Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

O Δ. ΓΛΗΝΟΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ "ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ" ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ και ΤΗΝ "ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ" ΤΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ.


Τι λογής είνε η φασιστική ιδεολογία ως προς το περιεχόμενο της;
Πρώτα-πρώτα η φασιστική ιδεολογία εντείνει στο έπακρο τον εθνικισμό, αντιτάσσοντάς τον στο διεθνισμό. Εκμεταλλεύεται το εθνικό συναίστημα, που δημιουργήθηκε στην περίοδο της αστικής επανάστασης και κινητοποίησε τους λαούς σε εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, σε αυτονομία, σε ίδρυση εθνικών κρατών.
Οξύνει στο έπακρο την έννοια της πατρίδας, τον εθνικό φανατισμό, τη μισαλλοδοξία, το μίσος στους άλλους λαούς. Οι άλλοι λαοί είνε κατ' αρχήν αντίπαλοι, είνε οχτροί. Η έννοια της πατρίδας παρουσιάζεται στο φασισμό σαν η άγκυρα σωτηρίας απέναντι στο σοσιαλιστικό διεθνισμό, που θέλει να ρίξει τα σύνορα, να καλλιεργήσει την αδελφοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους. Κάνοντα όμως αυτό παρουσιάζει ωμή και ξεσκέπαστη την αντίφαση ανάμεσα στον καθένα εθνικισμό και το σεβασμό της εθνικής θέλησης των άλλων. Ο Χίτλερ στο όνομα της αυτοδιάθεσης των λαών και της εθνικής ιδέας ζητάει να ενώσει με το γερμανικό Ράιχ όλους τους γερμανούς σ' οποιοδήποτε μέρος κι αν ζουν της γης, συνάμα όμως ούτε μέσα στην περιοχή του Ράιχ ανέχεται την ύπαρξη οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας και έξω από το Ράιχ ζητάει να καταχτήσει άλλες εθνότητες*. 
Ο Μουσολίνι υποστηρίζει κι αυτός την αρχή της εθνικής αυτοτέλειας και αυτοδιάθεσης και στ' όνομά της ζητάει να ενώσει με την Ιταλία όλους τους Ιταλούς, ζητάει την Κορσική, ζητάει τη Νίκαια, συνάμα όμως εξοντώνει μέσα στην περιοχή της Ιταλίας κάθε ξένη εθνικότητα, δε σέβεται τον εθνισμό των Δωδεκανησίων, που είνε όλοι Ελληνες, καταχτάει την Αβησσυνία, τη Λιβύη και θέλει την Τύνιδα και όσους άλλους λαούς μπορεί να καταβροχθίσει. 
Ο φασισμός εκμηδενίζει κάθε αρχή προστασίας των μειονοτήτων, που είχε θεσπίσει η Κοινωνία των Εθνών. Και ούτε αυτό του αρκεί. 
Επειδή ο φασισμός εκφράζει την ιμπεριαλιστική τάση του καπιταλισμού, την απολυταρχία της αστικής τάξης στο εσωτερικό και την κατάχτηση λαών στο εξωτερικό, σπρώχνει τον εθνικισμό στο ακρότατο άκρο του δημιουργώντας το φυλετισμό, τη θεωρία της ανώτερης ράτσας. 
Ο κάθε φασιστικός λαός δεν είνε πια μια ξεχωριστή εθνότητα ισότιμη κατ' αρχήν με τις άλλες εθνότητες, είνε μια ράτσα ξεχωριστή και προνομιούχα, φορέας φυλετικής αγνότητας και υπεροχής και σαν τέτιος έχει δικαίωμα όχι μόνο στη δική του κυριαρχία και αυτοτέλεια παρά και στην κατάχτηση και υποδούλωση και την εξόντωση ακόμη των λαών που ανήκουνε σε άλλες ράτσες κατώτερες, που είνε εκφυλισμένοι μιγάδες, μεσογιακοί, σλάβοι, ασιάτες, χρωματιστοί, σημίτες, χαμιτικοί, νεγροειδείς. 
Οι γερμανοί πρώτοι και ύστερ' απ' αυτούς οι ιταλοί καλλιεργούνε το μύθο της καθαρής και άμιχτης αριανής ράτσας, που υπάρχει τάχα ως σήμερα και είνε ανώτερη απ' όλες τις άλλες. Μα αρκεί να συγκρίνει κανείς ένα βόρειο γερμανό μ' ένα νότιο ιταλό για να ιδεί αν μπορούν αυτοί οι δυο να είνε αντίτυπα της ίδιας καθαρής φυλής.
Με αυτή την αφετηρία ξαναφουντώνει ο φασισμός τους φυλετικούς διωγμούς, ξαναγυρίζει την ανθρωπότητα πίσω στην αγριότητα, στις σφαγές και τους διωγμούς και τις λεηλασίες των εβραίων, στα pogrom που ντρόπιασαν τον ανθρώπινο πολιτισμό στους αιώνες, που είχαμε συνηθίσει να τους καλούμε «βάρβαρους». Ο φασισμός είνε το ξαναγύρισμα στη βαρβαρότητα. 
Η ευγενικιά ιδέα του εθνικού απολυτρωτισμού μετατρέπεται στην αγριότητα της εξόντωσης κάθε αλλόφυλου, της ωμής αρπαγής, της σφαγής, της λεηλασίας, στ' όνομα της πατρίδας, της εθνότητας, της φυλής.
Ετσι ο εθνικισμός, τραβηγμένος στις ακρότατες συνέπειές του σαν φυλετισμός, που στο βάθος δεν είνε τίποτε άλλο παρά η καταχτητική εξόρμηση του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού στην οξύτατη αντίθεσή του με τους άλλους καπιταλιστικούς ιμπεριαλισμούς, δε γίνεται το «σκαλοπάτι», η «προβαθμίδα» του ανθρωπισμού, παρά ο αντίποδας, η άρνηση του ανθρωπισμού.
Δ. Γληνός, "Η τριλογία του πολέμου"
************

