Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

όταν τα Kοράκια βάφονται Aσπρα περιστέρια.

Όταν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γ. Στολτεμπεργκ αναφωνεί:
 «…Υπάρχει ακόμα χώρος για περισσότερες σημαίες μπροστά από το Γενικό Στρατηγείο του ΝΑΤΟ», δεν εννοεί τίποτε άλλο παρά χιλιάδες νέα παιδιά σκοτωμένα για τα συμφέροντα της διεθνούς και ντόπιας αστικής τάξης.

Ο σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των ΗΠΑ - Ρωσίας - Κίνας, αλλά και των χωρών - μελών της ΕΕ,
 είναι ο κύριος μοχλός των στρατιωτικών εξελίξεων στη γηραιά ήπειρο, τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Οι λαοί αντιλαμβάνονται ότι τίποτε καλό δεν προμηνύεται για τον τόπο τους, όταν τα κοράκια βάφονται άσπρα περιστέρια.
Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί η μελέτη του Αμυντικού Κολεγίου του ΝΑΤΟ (κέντρο εκπαίδευσης, μελετών και αναλύσεων της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας), αναλύοντας τα ανταγωνιστικά συμφέροντα ισχυρών κρατών και κέντρων στην περιοχή, η οποία δημοσιοποιήθηκε μόλις τον περασμένο Νοέμβρη και έχει τίτλο: «Τα Δυτικά Βαλκάνια και η εκδίκηση της Ιστορίας».
Ούτε λίγο ούτε πολύ, τεκμηρίωσε τις προθέσεις για νέο γύρο επεμβάσεων.
Η μελέτη «αναπολεί» τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τη δεκαετία του 1990, που σκόρπισαν το θάνατο και τον όλεθρο στην περιοχή και προσθέτει:  
«Δεδομένης της αποτελεσματικότητας των ευρείας κλίμακας παρεμβάσεων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια πριν από είκοσι χρόνια, είναι περίεργο το γεγονός ότι η προβολή της σταθερότητας δεν περιλαμβάνει ρητά την πιθανή εξάπλωση ενός πλήρους φάσματος στρατιωτικών ικανοτήτων, για να επιτρέψει επαρκώς στη Συμμαχία να αντιμετωπίσει το ευρύτερο φάσμα προκλήσεων».
Ουσιαστικά προτείνει τη στρατιωτική εμπλοκή κρατών - μελών του ΝΑΤΟ ως ανάχωμα στη διείσδυση οικονομικών καπιταλιστικών συμφερόντων της Ρωσίας και της Κίνας στην περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.
Οι ιμπεριαλιστές βαφτίζουν το κρέας ψάρι και τα κοράκια περιστέρια, με το ΝΑΤΟ να αναλαμβάνει το ρόλο του συντονιστή, μέσω του δόγματος
 «…της Επιβολής της Ειρήνης…»,δηλαδή του πολέμου, ώστε να πειστούν ή να αναγκαστούν βίαια να υποκύψουν οι λαοί στις επιλογές τους.
Οι διαρκείς ασκήσεις, 
τα νέα στρατηγεία, μεγάλη συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων, η καταστολή, η τρομοκρατία και η φίμωση κάθε φωνής που αντιστέκεται, είναι μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.
Η χώρα μας πλήρωσε με πολύ αίμα το τίμημα των αναδιανομών της ιμπεριαλιστικής αγοράς, της αλλαγής συνόρων, όπως επίσης και της συμμετοχής της σε επεμβάσεις και πολέμους.
Τι θέλαμε στη Χερσών - Σέρμπκα - Οδησσό - Σεβαστούπολη;
Γιατί, άραγε, ο ελληνικός στρατός «ανδραγάθησε» στις περιοχές αυτές της «Μεσημβρινής Ρωσίας», όπως καταγράφεται στα ντοκουμέντα της εποχής;
Σε αυτές τις περιοχές ο ελληνικός στρατός βρέθηκε για να καταπνίξει τη νεαρή σοβιετική εξουσία.
Στην επέμβαση ενάντια στη Σοβιετική Ρωσία πήραν μέρος 14 καπιταλιστικά κράτη, ανάμεσά τους και η καπιταλιστική Ελλάδα, υπό την κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Τι θέλαμε στη μακρινή Κορέα;
Από τον πόλεμο στην Κορέα μέχρι την «αντιτρομοκρατική εκστρατεία» των ΗΠΑ στις μέρες μας, πέρασε μισός αιώνας.
Ο στρατός της Ελλάδας συμμετέχει στις επεμβάσεις.
Περί τις 10.000 στρατιώτες και αξιωματικοί πήγαν στη μακρινή Κορέα, ενώ περί τις 20.000 στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν περάσει από τις διάφορες «ειρηνευτικές αποστολές» από το 1995 μέχρι σήμερα.
Ιδιαίτερα στα Βαλκάνια, όπου έχουν εγκατασταθεί διάφορες μονάδες και στο Αφγανιστάν, ουσιαστικά συμμετέχουν ως στρατός κατοχής.
Είναι έγκλημα για τον ελληνικό λαό να στέλνεις τα παιδιά του στα σφαγεία του κάθε μακελάρη για δήθεν υπεράσπιση της ειρήνης.

