Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

11 Σεπτεμβρίου, 2019

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ "ΛΑΘΡΑΙΟΥ" -ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ- ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ !!


<<Όσον αφορά τις φιλορατσιστικές μου προθέσεις επειδή σεβόμενος την δημοτική περιουσία δεν διέλυσα τους ξενώνες του Δήμου στέλνοντας στρώματα και σκεπάσματα σε ένα ακάθαρτο γυμναστήριο δια να κοιμηθούν μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα για λίγες ώρες οι λαθρομετανάστες ενώ μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τα στρώματα του γυμναστηρίου απαντώ ότι προσωπικά όταν ήμουν φοιτητής πολλές φορές εξ ανάγκης κοιμήθηκα σε παγκάκι στο πεδίον του Άρεως στην Αθήνα και συνιστώ το ενδιαφέρον τους και η ευαισθησία τους να εκδηλώνεται με έργα στον κοινωνικό ρατσισμό που είναι η χειρότερη μορφή ρατσισμού που άνθρωποι δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους.>>
ΑΥΤΟΣ είναι ο δήμαρχος Ζακύνθου. Να τονε χαιρόσαστε. Όσοι από εσάς δώσατε ή σκεφτήκατε να δώσετε κάποια βοήθεια στους δύστυχους αυτούς ανθρώπους, ο δήμαρχος σας συνιστά να εκδηλωνετε την ευαισθησία σας αλλού. 

Μάλλον γιατί η λογική ενός ανθρώπου που τους αποκαλεί "λαθρομετανάστες", δεν τους αντιλαμβάνεται ως ανθρώπους, αλλά ως "λαθραία" πράγματα ή εμπορεύματα, αφού οι άνθρωποι δεν μπορεί να είναι λαθραιοι. 
Σε λίγο θα αρχίσει τα σισιτια μονο σε ελληνες με καθαρο αίμα. Άραγε το κοινωνικό εστιατόριο μήπως τους ενοχλούσε επειδή έτρωγε εκεί και κάνας κακομοιριασμενος αλλοδαπός;;;
Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι τα σχόλια κατω από τις δημοσιεύσεις του άρθρου "μπράβο" και "μπράβο". 

Μια κοινωνία που σε κάθε παρόμοια περίπτωση εξέφραζε την αλληλεγγύη της με κάθε μέσο...




Niki Chelmi Ακραίοι άνθρωποι με ακραία μυαλα. Σύγχρονοι Έλληνες π η ευαισθησία τους περιορίζεται στη δική τους οικογένεια, στη δική τους αυλή, στο δικό τους κατοικίδιο, στ δικό τους μαγαζί, στο δικό τους νησί, στη δική τους χώρα. Λες κ ο πόνος, η φτώχεια η δυστυχία γνωρίζει φυλή, ήπειρο, κουλτούρα. Λες κ ο φόβος, η θλίψη ο θάνατος κάνει διακρίσεις. Λες κ δεν κλαίμε ή γελάμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Λες και δεν είμαστε όλοι άνθρωποι.

Dimitris Potamitis Χωρίς να συμφωνώ, οφείλω να σου επισημάνω ότι λάθρα σημαίνει από τα αρχαία χρόνια κρυφά. Επομένως, η λέξη λαθρομετανάστης αποδίδει αυτόν που μεταναστεύει χωρίς νόμιμα έγγραφα. Ας μη φορτίζουμε χωρίς λογο κανονικές λέξεις της ελληνικής.

Μαίρη Μαιρόπη Dimitris Potamitis παρ όλ αυτά Δημήτρη μου είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται ο όρος "λαθραιος" για ανθρώπους και γι αυτό έχει αποσυρθεί σαν όρος από τον δημόσιο λόγο εδώ και χρόνια. Μόνο κάτι ακραία στοιχεία της ΝΔ (Γεωργιάδης, βορριδης κλπ) και τα χρυσαυγουλα χρησιμοποιούν ακόμα αυτόν τον όρο.

Μαίρη Μαιρόπη Dimitris Potamitis και το πρόβλημα δεν είναι η χρήση της λέξης καθεαυτής, αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιείται και το γενικότερο ύφος υποτίμησης. Ότι δηλαδή δε θα χαραμισουμε γι αυτούς τα στρώματα και τα σκέπασμα τα του Δήμου. Καλύτερα να σχολιάζουμε την ουσία, και όχι να δικαιολογουμε αυτά που ειπώθηκαν με εννοιολογικες και ετυμολογικες κρίσεις!!

