Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

02 Νοεμβρίου, 2018

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ («ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ») Colonia Dignidad ΤΩΝ ΝΑΖΙ ? (!!)

,,Ιδρυτής της ήταν ο ναζί Πολ Σέφερ, πρώην αξιωματικός της Βέρμαχτ ο οπoίος κατάφερε να διαφύγει από τη Γερμανία για να αποφύγει τις κατηγορίες για κακοποίηση αγοριών σε “ορφανοτροφείο” που είχε ιδρύσει στη Βόννη.,,

«Η αποικία της αξιοπρέπειας»
Η ιστορία της Αποικίας της «Αξιοπρέπειας», φέρει μέσα της όλο τον τρόμο και τη θηριωδία του ναζιστικού καθεστώτος. Ιδρυτής της ήταν ο ναζί Πολ Σέφερ, πρώην αξιωματικός της Βέρμαχτ ο οπoίος κατάφερε να διαφύγει από τη Γερμανία για να αποφύγει τις κατηγορίες για κακοποίηση αγοριών σε “ορφανοτροφείο” που είχε ιδρύσει στη Βόννη.
Τα εγκληματικά του σχέδια όμως δεν έλαβαν τέλος στην Βόννη. Πουλώντας στο γερμανικό δημόσιο το “ορφανοτροφείο” που είχε στην κατοχή του διαφεύγει στην Χιλή, δημιουργώντας ένα νέο “παράδεισο τεράτων”. Ένα κολαστήριο ψυχών από αυτά που αρέσκονταν να δημιουργούν οι Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αρρώστια της ναζιστικής ιδεολογίας είχε πλέον περάσει στη Χιλή η οποία θα βίωνε τα διεστραμμένα σχέδια του Σέφερ και των ανθρώπων του που τον ακολούθησαν ως υποστηρικτές του ναζιστικού καθεστώτο
Colonia Dignidadς.
Η Colonia Dignidad («Η αποικία της αξιοπρέπειας») όπως ονομάστηκε ήταν ένα μικρό “κρατίδιο” 130 τετρ. χιλ. περιφραγμένο με ηλεκτροφόρα καλώδια και συνεχή φρούρηση που κατάφερε να διαμορφώσει ο Σέφερ σε ένα νότιο κομμάτι της Χιλής το 1961. 

Στις εγκαταστάσεις της κοινότητας σύντομα θα λάμβαναν χώρα βασανιστήρια, αποτρόπαια εγκλήματα, εξαφανίσεις Χιλιανών, σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών, και ότι πιο διαταραγμένο μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους 
Και όλα αυτά με την πλήρη συνεργασία και κάλυψη του χιλιανού Δικτάτορα Πίνοσετ.

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!! ΓΙΑ ΤΟ ΡΌΛΟ ΤΩΝ ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ στη ΓΣΕΕ !!