Όταν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γ. Στολτεμπεργκ αναφωνεί
 «…Υπάρχει ακόμα χώρος για περισσότερες σημαίες μπροστά από το Γενικό Στρατηγείο του ΝΑΤΟ», δεν εννοεί τίποτε άλλο παρά χιλιάδες νέα παιδιά σκοτωμένα για τα συμφέροντα της διεθνούς και ντόπιας αστικής τάξης.
Όταν η «κυβέρνηση της αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ 
συνταξιδεύει και συνεργεί με τα κοράκια του πολέμου, τότε έχουμε πλέον ταυτοποιημένη πολιτική ορολογία:
Ο ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά του πολέμου.
Το δεξί κέρας το έχουν οι άλλοι εταίροι, χρόνια τώρα.
Να γιατί είναι επικίνδυνοι, γιατί δεν έχουν μόνο λερωμένα χέρια, αλλά τα βάψανε με αίμα κιόλας.

πολλαπλασιάζετε το Κακό☺οι Μπολσεβίκοι της Καισαριανής Ενοχλούν☺

☺☺☺


Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τους στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις όπως της ΕΑΣ - ΜΕΤΑ απευθύνει η ΔΑΣ - ΟΤΑ του Δήμου Καισαριανής, σημειώνοντας ότι όχι μόνο υπονομεύει και απέχει πλήρως από τις αγωνιστικές δράσεις του Συλλόγου, αλλά στην ουσία κατασυκοφαντεί και τη δράση του.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ σημειώνει:

«Όπως τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή… σηκώνουν κεφάλι" και αναδεύουν μόνο βγάζοντας βλέννα, η συνδικαλιστική παράταξη ΕΑΣ ή αλλιώς ΜΕΤΑ εργαζομένων, αμέσως μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος και την 24ωρη απεργία στις 12 Ιανουαρίου, έχοντας διαπρέψει στην υπονόμευση και απέχοντας πλήρως από τις αγωνιστικές δράσεις του Συλλόγου μας, έρχεται με ανακοίνωσή της, δήθεν να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά στην ουσία να κατασυκοφαντήσει τη δράση του Συλλόγου μας.
 Πρόκειται για απύθμενο θράσος του ΜΕΤΑ!!!.

