ζήσουμε στα 90 μίλια από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Και απευθυνόμενος στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή τόνισε πως θα ήταν πραγματικά πάρα πολύ χρήσιμο να μπορέσει να διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες και μια χώρα του Τρίτου Κόσμου, όπου να μην είναι τα πάντα εμπορευματοποίηση με το οποιοδήποτε τίμημα. Ενώ, με την ευκαιρία ευχήθηκε στην Ελλάδα καλή επιτυχία στη διεξαγωγή των αγώνων.
Η Ανα Φιντέλια Κιρό ερωτήθηκε για την πορεία της μετά τον αθλητισμό και απάντησε:
«Μετά τη μεγάλη νίκη μου εδώ στην Ελλάδα το 1997 αποσύρθηκα το 2000, το 1999 έκανα το πρώτο μου παιδί, το 2001 άλλο ένα παιδί και εξακολουθώ να είμαι στενά δεμένη και να παρακολουθώ από πολύ κοντά όλες τις αθλητικές δραστηριότητες της χώρας μου. Είμαι, παράλληλα, και βουλευτής στην Εθνοσυνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας, στο Κοινοβούλιο δηλαδή της χώρας μας, όπως ακριβώς και ο σύντροφος Χουαντορένα».

Τέλος, κληθείς ο Α. Χουαντορένα να σχολιάσει τη μάστιγα του ντόπινγκ, μιας και πρόσφατα επανεκλέχτηκε στο ΔΣ της «IAF» και για το πώς μπορεί αυτή να παρέμβει στο μεγάλο αυτό θέμα,υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως είναι χρέος ο αγώνας ενάντια στο ντόπινγκ, τόνισε πως την ευθύνη κυρίως έχουν οι Ομοσπονδίες, οι διεθνείς οργανισμοί, αλλά και οι ίδιοι οι αθλητές.
Σε ό,τι αφορά τη Διεθνή Ομοσπονδία σημείωσε πως γίνεται μεγάλος αγώνας ενάντια στο doping, αναφερόμενος και ειδικότερα στους τρόπους διεξαγωγής του, και εξέφρασε την πίστη ότι όλο και περισσότερος κόσμος αποχτάει συνείδηση αυτής της κατάστασης. Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίηση και την υπερηφάνειά του για το γεγονός ότι η Κούβα κάνει αγώνες πέρα για πέρα καθαρούς.

**aπό: 
www.sportit.gr
Αλμπέρτο Χουαντορένα: ο πιο διάσημος, μετά το Φιντέλ Κάστρο, Κουβανός

Στις 3 Δεκεμβρίου 1950 γεννήθηκε στο Σαντιάγο δε Κούβα ένας αθλητής που έμελλε να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του στίβου και γενικότερα του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο Αλμπέρτο Χουαντορένα Ντάνχερ, όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του, άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στον κλασικό αθλητισμό και δεν αποτελεί υπερβολή ότι είναι ο διασημότερος, μετά το Φιντέλ Κάστρο, πολίτης της Κούβας, ξεπερνώντας σε φήμη ακόμη και τον σπουδαίο πυγμάχο Τεόφιλο Στίβενσον.

Παιδί της επανάστασης, άλλωστε ο πατέρας του υπήρξε στέλεχος της κουβανικής κυβέρνησης, έδειξε από μικρός την έφεσή του στον αθλητισμό. Με ύψος 1,88 μ. και φοβερό διασκελισμό, που έφτανε τα 2,5 μ., ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ.

Σε κάποια προπόνηση της ομάδας του, το 1971, τον είδαν «κυνηγοί» ταλέντων και τον έπεισαν, με δυσκολία πάντως, να μεταπηδήσει στο στίβο. Πέρασαν μόλις 5 μήνες κι ο νεαρός Αλμπέρτο έγινε μέλος της εθνικής ομάδας.

Πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, το 1972, στα 400 μέτρα, αλλά αποκλείστηκε στον ημιτελικό, λόγω της απειρίας του, τερματίζοντας 5ος στη σειρά του.

