Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

30 Ιουνίου, 2023

ΓΙΑ ΤΗ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ #ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Ελενη Μαρκακη

Dimokritos Saloustros :
ΣΟΚ λέει προκάλεσε η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων στις εκλογές, που αγγίζουν ποσοστό πάνω από 10% (Σπαρτιάτες, Νικη, Βελόπουλος κλπ)
.
Άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι τάχα μου πέφτοντας από τα σύννεφα απορούν πως έγινε αυτό και βγάζουν διάφορες εκτιμήσεις για αντισυστημικές ψήφους, αντιδράσεις κ.α Για να δούμε όμως, ποιός είναι τελικά αυτός που τρέφει την ακροδεξιά και το φασισμό με γεγονότα.
1. Η καλή μας Ε.Ε και η "Ευρωπαϊκή οικογένεια" έχει δαπανίσει δισεκατομμύρια ευρώ για την παραχάραξη της ιστορίας, το ξέπλυμα του ναζισμού και την εξίσωση Ναζισμού- Κομμουνισμού.
Μετέτρεψε την ημέρα συντριβής του ναζισμού, την 9η Μαη, ημέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών σε "ημέρα της Ευρώπης"
όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ το Νοέμβρη του 2015 απείχαν από το Ψήφισμα που υιοθέτησε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ «ενάντια στην ηρωοποίηση (glorification) του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που υποβοηθούν την κλιμάκωση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας σχετιζόμενες με αυτόν».
Διδάσκει στα σχολεία που πάνε τα παιδιά μας ότι αυτοί που έδωσαν 20 εκατομμύρια νεκρούς για να σταματήσουν τη γερμανική μπότα είναι ίδιοι και χειρότεροι από τους Ναζι.
2. Μέσα στην Ε.Ε και την "Ευρωπαϊκή οικογένεια" υπάρχουν χώρες που σήμερα εν έτη 2023 κυβερνώνται από φασιστικά-ναζιστικά καθεστώτα και για τη "δημοκρατική" ευρώπη είναι απλά Δευτέρα
Στις χώρες της Βαλτικής τα αστικά κόμματα συγκυβερνούν με νοσταλγούς του φασισμού, ενώ τα ΚΚ είναι παράνομα, τα κομμουνιστικά σύμβολα έχουν ποινικοποιηθεί, η κομμουνιστική πολιτική δράση συνιστά ποινικό αδίκημα.
Στη Λετονία η βουλή επισήμως αποκατέστησε τα SS και απένειμε συντάξεις σε επιζώντα μέλη τους. Αντίθετα, η ένοπλη αντίσταση κατά των ναζί θεωρείται έγκλημα. Πρώην παρτιζάνοι, όπως ο 80χρονος Βασίλι Κονονόφ, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, κατηγορούμενοι ότι στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σκότωσαν συνεργάτες των Γερμανών!
Χιλιάδες εγκληματίες πολέμου και ένοπλοι συνεργάτες των ναζί έχουν αναγορευτεί σε σύμβολα της «εθνικής αντίστασης»! Πρόκειται για όσους πολέμησαν το 1941-'44 στο πλευρό των χιτλερικών, ως οπλίτες των Waffen SS, της λεγόμενης «Βοηθητικής Αστυνομίας» (Schummo), της εσθονικής μεραρχίας των SS, πρωταγωνιστώντας στα ναζιστικά εγκλήματα: κάψιμο χωριών, μαζικές εκτελέσεις αμάχων και, κυρίως, στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και των Τσιγγάνων.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε άλλες χώρες, στην Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία κ.ά., με πολύπλευρη προσπάθεια ποινικοποίησης του κομμουνισμού, απαγόρευσης μέχρι και των κομμουνιστικών συμβόλων.