Αφού ξεπετάει σε μία πρόταση το πολυνομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κατ΄ επιταγή του ΣΕΒ, του ΔΝΤ και της ΕΕ, υπονομεύει το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, τσεκουρώνει τα βαρέα και ανθυγιεινά, απολύει χιλιάδες συμβασιούχους και επιπλέον οδηγεί χιλιάδες λαϊκές κατοικίες στους πλειστηριασμούς για χρέη σε τράπεζες, εφορίες και Ταμεία, μας 
λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η απόφαση του σωματείου μας για 24ωρη απεργία στις 12 Ιανουαρίου, είναι… παράνομη!!! 
Κρύβουν βέβαια ότι στις 19/10 που έγινε η Γενική μας Συνέλευση, με μεγάλη συμμετοχή, πήραμε ομόφωνα απόφαση για απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στη βουλή το νομοσχέδιο για το συνδικαλιστικό νόμο.
 Κάνουν στο εργατικό κίνημα τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της κυβέρνησης και του συστήματος, σε πλήρη στοίχιση με τις ξεπουλημένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑ (Συνδικαλιστική Ανατροπή, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ χέρι - χέρι μαζί) και βέβαια ανοίγουν κοινό αντιΠΑΜΕ μέτωπο για να στηρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 
Κουνάνε το δάχτυλο στις ταξικές δυνάμεις που πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας, που βρεθήκαμε στο δρόμο του αγώνα κάθε μέρα απαιτώντας την απόσυρση του νέου αντιλαϊκού εκτρώματος της κυβέρνησης, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά μας να μην περάσει στην πράξη. 
Τα ίδια έκαναν και στις μεγάλες κινητοποιήσεις του καλοκαιριού για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία των συμβασιούχων συναδέλφων μας. 
Αφού πρώτα είχαν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τους πετάξουν έξω από το μητρώο και τις εκλογές του συλλόγου. Πρώτα κρύβονταν στο καβούκι τους και μετά σήκωναν τους τόνους!
 Αλλά ποιος έχασε την αξιοπρέπεια του για να την βρουν στο ΜΕΤΑ!

Τους έχετε δει πουθενά;
Τους είδατε στις κινητοποιήσεις του σωματείου μας στο ΥΠΕΣ για την καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων των σχολικών καθαριστριών, στις κινητοποιήσεις στην Αποκεντρωμένη και στο υπ. Εργασίας με τους συμβασιούχους της Κοινωφελούς Επιχείρησης για την παραμονή τους στη δουλειά, στην κινητοποίηση στο ΥΠΕΣ ενάντια στην κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, στις κινητοποιήσεις στον ΟΑΕΔ του Βύρωνα με τους συναδέλφους μας συμβασιούχους από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την καθυστέρηση των δεδουλευμένων τους και σε τόσες άλλες;;; 
Έχουν όμως το θράσος να μιλούν για την αγωνιστική συνείδηση των εργαζόμενων και τα προβλήματα του εργατικού κινήματος!!!