Εκείνη την εποχή, προπονητής στην ομάδα κλασικού αθλητισμού της Κούβας ήταν ο Πολωνός Ζίγκμουντ Ζαμπιερζόβσκι. Είδε τον Χουαντορένα, εντυπωσιάστηκε από το φυσικό του ταλέντο και του πρότεινε να ασχοληθεί και με τα 800 μέτρα.

Την επόμενη χρονιά το «άλογο», όπως ήδη τον αποκαλούσαν, κέρδισε και τα δύο αγωνίσματα στην Πανεπιστημιάδα της Μόσχας.

Τρία χρόνια αργότερα βρέθηκε μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της αθλητικής του καριέρας, ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μόντρεαλ.

Αποφασισμένος όσο ποτέ άλλοτε, παρά τις δύο επεμβάσεις στο πόδι το 1976, υπερέβαλε εαυτόν κι έγινε ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κέρδισε χρυσά μετάλλια στα 400 μ. και στα 800 μ. στην ίδια διοργάνωση.

Χρειάστηκε να τρέξει 7 κούρσες σε διάστημα 6 ημερών για να πετύχει το διπλό του άθλο, αλλά και δύο ακόμη με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 της Κούβας,

Στις 25 Ιουλίου 1976 κέρδισε κατά κράτος τον σπουδαίο Βέλγο Ιβο Βαν Ντάμε στον τελικό των 800 μ. με επίδοση 1.43.50 (αρχικά δόθηκε 1.43.47) που ήταν παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο κατείχε ο Ιταλός Φραντσέσκο Φιασκονάρο.

Στα 400 μ. ο συναγωνισμός ήταν έντονος. Ο Χουαντορένα είχε να αντιμετωπίζει 3 Αμερικανούς. Ο τελικός έγινε στις 29 Ιουλίου 1976. Η «λευκή αστραπή», όπως ήταν το δεύτερό του προσωνύμιο, αναπτύχθηκε εντυπωσιακά μετά τα 300 μέτρα και με χρόνο 44.26 (αρχικά δόθηκε 44.28) άφησε δεύτερο και τρίτο αντίστοιχα τους Φρεντ Νιούχαουζ (44.40) και Χέρμαν Φρέιζιερ (44.95).

Την επόμενη χρονιά, στην Πανεπιστημιάδα της Σόφιας, κέρδισε το χρυσό στα 800 μ. με νέο παγκόσμιο ρεκόρ 1.43.40. Η συνέχεια, όμως, ήταν δυσάρεστη. Οι συνεχείς τραυματισμοί στους τένοντες και τους μύες μείωσαν αισθητά την απόδοσή του.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας, το 1980, κατετάγη 4ος στα 800 μ. και τρία χρόνια αργότερα στο Ελσίνκι, στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, γράφτηκε ουσιαστικά ο επίλογος της καριέρας του Χουαντορένα.

Η κραυγή του τη στιγμή του τραυματισμού στον προκριματικό των 800 μ. συγκλόνισε τους θεατές στο «Ολυμπιακό Στάδιο» της φινλανδικής πρωτεύουσας, αλλά κι όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Το 1984, η Κούβα, όπως και τα περισσότερα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, μποϊκοτάρισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες και μοιραία ο Χουαντορένα δεν έλαβε μέρος, ανακοινώνοντας παράλληλα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Στη συνέχεια ανέλαβε καίριες στον τομέα αθλητισμού της Κούβας, με θητείες στην προεδρία της Ομοσπονδίας Στίβου, του Ινστιτούτου Φυσικής Αγωγής. Διετέλεσε κι αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού της χώρας του. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της IAAF, ενώ από το 2012 αποτελεί μέλος του Hall of Fame της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού.

Ανοιχτή Επιστολή Mίκη προς τον Τσίπρα:


Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας
Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα.
Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα. 
Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση.
 Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. 
Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό. 
Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). 
Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα. 
Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα 
και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.
Για όλο το άρθρο του δες την Σελίδα του εδώ

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τις ευλογίες Αμβροσίου* στην Γερμανία για ιατρικές εξετάσεις:

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρίσκεται στην Γερμανία για ιατρικές εξετάσεις, γιατί δεν είναι τρελός να τις κάνει στην Ελλάδα.