Πριν λίγο καιρό δεκάδες σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία στις 8 Νοέμβρη.
Στις 8 Νοέμβρη λέω.
Όταν έφεραν την πρότασή τους για απεργία στις 8 Νοέμβρη στο μεγαλύτερο εργατικό κέντρο της χώρας,
το ΕΚ Αθήνας, και την ΑΔΕΔΥ, 
οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ), ΔΑΚΕ (ΝΔ) και ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) είπαν
¨Και γιατί να γίνει στις 8;; Να γίνει στις 14!!¨
Οπότε πάμε το παιχνίδι από την αρχή:
¨Έχω μια κολοκυθιά που κάνει απεργία στις 14 του μήνα!!¨
Έτσι 18 Εργατικά Κέντρα, 12 Ομοσπονδίες, 212 Σωματεία πίστεψαν ότι ¨η μάνα θα κάνει" απεργία στις 14 του μήνα κι αποφασίζουν απεργία για τις 14 Νοέμβρη. Μαζί κι η ΑΔΕΔΥ:
Στις 14 λέω.
Και έρχονταιι οι ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ στη ΓΣΕΕ
και τι προτείνουν λέτε;;;;
Δια στόματος εργατοπατέρα του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) προτείνουν στη ΓΣΕΕ απεργία στις 28 Νοέμβρη!!
Και ποιοι συμφώνησαν αμέσως λέτε;;
ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ!
Είπε δηλ η ΓΣΕΕ: ¨Και γιατί να γίνει απεργία στις 14 του μήνα; Εγώ θα κάνω στις 28!
Έχω μια κολοκυθιά που κάνει απεργία στις 28 του μήνα!¨
Όχι, για να δείτε τι σκατά ψηφίζετε.
Και δε λένε εξαρχής:" δε θέλουμε απεργία εμείς.
Τι είμαστε τιποτα εργατουπάλληλοι με χαμηλούς μισθούς;;"
Παρά μόνο κάθονται και παίζουν την κολοκυθιά!!
Και σε αυτό το σημείο ταιριάζει ταμάμ η παροιμία
¨εδω ο κόσμος καίγεται και η πουτάνα λούζεται.¨
Απ' τα σχόλια:

Σχόλια
Lazaros Papachrisostomidis Πριν λιγο καιρο,καποια σωματεια βασης ψηφισαν αμεσοδημοκρατικα για απεργια την 1η Νοεμβρη!Και την πραγματοποιησαν,με επιτυχια,σημερα.Καποιοι,θελησαν να μεταφερθει στις 8 Νοεμβρη!Και τωρα σερνονται ολοι στις 14...Σωματεια ταξικα,μαζικα,ενωτικα,κοντρα σε επαγγελματιες και εργατοπατερες!!!
Διαχείριση

Thesska Katerina Δε γνωρίζω ποια σωματεία βασης ήταν αυτά και γιατί τα 212 σωματεία έπρεπε να συρθούν από αυτά τα σωματεία. Επίσης δε γνωρίζω πότε και πού σε ποιο όργανο συζητήθηκε αυτή η πρόταση. Τέλος δεν ξέρω πώς μετράτε την επιτυχία. Βάση της απομόνωσης κάποιων λιγοστών σωματείων που ήθελαν στις 1 Νοέμβρη;
Διαχείριση
Τέλειο!

Thesska Katerina Η κοινωνία δεν πήρε χαμπάρι καμία απεργία στις 1. Παει να πει προπαγανδιση κ συμμετοχη τιποτα.Δε βλέπω επιτυχία σε αυτό.
Διαχείριση

Thesska Katerina Κ ένα σωματείο από τα κάτω (τα άλλα 212 είναι από τον ουρανό ) της Θεσσαλονίκης καλεί στα Χαυτεια σε συγκέντρωση; ;;εχει χαυτεια η Θεσσαλονίκη ;;
Διαχείριση
Vaggelis Primitive Θέλουνε τους εργάτες υποταγμένους ...αλλά δεν τους περνάει
Διαχείριση

Δήμος Στράτος Και το μνι κΣΥΡΙΖεται
Διαχείριση

Lazaros Papachrisostomidis Οποιος την αστικη ταξη ακολουθει και την προεκταση της στο εργατικο,γραφειοκρατικο κινημα μπορει να συζητα απεργια ως...τις 28 τκυ μηνος,και να καγχαζει αυταρεσκα...Αυτο ομως δεν αλλαζει την πραγματικοτητα,και ο,τι γινει θα γινει περα απο κομματικες γραφειοκρατιες!!
Διαχείριση

Thesska Katerina Όποιος θέλει το μαγαζάκι του λοιπόν στο κίνημα για να το παίξει αγωνιστής μπορεί να απεργεί όποτε θέλει (αν απεργεί εντελει) και φυσικά ερήμην της εργατικής τάξης. Αα και που σαι...αυτές οι αριστεριστικες συλλογικότητες που τους έχει γυρίσει την πλάτη η εργατική τάξη εδώ και αιώνες είναι τόσο γραφειοκράτες που διασπούνται συνεχώς για να ναι όλοι γραμματείς κ φαρισαιοι. Ενώ είναι τρεις κι ο κούκος.
Διαχείριση

