Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Ντοκουμέντο του «Ρ» Επιβεβαιώνει τις Εγκληματικές Ευθύνες Κυβέρνησης - ΕΕ

  • Τις πραγματικές αιτίες των πολύνεκρων καταστροφών από πλημμύρες και πυρκαγιές, όπως αυτές στη Μάνδρα και στην Ανατ. Αττική, αλλά και τις εγκληματικές ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεων στα κράτη - μέλη επιβεβαιώνει το έγγραφο οργανισμού που χρηματοδοτεί η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.
  • Στο έγγραφο αναφέρεται κυνικά ότι το κριτήριο του «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο είναι το μοναδικό στο σχεδιασμό έργων υποδομής για την αντιπλημμυρική προστασία και κατ' επέκταση για όλες τις υποδομές που αφορούν τις ανάγκες του λαού.


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
Με κριτήρια «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο η αντιπλημμυρική προστασία του λαού
Ντοκουμέντο που επιβεβαιώνει τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης - ΕΕ φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο «Ριζοσπάστης». Αφορά τις μελέτες κόστους - οφέλους για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων
Ενα ντοκουμέντο που συμβάλλει στην αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών για τις απώλειες περιουσιών και ανθρώπινων ζωών μετά από κάθε πυρκαγιά, βροχή ή σεισμό, αλλά και του μεγέθους των εγκληματικών ευθυνών των αστικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για αυτές τις καταστροφές, δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».
Το κείμενο που αποκαλύπτουμε έχει τίτλο «Οδηγός ανάλυσης Κόστους - Οφέλους» για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Συγγραφέας του είναι το «Flood CBA», μία επίσημη «πλατφόρμα» που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και μάλιστα από τη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, προκειμένου να παράσχει στα κράτη «τεχνογνωσία» και εργαλεία στο σχεδιασμό της αντιπλημμυρικής προστασίας, ενσωματώνοντας και εξειδικεύοντας τις σχετικές Οδηγίες της ΕΕ.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012 και μετά την ολοκλήρωση μιας πρώτης φάσης εργασιών και μελετών, τα συμπεράσματα των οποίων παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ανανέωσε τη θητεία του, που διαρκεί μέχρι σήμερα. Αναπτύσσει μάλιστα δράση στα κράτη - μέλη, με συμμετοχή σε σεμινάρια που οργανώνουν Περιφέρειες σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έγινε κατά παραγγελία της ΕΕ, η οποία αναφέρει μάλιστα πως έρχεται να καλύψει ένα κενό στις μελέτες κόστους - οφέλους για έργα που σχετίζονται με την πολιτική προστασία και τα έργα υποδομής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει «Δημιουργία Βάσης Δεδομένων για μελέτες κόστους - οφέλους στο σχεδιασμό έργων προστασίας από τις πλημμύρες» και υλοποιείται παράλληλα σε έξι κράτη - μέλη της ΕΕ.

