Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

ο Παφίλης στη Βουλή παραδίδει στον Τσακαλώτο μαθήματα Μαρξισμού !!

Στο Τέλος της παρέμβασης κάλεσε τον υπουργό να διαβάσει μετά την 30ή Σελίδα την Κριτική του προγράμματος της Γκότα του Μαρξ Ακούστε τον:


Αν θέλετε να μάθετε Για το βιβλίο του Καρλ Μαρξ: Κριτική του Προγράμματος της Γκότα:
Το συγκεκριμένο έργο του Καρλ Μαρξ δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα «Νόιε Τσάιτ» από τον Φρίντριχ Ενγκελς μετά το θάνατο του Μαρξ. 

Δημοσιεύτηκε, μάλιστα, παρά τη θέληση της οπορτουνιστικής πτέρυγας του Ενιαίου Εργατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας. 
Αυτό το κόμμα προήλθε από την ενοποίηση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Γερμανίας, με ηγέτες τον Μπέμπελ και τον Β. Λίμπκνεχτ, και της Γενικής Γερμανικής Εργατικής Ενωσης (οπορτουνιστικό κόμμα, λασαλικό), με ηγέτες τον Χάζενκλεβερ και τον Τέλκε. 
Για να ενωθούν, έπρεπε να επεξεργαστούν κοινό Πρόγραμμα του Κόμματος που εγκρίθηκε τελικά στο Συνέδριο της Γκότα, στις 22-27 Μάη 1875. 

Προηγουμένως, έδωσαν το Πρόγραμμα στον Μαρξ για παρατηρήσεις. 
Το Πρόγραμμα, βεβαίως, ήταν οπορτουνιστικό σε ζητήματα, όπως η εργατική τάξη ως επαναστατική τάξη, τα μεσαία στρώματα και η σχέση τους με τις άλλες τάξεις, οι σκοποί της πάλης του κόμματος και το κράτος, η πρώτη κατώτερη φάση της κομμουνιστικής κοινωνίας, η οικοδόμησή της και η διανομή του κοινωνικού προϊόντος που παράγεται σ' αυτήν τη φάση, ο διεθνισμός, και άλλα ζητήματα, αποκαλύπτοντας πόσο αυστηρά ο Μαρξ αντιμετώπιζε θεωρητικά ζητήματα (ήταν ανυποχώρητος σε ζητήματα αρχών), προκειμένου να είναι αποτελεσματική η δράση του Κόμματος. 

Δίνει, ταυτόχρονα, ένα πρώτο δείγμα της αντίληψής του για την πάλη στις συνθήκες καπιταλισμού, αλλά και για την ουσία του κράτους της εργατικής τάξης, και την οικονομία στην πρώτη κατώτερη φάση της κομμουνιστικής κοινωνίας. 
Βεβαίως, υπήρξαν αντιδράσεις από τους ηγέτες του κόμματος για τις παρατηρήσεις του Μαρξ και ο ίδιος, μάλιστα, αρχικά δεν τις δημοσιοποίησε, αφού δεν ήταν αυτός ο σκοπός του. 
Ηθελε να αντιμετωπίσει τον οπορτουνισμό στο κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μαρξ τελειώνει την κριτική του με τη φράση: «Είπα και ελάλησα, αμαρτίαν ουκ έχω».
Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι όταν ο Ενγκελς αποφάσισε, λόγω της επεξεργασίας νέου Προγράμματος του Κόμματος στα 1890, να δημοσιοποιήσει την κριτική του Μαρξ, βρήκε αντίθετο τον Κάουτσκι. Παρ' όλ' αυτά, το δημοσιοποίησε, ακριβώς για λόγους αρχών, προκειμένου να συμβάλει στη σωστή θεωρητική επεξεργασία του νέου Προγράμματος του κόμματος.

Αλέκα:Ο καπιταλιστικός δρόμος "ανάπτυξης", γεννάει Κρίσεις

Η ταξικότητα της κυβερνητικής πολιτικής δεν καθορίζεται από την ηθική του πρωθυπουργού ή των υπουργών, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα.
Τόνισε ότι δεν υπάρχει ενιαίο εθνικό συμφέρον, αλλά αντιπαρατιθέμενα ταξικά συμφέροντα, το συμφέρον της εργατικής τάξης και των ενδιάμεσων στρωμάτων 
και το συμφέρον της αστικής τάξης.
Αναφερόμενη στο παράδειγμα της Βενεζουέλας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΔ τόσο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις Επιτροπές όσο και στην Ολομέλεια, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι με το παράδειγμα της Βενεζουέλας, αν είναι ένα κόμμα που επιβεβαιώνεται πλήρως είναι το ΚΚΕ.
Όπως σημείωσε:

«Από τη σκοπιά του συμφέροντος του λαού της Βενεζουέλας. Τι αποδείχτηκε; ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις γι αυτό   -δεν είναι ζήτημα προσωπικών επιλογών ή ηθικής-   ότι όσα προγράμματα για τη φτώχεια να πάρεις δεν σε πάνε μακριά. Και να αλλάξεις τις συμφωνίες με τις εταιρείες πετρελαίου δεν σε πάει μακριά γιατί σε συνθήκες καπιταλιστικού και τα πιο καλά προγράμματα αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας έχουν ημερομηνία λήξης».

Αναφερόμενη στους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι «Σας ακούω και σκέφτομαι: Αυτά που λένε τα πιστεύουν ως επιστήμονες;».
Τόνισε ότι όσα λένε δημοσίως, έρχονται σε αντίθεση με τα όσα γράφουν στα βιβλία τους: «Τα βιβλία σας αν και διαφωνώ, έχουν χρήσιμα στοιχεία και επισημάνσεις όμως κάθε άλλο παρά ανόητα είναι, όμως εδώ όταν μιλάτε λέτε ανοησίες. 
Και με ενοχλεί ότι αυτές τις λέτε για το λαό. 
«Είναι η συσκευασία με την οποία προωθείτε την πολιτική σας», υπογράμμισε. «Αθωώνετε το σύστημα και λέτε ότι η κρίση προέρχεται από την κακή διαχείριση, τα λαμόγια, τη διαπλοκή, από τους κλέφτες, τους ψεύτες κτλ, που βεβαίως υπάρχουν, αλλά δεν είναι ανύπαρκτα αυτά, αλλά δεν γεννάνε αυτά την κρίση», σημείωσε.

Παράλληλα, η Αλ. Παπαρήγα χαρακτήρισε ως το πιο βρώμικο και ταξικό για το λαό, σε ό,τι αφορά την πολιτική της κυβέρνησης, τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει η συγκυβέρνηση στη Βουλή.