Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΟΥΣ ΜΕΝΓΚΕΛΕ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ? -ΑΛΕΞΗ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΟΥ (!!)

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
“ΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ”. 
Νέες καταγγελίες για κρατούμενους και παιδιά-πειραματόζωα για φαρμακευτικές και εμπορία οργάνων.
Η καθηγήτρια κοινωνικής εργασίας, στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, Nadera Kevorkuan αποκάλυψε στις 19/2 σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, ότι οι Ισραηλινές αρχές κατοχής εξέδωσαν άδειες σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες για τη διεξαγωγή δοκιμών σε Παλαιστίνιους και άλλους Άραβες κρατούμενους στις φυλακές, όπως αναφέρει το Felesteen.ps.
H λέκτορας του Εβραϊκού Πανεπιστήμιου αποκάλυψε επίσης ότι Ισραηλινές Στρατιωτικές Εταιρείες, δοκιμάζουν όπλα σε παλαιστίνια παιδιά και διεξάγουν αυτές τις δοκιμές στις παλαιστινιακές συνοικίες της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ.
Είπε ακόμα ότι απέκτησε αυτές τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια της πραγματοποίησης ενός Project στο οποίο συμμετείχε, για λογαριασμό του Εβραϊκού Πανεπιστήμιου. "Τα Παλαιστινιακά εδάφη είναι εργαστήρια", είπε. "Η εφεύρεση κι η δοκιμή πολλών προϊόντων και υπηρεσιών, εταιρειών ασφαλείας που χρηματοδοτούνται από κρατικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες, τροφοδοτείται από την επιβολή μακροχρόνιων συνθηκών απαγορεύσεων (κυκλοφορίας, κλπ) και γενικότερης καταπίεση των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό".
Παρόμοιες καταγγελίες είχε κάνει παλιότερα (Απρίλιο 13) η Ρωσική εφημερίδα «Pravda», η οποία ανέφερε ότι σύμφωνα με μια έκθεση, το Ισραήλ εμβολιάζει Παλαιστίνιους κρατουμένους με επικίνδυνους ιούς για να μελετήσουν συνέπειες και θεραπείες. 
Κι ότι όλοι οι απελευθερωμένοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι υποφέρουν από σοβαρές και χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης και οι ηπατικές διαταραχές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην έκθεση αυτή, υπήρχε αίτημα προς τη διεθνή κοινότητα να εξετάσει τους απελευθερωμένους φυλακισμένους.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ : ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ" ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.
Στην ομιλία του, με τίτλο "Τεχνολογίες βίας στην Παλαιστινιακή Ιερουσαλήμ", η καθηγήτρια πρόσθεσε: "Δοκιμάζουν κι ελέγχουν νέες χημικές βόμβες, για να τις χρησιμοποιούν εναντίον διαδηλώσεων των Παλαιστινίων, όπως βόμβες αερίου, βόμβες βρωμιάς κλπ. Δοκιμάζουν νέα όπλα και στολές κλπ. Τεστάρουν πιά είναι πιό αποτελεσματική κατασταλτική μέθοδος, για να την καθιερώσουν.
Ανέφερε ότι σύμφωνα με τη μαρτυρία μερικών παιδιών, ο ισραηλινός στρατός στοχεύει ειδικά τη νεότερη γενιά για αυτές τις υποτιθέμενες δοκιμασίες. "Δοκιμάζουν αν πρέπει να μας βάζουν στα κεφάλια μας πλαστικές σακούλες ή πάνινες, αν είναι πιό αποτελεσματικό να μας χτυπάνε με τις μπότες τους ή με τα όπλα τους".
Την τελευταία εβδομάδα, οι Ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν να παραδώσουν το σώμα του Fares Baroud, ο οποίος πέθανε μέσα στις ισραηλινές φυλακές, αφού υπέφερε από διάφορες ασθένειες. Η οικογένειά του πιστεύει ότι είχε χρησιμοποιηθεί για τέτοιες δοκιμές και το Ισραήλ φοβάται ότι αυτό θα μπορούσε να αποκαλυφθεί μέσω εγκληματολογικών ερευνών με νεκροψία.
5000 ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ.
Οι νέες αυτές καταγγελίες εναντίον των ισραηλινών στρατευμάτων, έρχονται σαν συνέχεια αρκετών εκθέσεων επιστημόνων και μέσων ενημέρωσης, ότι οι δυνάμεις κατοχής αφαιρούν όργανα από τα παιδιά που σκοτώνουν.
Τον Ιούλιο του 1997, η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth ανέφερε ότι ο πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής Dalia Itzik, αναγνώρισε ότι το ισραηλινό υπουργείο Υγείας είχε δώσει σε κάποιες μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις άδεια να δοκιμάσουν τα νέα φάρμακά τους πάνω σε κρατουμένους, σημειώνοντας ότι έχουν ήδη διεξαχθεί 5.000 δοκιμές.
ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ ;
Ο Robrecht Vanderbeeken, ο γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης ACOD του Βελγίου, προειδοποίησε τον Αύγουστο του 2018 ότι ο πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας «λιμοκτονεί μέχρι θανάτου, δηλητηριάζεται, παιδιά απάγονται και δολοφονούνται για τα όργανα τους».
Προηγήθηκαν οι προηγούμενες προειδοποιήσεις του Παλαιστίνιου Πρέσβη στα Ηνωμένα Έθνη Riyad Mansour, ο οποίος σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, κατήγγειλε ότι τα σώματα των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, "επιστράφηκαν στους συγγενείς τους χωρίς κερατοειδείς και άλλα όργανα, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναφορές, σχετικά με την αφαίρεση οργάνων από τις δυνάμεις κατοχής, είτε για πειράματα, είτε για μεταμοσχεύσεις".
Οι New York Times ανέφεραν επίσης σε έκθεση του Αυγούστου του 2014 ότι οι επιχειρήσεις μεσιτείας για μεταμοσχεύσεων στο Ισραήλ, έχουν τεράστιο τζίρο. Με βάση την ανάλυση της εφημερίδας για τις σημαντικές υποθέσεις εμπορίας οργάνων από το 2000, οι Ισραηλινοί παίζουν τεράστιο "δυσανάλογο ρόλο" στην παγκόσμια διακίνηση οργάνων.
Το θέμα της κλοπής οργάνων από το Ισραήλ πρωτοεμφανίστηκε σε μια έκθεση που δημοσίευσε η πιο δημοφιλής καθημερινή εφημερίδα, η "Aftonbladet" της Σουηδίας το 2009. Η εφημερίδα αναφέρει, ότι το 2000, ο Δρ. Yehuda Hiss, πρώην επικεφαλής του εγκληματολογικού ινστιτούτου του Ισραήλ, αποκάλυψε ότι οι ισραηλινοί παθολόγοι στο ινστιτούτο θα συλλέγουν το δέρμα, τους κερατοειδείς, τις καρδιακές βαλβίδες και διάφορα οστά από τους οργανισμούς νεκρών Παλαιστινίων και άλλων, χωρίς την άδεια των συγγενών τους.
Η συνέντευξη αυτή, ωστόσο, κυκλοφόρησε πολύ καθυστερημένα το 2009, από την Nancy Scheper-Hughes, καθηγήτρια ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας-Μπέρκλεϊ, που την είχε διεξαγάγει στο πλαίσιο της έρευνας για το ινστιτούτο, σαν απάντηση σε μια αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε μεταξύ του Ισραήλ και της Σουηδίας σχετικά με την έκθεση του "Aftonbladet".
ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ.
Το Ισραήλ είναι σήμερα ένας από τους πρώτους παγκόσμιους εμπόρους τεχνολογίας ασφαλείας. Από εκεί αγοράζουν σχεδόν μόνιμα τεχνολογίες ασφαλείας και ελέγχου συνόρων, και οι ΕΕ και οι ΗΠΑ. Τεχνολογίες δοκιμασμένες πάνω στους Παλαιστίνιους.
Νωρίτερα φέτος, η ισραηλινή στρατιωτική εταιρεία Elbit κέρδισε σύμβαση ύψους 68 εκατομμυρίων δολαρίων με την ΕΕ για την παροχή υπηρεσιών θαλάσσιων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAS). Θα αναπτύξει και θα λειτουργήσει το σύστημα Hermes 900 Maritime Patrol, το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της αιματηρής ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα το 2014.
Ο ισραηλινός στρατός διαφήμισε το UAS ως «φαινόμενο» και «πολύτιμο απόκτημά του» κατά τη διάρκεια εκείνου του ... "πολέμου, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 2.250 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και περισσότερων από 500 παιδιών.
Η FRONTEX έχει ήδη συνάψει συμβάσεις με την Ισραηλινή Αεροπορική Βιομηχανία (IAI) για τη χρήση του Airbus Marine Heron Remote Piloted Aircraft Systems (RPAS) σε καθημερινές αποστολές ασφάλειας και παράκτιας φρουράς. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε επίσης για την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα το 2014. Η FRONTEX καταβάλλει στην IAI 4,75 εκατομμύρια ευρώ (5,57 εκατομμύρια δολάρια). Έχει επίσης συνάψει σύμβαση με την ιταλική κρατική αμυντική εταιρεία Leonardo (πρώην Finmeccanica) για την τεχνολογία της Falco για 1,7 εκατομμύρια ευρώ (2 εκατομμύρια δολάρια).