Η λογική που αναπαράγει και προωθεί η ΕΕ μέσω και της συγκεκριμένης «πλατφόρμας» είναι αυτή του «κόστους - όφελους» για το κεφάλαιο, η οποία εντάσσεται στη «Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης» και διατρέχει οριζόντια την πολιτική των κυβερνήσεων σε όλα τα κράτη - μέλη: Είτε μιλάμε για το σχεδιασμό του συστήματος Υγείας, είτε αναφερόμαστε στην πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών και των εργατικών «ατυχημάτων», είτε στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό και γενικότερα σε υποδομές που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες, όπως θα δούμε παρακάτω.
Οι βασικές κατευθύνσεις
Στο πρόγραμμα αναφέρεται επί λέξει (οι υπογραμμίσεις δικές μας):
«Οι Οδηγίες αυτές (σ.σ. εννοεί τις κατευθύνσεις του προγράμματος) προορίζονται να αποτελέσουν έναν ανεξάρτητο οδηγό για το πώς πρέπει να γίνεται η αξιολόγηση των οφελών στη διαχείριση κινδύνων πλημμυρών (FRM). Συνδυαζόμενα τα οφέλη με τα κόστη των διαφόρων σχεδίων διαχείρισης κινδύνων, ο χρήστης (σ.σ. το κράτος) μπορεί να συγκρίνει το κόστος με το όφελος, να αξιολογήσει μία επένδυση και να οδηγηθεί σε μία απόφαση.
Η σύγκριση αυτή θα επιτρέπει στους χρήστες να αναγνωρίσουν εκείνα τα προγράμματα και σχέδια διαχείρισης κινδύνων τα οποία μεγιστοποιούν το οικονομικό όφελος για τη χώρα τους και επομένως αντιπροσωπεύουν την "πλέον συμφέρουσα λύση" με το να είναι οικονομικά αποτελεσματικά.
ΜΑΝΔΡΑ 2017: 24 νεκροί
ΜΑΝΔΡΑ 2017: 24 νεκροί
(...) Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το ότι η ανάλυση κόστους - οφέλους των μέτρων μείωσης κινδύνου πλημμυρών αφορά το μέλλον. Και είναι ευρέως γνωστό ότι η πρόβλεψη για το μέλλον είναι δύσκολη, ακόμη και με την εξελιγμένη επιστημονική ανάλυση.
Ο λόγος που ενδιαφερόμαστε για το μέλλον είναι ότι οποιαδήποτε ανάλυση κόστους - οφέλους επιδιώκει να εκτιμήσει την πιθανή μελλοντική κατεύθυνση των ζημιών πλημμυρών, και να χρησιμοποιηθεί αυτό ως βάση για να προβλέπει το κατά πόσο αξίζει να μειωθούν ή να αποτραπούν εκείνες οι ζημιές ή αυτές.
(...) Το μόνο κριτήριο είναι η οικονομική αποδοτικότητα. Πρέπει επίσης να έχουμε υπόψη ότι η ανάλυση κόστους - οφέλους χρησιμοποιεί την οικονομική αποδοτικότητα ως το μόνο κριτήριο για την καθοδήγηση της λήψης αποφάσεων. Η οικονομική αποδοτικότητα μετράται ως το ισοζύγιο εκροών - εισροών, και μόνο όταν αυτή είναι στο μέγιστο απαντάται οικονομική απόδοση».
Ο κυνισμός της ΕΕ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου ξεπερνάει κάθε όριο, καθώς ομολογούν χωρίς περιστροφές ότι οι λαϊκές ανάγκες, όπως αυτή της προστασίας από τις πλημμύρες, μπαίνουν στο ζύγι του κόστους - οφέλους για το κεφάλαιο. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι, με συγκεκριμένα κριτήρια, το κράτος εξετάζει κάθε φορά αν το συμφέρει οικονομικά να σώσει περιουσίες και ζωές (και ποιες) από το να διαχειριστεί το κόστος των συνεπειών από μια πιθανή καταστροφή.
ΜΑΤΙ 2018: 91 (έως τώρα) νεκροί
ΜΑΤΙ 2018: 91 (έως τώρα) νεκροί
Αυτό πλήρωσαν οι νεκροί και οι πλημμυροπαθείς της Μάνδρας, και επειδή αυτή η λογική διαπερνά κάθε «κύτταρο» της αντιλαϊκής τους πολιτικής, αυτό πλήρωσαν και οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Ανατ. Αττική.
Διαπιστώσεις που προκαλούν ρίγος
Ορισμένα μάλιστα αποσπάσματα του κειμένου προκαλούν ρίγος με την ωμότητα και τον κυνισμό τους. Αντιγράφουμε από την εισαγωγή:
1. «Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία (δηλ. εύπορες οικογένειες ή πολύτιμα εργοστάσια) από το να προστατευθούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία».
Οταν λένε «είναι οικονομικά αποδοτικότερο», εννοούν ότι στοιχίζει πιο φτηνά στο αστικό κράτος και στις διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες να αποζημιώσουν τα φτωχόσπιτα από τις βίλες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αρα, προτιμούν να κάνουν έργα για να προστατεύουν τις «εύπορες» οικιστικές περιοχές ή μεγάλες επιχειρήσεις, και να αφήσουν στο έλεος των καιρικών φαινόμενων και των καταστροφών τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές, όπου κατοικούν κατά κανόνα εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα. Κι αυτό γιατί, όπως έγραφε ο «Ριζοσπάστης» από την πρώτη μέρα, μετά την ανακοίνωση των μέτρων δήθεν «ανακούφισης» των πληγέντων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση: «Το κόστος για τις αποζημιώσεις είναι κατά πολύ μικρότερο από το κόστος για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε αυτές τις περιοχές».