Ο κ. Ιερώνυμος είχε υποστεί το 2008 ρωγμώδες κάταγμα.

Το ατύχημα ήταν εργατικό, αφού ο κ. Ιερώνυμος έτρεχε προς το παγκάρι.

Παρά τις προσευχές και τα τάματα, το πόδι του κ. Ιερώνυμου δεν έγινε καλά γιατί ήταν ντεφορμέ η εικόνα της Παναγίας και δεν έκανε το θαύμα, ενώ δεν βοήθησε ούτε το ότι ο κ. Ιερώνυμος φόρεσε την ιερή παντόφλα του Αγίου Διονυσίου.

Πάντως, στην Γερμανία, στο Μόναχο, έχουν μια θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που θεραπεύει τα κατάγματα, και γι’ αυτό την λένε η Παναγιά η Κοκκαλιάρα.

Έχει παρατηρηθεί πως τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν αρκεί η βοήθεια του Θεού και της Παναγίας για να γίνεις καλά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να ξεπέσεις στους γιατρούς.

Βέβαια, οι παπάδες στην Ελλάδα είναι περισσότεροι από τους γιατρούς του ΕΣΥ -για την ακρίβεια, οι παπάδες είναι 2 χιλιάδες περισσότεροι από τους γιατρούς-, αλλά ευτυχώς οι παπάδες έχουν χρήματα να πηγαίνουν σε γιατρούς στο εξωτερικό, και αφήνουν τους υπόλοιπους Έλληνες να περιμένουν την βοήθεια του Θεού.

Πάντως, είναι απορίας άξιον πως κατάφερε ο κ. Ιερώνυμος να πάει για ιατρικές εξετάσεις στην Γερμανία, αφού μας έχει εξομολογηθεί πως πληρώνεται από το κράτος μόνο 2.300 ευρώ το μήνα και πως δεν του φτάνουν.

Πρέπει να είναι πολύ δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία στην Ελλάδα, αφού κοτζάμ Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να βρει έναν Έλληνα γιατρό για ένα κάταγμα.

Εντάξει, είναι σπάνια περίπτωση τα κατάγματα στην Ελλάδα- και το κάταγμα είναι άγνωστο στους Έλληνες γιατρούς- αλλά θα έπρεπε να υπάρχει κι ένας γιατρός για τα κατάγματα, για μια ώρα ανάγκης.

Εύχομαι** στον κ. Ιερώνυμο σιδερένιος. Και καλά μυαλά.

(Όταν αρρωστήσει ο άνθρωπος, καταλαβαίνει πολύ καλά τον ταξικό χαρακτήρα της αρρώστιας. Αλλά τότε, τις περισσότερες φορές, είναι κάπως αργά.)

* υποθέτουμε ☺του το χρωστάει ☺δες εδώ

**αν και παλιότερα ο πατριώτης μας pitsirikos προβοκάριζε ασυστόλως, τούτο το άρθρο του μας άρεσε γι αυτό και το αναδημοσιεύουμε. "σιδηροδέσμιοι" αποχαιρετούν τον "δικτάτορα" Φιντέλ δείτε:


 “Yo soy Fidel”

https://www.facebook.com/cubahora/videos/10154542730810861/Hasta Siempre Φιντέλ
60 χρόνια μετά την προσγείωση Granma, ο διοικητής επιστρέφει 
στην Plaza de la Revolucion όπου έδωσε την τελευταία του δημόσια ομιλία του ως πρόεδρος της Κούβας ...
"Με την αλήθεια ήταν αυτή η επανάσταση, με επετεύχθη ο θρίαμβος αλήθεια με την αλήθεια έχει υπερασπιστεί για σχεδόν 50 χρόνια."
“Con la verdad se hizo esta Revolución, con la verdad se alcanzó el triunfo, con la verdad se ha defendido durante casi 50 años”.
Φιντέλ επιστρέφει στο Μπαγιάμο

