Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019

ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ; ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ; -ΙΔΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥΣ !!Το
Viva La Revolucion Αποκαλύπτει τα παραμύθια για τον πρότυπο Δήμο στα Τρίκαλα:

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό από υποψήφιους δημάρχους και άλλους πολιτικάντηδες να λένε ΄΄δεν μας αξίζει αυτή η Πάτρα, θέλουμε να γίνουμε σαν τα Τρίκαλα΄΄.
Το είπε αρχικά ένας (Γρ.Αλεξόπουλος), το είπαν μετά και άλλοι και κάθε μέρα ακούμε το ίδιο τροπάρι.
Μέχρι που αποφάσισα να ψάξω τι συμβαίνει σε αυτόν το δήμο Τρικκαίων που έχει αποκτήσει στην Πάτρα τόσους υποστηρικτές, οι οποίοι εκθειάζουν τα πεπραγμένα του εκεί δημάρχου (σ.σ. είναι νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων και στέλεχος της ΝΔ).
Πάμε, λοιπόν, να μιλήσουμε με στοιχεία :
Πρώτη διαπίστωση είναι ότι, το 45% των δημοτικών υπαλλήλων εργάζεται με σχέσεις ελαστικής απασχόλησης (ο δήμος Τρικκαίων έχει 1004 εργαζόμενους και οι 480 είναι στον αέρα…).
Δεύτερη διαπίστωση είναι ότι, η αποκομιδή απορριμμάτων και η υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού όλων των Καποδιστριακών δήμων που συνενώθηκαν με το δήμο Τρικκαίων, έχει δοθεί σε ιδιώτες.
Τρίτη διαπίστωση είναι ότι, τον Κοινωνικό Τομέα διαχειρίζεται μία Μ.Κ.Ο.
(Μόνο από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτός ο δήμος σύντομα θα λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία !).
Πάμε στα υπόλοιπα :
• Ο Δήμος Τρικάλων, με πληθυσμό 61.000 έχει – σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ - 10.000 άνεργους, ενώ 4.500 οικογένειες είναι ενταγμένες στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Η δε Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) κατατάσσει τα Τρίκαλα ως την πόλη που χτυπάει κόκκινο στην ανεργία (τι γίνεται βρε παιδιά, στην ΄΄έξυπνη πόλη΄΄ δεν έφθασε ακόμα η ανάπτυξη;).
• Στο δήμο καταγράφονται σοβαρά προβλήματα με την αποχέτευση ,με την οδοποιία, τη σχολική στέγη, την έλλειψη παιδικών σταθμών.
• Στο δήμο Τρικκαίων δεν ισχύουν απαλλαγές ή μειώσεις στα δημοτικά τέλη ή στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ (σ.σ. στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν κατατεθεί στοιχεία με τις κατηγορίες δημοτών που τυγχάνουν απαλλαγών, με βάση την απόφαση του δήμου Πατρέων.
• Ο δήμαρχος Τρικκαίων πήρε τα στοιχεία ώστε να τα μελετήσει, αλλά ποτέ δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα απαλλαγών ή μειώσεων για τους δημότες των Τρικάλων).
• Όλες οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν νοικιαστεί σε ιδιώτες κι επομένως η χρήση αυτών από τα σωματεία γίνεται επί πληρωμή, όπως και η άθληση των δημοτών (δηλαδή, δεν είναι δωρεάν όπως π.χ. στο Παμπελοποννησιακό).
• Ο δήμος Τρικκαίων διαθέτει 15 απορριμματοφόρα, εκ των οποίων τα 4 μόνο είναι σε υποφερτή κατάσταση. Το δε αμαξοστάσιο είναι τριτοκοσμικού τύπου με τη σκεπή του να είναι από φελιζόλ ! Δεν διαθέτει ούτε πλυντήριο οχημάτων και όλα τα οχήματα και τα απορριμματοφόρα πλένονται δίπλα από ένα ποτάμι !
Και το κορυφαίο : Στην ΄΄έξυπνη πόλη΄΄, με τη…΄΄φοβερή ανάπτυξη, τις δουλειές και τις θέσεις εργασίας΄΄, πραγματοποιήθηκαν από το δήμο 4.218 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών από μικροφειλέτες του δήμου, ενώ σε 3.000 δημότες έχει στερήσει τη φορολογική ενημερότητα. Πολλές κινητοποιήσεις έχουν γίνει στην πόλη για τις χιλιάδες δεσμεύσεις λογαριασμών από το δήμο. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όσοι έχουν χρέος πάνω από 500 ευρώ στο δήμο, μπορεί αυτός να κινήσει διαδικασίες συντηρητικής κατάσχεσης. Όπως φαίνεται, η δημοτική Αρχή των Τρικκαίων έπεσε σαν κοράκι πάνω στις περιουσίες των Τρικαλινών γι αυτό προκλήθηκαν αντιδράσεις (φωτο από κινητοποίηση κατοίκων έξω από το Δημαρχείο της πόλης για τις χιλιάδες κατασχέσεις).