2. «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις που δεν φαίνονται "δίκαιες", αλλά η δικαιοσύνη δεν είναι μέρος της ανάλυσης κόστους - οφέλους».
Είναι σαφές ότι, πέρα από το τι εννοούν ως «δικαιοσύνη» η ΕΕ και τα αστικά κράτη, το ζήτημα είναι ότι ομολογούν ξεκάθαρα πως η λογική του κόστους - οφέλους δεν χωρά το ζήτημα της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των φτωχών εργατικών - λαϊκών οικογενειών.
3. «Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πιθανή επίδραση "αδικίας"με δύο τρόπους: Χρησιμοποιώντας σταθμίσεις μέσα στην Ανάλυση Κόστους - Οφέλους για να αυξηθούν τα φαινομενικά οφέλη για την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων. Κατά συνέπεια η Ανάλυση Κόστους - Οφέλους αλλοιώνεται υπέρ ορισμένων εκβάσεων, όπως καθορίζονται πολιτικά. Επίσης, δεδομένου ότι οι περισσότερες αμυντικές δαπάνες πλημμυρών ανεβάζουν τη γενική φορολογία, θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι η κοινή γνώμη πρέπει να αποφασίζει πώς ξοδεύονται τα δημόσια χρήματα».
Τι ομολογούν εδώ; Οτι πρέπει να βρουν τρόπους και άθλια επιχειρήματα να πείσουν τους λαούς ότι αυτή η «αδικία», δηλαδή το ότι τους αφήνουν απροστάτευτους από τη φωτιά, τη βροχή και το σεισμό, μπορεί να είναι και για το ...καλό τους. Και ισχυρίζονται πως πρέπει οι αστικές κυβερνήσεις να λένε στο λαό ότι εάν γίνουν τέτοια έργα θα αυξηθεί η φορολογία τους! Τέτοια αθλιότητα, τέτοια απανθρωπιά. Κι ας αφήσουν τώρα όλοι οι υπερασπιστές των αξιών της ΕΕ τα κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τα πτώματα και τα συντρίμμια. Γιατί είναι οι ίδιοι - και αυτοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ - που υπηρετούν αυτές τις «αρχές».
Οι πραγματικές ευθύνες
Ολα τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η πραγματική αιτία των καταστροφών, ακόμα και των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές, δεν είναι ούτε τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», ούτε η «κλιματική αλλαγή», ούτε η «ανικανότητα» όσων κλήθηκαν να διαχειριστούν την κατάσταση, ακόμα κι αν υπάρχουν τέτοιες πλευρές.
Η πηγή του κακού και οι εγκληματικές ευθύνες βρίσκονται στις ιεραρχήσεις του αστικού κράτους με κριτήριο τη λογική «κόστος - όφελος» για το κεφάλαιο, η οποία οδηγεί στην ανυπαρξία έργων αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας σε περιοχές όπου δεν συμφέρει οικονομικά να γίνουν, όπως προκύπτει και από τα κείμενα της ΕΕ.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων που ζουν στο Λεκανοπέδιο και στις παρυφές του, καθώς και σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα, είναι εκτεθειμένοι σε τεράστιους κινδύνους. Εκεί άλλωστε εντοπίζονται και οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που προσπαθούν πάντα μπροστά στα αποτελέσματα του εγκλήματος να ξεγλιστρήσουν.
Η άκρη του κουβαριού που μπερδεύουν οι αστικές κυβερνήσεις, όμως, υπάρχει: Είναι το γεγονός ότι τα μέτρα προστασίας δεν υπάρχουν, πόροι δεν διατίθενται για την επάνδρωση μηχανισμών και για τη δημιουργία υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς οι προτεραιότητες του αστικού κράτους είναι άλλες και όχι οι πραγματικές ανάγκες του λαού.
Θυμίζουμε ότι με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές στη Μάνδρα το 2017, ο «Ριζοσπάστης» είχε αποκαλύψει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες, ελάχιστους μήνες πριν, δεν εντόπιζαν κανέναν κίνδυνο πλημμύρας και άρα δεν ιεραρχούνταν ως πρώτη προτεραιότητα η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων! Και μάλιστα αυτό το κατέγραφαν σε πολυσέλιδα κείμενα που εξηγούσαν αναλυτικά το γιατί. Η εξήγηση είναι απλή εάν διαβάσει κανείς όσα παραθέσαμε παραπάνω...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΕΛΕΤIΔΗ και ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ !!