Lazaros Papachrisostomidis Να δεις ποσο γυρναει την πλατη της σε ρεφορμιστικες γραφειοκρατιες!!
Διαχείριση

χρηστος τερζοπουλος Να δεις πόσο της γυρνάει στους ανταρσιοπληκτους
Διαχείριση

Η απεργία θα γίνει παρά τις υπονομευτικές τακτικές της ΓΣΕΕ (VIDEO)

«Η απεργία θα γίνει και θα είναι ντάλα μεσημέρι!». Με αυτή τη φράση, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της διοίκησης της ΓΣΕΕ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν καθαρό προς την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ότι η υπονομευτική τακτική της ενάντια στους αγώνες της εργατικής τάξης, που με λύσσα ξεδίπλωσε όλες τις τελευταίες εβδομάδες, δεν θα περάσει. Οι εργάτες θα βρούνε τον τρόπο και τη δύναμη να οργανώσουν την απεργιακή τους απάντηση απέναντι στην εργοδοσία και την κυβερνητική αντεργατική πολιτική που με την τακτική της στηρίζει η πλειοψηφία.
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης της διοίκησης της ΓΣΕΕ, έξω από τα γραφεία της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, που με την παρουσία δεκάδων εκλεγμένων συνδικαλιστών, μετατράπηκε σε μια μαζική συγκέντρωση στην οποία διατράνωσαν την απαίτησή τους για προκήρυξη απεργίας, και κατήγγειλαν τον υπονομευτικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Η συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο εργατοπατερισμού, αφού με σχέδιο και με μοιρασμένους ρόλους ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ «έδωσαν τα ρέστα τους», για να σαμποτάρουν το απεργιακό μέτωπο, που ήδη σχηματίστηκε τις προηγούμενες μέρες, με τις απεργιακές αποφάσεις 18 Εργατικών Κέντρων (όπως το ΕΚΑ, το μεγαλύτερο της χώρας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Ιωαννίνων κ.α.), 12 Ομοσπονδιών και 212 πρωτοβάθμιων Σωματείων, καθώς και της ΑΔΕΔΥ.
Οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, ενώ είχαν προηγηθεί αποφάσεις δεκάδων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών για απεργία στις 8 Νοέμβρη, πρότειναν σε ΕΚΑ και ΑΔΕΔΥ, απεργία για τις 14 Νοέμβρη. Όταν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πού ήδη είχαν ορίσει απεργία για τις 8 Νοέμβρη, συμφώνησαν στη νέα ημερομηνία, οι ίδιες αυτές συνδικαλιστικές δυνάμεις στη ΓΣΕΕ, αποφάσισαν άλλη ημερομηνία... για τις 28 Νοέμβρη!
Στην άθλια αυτή μεθόδευση διακρίθηκε ο επικεφαλής του ΜΕΤΑ, Θ. Βασιλόπουλος ο οποίος μετά από ένα λογύδριο για την «αναποτελεσματικότητα των αγώνων», πρότεινε να γίνει απεργία στις 28 Νοέμβρη, όταν ο ίδιος συνδικαλιστής στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, είχε προτείνει απεργία για τις 14 Νοέμβρη. Πρόταση στην οποία έσπευσαν να συμφωνήσουν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που αρχικά είχαν προτείνει απεργία για τις αρχές Δεκέμβρη, παίζοντας απο κοινού το «παιχνίδι της κολοκυθιάς».