Αυτά ήταν τα λόγια του Αρχιστράτηγου Φιντέλ Κάστρο κατά τη διάρκεια  της δημόσια ομιλία ως πρόεδρος της Κούβας, για την ευκαιρία των εορτασμών στο Μπαγιάμο, στις 26 Ιουλίου 2006. Μόλις σήμερα, επιστρέφει στον τόπο που έλαβε πριν από 60 χρόνια, όταν προσγειώθηκε με το υπόλοιπο του εκστρατευτικού γιοτ Γκράνμα .
Estas fueron palabras del Comandante en Jefe, Fidel Castro, durante su último discurso público como presidente de Cuba, con motivo de las celebraciones en Bayamo por el 26 de julio en 2006. Precisamente hoy, regresa a ese lugar que lo recibió hace 60 años cuando desembarcó con el resto de los expedicionarios del yate Granma.

Το Καραβάνι Αφιέρωμα στον Φιντέλ που κινεί τη τέφρα του Φιντέλ, επιστρέφει στον ίδιο δρόμο που διέλευσε το 1959 με τη νίκη της επανάστασης. Το σύνολο της χώρας έχει δει την πορεία προς την αθανασία του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης.
La Caravana Tributo a Fidel que traslada los restos de Fidel, lo regresa por el mismo camino que transitara en 1959 con el Triunfo de la Revolución. Todo el país ha sido testigo del camino hacia la inmortalidad del máximo líder de la Revolución cubana.

Μπαγιάμο δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση. Το απόγευμα σήμερα ο Φιντέλ θα έρθει σε αυτό το ανατολικό έδαφος, όπου θα περάσετε την πρώτη θέση στην Κούβα ονομάζεται Επανάσταση, στο αστικό κέντρο της πόλης.
Bayamo no podía ser la excepción. En horas de la tarde de hoy llegará Fidel a este oriental territorio, donde pasará por la primera plaza en Cuba denominada de la Revolución, en el centro histórico urbano de la ciudad.

Είναι ότι ο τόπος όπου τον Ιούλιο του 2006, ο Φιντέλ τόνισε έξω τα σημαντικά επιτεύγματα των προγραμμάτων της Επανάστασης στο Εθνικό Μνημείο της πόλης.

"Εισαγωγή Προγράμματος Υπολογιστών σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που επωφελούνται 74.374 μαθητές με 2.021 υπολογιστές. Με Πλήρη Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Νέους, Granma φτάνει το ποσό των 47.409 φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τρεις φορές περισσότερο από ό, τι η χώρα είχε από το θρίαμβο της επανάστασης. "
“El Programa de Introducción de la Computación en la enseñanza primaria beneficia a 74 374 alumnos con 2 021 computadoras. Con el Curso de Superación Integral para Jóvenes, Granma llega a la cifra de 47 409 estudiantes de enseñanza superior, tres veces más que lo que tenía todo el país al triunfo de la Revolución”.

Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν έχετε μια Επανάσταση με όλους και για το καλό όλων και ηγέτης από την 1 Ιαν. 1959 να θέσει τον κουβανικό λαό ως προτεραιότητα της επαναστατικής διαδικασίας.
Y es que no podía ser de otra manera, cuando se tiene una Revolución “con todos y para el bien de todos” y un líder que desde el 1ro de enero de 1959 puso al pueblo cubano como prioridad del proceso revolucionario.