Εδώ να επισημάνουμε ότι, αν ο δήμος Πατρέων εφάρμοζε αυτό που γίνεται στα Τρίκαλα, τότε οι… μισοί πατρινοί , οι οποίοι έχουν χρέος στο δήμο, θα κινδύνευαν να χάσουν περιουσιακά τους στοιχεία!
Έχουμε κι άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν τον ΄΄φιλολαικό΄΄ χαρακτήρα του Δήμου Τρικκαίων, με τη δήθεν ανάπτυξη, τις δήθεν επενδύσεις, τις δήθεν δουλειές, αλλά προς το παρόν θα αρκεστούμε σε αυτά.
Περιμένουμε να δούμε τώρα ποιοι θα συνεχίσουν να πιπιλίζουν την ίδια καραμέλα και να ζητούν να γίνουμε Τρίκαλα !

Ενημέρωση:29/11/2019
ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΘΥΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣΤΗΝ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ
Μέχρι κεραίας επιβεβαιωθήκαμε για τις διοικητικές εξελίξεις στην ΚΕΔΕ. Όπως είχαμε προβλέψει πρόεδρος εξελέγη ο εκλεκτός του ΄΄Μητσοτακισμού΄΄ δήμαρχος Τρικκαίων, ο οποίος, ειδικά το τελευταίο διάστημα διαφημίστηκε από τα συστημικά ΜΜΕ υπέρ το δέον.
Τον προετοίμαζαν από καιρό καθώς ο ίδιος είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του τι ακριβώς υπηρεσίες θα προσφέρει από τη θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με άλλους ομοιδεάτες του.
Πιστός στο δόγμα της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας, ο Παπαστεργίου και η παρέα του, θα δείξουν τα δόντια τους στην αυτοδιοικητική Ελλάδα σε μια πορεία με αιχμή του δόρατος την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών και την εκχώρηση δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες.
Στην ανάδειξη νέου ΔΣ της ΚΕΔΕ προηγήθηκε η Γ.Σ στην οποία κυριάρχησε το παρασκήνιο για τους ΄΄μπροστάρηδες΄΄ στο αυτοδιοικητικό πεδίο - πρόθυμοι να υπηρετήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα καθώς και τις κυβερνητικές ντιρεκτίβες σε σχέση με τη λειτουργία των δήμων.
Ελάχιστα έως καθόλου η ΓΣ ασχολήθηκε με τα πραγματικά προβλήματα των δήμων. Δεν ακούστηκαν φωνές για την κρατική υποχρηματοδότηση (προφανώς η έλλειψη πόρων θα καλυφθεί με αύξηση των ανταποδοτικών, με επιβολή νέων φόρων, με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης χρεών παρελθόντων ετών, με κατασχέσεις προσωπικών λογαριασμών, μέτρα που λαμβάνουν ήδη οι εφορείες και οι τράπεζες).
Επίσης , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τη ΓΣ δεν απασχόλησε το ζήτημα των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό σε όλους σχεδόν τους δήμους. Προφανώς και αυτό το θέμα θεωρείται λυμένο με την εκ περιτροπής πρόσληψη εργαζομένων (μέσω ΟΑΕΔ) 8μηνης διάρκειας, όπου ανακυκλώνεται έτσι και η ανεργία. Ότι οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν αδειάσει από μόνιμους υπαλλήλους ουδόλως τους απασχολεί. Ότι απαξιώνονται ολοένα και περισσότερο μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις ανάγκες των δημοτών, τους αφήνει αδιάφορους !
Προφανώς γνωρίζουν ότι το μοντέλο του δήμου με τη μορφή που μέχρι τώρα ξέραμε , έχει τελειώσει. Περάσαμε στην εποχή της εκχώρησης υπηρεσιών σε ιδιώτες κι αυτοί είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν αυτό το καθεστώς. Καρφί δεν τους καίγεται αν ιδιώτες αναλάβουν τη διαχείριση απορριμμάτων, το Πράσινο, τα έργα, το νερό και ό,τι άλλο αποφέρει χρήμα στο επιχειρείν , ενώ οι ίδιοι θα περιοριστούν έχοντας μόνο εποπτικό ρόλο στο δήμο τους ως δήμαρχοι μαριονέτες !
Τα ζήσαμε και στα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια, αλλά τώρα οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Οι δήμοι μετατρέπονται σε φορομπηχτικοί μηχανισμοί με ανταποδοτικά – φωτιά που θα καρπώνονται οι ιδιώτες. Την πολιτική της ανταποδοτικότητας υπηρετεί πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων.
Γι αυτό και δεν προβληματίστηκαν με όλα τα παραπάνω, αλλά με ποιο εκλογικό σύστημα θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους.
Ικανοποιήθηκαν, όπως φάνηκε, όταν ο υπουργός Εσωτερικών τους διαβεβαίωσε ότι θ΄αλλάξει το νόμο, καταργώντας την απλή αναλογική ώστε να περνάνε ευκολότερα και δίχως εμπόδια τα αντιλαϊκά μέτρα που θέλουν να εφαρμόσουν στους δήμους.