Dimitris Potamitis Μαίρη Μαιρόπη είχε βγάλει εγκύκλιο η Εισαγγελία του ΑΠ για τη χρήση της λέξης αυτής και οποιος τη χρησιμοποιεί, βλακωδως, θεωρείται άνευ ετέρου τινός ρατσιστής. Επί της ουσίας, θεωρώ ότι ο Δήμος έπρεπε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια. Δήμος όμως είμαστε πρωτίστως εμείς. Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι πολίτες πήγαν εκεί και τι προσέφεραν.

Dimitris Potamitis Μαίρη Μαιρόπη απαράδεκτο να περιορίζεται ο γλωσσικός μας πλούτος επειδή το θέλει ο κάθε Γεωργιάδης ή οι αντίπαλοι αυτού. Να αποσύρουμε και τον λαθρεπιβάτη;

Μαίρη Μαιρόπη Dimitris Potamitis επιμένω, το θέμα δεν είναι στη λέξη. Χωρίς αμφιβολία, στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιήθηκε υποτιμητικά. Το θέμα δεν είναι καν τι εκανε η τι έπρεπε να κανει ο δήμος. Το θέμα είναι - και είναι πολύ σοβαρό - ότι ο δήμαρχος εκφράζει ρατσιστικές αντιλήψεις. Και ακόμα πιο σοβαρό και ανησυχητικό ειναι ότι η ανάρτηση του αυτή έχει ήδη λάβει πάνω από 800 λαικ και καρδούλες.

Μαίρη Μαιρόπη Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος τοποθετείται υποτιμητικά για τους μετανάστες. Να θυμίσω τι είχε πει προεκλογικά : << ...και ποιοι τα παίρνουν τα επιδόματα;; κάτι αλλοδαποί που έχουν πύργους στη Βουλγαρία και στην Αλβανία και εδώ παιρνουν όλα τα επιδόματα... δεν φτάνει που δεν έχουν χαρτιά και κλέβουν την εφορία (;;;;) παίρνουν και τα επιδόματα ..>> (προεκλογική συνέντευξη στον Στίγμα). Φαντάζομαι θα σπεύσουν να πουν ότι άλλο εννοούσε...

Γωγώ Κωστή Καλημερα!!αν δεν κάνω λάθος ανάμεσα στους «λαθρομετανάστες» υπήρχαν και παιδιά!! προστατεψαμε λοιπόν την υλική ακεραιότητα των στρωμάτων των ξενώνων αλλά αφήσαμε στο έλεος και αδιαφόρησαμε για τα δικαιώματα των ανθρώπων και πολύ περισσότερο των παιδιών( που δεν είναι ενήλικες φοιτητές να κοιμούνται στα παγκάκια) !!!στο κάτω κάτω οι ξενώνες για ανθρώπους δεν προορίζονται;;; η μηπως επειδή είναι «λαθρομετανάστες» δεν χρειάζεται να θεωρούνται άνθρωποι;
Μαίρη Μαιρόπη τι να τα κάνουν τα στρώμματα και τα σκεπάσματα καλοκαιριάτικα καλέ;;; μηπως θαλασσοπνιγήκανε τα δύσμοιρα για να φτάσουν εδώ ;;;; αφού θα έμεναν εδώ για δυο τρεις ώρες... θα διαλύσουμε τις δομές του δήμου ;;;; απαπα...


Καλογερίας Σπύρος Ηταν Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Ι ... και μάλιστα κυνηγημένοι και κατατρεγμένοι, διωγμένοι από τα σπίτια τους και την πατρίδα τους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την πείνα και την δυστυχία που έχει επιβάλει ο Ιμπεριαλσμός στη Γή.... Και αντί να δοθεί απλόχερα στοιχειώδης βοήθεια, φροντίδα και περίθαλψη, όπως επιβάλλεται από στοιχειώδη ανθρωπισμό και σεβασμό στην ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, εφευρίσκεται το προσδιοριστικό "ΛΑΘΡΑΙΟΣ" για να μη δοθεί η βοήθεια αυτή, με την προσχηματική δικαιολογία να μη "λερωθούν", λέει, κάτι παλιοστρώματα.... 