"Η ημέρα όταν υπάρχουν πραγματικά ακριβώς κοινωνίες στον κόσμο, και ο χρόνος που έρχεται, γιατί δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή, εκείνη την ημέρα, με πολύ ορθολογισμό, μπορείτε να κάνετε χρήση του όλη τη δύναμη της εκπαίδευσης για τη δημιουργία αξιών και ιδιαίτερα μεταδίδουν αξίες. "
“El día en que existan sociedades verdaderamente justas en el mundo —y va llegando la hora, porque no existe otra alternativa—, ese día, con mucha racionalidad, se podrá hacer el uso de toda la fuerza de la educación para crear valores y especialmente trasmitir valores”.
«Θα πολεμήσω όλη μου τη ζωή, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ενώ έχω τη χρήση της λογικής, να κάνει κάτι καλό, να κάνει κάτι χρήσιμο, γιατί όλοι έχουμε μάθει να είναι καλύτερα με καθένα μας περνώντας πάνω από χρόνο, όλα επαναστάτες και το ανθρώπινο ον εξυψώνει τον εαυτό του όταν κάνει κάτι για τους άλλους ".
“Lucharé toda mi vida, hasta el último segundo, mientras tenga uso de razón, por hacer algo bueno, hacer algo útil, porque todos hemos aprendido a ser mejores con cada año que nos pasa por encima, todos los revolucionarios y el ser humano se enaltece cuando hace algo por los demás”.
Αλλά δεν εκφράζεται μόνο ανησυχία για τους ανθρώπους του, αλλά και για όλους εκείνους που σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από τις συνέπειες ενός ιδιωτικού συστήματος υγείας.
Pero no solo expresó su preocupación por su pueblo, sino también por todos aquellos que en el mundo entero sufren las consecuencias de un sistema de salud privado.
«Υπάρχουν χώρες στην Αφρική σήμερα, όπου το προσδόκιμο ζωής είναι 38 ή 39 χρόνια. Μια επέμβαση καταρράκτη στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να κοστίσει 5 000 ή 6 000 δολάρια, αυτό εξαρτάται. Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει αυτό. Πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της έλλειψης έγκαιρης διάγνωσης, πώς θα μπορούσε να παρατείνει το προσδόκιμο ζωής παρακολουθεί το παιδί. "
“Hay países en África hoy en que las perspectivas de vida son 38 ó 39 años. Una operación de catarata en Estados Unidos puede costar 5 000 ó 6 000 dólares, depende.  El mundo no tiene para pagar eso. Cuántas personas estarán muriendo todos los años por falta de diagnóstico a tiempo, cuánto se podría prolongar la perspectiva de vida atendiendo al niño”.
Αήττητη διοικητής υπενθύμισε τη γενναιότητα των mambises όταν προτίμησε να δει την πόλη στην πυρκαγιά πριν παραδώσετε τον εχθρό. Και αυτό είναι το ίδιο με την παράδοση σήμερα δείχνουν χιλιάδες bayameses που κατεβαίνουν στους δρόμους για να αποτίσει φόρο τιμής στον άνθρωπο που το 2006 τους είπε:
El invicto Comandante recordó la valentía de los mambises cuando prefirieron ver la ciudad en llamas antes de entregarla al enemigo. Y esa es la misma entrega que hoy muestran miles de bayameses que salen a las calles para rendir tributo al hombre que en 2006 les dijo:
"Πολύ περισσότερο πρέπει να γίνει σε Μπαγιάμο ακόμα. Αλλά δεν είναι ο λόγος που θα μετανοήσουν, ούτε φαίνεται παράλογο ότι μια μέρα bayameses η πόλη Μπαγιάμο καεί πριν από την παράδοση στον εχθρό. Καλύτερα να κάψει και δεν υπάρχει τίποτα, επειδή για την αξιοπρέπεια, μπορείτε να οικοδομήσουμε ένα κόσμο ".
“Cuánto más falta por hacer en Bayamo todavía. Mas no por ello nos arrepentiremos, ni nos parecería absurdo que un día los bayameses quemaran la ciudad de Bayamo antes que entregarla al enemigo. Más vale quemarla y que no haya nada, porque sobre la dignidad se puede construir un mundo”.
Στην Πλατεία της Επανάστασης που υπεγράφη τη συνθηκολόγηση της Μπαγιάμο, όταν mambises πέτυχε την απελευθέρωση της πόλης στις 20 Οκτωβρίου 1868. Ήταν Κάρλος Μανουέλ ντε Céspedes, ο πατέρας της χώρας μας, ο οποίος κάλεσε για πρώτη φορά με αυτόν τον τρόπο.