3. Στην Ελλαδίτσα μας, στο κυβερνών κόμμα φιλοξενούνται και έχουν παρελάσει από αυτό ουκ ολίγα ακροδεξιά στελέχη (Βορίδης, Άδωνις, Λατινοπούλου, Μπογδάνος, κ.α)
Ολόκληρη η ρητορική τους και η κομματική κουλτούρα τους προάγει αντιλήψεις ("αριστεία", ατομικισμός, υποτέλεια στην πλευρά του ισχυρού, βόλεμα, ρατσισμός, πελατειακές σχέσεις κ.α).
Κυβερνητικές αποφάσεις και πρακτικές όπως φράχτες στον Έβρο, πνίξιμο μεταναστών στη θάλασσα, συμμετοχή σε ΝΑΤΟικες επεμβάσεις σε άλλα κράτη, θεωρούνται πλέον κανονικότητα με ότι αυτό συνεπάγεται.
4. Η Ναζιστική συμμορία της χρυσής αυγής, ανδρώθηκε, συντηρήθηκε και χρησιμοποιήθηκε από επιφανής επιχειρηματικούς ομίλους που προφανώς έμειναν στο απυρόβλητο στις δίκες όπως ακόμα και οι ίδιοι οι εγκληματίες έπεσαν στα μαλακά και κάνουν τηλεπαράθυρα απο τις φυλακές.
Οι φασίστες που το παίζουν πατριώτες και αντισυστημικοί κατέβασαν διψήφιο αριθμό τροπολογιών μέσα στη βουλή για απαλλαγές στους εφοπλιστές και ψήφισαν άλλα τόσα δωράκια στο μεγάλο κεφάλαιο. Έφτασαν μέχρι και στο σημείο να ψηφίζουν νόμο που επιτρέπει στους εφοπλιστές να βγάζουν την Ελληνική σημαία και ελληνικό προσωπικό από τα πλοία τους και να βάζουν ότι τους συμφέρει περισσότερο.
Στο Πέραμα χτυπούσαν το ΠΑΜΕ και τους εργάτες που πάλευαν για αύξηση στο μεροκάματο και ΣΣΕ και έφτιαξαν δουλεμπορικό γραφείο έπαιρνε εργάτες με 30 ευρώ μεροκάματο.
Αν και το παίζουν αντισυστημικοί, είναι αντίθετοι και λειτουργούν με όρους παρακράτους ενάντια σε οποιαδήποτε λαϊκή διεκδίκηση για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Ο φασισμός και η άκρα δεξιά δεν είναι τυχαία φαινόμενα. Είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού, είναι το πραγματικό του πρόσωπο που το δείχνει όταν θέλει να επιβάλει πράγματα που δεν έχει την υπομονή να τα περάσει σε 4-8-10 χρόνια με το γάντι.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ένωση των Καπιταλιστών της Ευρώπης και όχι η δική μας οικογένεια. Για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα τους δεν διστάζει να ξαναγράψει την ιστορία, να θρέψει και να ανδρωθεί από φασιστικές κυβερνήσεις, να χρηματοδοτήσει φασίστες και ναζί σε κάθε χώρα της. Να κάνει το φασισμό κανονικότητα. Πολιτικό χαστούκι σε όποιον δεξιό και ειδικά αριστερό κάνει γαργάρα το παραπάνω και διαλαλεί ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαική Ε.Ε
Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με νομοθετήματα. Μόνο ο λαός μπορεί να τον τσακίσει όπως το έκανε και στην πρόσφατη ιστορία αλλά για να το κάνει πρέπει να έχει ξεκάθαρα τα παραπάνω και να τσακίσει και αυτούς που γεννούν το φασισμό. Τσακίζουμε τους φασίστες, τους Σπαρτιάτες, τους Χρυσαυγίτες, τους Νίκηδες και κάθε λογής φασιστόμουτρό σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά.
Ευτυχώς για όλα τα παραπάνω υπάρχει ένα 7,7% ΚΚΕ που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να επιστρέψουν τα φασιστόμουτρα στην πραγματική τους θέση, στον κουβά της ιστορίας που ανήκουν.