Να τα ΔΩΣΕΙΣ σ' αυτούς τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και αφού φύγουν να τα ΔΩΣΕΙΣ να τα ΠΛΥΝΟΥΝ κ. Δήμαρχε... 
Εδώ στην Κατοχή δεν παραδόθηκε ούτε ένας Εβραίος στους χιτλεροφασίσετες δολοφόνους από το Λαό, το Δήμαρχο και το Δεσπότη της εποχής, αψηφώντας το "κόστος"... και σήμερα στη Ζάκυνθο ο Δήμαρχος αποτολμά να "μετράει" τον ανθρώπινο πόνο και εν τέλει παναθρώπινες ΑΞΙΕΣ με την ..."αξια" που έχουν κάτι παλιοστρώματα...
Πεφτοσυννεφακιας

«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» ή «με αρετή και τόλμη»;
Μια απλή αναζήτησή στο διαδίκτυο θα μας ενημερώσει για τις δυο φράσεις και πως έχουν γίνει γνωστές.
Άραγε τι εντύπωση κάνει κάποιος όταν αρνείται να βοηθήσει συνανθρώπους; Άραγε πως νιώθει κάποιος όταν επευφημεί αυτόν τον άνθρωπο;
Σε επίπεδο ανθρωπιάς το έχασες το παιχνίδι Νικήτα.
Με πρόφαση το «ακάθαρτο γυμναστήριο» που δεν ήταν άξιο για να απλωθούν τα στρώματα των ξενώνων του δήμου αλλά ήταν τίμιο να κοιμηθούν πάνω 36, μέσα σε αυτές και παιδικές ψυχές, που θαλασσοπνίγονταν για ώρες, πεινασμένοι και ταλαιπωρημένοι από όσα έχουν περάσει μέχρι τώρα στην ζωή τους, με μόνη και τελευταία γι αυτους σωτηρία το σκάφος αυτό, στερήσατε την ελπίδα ότι τα άσχημα τελείωσαν.. 

Τους φερθήκατε με τον χειρότερο τρόπο και τους πείσατε ότι η ζωή τους δεν έχει καμία αξία και όπου και αν πάνε σαν σκουπίδια και «λαθραίους» θα τους συμπεριφέρονται.
Τώρα αν η σύγκριση με την φοιτητική σας ζωή ήταν κάτι για να απαλύνει την κατάσταση σας ενημερώνουμε ότι και καλοί στα μαθηματικά είμαστε ώστε να μπορούμε να υπολογίσουμε ποια περίοδο ήσασταν φοιτητής και νέα ιστορία διαβάζουμε για να ξέρουμε τι ακριβώς επικρατούσε στην Ελλάδα και ποιοι ήταν ελεύθεροι να κοιμηθούν ανενόχλητα ακόμα και στα παγκάκια..
Όσο για την δήλωση της κυρίας Μαρίας Μουζάκη στο κλείσιμο της συνέντευξη της: «Το προσφυγικό είναι ένα κομμάτι της πολιτικής προστασίας και βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποχρεούμεθα ως πολιτεία να ανταποκριθούμε σε τέτοιου είδους περιστατικά κατά τα προβλεπόμενα.» Πρώτα από όλα υποχρεούμεθα ως άνθρωποι, όχι βάση της οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι μόνο για τα προβλεπόμενα αλλά για τα αυτονόητα..









"ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΑΜΕ 70 ΣΧΟΛΕΙΑ & ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..." Κ.ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ !!

,,Σήμερα, μόνο στο Δήμο Πατρέων, λείπουν 1.000 εργαζόμενοι, κυρίως εργατοτεχνίτες. Στην καθαριότητα των σχολείων κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με συμβάσεις «ανά σχολική περίοδο» (10 μήνες ετησίως) και μέσο όρο αμοιβής 300 ευρώ το μήνα. Οι Σχολικοί Τροχονόμοι θεωρούνται «εθελοντές» και αποζημιώνονται με 170 ευρώ το μήνα. Το προσωπικό σίτισης, φύλαξης κ.λπ. είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο.,,