Μέσα είναι ένα άγαλμα Cespedes και ένα άλλο Περούτσο Figueredo, συγγραφέας του εθνικού ύμνου, τραγούδησε για πρώτη φορά πολύ κοντά σε εκείνη την περιοχή, ότι 20 Οκτωβρίου του 1868.

Μπαγιάμο άνθρωποι πληρώνουν φόρο τιμής στον άνθρωπο που προσγειώθηκε στις ακτές της ένα 2 Δεκεμβρίου του 1956 για την καταπολέμηση της το τελευταίο στάδιο των πολέμων μας ανεξαρτησίας μπροστά από το στρατό ανταρτών στη Σιέρα Μαέστρα.

Η τέφρα του ιστορικού ηγέτη της κουβανικής επανάστασης παραμένουν στην πλατεία Επανάστασης του Μπαγιάμο, όπου οι άνθρωποι έκαναν ολονυκτία και μαζικό προσκύνημα να πουν αντίο Φιντέλ!
En la Plaza de la Revolución fue firmada la Capitulación de Bayamo, cuando los mambises lograron la liberación de la ciudad el 20 de octubre de 1868. Fue Carlos Manuel de Céspedes, padre de la Patria, quien la llamó por primera vez de este modo.
En su interior están una estatua a Céspedes y otra a Perucho Figueredo, autor del Himno Nacional, entonado por primera vez muy cerca de ese sitio, aquel 20 de octubre de 1868.
El pueblo bayamés rendirá tributo al hombre que desembarcó en sus costas un 2 de diciembre de 1956 para librar la última etapa de nuestras guerras de independencia al frente del Ejército Rebelde, en la Sierra Maestra.
Los restos del líder histórico de la Revolución cubana permanecerán en la Plaza de la Revolución de Bayamo, donde el pueblo realizará una vigilia y una peregrinación masivas para decir ¡Hasta siempre Fidel!
Εμείς αποχαιρετούμε: EΔΩ

Τα Μπλόκα για τον Προϋπολογισμό: ζεστό χρήμα 6,4 δις k φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους, φοροληστεία κ ξεκλήρισμα για Εμάς:

