Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

07 Φεβρουαρίου, 2020

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ - 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!


Το μήνυμα αυτό θα ακουστεί πολύ πιο δυνατά στην 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 18 Φλεβάρη, για την επιτυχία της οποίας ρίχνουν από σήμερα όλες τους τις δυνάμεις Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα σε όλη τη χώρα.
Στο επίκεντρο μπαίνουν οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, 

για να γίνει η απεργιακή μάχη δική τους υπόθεση, απέναντι στην απατηλή κυβερνητική προπαγάνδα. Απέναντι όμως και στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που με μια ανακοίνωση - μνημείο απεργοσπασίας, βγαλμένη από τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας, έσπευσε να βγει «λαγός» και στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό κυβέρνησης - κεφαλαίου.
Από τη νέα άθλια παρέμβαση της διορισμένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ μπορούν να βγουν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για τους εργαζόμενους.
Για μια ακόμα φορά και με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο, επιβεβαιώνεται ο ρόλος τους ως δεκανίκι της αντεργατικής επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Στην πιο κρίσιμη ώρα της μάχης για το Ασφαλιστικό, την ώρα που δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις παλεύουν για την επιτυχία της απεργίας, για να απαντήσουν στο προπαγανδιστικό μπαράζ της κυβέρνησης και άλλων επιτελείων, για να βγει μπροστά η απαίτηση για άμεση απόσυρση του νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση και η πάλη για δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ανακοινώνει ότι το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι... «πολύ κακό για το τίποτα»!
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επιπλέον ότι φέρνει και «ελαφρές βελτιώσεις» σε όσα ισχύουν σήμερα, παραπονιούνται ότι... «δεν προωθεί ουσιαστικά την κοινωνικοασφαλιστική μεταρρύθμιση», ενώ απέναντι στη μάχη της απεργίας αντιτάσσουν... τον «εξαντλητικό, σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο» για το πώς θα προχωρήσει η νέα σφαγή!
Η τόσο απροκάλυπτη στήριξή τους στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό κυβέρνησης - κεφαλαίου επιβεβαιώνει ότι έχουν πάρει ανταλλάγματα στην προσπάθεια που κάνουν να επιβάλουν με τη βία και την καταστολή τις νοθείες τους και την απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα. Δεν κρατούν πια ούτε τα προσχήματα... Οχι βέβαια ότι τους είχαν μείνει και πολλά για να κρατήσουν!
Για να αναφέρουμε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα των τελευταίων χρόνων, από την άρνησή τους να κηρύξουν απεργία ακόμα και όταν η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερνε στη Βουλή την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου, έως την ξεδιάντροπη απεργοσπαστική στάση τους κατά την ψήφιση του «αναπτυξιακού» νόμου της ΝΔ, και από τη νέα υπογραφή που έβαλαν στα μουλωχτά μαζί με τους εργοδότες για το πάγωμα του κατώτατου μισθού, έως το προχτεσινό μνημείο απεργοσπασίας για τη στήριξη της αντιασφαλιστικής επίθεσης, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει απόσταση καμιά.
Επιβεβαιώνεται και με τον τρόπο αυτόν η τεράστια σημασία που έχει για τους εργαζόμενους η μάχη που με συνέπεια δίνουν όλο το προηγούμενο διάστημα τα ταξικά συνδικάτα ενάντια στα όργια νοθείας και την εργοδοτική παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα. 
Επιβεβαιώνεται ότι είναι μάχη που αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, καθώς η έκβασή της είναι καθοριστική για να μην επιβληθεί η σιγή νεκροταφείου που επιδιώκουν στο εργατικό κίνημα, για να μπορούν να κλιμακώνουν ανεμπόδιστα την αντιλαϊκή επίθεση.
Αποκαλύπτεται επίσης το τι εξυπηρετούσε όλο το αντι-ΠΑΜΕ μπαράζ δημοσιευμάτων σε μια σειρά αστικά ΜΜΕ όλες τις προηγούμενες μέρες, η προσπάθεια να παρουσιάζεται αυτή η κρίσιμη διαπάλη για το χαρακτήρα και την κατεύθυνση του συνδικαλιστικού κινήματος ως μια «κόντρα για τις καρέκλες». 
Με εφόδιο αυτήν την πείρα, που μπορεί να γίνει κτήμα πολύ περισσότερων εργαζομένων, συνεχίζουμε στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, με όλες τις δυνάμεις, απέναντι στα αντιασφαλιστικά σχέδια κεφαλαίου - κυβέρνησης και απέναντι στους «λαγούς» τους μέσα στα συνδικάτα!