Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

03 Δεκεμβρίου, 2016

το Α' κοράκι "φιλικά" Σάς περιμένει να Σάς εξυπηρετήσει για το δάνειό σας:


Δόθηκε η πρώτη άδεια διαχείρισης NPLs




Την πρώτη άδεια διαχείρισης για "κόκκινα" δάνεια ενέκρινε η Τράπεζα της Ελλάδος. 
Επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του Capital.gr, η πρώτη άδεια για την διαχείριση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις χορηγείται στην "Aktua Ελλάς Χρηματοοικονομικές Λύσεις Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις".

Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ συνεδρίασε για το θέμα στις 29 Νοεμβρίου και σήμερα η απόφασή της δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Στην Aktua Hellas συμμετέχει 
με ποσοστό 45% η Alpha Bank και με 55% η Aktua, και συνδεδεμένες με αυτήν εταιρίες. 
Με βάση το μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές στα τέλη του 2014:
Η Aktua Hellas θα έχει ως βασικό αντικείμενο εργασιών τη διαχείριση δανείων σε καθυστέρηση δίδοντας έμφαση στην προώθηση φιλικών διακανονισμών και στην εξεύρεση συναινετικών λύσεων. 
Η Alpha Bank θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στη διαχείριση των εν λόγω δανείων και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πελατών της. 
Η Aktua θα αξιοποιήσει τη σημαντική εξειδίκευση που διαθέτει στη διαχείριση στοιχείων ενεργητικού αυτού του είδους, εφαρμόζοντας δοκιμασμένες διαδικασίες και λύσεις που βασίζονται σε εξελιγμένα συστήματα πληροφορικής, εξειδικευμένες ομάδες στελεχών και στην προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πελάτες.
Στην Aktua Hellas αναμένεται να μεταφερθούν από την Alpha Bank σε βάθος πενταετίας, μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στεγαστικά, ενυπόθηκα καταναλωτικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αξίας 10-12 δισ. ευρώ, με στόχο την ενεργή διαχείρισή τους. 
Εν τω μεταξύ, υπό επεξεργασία βρίσκονται οι φάκελοι άλλων τεσσάρων εταιριών διαχείρισης και οι άδειες αναμένεται να χορηγηθούν όταν συμπληρωθούν όλα τα ζητούμενα του σχετικού νόμου.
Όπως αναφέρει σε σημερινό του ρεπορτάζ το Capital.gr, το ενδιαφέρον για τη διαχείριση των ελληνικών NPLs είναι έντονο και από εταιρίες που θέλουν να προβούν σε joint venture με ελληνικές τράπεζες.
Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν επαφές με τις ιταλικές Italfondiario, Cerved, τη νορβηγική Lindorff και την ισπανική Hipoges.