Θορυβημένοι από την αποδοχή και την πλατιά λαϊκή υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής οι γνωστές δυνάμεις που έχουν στόχο να αποτρέψουν την επανεκλογή της, προχώρησαν σήμερα σε μια άθλια συκοφαντική επίθεση εναντίον του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Με βρώμικα δημοσιεύματα και αναφορές στη «βίλα Πελετίδη» προσπαθούν να χτυπήσουν τον Δήμαρχο.

Η περίφημη «βίλα» έχει κατασκευαστεί πριν 38 χρόνια από καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πάτρας και αγοράστηκε πριν 4 χρόνια από την γιατρό σύζυγο του Δημάρχου Πατρέων.

Στο κτίσμα και στο οικόπεδο δεν έχει γίνει κανενός είδους παρέμβαση και δεν έχουν γίνει κανενός είδους κατασκευές.

Όσο για «πισίνες» κλπ αυτά αποτελούν αποκυήματα της νοσηρής φαντασίας τους.

Ο πατραϊκός λαός γνωρίζει τον Δήμαρχό του, ξέρει την διαδρομή του και θα δώσει την απάντησή του στους γνωστούς συκοφάντες.

Κατιούσα


Είναι η ίδια«βίλα» ? που παλιότερα χρυσαυγίτες και άλλοι συνεργάτες... παρουσίαζαν «βίλες» όπως εδώ:
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΗΣhttps://www.eurodirectrentals.com/fr/villa-christy/l.299


Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΗΣ: https://www.eurodirectrentals.com/fr/villa-christy/l.299
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ 2η ΦΩΤΟ: https://www.eurodirectrentals.com/fr/villa-christy/l.299


https://www.eurodirectrentals.com/fr/villa-christy/l.299
**************
ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ:

--Η "ΦΑΜΠΡΙΚΑ" ΤΩΝ ΔΗΜ. ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΕΛΕΤΙΔΗ !!


***************
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!
ΑΠ' ΤH ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΣΤΟ F/B


Γιωργος Αποστολοπουλος Τα βρώμικα πολιτικά και δημοσιογραφικά επιτελεία των αστικών κομμάτων,έχουν βάλει ξεκάθαρο στόχο από την επομένη κιόλας της νίκης των λαϊκών δυνάμεων το '14 στην Πάτρα:"Να μην ξαναπάρει έναν τόσο μεγάλο Δήμο(3ο αστικό κέντρο)το ΚΚΕ γιατί ξυπνά ο λαός,αΔείτε περισσότερα
Διαχείριση
Χρηστος Καραμανος Γνωστό το κόλπο της λάσπης!!! Δύσκολο να πιάσει σε ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ δήμαρχο του βεληνεκούς του Κώστα Πελετιδη!!! Από ότι φαίνεται θα φτιαχτεί ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο εναντίον του στην Πάτρα!!! Όλοι οι άλλοι εναντίον των κομμουνιστών!!! Έτσι θα επιχειρήσουν να βγάλουν έναν άκρως επιτυχημένο δήμαρχο από τη διαχείριση του Δήμου!!! Ο λόγος στον πατραικό λαό!!!
Διαχείριση
Xrisothemis Manou Το δεντρο που εχει μηλα πετροβολανε, ελεγε η Μητερα μου....Ποσω μαλλον που ειναι κοκκινα! Τους αφηνουμε να τσαλαβουτανε στην λασπη τους....Η Δημοτικη Αρχη της Πατρας εχει δωσει τις εξετασεις της στον λαο και εχει παρει ΑΡΙΣΤΑ!!!
Διαχείριση
Χρήστος Βεργίνης Συκοφαντία στο πρόσωπο του αγωνιστή Δημάρχου Κώστα πελετίδη. Όταν δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις να επιχειρήματα και πράξεις χρησιμοποιείς τις λάσπες......

Με δεδομένο ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πάει με την πλάτη στον τοίχο στις εκλογές θα καταφεύγει από δω και Δείτε περισσότερα
Natasa Kosmides ο καλύτερος Δήμαρχος της Ελλάδας.. Μακάρι να ήταν στο μισό τυχερή η Θεσσαλονίκη!
Διαχείριση
Γερασιμος Θεοδοσης ξεσκίστε τους στις αγωγές... και τα λεφτα να πανε σττην κοινωνικη προνοια... οχι μηνύσεις αγωγες... να δακρυσει η τσεπη τους...
Διαχείριση
Nota Chioti Δήμαρχε μακάρι να γινόσουν πρωθυπουργός.. Αυτό σου αξίζει...
Διαχείριση
Θεοδωρος Παπαγεωργοπουλος Για κοίτα κάτι δημοσιογράφους από τα lidl που φωτογραφίζουν σπίτια και τα δίνουν στην δημοσιότητα?αφού είναι νόμιμο κάτι τέτοιο αύριο θα αρχίσω να ανεβάζω και εγώ σπίτια δημοσιογράφων...εδώ μένει ο Γκέμπελς...εδώ ο σανεμπορας... εδώ ο σανοπωλης...πλάκα θα έχει...
Διαχείριση
Ασημίνα Ζανιά Αφήστε τους νεκρούς να συκοφαντούν...Νεκροί θα παραμείνουν...
Διαχείριση
Γιωργος Αποστολοπουλος Το βράδυ των εκλογών θα ξανακρυφτούν στα σκοτάδια και θα ξαναβυθιστούν στην πολιτική απομόνωση και μοναξιά τους,βλέποντας τον Πατραϊκό λαό να πανηγυρίζει αγκαλιασμένος και να σηκώνει στους ώμους του(έστω και αν δεν το επιθυμεί ο ίδιος)τον Κώστα Πελετίδη!
Διαχείριση
Σοφια Συμεωνιδου Αε αφήσουν κατά μέρος οι διάφοροι τον λεβέντη δημαρχο που μόνο έργα κάνει για τον δήμο του κι ας ασχοληθούν με τα #νουνερα # που μας κυβερνούν που μόνο αντιλαϊκους νόμους ξέρουν να ψηφίζουν.
Διαχείριση
Giovani Pavleroni ΧΑ, ΧΑ... Καλό είναι αυτό, φαίνεται πως έχουν χάσει τον μπουσουλα....
Διαχείριση
Γιωργος Αποστολοπουλος Οι επαγγελματίες συκοφάντες του διαδικτύου,που σήκωσαν αυτά τα αίσχη ως δήθεν αποκαλυπτικό ρεπορτάζ,γιατί δεν απαντούν;Γιατί ξεφτιλίζονται από την οργή του πατραϊκού λαού και δεν θίγονται να βγούν στα ίσα;