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:

Χρυσή Αυγή: Ερωτηματολόγιο ...μέτρησης ναζισμού για τα νέα μέλη (ΦΩΤΟ)

«Ποια είναι η σημαντικότερη αιτία για την παρακμή της πατρίδος μας; α. Η αδιαφορία των Ελλήνων, β. Το εβραϊκό πρόβλημα, γ. Οι λαθρομετανάστες, δ. Οι δοτές κυβερνήσεις, ε. Άλλο». 
Αυτή είναι μια από τις ερωτήσεις στις οποίες καλούνται να απαντήσουν τα νεοεισερχόμενα μέλη στους πυρήνες της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το Ερωτηματολόγιο της «1ης Θεωρητικής Άσκησης Πυρήνων Υποδοχής», το οποίο περιέχεται στη δικογραφία στη Δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. 
Οι ερωτήσεις και οι πιθανές απαντήσεις είναι ενδεικτικές του ρατσιστικού, ναζιστικού και εγκληματικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Το μίσος της ΧΑ για τους Εβραίους, τους μετανάστες, τους Αλβανούς, η πίστη στα δικτατορικά καθεστώτα, αλλά και η «πολιτική δράση» (βλ. Τάγματα Εφόδου), αποκαλύπτονται μέσα από τις ερωτήσεις και τις πιθανές απαντήσεις που προτείνονται. 
Για παράδειγμα, σε ερώτηση με θέμα «ποια πράξη θεωρείτε βαρύτερο ηθικό παράπτωμα» οι τρεις πιθανές απαντήσεις είναι: Διακίνηση ναρκωτικών, παιδεραστία και φυλετική μίξη, με τη διευκρίνηση «γάμος λευκής – μαύρου»! 
Ακόμα, σε ερώτηση διατυπωμένη ως εξής: «γνωστοί από τη γειτονιά, σου λένε πως έχουν πρόβλημα με λαθρομετανάστες και σου ζητούν να τους στηρίξεις μαζί με παιδιά από τα γραφεία. Τι κάνεις;», οι πιθανές απαντήσεις είναι: «Τους λες να καθαρίσουν μόνοι τους και πως δεν είμαστε μπράβοι», «Πιάνεις ιδιαιτέρως έναν εκ των εκπαιδευτών και του ζητάς να έρθει στην περιοχή σου με ομάδα συναγωνιστών να λύσουν το ζήτημα», «Συγκεντρώνεις ομάδα από συναγωνιστές με τους οποίους διατηρείς πιο στενή σχέση και αναλαμβάνεις δράση χωρίς να ενημερώσεις κάποιον ανώτερο», «Άλλο». «Δράση», δηλαδή Τάγματα Εφόδου της ΧΑ και «αρχή του αρχηγού», καθώς η δράση πρέπει να υπόκειται σε εντολές «άνωθεν», ιεραρχία. 
Φυσικά στις ερωτήσεις στους πυρήνες υποδοχής, «εξετάζεται» η άποψη του νέου μέλους για το «που ανήκουν φυλετικά οι Αλβανοί», καθώς και για το «ποια από τις δυο στρατιωτικές περιόδους διακυβερνήσεως (Μεταξά ή Παπαδόπουλου) προσέφερε περισσότερο στην Ελλάδα και γιατί;»! 
Μια ματιά στο εν λόγω ερωτηματολόγιο – εξεταστήριο του πόσο ναζί είναι ένας αιτούμενος στους πυρήνες υποδοχής της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, είναι αρκετή. Τα συμπεράσματα δικά σας. 
(Ολόκληρο το ερωτηματολόγιο στις εικόνες κάτω)
1 / 4