Στην πραγματικότητα βέβαια η πλειοψηφία ούτε ήθελε, ούτε θέλει την απεργία. Άλλωστε και οι τρεις παρατάξεις την είχαν από κοινού απορρίψει στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ. «Σύρθηκαν» σε αυτή την απόφαση, κάτω από τη σφοδρή πίεση που ασκήθηκε από τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων, των ομοσπονδιών και σωματείων και με μοναδική σκοπιμότητα, το πως θα υπονομεύσουν το απεργιακό μέτωπο της εργατικής τάξης, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Απ’ αυτό το στόχο δεν παραιτούνται ούτε μετά την απόφαση στην οποία αναγκάστηκαν να καταλήξουν, καθώς ο υπονομευτικός τους ρόλος είναι οι μόνες «περγαμηνές» που έχουν να επιδείξουν απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία τους οποίους υπηρετούν.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων επισήμανε ότι πρόκειται για μια απόφαση «κόντρα σε ένα απεργιακό ρεύμα που έχει διαμορφωθεί», προσθέτοντας ότι η ΓΣΕΕ «δείχνει ότι είναι σε άμεση επικοινωνία και επιχειρησιακό σχεδιασμό και με την κυβέρνηση και το υπουργείο και τον ΣΕΒ γιατί εκ του αποτελέσματος όλοι αυτοί βουλεύονται από αυτή την τακτική». «Ένα είναι σίγουρο η απεργία θα γίνει», τόνισε ο Γ. Τασιούλας. (Δείτε επάνω βίντεο).
Στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο Γιώργος Πέρροςμέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ κατέθεσε εκ μέρους της ΔΑΣ την πρόταση των Συνδικάτων για απεργία στις 14 Νοέμβρη.
Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «οι αποφάσεις πάρθηκαν με τεράστια προσπάθεια μέσα από την αξιοποίηση των συλλογικών διαδικασιών, Γενικών Συνελεύσεων, συσκέψεων, συγκεντρώσεων. Να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους, να εκφράσουν τη γνώμη τους. Να μπουν στη μάχη στην οργάνωσης της απεργίας. Είναι σημαντική βοήθεια οι πρωτοβουλίες σημαντικών κλάδων, όπως των οικοδόμων, των τροφίμων, του φαρμάκου, του μετάλλου, των λογιστών, των εργαζομένων στην "Cosco". Αποτελεί σημαντικό στοιχείο ότι οι απεργιακές αποφάσεις πάρθηκαν με τη συμμετοχή μέχρι σήμερα 6.000 εργαζομένων, μόνο στην Αττική, στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων. Μας φτάνει αυτό; Όχι δεν είμαστε ικανοποιημένοι, όμως δείχνει ότι ο δρόμος είναι αυτός και έτσι θα συνεχίσουμε».
Ο Γ. Πέρρος τόνισε ότι «η εργατική τάξη πρέπει να δώσει απάντηση στη νέα επεξεργασμένη και με νέα χαρακτηριστικά επίθεση που δέχεται από την εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό και φυσικά από την κυβέρνηση. Εδώ κρινόμαστε όλοι, αν θα συμβάλουμε στην οργάνωση της απάντησης αυτής όπως πρέπει και με την απαιτούμενη κλιμάκωση, ή αν θα συνεχιστεί ο εκφυλισμός των κινητοποιήσεων με "τουφεκιές" στον αέρα.
Έτσι, δίνεται και η δυνατότητα κλιμάκωσης για τον προϋπολογισμό, που θα φέρει νέο πετσόκομμα για τους εργαζόμενους.
Η γραμμή και το πλαίσιο μας είναι γνωστά, κρυστάλλινα και με αυτά παλεύουμε στο κίνημα. Εδώ, όμως, ο καθένας από την πλειοψηφία πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα. Θα πάρει η ΓΣΕΕ απόφαση κινητοποίησης τέτοια που να βοηθάει έστω και τυπικά το εργατικό κίνημα να απαντήσει στην εφαρμογή του Ν. Βρούτση - Αχτσιόγλου ή θα πάρει απόφαση υπονόμευσης και στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής;».