Μόνο ντροπή...
Διαχείριση
Giorgos Ptlms Λιγα τα λόγια σας για τη δημαρχαρα μας!!! Προχωρά Κώστα!!!
Διαχείριση
Dimitrios Themelis Άρχισαν οι βρωμιές ακόμα δε μπήκε ο Αύγουστος.Δε τον ακουμπάνε όμως,γιατι καθαρός ουρανός,αστραπές δε φοβάται.Και αυτός ειναι ο ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟΣ Δήμαρχος που πέρασε απο την Πάτρα.
Διαχείριση
Μιχαλης Παπαδιονυσιου Μετά τον Ανινο βρέθηκε ένας νοικοκύρης Δήμαρχος πού κάνει σωστά την δουλειά του και επειδή δεν εξυπηρετεί συμφέροντα κοιτάνε να τον φάνε ντροπή σε όλους σας και να είσαστε σίγουρη ότι θα ξαναβγεί Δήμαρχος γιατί είναι ΆΝΘΡΩΠΟΣ
Διαχείριση
Panagiotis Lazarakis Δημαρχάρα θα ξαναβγείς με 90% και δεν μπορούν να το χωνέψουν με τίποτα.Εχουν χάσει τον ύπνο τους.Οι πιο έξυπνοι έχουν βγάλει το σκασμό.Τα λοιπά σκουλήκια συνεχίζουν γιατί δεν ξέρουν τίποτα άλλο από το να σέρνονται.
Διαχείριση
Άννα Κωστούλια Λυπάμαι που στο βωμό της "πολιτικής" πλησιάζει ο οποιοσδήποτε άτομα που έχουν το επίπεδο της συζύγου του κου Πελετιδη.ειναι αισχρό και γνωρίζοντας προσωπικά την κυρία θεωρώ ότι μόνο γέλια βγάζει αυτή η προσέγγιση.... Δεν έχω διαβάσει τι ακριβώς έχει γραφτεί κ το σχόλιο μου προκύπτει μόνο από αυτό το ποστ. Όμως δε μπορώ να δεχτώ να τσουβαλιαζεται κόσμος. Κ κυρίως το συγκεκριμένο άτομο. Καλό βράδυ....
Διαχείριση
Maria Christopoulou Badas Εγώ προσωπικά δεν τον ψήφισα αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως ΚΑΝΕΊΣ ΑΛΛΟΣ δεν έχει κάνει αυτά που έχει κάνει ο δήμαρχος μας θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτόν και να τον υποστηρίξει όλος ο Πατρινός λαός. Άσχετα από κομματικά θα πρέπει να βλέπουμε το έργο . λοιπόν εγώ θα τον ψηφίζω για όσο βάζει υποψηφιότητα
Διαχείριση
Dimitra Pan Τελικά είμαστε όλοι Ελληναρες... Μας αξίζει η μιζέρια... Μας αρέσει η εκμετάλλευση ηχεί στα αφτια μας σαν μια λέξη μαγική! Τόσα χρόνια σε αυτή την πόλη κ δεν θυμάμαι πότε μου να έχω δει το "θα" να γίνεται πράξη.. Μόνο δημάρχους στο ρόλο πρωταγωνιστων νΔείτε περισσότερα
Διαχείριση
Titina Dragounara Δεν κάνετε για συκοφαντία, αποτυχημένοι. Ό Πελέ σας έχει στείλει ήδη στο ταμείο ανεργίας. Γελοίοι δημοσιογραφίσκοι, δεν θα σας προσλάμβανα ούτε αποδείξεις σε ταβέρνα να γράφετε. Όξω, παρά φύσιν παιδιά του Κουρή
Διαχείριση
μενιος αγγελοπουλος Κάτω τα χέρια από το δήμαρχο Κώστα πελετιδη και τι Δημοτική Αρχή 