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με θέμα τη νέα σχολική χρονιά. Στην συνέντευξη συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος.
Ο Δήμαρχος, αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ανέφερε τα εξής:
«Αύριο, σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας, θ’ ακουστεί το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Τα σχολεία θα ζωντανέψουν από τις φωνές των παιδιών μας, που θα κατακλύσουν τα προαύλια και τις αίθουσες τους.
Δυστυχώς όμως ούτε η νέα σχολική χρονιά θα βρει την Παιδεία σε καλύτερη κατάσταση από τα προηγούμενα χρόνια.
Αντίθετα και αυτή τη σχολική χρονιά ξεκινά με συσσωρευμένα προβλήματα.
Αναδεικνύεται μια μεγάλη κοινωνική αντίφαση. Ενώ σήμερα με βάση την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας υπάρχουν οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, όπως η δημόσια και δωρεάν παιδεία, οι οικογένειες αναγκάζονται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους.
Το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την Τοπική Διοίκηση και ο πρόσφατος νόμος του «Κλεισθένη», διατηρεί και διευρύνει την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, προωθώντας ακόμα περισσότερο τη λογική της ανταπόδοσης, δηλαδή της επιπλέον φορολογίας των δημοτών για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών.
Στο Δήμο μας υπάρχουν 267 σχολικές μονάδες, όπου φοιτούν πάνω από 30.000 μαθητές και μαθήτριες, χωρίς να παρέχονται οι απαιτούμενοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Χαρακτηριστικά, για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό τους, δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό στον Δήμο 670.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή, κυριολεκτικά ψίχουλα.
Συνεχίζεται η απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στους Δήμους.
Σήμερα, μόνο στο Δήμο Πατρέων, λείπουν 1.000 εργαζόμενοι, κυρίως εργατοτεχνίτες. Στην καθαριότητα των σχολείων κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με συμβάσεις «ανά σχολική περίοδο» (10 μήνες ετησίως) και μέσο όρο αμοιβής 300 ευρώ το μήνα. Οι Σχολικοί Τροχονόμοι θεωρούνται «εθελοντές» και αποζημιώνονται με 170 ευρώ το μήνα. Το προσωπικό σίτισης, φύλαξης κ.λπ. είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο.
Στο Δήμο μας οι σχολικές κτιριακές υποδομές είναι ανεπαρκείς. Δεκάδες νηπιαγωγεία στεγάζονται σε ακατάλληλα μισθωμένα ιδιωτικά κτίρια, που δεν διαθέτουν λειτουργικά προαύλια, ούτε τις στοιχειώδεις υλικοτεχνικές υποδομές.
Η κατάσταση στα νηπιαγωγεία θα επιδεινωθεί εξαιτίας της καθιέρωσης από την προηγούμενη κυβέρνηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής, χωρίς τις απαιτούμενες υποδομές, προσωπικό και χρηματοδότηση.
Σε μια προσπάθεια να καλυφθούν στο μέτρο του δυνατού τα κενά που προκαλεί η υποχρηματοδότηση, ο Δήμος μας διαθέτει ετησίως από το ταμείο του, από χρήματα δηλαδή που συγκεντρώνονται μέσω της Δημοτικής φορολογίας, ποσό πάνω από 800.000 ευρώ προκειμένου να καλύπτονται οι πιο καίριες ανάγκες των σχολείων.
Με την ακούραστη προσφορά του προσωπικού του Δήμου, έχει πραγματοποιηθεί πολύ σημαντικός αριθμός παρεμβάσεων στα σχολικά συγκροτήματα.
Ήδη, περίπου 70 σχολικά συγκροτήματα, ανακαινίστηκαν ριζικά και συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό.
Έχουμε εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις για το νέο κτίριο του 3ου Γυμνασίου, του 12ου Δημοτικού, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση 10 σχολικών κτιρίων.
Συνεχίζεται η εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας σε σχολεία. Προχωρούν οι εργασίες σε σχολεία και τους αύλειους χώρους τους, με εργολαβία προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ.
Προωθούμε στο πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου την ανέγερση σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου.
Συνεχίζουμε τη λειτουργία του “Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης” με το οποίο στηρίζουμε δωρεάν τα παιδιά που οι οικογένειές τους δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της μόρφωσής τους.
Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα:
Την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, στα σχολεία όλων των βαθμίδων. Να μη χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
Άμεση έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
Κανένα παιδί εκτός ολοήμερου σχολείου. Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα ένταξης για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία υγείας. Δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.
Αύξηση 100% της οικονομικής επιχορήγησης στους Δήμους για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων
Σταθερές-μόνιμες θέσεις εργασίας, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για την κάλυψη των αναγκών των κατηγοριών στα σχολεία όπως: των συμβασιούχων καθαριστριών ΙΔΟΧ, φυλάκων, τραπεζοκόμων, επιστατών, σχολικών τροχονόμων.
Να δρομολογηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες χρηματοδότησης από το κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων στη θέση των 27 μισθωμένων Νηπιαγωγείων».
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και διαβεβαίωσε ότι «η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της και θα συνεχίσει να παίρνει όλα τα δυνατά μέτρα, για τις μέγιστες δυνατές παρεμβάσεις στα σχολεία της πόλης μας».