,,,Με τα πολυήμερα μπλόκα καταφέραμε να κερδίσουμε μείωση της φοροληστείας αφού ισχύει αφορολόγητο όριο 8670-9500€...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2017
            Ο προϋπολογισμός του 2017 είναι βαθύτατα αντιλαϊκός και επιβαρύνει με νέα βάρη τις πλάτες των αγροτών-κτηνοτρόφων, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων.
            Ο κρατικός προϋπολογισμός που χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως «προϋπολογισμός ανάπτυξης» και ότι φέρνει «ανακούφιση» στα λαϊκά εισοδήματα, στην πραγματικότητα παραχωρεί νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια. Αποτυπώνει τα μέτρα του 3ου μνημονίου και λειτουργεί προσθετικά στους προηγούμενους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς για τα οποία έχουν συμφωνήσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ που τα ψήφισαν.
Εντείνει την φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, περικόπτει ακόμη περισσότερο τα κονδύλια που εξυπηρετούν στοιχειώδεις ανάγκες του λαού.
Οι «νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις» εκτοξεύονται στα 4 δις ευρώ για την επόμενη χρονιά, εκ των οποίων τα 3.1 δις ευρώ είναι από την επιβολή νέων αντιλαϊκών άμεσων και έμμεσων φόρων και τα 960 εκατ. ευρώ από περικοπές δαπανών που αφορούν στις λαϊκές ανάγκες σε παιδεία, υγεία και πρόνοια για τις οποίες θα πληρώσει επιπλέον η λαϊκή οικογένεια.
Εντείνει την φοροληστεία και σε βάρος αγροτών-κτηνοτρόφων αφού προβλέπει φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, φορολογία 22% ως 20000€ εισόδημα και μετά αυξάνει σταδιακά στο 29% ως 30000€ εισόδημα, 36% ως 40000€ και 45% σε μεγαλύτερο εισόδημα. 
Με τα πολυήμερα μπλόκα καταφέραμε να κερδίσουμε μείωση της φοροληστείας αφού ισχύει αφορολόγητο όριο 8670-9500€.
Θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε πολλά δις ευρώ σε έμμεσους φόρους που αφορούν και τους αγρότες-κτηνοτρόφους αφού από 1/1/2017 θα επιβληθούν νέοι ειδικοί φόροι και τέλη στα καύσιμα κίνησης, την κινητή τηλεφωνία, τα τσιγάρα, καπνό και ηλεκτρονικό τσιγάρο, στον καφέ και από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%. Καταργήθηκε από τον Οκτώβριο η επιστροφή του ειδικού φόρου στα καύσιμα για τους αγρότες.
Την ίδια στιγμή παραχωρεί νέες φορολογικές απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο με μείωση της φορολογίας κατά 7% σε όλα τα «νομικά πρόσωπα» δηλαδή τις μεγάλες επιχειρήσεις, και επιπλέον έκπτωση 20.4 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο. Δίνει ζεστό χρήμα 6,4 δις με το  πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Οι αγρότες-κτηνοτρόφοι θα επιβαρυνθούν επιπλέον με 92.7 εκατ. ευρώ από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΟΓΑ και 3 εκατ. ευρώ από τις εισφορές τους στον ΕΟΠΠΥ ενώ θα υπάρχει μείωση των συντάξεων τους.
Ταυτόχρονα, παραμένουν τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως χαμηλές τιμές παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα που καθορίζουν οι μεγαλέμποροι, η άρνηση του ΕΛΓΑ ν' αποζημιώσει για τις καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες, οι περικοπές και οι μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές επιστροφών ΦΠΑ,  των επιδοτήσεων/ ενισχύσεων κι ο αποκλεισμός απ' αυτές χιλιάδων μικρομεσαίων παραγωγών, οι κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών για αγροτικά χρέη.  
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαζικό ανυποχώρητο αγώνα. 
Να δώσουμε μαχητική απάντηση στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό στην πανελλαδική απεργία της 8ης Δεκεμβρίου μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία διεκδικώντας να μην εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός και να μείνει στα χαρτιά το ασφαλιστικό έκτρωμα που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση.
Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια να μας οδηγήσουν στο ξεκλήρισμα. 
Εντείνουμε τον αγώνα και τον συντονισμό μας σε πανελλαδικό επίπεδο βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική της ΚΑΠ της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Τις επόμενες ημέρες θα εκφραστεί σε όλη την χώρα αγωνιστική παρέμβαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με πολύμορφες κινητοποιήσεις.
Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, τα Μπλόκα και τις Επιτροπές Αγώνα στην Πανελλαδική Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για να αποφασίσει τον συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.

το Α' κοράκι "φιλικά" Σάς περιμένει να Σάς εξυπηρετήσει για το δάνειό σας:


Δόθηκε η πρώτη άδεια διαχείρισης NPLs
Την πρώτη άδεια διαχείρισης για "κόκκινα" δάνεια ενέκρινε η Τράπεζα της Ελλάδος. 
Επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του Capital.gr, η πρώτη άδεια για την διαχείριση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις χορηγείται στην "Aktua Ελλάς Χρηματοοικονομικές Λύσεις Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις".

Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ συνεδρίασε για το θέμα στις 29 Νοεμβρίου και σήμερα η απόφασή της δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Στην Aktua Hellas συμμετέχει 
με ποσοστό 45% η Alpha Bank και με 55% η Aktua, και συνδεδεμένες με αυτήν εταιρίες. 
Με βάση το μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές στα τέλη του 2014:
Η Aktua Hellas θα έχει ως βασικό αντικείμενο εργασιών τη διαχείριση δανείων σε καθυστέρηση δίδοντας έμφαση στην προώθηση φιλικών διακανονισμών και στην εξεύρεση συναινετικών λύσεων. 
Η Alpha Bank θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στη διαχείριση των εν λόγω δανείων και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πελατών της. 
Η Aktua θα αξιοποιήσει τη σημαντική εξειδίκευση που διαθέτει στη διαχείριση στοιχείων ενεργητικού αυτού του είδους, εφαρμόζοντας δοκιμασμένες διαδικασίες και λύσεις που βασίζονται σε εξελιγμένα συστήματα πληροφορικής, εξειδικευμένες ομάδες στελεχών και στην προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πελάτες.
Στην Aktua Hellas αναμένεται να μεταφερθούν από την Alpha Bank σε βάθος πενταετίας, μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στεγαστικά, ενυπόθηκα καταναλωτικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αξίας 10-12 δισ. ευρώ, με στόχο την ενεργή διαχείρισή τους. 
Εν τω μεταξύ, υπό επεξεργασία βρίσκονται οι φάκελοι άλλων τεσσάρων εταιριών διαχείρισης και οι άδειες αναμένεται να χορηγηθούν όταν συμπληρωθούν όλα τα ζητούμενα του σχετικού νόμου.
Όπως αναφέρει σε σημερινό του ρεπορτάζ το Capital.gr, το ενδιαφέρον για τη διαχείριση των ελληνικών NPLs είναι έντονο και από εταιρίες που θέλουν να προβούν σε joint venture με ελληνικές τράπεζες.
Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν επαφές με τις ιταλικές Italfondiario, Cerved, τη νορβηγική Lindorff και την ισπανική Hipoges.

για FIDEL κ ΚΟΥΒΑ Κυριακή 4/12 στις 14.00 στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ:Αξιότιμοι φίλοι
Την Κυριακή 4/12 στις 14.00 η NEW STAR διοργανώνει εκδήλωση τιμής στον ΦΙΔΕΛ ΚΑΣΤΡΟ. 
Σε live σύνδεση με το ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ της ΚΟΥΒΑΣ θα παρακολουθήσουμε την τελετή ταφής και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί προς τιμήν του ΦΙΔΕΛ ΚΑΣΤΡΟ.
Στις 15.00 θα μιλήσει ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της ΚΟΥΒΑΣ
στην Ελλάδα, Osvaldo Jesus Cobacho Martíne.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης σύνδεσμοι Φιλίας και Αλληλεγγύης, ​σωματεία, συνδικάτα, ​σύλλογοι και φορείς. 
Από 16.30 έως 18.00 θα προβληθούν αποσπάσματα από εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην ΚΟΥΒΑ προς τιμήν 
του ΦΙΔΕΛ ΚΑΣΤΡΟ.

Σας προσκαλούμε να τιμήσουμε όλοι μαζί αυτή τη μεγάλη ιστορική προσωπικότητα. 
ΤΙΜΟΥΜΕ, ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ, ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Βιβλίο συλλυπητηρίων άνοιξε η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. 
Το βιβλίο θα παραμείνει ανοικτό το Σάββατο, 
από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα 
και την Κυριακή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

Στο φουαγιέ του ΑΛΚΥΟΝΙΣ συγκεντρώνουμε επίσης συλλυπητήρια μηνύματα για όσους δεν προλαβαίνουν τις ώρες λειτουργίας της πρεσβείας. 

Όσοι είναι εκτός Αθηνών μπορούν να στείλουν το μήνυμά τους στο Εmail: newstarcine@gmail.com και να το καταχωρήσουμε για λογαριασμό τους, στο βιβλίο συλλυπητηρίων.
Καθημερινά από τις 12.00 έως τις 24.00 
από σήμερα έως την Τετάρτη 7/12. 
Την Πέμπτη 8/12 θα παραδώσουμε το βιβλίο συλλυπητηρίων
στην Πρεσβεία της Κούβας.

Από την Παρασκευή 2/12 έως την Τετάρτη 6/12 από τις 14.00 
έως τις 19.30 θα προβληθούν συνολικά 33 ντοκιμαντέρ και ταινίες 
για τον ΦΙΔΕΛ και την ΚΟΥΒΑ
 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.