Η Πάτρα έχει δήμαρχο και Δημοτική Αρχή για πολλά χρόνια

Διαχείριση
Vaïa Pouliasi Fanis Gialypsos ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟ........ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ......Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;;;;;ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ;;;;;ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ;;;;
Διαχείριση
Apostolis Safos "βίλα Πελετίδη", "κότερα Φλωράκη", "ρόλεξ Κουτσούμπα", "φεράρι Παφίλη"....βαστάει χρόνια αυτή η κολόνια.....
Διαχείριση
NIcholas Kounis Και βίλλα και με πισίνα να είχε ένας γιατρός που ο κόσμος στην Πάτρα τον έβγαλε Δήμαρχο είναι κακό? Θα θέλαμε έναν κακομοίρη και λιμασμενο δήμαρχο που να έκλεβε, όπως κάνουν αλλοι? Για όνομα του Θεού! Μωρέ τι είμαστε!
Διαχείριση


Konstantinos Pavlakic Και ας μη ζω στη Πάτρα, πρώτη φορά που καμαρωνω για τη πόλη μου και τη δημοτική αρχή της. 


Όσο για αυτούς που δε μπορούν να χωνεψουν ότι δε πρόκειται να ξαναβγουν στις δημοτικές εκλογές... 29 κατασκευαστες πλυντηριων συνιστούν ΣΟΔΑ.

Διαχείριση
Ευγενία Σπηλιωτοπούλου Δεν θα σε ψηφίσω ξανά γιατί η πόλη μου βρωμάει. Γιατί δεν είδα κανένα έργο που να αφορά τη συγκοινωνία, τα διπλό παρκαρίσματα, τους δρόμους που είναι όλοι κατεστραμμένοι, τις παραλίες Μονοδενδρίου και Βραχνε'ί'κων που βρωμάνε χωρίς καμία υποδομή. Για χΔείτε περισσότερα
Διαχείριση


Γιωργος Αποστολοπουλος Πριν τα γράψεις αυτά αγαπητή,ενημερώσου για το τι έχει γίνει,τι είναι έτοιμο να γίνει και τι σχεδιάζεται να γίνει.Αν περίμενες το μαγικό ραβδάκι που θα σε μετέφερε ο Πελετίδης αυτομάτως από την Πάτρα στο Μονακό,ατύχησες...Σοβαρά επιχειρήματα παιδιά.
Διαχείριση

Ευγενία Σπηλιωτοπούλου Κύριε Γιώργο η θητεία τελειώνει και δεν με ενδιαφέρουν αυτά που δεν βλέπω. Μένω στο Σαραβάλι και εχω τρανταχτή απόδειξη απο τον εκπρόσωπο που εχει βάλει εκει. Αδιάφορος εντελώς για το διαμέρισμα. Αν του πεις για καμμιά δράση του ΚΚΕ είναι πρώτος. Μέσα Δείτε περισσότερα
Διαχείριση

Γιωργος Αποστολοπουλος Εντάξει όλοι γνωρίζουμε πως στην περιοχή του Σαραβαλίου θεωρείται μεγάλη πρόοδος να ψηφίσει κάποιος Δημοτική αρχή προερχόμενη από το ΚΚΕ.Προφανώς το έπραξες την β'Κυριακή ως γενικό ρεύμα.Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν τα προβλήματα του Σαραβαλίου πίστευες πωΔείτε περισσότερα
Διαχείριση
Vasilis Theodorakopoulos Κατά την προσωπικη μου αποψη τα προβλήματα της Πάτρας είναι πολλά και μετά από καιρό φάνηκε στην πόλη μια ελπίδα ότι κάποιος ασχολείται σοβαρά με αυτά.Ο συγκεκριμένος δήμαρχος κάνει έργο!! Μην μπερδεύουμε όμως την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τα κόμματα..Ο κΔείτε περισσότερα
Διαχείρισ
George Trochidis Είμαι από το Χαϊδάρι!! Ήδη έχουν ξεκινήσει να λένε και εδώ αντίστοιχες αρλούμπες για τον κομμουνιστή δήμαρχο Μιχάλη Σελεκο! Μόνο που δυστυχώς για αυτούς που πετάνε τέτοια λάσπη οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν είναι σαν τα μούτρα τους!!! Την απάντηση θα την πάρουν ξανά την Κυριακή των εκλογών από τους δημότες οποτε αυτές οριστούν!!
Διαχείριση
Βικυ Πολιτη Τα λόγια δεν μπορούν να βλάψουν έναν ΑΝΘΡΩΠΟ που καθημερινά με πράξεις δείχνει την αξία του! Είμαστε περήφανοι για σένα δήμαρχε!!! Ασ τους να λένε!
Διαχείριση
Stavroula Oikonomou Δυστυχώς έχουμε ελάχιστους τέτοιους ανθρώπους... είναι πολύ τυχεροί οι πατρινοί με τέτοιον δήμαρχο... συγχαρητήρια πολλά σε αυτόν τον άνθρωπο για το ήθος και την καθαριότητα που τον διακρίνει...
Διαχείριση
Marina Akri Πηγε κόντρα σε οτι αντιλαικο μέτρο είχε αυτή η κυβέρνηση! Δε μασάει τα λόγια του μπράβο στο δημαρχο σας! Μακάρι να είχε η Ελλάδα τέτοιους δημαρχους !Η ζωη μας θα ηταν ανθρώπινη!
Διαχείριση
Mary Gegle Και τα αδέσποτα παντού στην πόλη άγελες πληγωμένα πεινασμένα ποιος έκλεισε την μέριμνα ?που είναι η φιλοζωικη της πόλης? Κ ο άνθρωπος που ζούσε στο πάρκο με καρκίνο? οι εθελοντές βοήθησανε και οι δρόμοι που σπας τα αμάξια ?


Κατά τα άλλα έχει δήμαρχο η πόλη
Διαχείριση
Dimitris Zografos Ορε πελε τι τους εχεις κανει.....και ειναι ακομα αυγουστος.....γελαει ολοκληρη η πολη.....
Διαχείριση
Konstantina Staikou ...απορώ για τα γέλια στα σχόλια της ανακοίνωσης...ο χλευασμός στις παρατηρήσεις των σχολιαστών χωρίς αντίλογο μ επιχειρήματα μαρτυρά έλλειψη παιδείας....
Διαχείριση
Γιώργος Γιαννόπουλος Αυτή η πόλη πάσχει χρόνια από βαψομαλλιάδες δημοσιογράφους!!!
Διαχείριση
Αλεξάνδρα Ζολώτα Ένας άνθρωπος βρέθηκε να είναι νοικοκύρης , να αγαπά την πόλη του και βρέθηκαν πάλι οι γνωστοί άγνωστοι να συκοφαντήσουν πάλι . Δήμαρχέ μας μην ακούς , σκέψου μόνο ότι και τον Κολοκοτρωνη τον συκοφάντησαν. Εσένα δεν μπορεί να λερώσει κανείς . Συνέχισε και όλοι μας είμαστε δίπλα σου
Διαχείριση
Leonidas Prodromidis ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΑΝΕΙΚΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;Η ΤΑ ΔΟΥΛΕΨΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΗΠΩΣ;
Διαχείριση
Αλεξης Χασιωτης Αυτός ο δήμαρχος το έχουμε ξανά πει έχει 10 μέτρα έντερο μεγαλύτερο απο τους άλλους τυχεροί (εξυπνοι) οι Πατρινοί πολίτες.
Διαχείρισ
Stavroula Zou Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι!!! Σας χαλάει την πιάτσα ο δήμαρχος της καρδιάς μας!!!
Διαχείριση
Γερασιμος Μουρελατος επιασαν δουλεια οι σοφατζηδες (για να μην πω κατι αλλο σκ....) αλλα σε τουτα εδω τα μαρμαρα κακια σκουρια δεν πιανει.
Διαχείριση
Δημήτρης Γεωργογιάννης Θα πουν, θα ξαναπουν, θα σκαρφιστουν, θα πεταξουν λασπη, θα κανουν τα πρασινα και γαλαζια μαγικα αλλα δυστυχως στο τελος θα παρουν τ @.....@ ολων μας.
Διαχείριση
Nikolaos Flevaris τι να πειτε για τον πελετιδη τιποτα δεν τον αγγιζη οση λασπη και να ριξετε ασχολειθειτε με τον ψινακη το μπουταρη και τους αλλους ανυπαρκτους δημαρχους
Διαχείριση
Αθηνά Κούζιου Φτιάξε εσύ την πόλη δημαρχαρα μου και σου χτίζουμε εμείς απο τα στερημένα μια βίλα. Να δω τι θα λένε μετά.
Διαχείριση
Tsimentas Giorgos Να εκτελεστούν πρώτα όσοι έχουν βίλα, μετά όσοι έχουν διαμέρισμά και στην συνέχεια όσοι έχουν δουλειά.. γιατί όσοι δεν είναι εξαθλιωμένοι ονειρεύονται επαναστάσεις, όπως κάποιοι Μαρξ και Ένγκελς.. 😀
Διαχείριση
Dionisis Moisidis Μακάρι και η πόλη μου να είχε δήμαρχο σαν τον πελετιδη, ο καλύτερος δήμαρχος μακράν στην Ελλάδα
Διαχείριση
Ειρηνη Γουρζελα Απλα και μονο χωρις σχολια πελετιδης δαγκοτο αστους αλλους να λενε
Διαχείριση
Pr. Sotirios Manolopoulos Μαλλον ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος....!!! Καλη επιτυχία σε ολες τις παρατάξεις.
Διαχείριση
Dimitris Denon Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ. Έτσι προσπαθούν να εκθέσουν το Πελετίδη.Ειναι σαν τα εργοστάσια και τις βίλες του ΧΑΡΊΛΑΟΥ.
Διαχείριση
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ Για σταματήσουν οι κακεντρεχείς, προτείνω να πάμε όλοι μαζί για μπάνιο, στην παραλία μπροστά απο τη βίλα του δημάρχου.
Διαχείριση
Touliatou Xrysa Δουλεψε αξιοπρεπως και του αξιζει ...ντροπη σε αυτους που ισοπεδωνουν τα παντα ειναι σπουδαιος ανθρωπος -γιατρος, σαν δημαρχος κανει οτι μπορει με αυτα τα χρηματα που διαθετουμε...
Διαχείριση
Dimitris Argytis Τα γνωστα απο τους γνωστους....δεν μου κανει εντυπωση...ο Πατρινος ομως ξερει....
Διαχείριση
Spiros Malfas Επιτέλους ένας δήμαρχος για την Πάτρα των πρωθυπουργων κλπ..
Διαχείριση
κωστας μαλλιωρης Χαίρομαι γιατί όλοι οι κακοψυχοι τελικά.. Είναι απλά.. βλάκες...
Διαχείριση
Fotini Nikolaou Τα αποκύηματα της νοσυρης φαντασίας τους.... Δεν έχουν όρια!!! Ντροπή τους!!!!!!!
Διαχείριση
Γιάννης Λαμπίρης τυχεροί οι Δημότες της Πάτρας. Με κορυφαίο τον κ. Πελετιδη, η ομάδα του Δήμου Πατρέων κάνει την Πάτρα όμορφη.
Διαχείριση
Gianni Dhimiter Leka Να βγούνε έξω και να ρωτήσουν το λαό να παρουν την απάντηση που το ξέρουν για αυτό φοβούνται.
Διαχείριση
Τακης Ζαχαροπουλος Όσα δεν φτάνει η αλεπού..τα κάνει κρεμασταρια...


Προχωρά γιατρέ μου..
Διαχείριση
Mairi Agelou Ο καλυτερος Δημαρχος Κωσταντινος Πελετηδης!!!!
Διαχείριση
Nantina Papa Δημαρχάρα μη μασάς!!!
Διαχείριση
'Εγγη Καρβέλη Ελεος πια ποση συκοφαντια ακομα απο τους ανεγκεφαλους !!
Διαχείριση
Mima Barberi Κώστας Πελετίδης.......ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ!!!!!!
Διαχείριση
Νικολέττα Γαλάνη Η ξερή λασπη δε κολάει στο τοίχο!!!!!Η Πάτρα έχει Δήμαρχο!!!!!!,
Διαχείριση
Alekos Fotiadhs tha toy klasete mia mantra reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Διαχείριση
Tonia Tsoumpri Ας ασχοληθούν ..με κάτι άλλο..γιατί αυτό...μόνο για γέλια είναι...!!!!
Διαχείριση
Xanhos Natsinas Κτυπήματα κάτω από την ζώνη,χωρίς αποδείξεις.
Διαχείριση
Giota Xinou ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ!!
Διαχείριση
Γεώργιος Καρακίτσος Ο Δήμαρχος καλός είναι αλά από συνεργάτες πάσχει
Διαχείριση
Χρήστος Ραπτης Στήριξη στον νυν δήμαρχο Πατρέων είναι άξιος
Διαχείριση
Τετάρτη 08/08/2018 - 12:03 - Ενημέρωση: Τετάρτη 08/08/2018 - 12:18
--ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Δωρεάν μαθήματα για εκμάθηση ξένης γλώσσας για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών

Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου ξεκινούν και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Δωρεάν Εκμάθηση Ξένης Γλώσσας για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών».
O Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου καλύπτει την αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων όσων παιδιών εξυπηρετούνται από το Πρόγραμμα.  
Η επιλογή θα γίνει με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία κατατίθενται σε φωτοτυπίες είναι τα ακόλουθα:
  1. Δήλωση Φορολογικού Έτους  2017 (Ε1).
  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  3. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
  4. Αποδεικτικό για ύπαρξη στην οικογένεια ατόμου με αναπηρία ή με σοβαρό πρόβλημα υγείας (αν υπάρχει).
  5. Αποδεικτικό ανανέωσης ανεργίας, μισθοδοσία ή σύνταξη γονέων.
  6. Συμβόλαιο μίσθωσης κατοικίας (αν υπάρχει).
  7. Δικαστική απόφαση επιμέλειας παιδιών.
  8. Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Πατρέων καταθέτουν: Δήλωση Φορολογικού Έτους 2017, φωτοτυπία της κάρτας δικαιούχου και της ταυτότητάς τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στα Γραφεία της Δημοτικής Μέριμνας - Κοραή 5, και ώρες 09:00-13:00.
Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων που θέλουν να ενημερωθούν ή να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του προγράμματος κα. Βάλια Αλεξανδρίδη: 2610.311561.