Ενημέρωση 8/2/20

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΄΄ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ΄΄
ΣΑΝ ΤΟΝ Γ.ΡΩΡΟ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ
ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΞΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ !

Σα γύφτικο σκεπάρνι καμάρωνε ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ρώρος, δίπλα στον δεξιό δήμαρχο Τρικκαίων, Δημ. Παπαστεργίου όπου και επεδίωξε να βγάλει φωτογραφίες μαζί του για να τις ανεβάσει στη σελίδα του στο Facebook.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου της ΕΣΕΕ ο Ρώρος συστήθηκε στον Παπαστεργίου και δήλωσε εκστασιασμένος με όσα άκουσε από τον νεοφιλελεύθερο πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικκαίων.
Εντυπωσιάστηκε δε τόσο πολύ ακούγοντας για πρωτοβουλίες και δράσεις που οδήγησαν – όπως λέει ο Ρώρος – τα Τρίκαλα στις έξυπνες πόλεις της Ευρώπης, τη δημιουργία του Μύλου των ξωτικών και άλλων δράσεων γι αυτό και τον παρουσιάζει ως πρότυπο δημάρχου !
Με άλλα λόγια, θέλει να πει ο Ρώρος πως αν εκλεγόταν δήμαρχος στην Πάτρα θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική με αυτή του δεξιού δημάρχου Τρικκαίων, προφανώς, επειδή αισθάνεται να είναι ταυτόσημη με τη δική του ιδεολογικοπολιτική συγκρότηση !
Φυσικά, εκτός από την δήθεν ΄΄έξυπνη΄΄ πόλη και το Μύλο των ξωτικών – χορηγών, ο Ρώρος δεν θα έχει ακούσει ότι ο δήμος Τρικκαίων έχει προβεί σε 5.500 κατασχέσεις λογαριασμών δημοτών του για μικροοφειλές στο δήμο.
 Δεν έχει ακούσει ότι ο εκεί δήμος πέφτει σαν το κοράκι σε περιουσιακά στοιχεία δημοτών του. Δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι ο μισός τομέας καθαριότητας έχει ανατεθεί σε ιδιώτη, ούτε πως την όποια κοινωνική πολιτική του συγκεκριμένου δήμου έχει αναλάβει ΜΚΟ.
Όλα τούτα είναι ψιλά γράμματα για τον ΄΄σοσιαλιστή΄΄ Ρώρο γι αυτό θέλει να μοιάσει στο νεοφιλελεύθερο Παπαστεργίου κι όχι βεβαίως στον κομμουνιστή Πελετίδη με τον οποίο τον χωρίζει άβυσσος !
Ρεπορτερ
Αλίευση - Παρουσίαση: Viva La Revolucion