Με τη στάση τους βοηθούν και στηρίζουν την κυβέρνηση, δίνοντας χώρο και χρόνο για να περάσει κάτω από πέπλο σιωπής μια σειρά από αντιδραστικές, αντεργατικές μεταρρυθμίσεις.
 Καθημερινά αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος τους απέναντι στους εργαζόμενους και στο εργατικό κίνημα, γι' αυτό και αντίπαλος και εχθρός τους είναι η ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ.
Κανένα πραγματικό ενδιαφέρον δεν έχουν για τις διαδικασίες του συλλόγου και την οργάνωση της πάλης κι ας υποστηρίζουν το ανάποδο.
 Στις Γενικές Συνελεύσεις έρχονται για 15 λεπτά και φεύγουν, μόνο και μόνο για να επιτεθούν στην πλειοψηφία του σωματείου, τις ταξικές δυνάμεις. 
Συστηματικά και συνειδητά και οι δυο άλλες παρατάξεις απέχουν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ έχει έρθει σε 2 από τα 8 διοικητικά συμβούλια, ενώ ο εκπρόσωπος της παράταξης Ανεξάρτητη Πρωτοβουλίας σε 1. Τέτοια αυτοθυσία για τα συμφέροντα των εργαζόμενων! 
Ο δε επικεφαλής της παράταξης ΕΑΣ και Γραμματέας του ΜΕΤΑ, Γ. Χαρίσης, εμφανίζεται στους χώρους εργασίας του δήμου μας μόνο μπροστά σε εκλογές, για να μη δει μόνο την ψήφο του στη κάλπη. Αφού έδωσε όλες τις δυνάμεις του για να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπηρέτησε τον Αλέξη Τσίπρα από κυβερνητική θέση, τώρα περιφέρεται ως μαϊντανός στον Τύπο και με δηλώσεις του βάζει ξανά πλάτες στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συκοφαντεί το εργατικό κίνημα που αντιστέκεται. Αυτός ο συρφετός λέει ότι υποκλέπτουμε την ψήφο των εργαζόμενων!
Με όπλο το ψέμα και τη συκοφαντία
 προσπαθούν να "ψαρέψουν σε θολά νερά”, να χτίσουν εντυπώσεις και να κρύψουν τη συνειδητή τους απραξία και απουσία από όλους τους χώρους εργασίας του δήμου μας. 
Κρύβουν ότι με τη διαρκή ενασχόληση της πλειοψηφίας του σωματείου και τις παρεμβάσεις μας στη διοίκηση ξεκαθαρίστηκαν και προσπεράστηκαν τα εμπόδια που αφορούσαν την καταβολή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος, που έχει ήδη ξεκινήσει να δίνεται στους εργαζόμενους του ΝΠΔΔ "Λ. Μανωλίδης" και άμεσα καταβάλλεται και στους υπόλοιπους. 
Κρύβουν ότι από τον επόμενο μήνα ξεκινάει η καταβολή σε χρήμα του γάλακτος που μας χρώσταγε η προηγούμενη δημοτική αρχή από το 2013. 
Κρύβουν ότι αποπληρώθηκαν στο ακέραιο τα παλιά δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του Πνευματικού Κέντρου και στους σχολικούς φύλακες, που αποτελούσαν χρόνια αιτήματα του Συλλόγου. Η αλήθεια δεν τους απασχολεί. 
Λένε ψέματα ότι δεν εξαντλούνται όλες οι δυνατότητες που δίνουν τα ανταποδοτικά του δήμου για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. 
Δεν δίστασαν μάλιστα να επιχειρήσουν να σπιλώσουν και την ευσυνειδησία και την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου. 
Όταν ξεμπροστιάστηκαν ως ψεύτες και συκοφάντες άρχισαν να πουλάνε τρέλα… 
Η τακτική "λέγε λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει" θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό γιατί οι εργαζόμενοι τους έχουνε πάρει χαμπάρι.
 Δηλώνουμε για άλλη μια φορά απευθυνόμενοι στην ηγεσία της ΕΑΣ - ΜΕΤΑ Καισαριανής:
Θα μας βρίσκετε πάντα μπροστά σας, να αποκαλύπτουμε και να χαλάμε τα σχέδιά σας για ενσωμάτωση και συμβιβασμό της εργατικής τάξης, για μετατροπή του εργατικού κινήματος σε σκαλοπάτι για να ανεβοκατεβαίνουν αντιλαϊκές κυβερνήσεις.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν από το σβέρκο τους τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του σιναφιού της ΕΑΣ - ΜΕΤΑ. 
Αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του κινήματος, τη μαζικοποίηση των αγώνων, τον προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια και το κράτος τους. 
Οι δυνάμεις της ΔΑΣ βρεθήκαμε όλη την προηγούμενη περίοδο στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και σε αυτή τη ρότα θα συνεχίσουμε. 
Τις επόμενες μέρες να δυναμώσει η λαϊκή πάλη. 
Να μην εφαρμοστεί ποτέ στη πράξη ο απεργοκτόνος νόμος της κυβέρνησης, να συγκρουστούμε με τις πολιτικές όλων των μνημονίων, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς, τα μέτρα εξόντωσης του λαού, να περάσουμε στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13 και 14 μισθού, Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση με κατώτατο μισθό τουλάχιστον 751 ευρώ, κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα, την ανατροπή στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής».