Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

29 Ιανουαρίου, 2019

ΠΑΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!! -ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ κλπ:


Ηρθε η στιγμή για όσους απογοητεύτηκαν, όσους αποστρατεύθηκαν, όσους πληγώθηκαν από τις επιλογές τους και που σίγουρα δεν εκτίμησαν σωστά, να ακολουθήσουν τον μόνο σίγουρο δρόμο της ενδυνάμωσης του λαϊκού κινήματος και τη μόνη συνεπή δύναμη, το ΚΚΕ.


Χρέος κάθε αριστερού να συστρατευθεί με το ΚΚΕ!

Αναδημοσιεύουμε από τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» δηλώσεις στήριξης του Κόμματος από πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΛΑΕ και άλλους αγωνιστές. 
Βαγγέλης ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Οικονομολόγος - Σύμβουλος Επιχειρήσεων, πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στέλεχος της ΛΑΕ
Η συστράτευση με το ΚΚΕ των ανθρώπων που εξακολουθούν να εμπνέονται από το στόχο της κοινωνικής απελευθέρωσης, ειδικά σήμερα και μετά από τη συσσωρευμένη πια εμπειρία των τελευταίων ετών, είναι επιβεβλημένη, ανάμεσα σε πολλά άλλα, γιατί:
Και πάλι κόντρα στο ρεύμα, το ΚΚΕ δικαιώθηκε σε ΟΛΕΣ τις εκτιμήσεις και τη στάση του, την ώρα που κάποιοι από εμάς υπηρετούσαμε το πολιτικό σχέδιο της «κυβερνώσας αριστεράς», άλλο ένα ευρωκομμουνιστικό κληροδότημα που το πληρώνουν πανάκριβα οι υποτελείς τάξεις της πατρίδας μας.
Μέσα από τη μελέτη και της δικής του Ιστορίας, τις καμπές που σημάδεψαν αυτήν την πρώτη απόπειρα σοσιαλιστικής οικοδόμησης, το ΚΚΕ έχει αποκρυσταλλώσει στέρεα τη στρατηγική για το σοσιαλισμό που είναι αναγκαία και εφικτή στην εποχή μας, χωρίς «στάδια» και «μεταρρυθμίσεις».
Ο καπιταλισμός της εποχής μας είναι ο γερασμένος, σαπισμένος καπιταλισμός που κάθε επεισόδιο της κρίσης του -σαν κι αυτό που βιώσαμε, ακόμη πιο πολύ αυτό που επίκειται- θα είναι όλο και πιο σφοδρό, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος όλο και πιο πιθανός, γι' αυτό κιόλας οι φαιές εφεδρείες του συστήματος ζεσταίνουν τις μηχανές τους. Ο κόσμος της εργασίας έχει κάθε λόγο να συσπειρωθεί στο ΚΚΕ, στο συλλογικό υποκείμενο εκείνο που αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας και συνάμα τη δύναμη που μπορεί νικηφόρα να ηγηθεί της λαϊκής αντεπίθεσης.
Είναι η ώρα που όλοι οι έντιμοι αριστεροί άνθρωποι, με πολλούς από τους οποίους συμπορευτήκαμε σε λάθος μονοπάτια, αλλά πάντα από τη σωστή ταξική όχθη, οφείλουμε να αφήσουμε κατά μέρος την κατάθλιψη, την «ήττα» και την αποστράτευση, να δούμε κατάματα πως η επιμονή σε αδιέξοδες επιλογές, με τον έναν ή άλλον τρόπο, αποτελούν επανεκδόσεις του ίδιου έργου που τόσο μας ντρόπιασε και να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα. Η εκλογική στήριξη του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, η πύκνωση των γραμμών του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι το πιο εύστοχο βόλι για να αρχίσει να ανατρέπεται ο αρνητικός ταξικός συσχετισμός.
Προσωπικά, καταθέτοντας με σεμνότητα την ειλικρινή μου αυτοκριτική για το βαθμό που συμμετείχα από στελεχικές θέσεις, αν και ανυστερόβουλα και με ανιδιοτέλεια, στην αναρρίχηση στην κυβέρνηση αυτού του μορφώματος που τσακίζει τον κόσμο της εργασίας, συκοφαντώντας ταυτόχρονα τις αξίες της αριστεράς, δηλώνω αποφασισμένος να στρατευθώ στο πλάι του Κόμματος όπου μου ζητηθεί. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στη γενιά που έρχεται στο κατόπι μας, στη γενιά -ναι, είμαστε ιστορικά αισιόδοξοι- που θα νικήσει.

Ηλίας ΜΠΡΕΚΗΣ
Συνταξιούχος χειριστής, πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Χειριστών Μηχανημάτων και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Χειριστών. Πρώην μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής
Δηλώνω ότι στηρίζω τo ΚΚΕ γιατί στάθηκε, στέκεται και με τη στήριξή μας θα είναι και στο μέλλον στο πλευρό των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Γιατί στην 100χρονη ιστορική πορεία του στέκεται όρθιο, ενάντια σε όλους όσοι προσπάθησαν για τη διάλυσή του. Γιατί παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Γιατί παλεύει ενάντια στο ναζισμό και σε όλα του τα μορφώματα αλλά και σε αυτούς που τα στηρίζουν. Και γιατί προσβλέπει στην οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Καλώ τους συναδέλφους και φίλους, με όποιες διαφορές να στηρίξουμε το ΚΚΕ, γιατί έτσι ανοίγουμε δρόμο στην Ελπίδα.

Αντώνης ΔΑΒΑΝΕΛΟΣ
Συνταξιούχος «Ολυμπιακής», πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Για πολλούς πλέον από εμάς που συμμετείχαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξαχθεί πολύτιμη (και πικρή) πείρα που δεν επιδέχεται δεύτερες αναγνώσεις, αφενός μεν γιατί πατάει στέρεα στη ζοφερή πραγματικότητα, που έχει διαμορφωθεί από την άγρια και ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος, αφετέρου γιατί μέσα από το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκαν μια σειρά από αυταπάτες που ισοδυναμούν με αυτόματη ιδεολογικοπολιτική, προγραμματική, ιστορική και στρατηγική δικαίωση του ΚΚΕ.
Αν η καπιταλιστική κρίση των τελευταίων ετών υπαγόρευσε την πριμοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ ως νέου πόλου κυβερνητικής εξουσίας για την αποφυγή μιας κρίσης πολιτικής διαμεσολάβησης από τις σαρωτικές επιπτώσεις στο κοινωνικό πεδίο, η συνέχεια, για έναν κόσμο που στρατεύτηκε ανυστερόβουλα, συνοδεύτηκε και από την εκκωφαντική χρεοκοπία μιας μακράς θεωρητικής παράδοσης του «ευρωκομμουνισμού» και των ιδεών της «ανανέωσης» και έστειλε στον κάδο ανακύκλωσης της Ιστορίας τις συνειδητά συντηρούμενες αυταπάτες περί του «ειρηνικού» - κοινοβουλευτικού δρόμου της ανατροπής, περί της ανάγκης συμμετοχής των κομμουνιστών σε κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης, περί του «αδιαμεσολάβητου» και «αυθόρμητου» των κινημάτων και άλλα πολλά... Κι αυτό λέγεται καραμπινάτος οπορτουνισμός και ασκηθήκαμε πολλοί και για μεγάλο διάστημα στις γραμμές του!
Κάθε έντιμος εργαζόμενος, κάθε ριζοσπάστης αριστερός που εξακολουθεί να διαθέτει ηθικό πολιτικό έρμα σήμερα, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει την τεράστια συνδρομή του ΚΚΕ μέσα από τη συνεπή του στάση για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, μέσα από τις επιστημονικά γειωμένες θεωρητικές του επεξεργασίες, μέσα από τη δράση του ΠΑΜΕ ως μοχλού ανασύνταξης του ταξικού εργατικού κινήματος στο πλαίσιο της στρατηγικής της Κοινωνικής Συμμαχίας, αλλά και μέσα από την πολιτική ποιότητα, τη συγκρότηση και το ήθος των μελών και στελεχών του.
Η αυτοκριτική, και ιδίως όταν γίνεται με παρρησία, δηλαδή ανοιχτά και δημόσια, οφείλει να τροφοδοτεί το στοιχείο της πολιτικής συστολής, που είναι η αναγκαία προϋπόθεση για τη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, συστράτευση και συμπόρευση με το ΚΚΕ, τόσο στις προσεχείς πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, όσο και στο πραγματικό πεδίο που ασκείται η ταξική σύγκρουση στη χώρα μας.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε και οφείλουμε να συνεισφέρουμε όσοι προερχόμαστε από μια τέτοια διαδρομή! Είναι ο δικός μας φόρος τιμής απέναντι στην 100χρονη πορεία της ιστορικής πολιτικής μήτρας της «Ουτοπίας» στη χώρα μας! Στηρίζουμε παντού και με κάθε τρόπο τη δράση και τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ! Είναι η οφειλή στα παιδιά μας! Είναι η οφειλή μας στο Μέλλον.

Σπύρος ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ
Πρώην μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αν. Αττικής
Τούτη την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, που οι συγκλίσεις όλων των αστικών κομμάτων στις βασικές επιλογές του ντόπιου κεφαλαίου κυριαρχούν τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική πολιτική και παράλληλα γίνεται νεκρανάσταση δίπολων σε τριτεύουσας σημασίας «αντιθέσεις», όπως πρόοδος - συντήρηση, λαϊκισμός - αντιλαϊκισμός κλπ.
Όταν πλησιάζει η επόμενη καταιγίδα στην παγκόσμια οικονομία, όταν η γειτονιά της χώρας μας είναι πεδίο σύγκρουσης και η κυβέρνηση πρωτοστατεί βάσει των επιδιώξεων της ελληνικής αστικής τάξης χωρίς να νοιάζεται στο ελάχιστο για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση για τον ελληνικό λαό, όταν η εμπλοκή της χώρας στους βαθείς ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς είναι στην ημερήσια διάταξη, όταν οι άθικτοι μνημονιακοί νόμοι και η αντιλαϊκή εποπτεία αιμορραγούν την εργατική τάξη...
Τότε η στάση του κάθε αριστερού είναι η συμπόρευση και συστράτευση πλάι στον μοναδικό ειλικρινή και σταθερό εκφραστή των λαϊκών συμφερόντων, το ΚΚΕ.
Ένα κόμμα ΝΕΟ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ
Απευθύνομαι στους χτεσινούς συναγωνιστές μου που ακόμα διστάζουν ή ομφαλοσκοπούν.
Αποφασίστε θαρραλέα, ανατρεπτικά, ΚΚΕ, τη μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση στις αστικές κυβερνήσεις και την εξουσία τους.
Με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να γίνει η πραγματική διαφορά για το λαό και τις ανάγκες του.


Konstantinos Mpourxas
29/1/19
Η Ήρα Κουρή ,η ψυχή του εκπαιδευτικού πάρκου στην Πλαζ , πρώην αντιδήμαρχος, υποψήφια με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ το 2014, συμπορεύεται με την Δ.Α. της Λαϊκής Συσπείρωσης και το Δήμαρχο Κ.Πελετίδη!!!!!!! Στέλιος Παλαρμάς
ΔΗΛΩΣΗ Ηρας Κουρη
Έχοντας επιλέξει σταθερή ιδεολογική πορεία τόσο ως εκπαιδευτικός όσο και ως πολίτης , συμμετέχω τα τελευταία 20 χρόνια σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ενεργών πολιτών δραστηριοποιούμενη σε ποικίλα ζητήματα που αφορούν την Πάτρα. 
Η πολύχρονη ενασχόληση μου, μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίζω το λόγο και το ρόλο πολιτικών προσώπων του τόπου μας καθώς επίσης τους στόχους και τις μεθοδεύσεις πολιτικών δυνάμεων που έλεγχαν το Δήμο. 
Με όλα αυτά ως αφετηρία, το Φεβρουάριο του 2015 αποδέχθηκα την πρόταση του Κώστα Πελετίδη να συμπορευθώ μαζί του στην προσπάθεια να ανοίξουμε τους ορίζοντες της πόλης μας και να επιλύσουμε το πλήθος των χρόνιων προβλημάτων με γνώμονα πάντα το λαϊκό συμφέρον. 
Έχοντας ενεργό εθελοντικό ρόλο και μέσα στο πλαίσιο συλλογικών αποφάσεων και ρεαλιστικών πολιτικών κινήσεων προχωρήσαμε στη λειτουργία δομών πρωτοποριακών και αναγκαίων. 
Οι παιδικές κατασκηνώσεις και το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων που φιλοξενούνται στο χώρο του πρώην κάμπινγκ της Αγυιάς αποδεικνύουν ότι μία Δημοτική Αρχή με όραμα τη στήριξη και την ενίσχυση των δημοτών της, αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε ευκαιρία για να προσφέρει στην τοπική κοινωνία και δεν συναλλάσσεται προς όφελος των λίγων.
Στις 6 Φλεβάρη στο γήπεδο της ΕΑΠ ο Κώστας Πελετίδης
θα ενημερώσει τους Πατρινούς για το πολύπλευρο έργο της δημοτικής αρχής σε όλους τους τομείς του Δήμου μας. 
Να είμαστε όλοι εκεί! 
Ξέρουμε ότι οι απαντήσεις δίνονται
όταν γνωρίζουμε, συμμετέχουμε , διεκδικούμε.

*Ήρα Κουρή φιλόλογος , πρώην αντιδήμαρχος, πρόεδρος Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων





Πέμπτη 31/01/2019 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΑΓΟΥΛΙΑΣ
Συστρατεύομαι με το ΚΚΕ για να ανθίσει η ελπίδα

Δήλωση στήριξης του ΚΚΕ έκανε ο Χρήστος Τραγουλιάς, πρώην υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας με τον συνδυασμό του Ηρακλή Γκοτση και οργανωτικός - οικονομικός της ΟΜ Νέας Ιωνίας του ΣΥΡΙΖΑ έως τον Ιούλιο του 2015.
Η δήλωση έχει ως εξής:
«Το πέρασμά μου από τον ΣΥΡΙΖΑ από το 3% στην κυβέρνηση ήταν μια πορεία με φρούδες ελπίδες και αυταπάτες.
Η πρώτη αυταπάτη ήταν ότι με συγκόλληση διαφορετικών συνιστωσών αριστερής προέλευσης, από διαφορετικές ιστορικές καταβολές στο χώρο της αριστεράς μπορείς να χτίσεις κόμμα αριστερό.
Η δεύτερη αυταπάτη ήταν ότι χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση στους εργατικούς χώρους και συνδικάτα έχεις ριζοσπαστικό κόμμα.
Η τρίτη αυταπάτη ήταν όταν έγινε το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ψηφίστηκε ότι ο πρόεδρος του κόμματος λογοδοτεί στο Συνέδριο. Ενώ αρχή στα αριστερά ριζοσπαστικά κόμματα είναι ότι το κάθε μέλος λογοδοτεί στο όργανο από το οποίο εκλέγεται.
Το εγχείρημα για μένα είχε τελειώσει όταν έγινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και εκλέξανε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Απλώς παρέμενα μέχρι το δημοψήφισμα ελπίζοντας ότι με ένα μεγάλο "Όχι" ίσως άλλαζαν πορεία κάτω από τη λαϊκή πίεση.
Δεν πίστευα ότι ήταν ικανοί να γράψουν στα παλιά τους πολιτικά υποδήματα τη θέληση του ελληνικού λαού, το 61%.
Το ΚΚΕ και τότε παρά την πίεση την πολιτική που δέχτηκε για ενσωμάτωση και συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και με κίνδυνο συρρίκνωσης των εκλογικών του ποσοστών κράτησε ορθή πολιτική στάση.
Ξεσκέπασε τα νόθα ερωτήματα του δημοψηφίσματος και ζήτησε να μπει σε ψηφοφορία και το δικό του ψηφοδέλτιο το οποίο είχε τα πραγματικά διλήμματα.
Σύσσωμο το αστικό σύστημα, μαζί με τον Πρόεδρο Παυλόπουλο αρνήθηκε να βάλει στην κρίση του ελληνικού λαού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
Στο δίλημμα ότι η πολιτική αυτή είναι μονόδρομος, το ΚΚΕ με τις εκλεγμένες του δημοτικές αρχές απάντησε ότι αυτή η πολιτική δεν είναι μονόδρομος.
Το έργο της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ στην Πάτρα, με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη έδειξε σε όλη την Ελλάδα πώς διασφαλίζεται η δημόσια περιουσία, πώς γίνονται έργα χωρίς εργολάβους και μεσάζοντες. Πώς η κομμουνιστική δημοτική αρχή στέκεται αλληλέγγυα στους εργαζόμενους και τους ανέργους.
Σε αυτές τις εκλογές, δημοτικές, ευρωεκλογές, βουλευτικές συστρατεύομαι με το ΚΚΕ για να ανθίσει η ελπίδα στον τόπο μας.
Στη Ν. Ιωνία στις δημοτικές εκλογές στηρίζω τον υποψήφιο δήμαρχο του ΚΚΕ Κ. Κατιμερτζόγλου.
Στη Βάρη Αττικής που μένω τώρα τον υποψήφιο του ΚΚΕ Κ. Πασακυριάκο.
Καλούς αγώνες για το λαό μας».

-ΛΑΡΙΣΑ 01/02/2019 

Δήλωση στήριξης του ΚΚΕ από τον Γιάννη Αρζουμανίδη υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη περιφέρεια Θεσσαλίας και πρώην μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.
''Έστω κι αν με δική μου ευθύνη βρέθηκα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά σας, αλλά ο χρόνος και το σημείο που ο καθένας συνειδητοποιεί με ποιον πρέπει να πάει και ποιον να αφήσει έχω την αίσθηση ότι έφτασε και για μένα. ''
Η δήλωση έγινε στη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Λαρισαίων, το βράδυ της Παρασκευής 1η Φλεβάρη στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αρζουμανίδης, ανέφερε:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, δε σας κρύβω ότι το τελευταίο διάστημα νιώθω μια σχετική αμηχανία, βρίσκομαι σ' έναν ανοιχτό διάλογο τόσο με το ΚΚΕ, όσο και με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" για την συστράτευση σε μια υπόθεση που είναι πάρα πολύ σημαντική, ειδικά για την χρονιά που διανύουμε, με αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά ταυτόχρονα δεν σας κρύβω ότι νιώθω και μια απίστευτη ομορφιά που βρίσκομαι εδώ ανάμεσά σας, στα παλιά και γνώριμα λημέρια για μένα.
Έστω κι αν με δική μου ευθύνη βρέθηκα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά σας, αλλά ο χρόνος και το σημείο που ο καθένας συνειδητοποιεί με ποιον πρέπει να πάει και ποιον να αφήσει έχω την αίσθηση ότι έφτασε και για μένα. Ως συνεργαζόμενος λοιπόν με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" υπόσχομαι εδώ μπροστά σας ότι θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου εν είδει πολιτικής συγνώμης, σε μια συμφωνία αν θέλετε με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης". 
Ένα είδος που για κάποιους μπορεί να θεωρηθεί έξω από αυτό το χώρο παρεξηγήσιμο.
Ζήτησα λίγο χώρο από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο δρόμο του αγώνα και η "Λαϊκή Συσπείρωση" μου το προσέφερε απλόχερα και πιστεύω ότι τέτοιος χώρος υπάρχει πολύς σ΄ αυτό τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε από δω και στο εξής μαζί. 
Για πάρα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σ΄ άλλους πολιτικούς χώρους είτε ανένταχτοι είτε μέσα σε οργανωμένους σχηματισμούς και συλλογικότητες και στη πορεία, επειδή ακριβώς αυτός ο προβληματισμός είναι διάχυτος μετά από πάρα πολύ μεγάλη απογοήτευση, πολύ μεγάλου αριθμού ανθρώπων και εύχομαι και η δικιά μου παρουσία από τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να μπορέσει να στείλει αυτό το μήνυμα, να σηματοδοτήσει τη δυνατότητα αυτών των ανθρώπων να να συμμετάσχουν σ΄ αυτόν τον κοινό αγώνα με όποιον τρόπο αυτοί θεωρούν σημαντικότερο.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" και το ΚΚΕ δεν έχουν να προσφέρουν σε κανέναν καρέκλες και δεν το κάναν ποτέ, αυτό που δίνουν είναι χώρο στο δρόμο του αγώνα και όποιος θέλει να τοποθετηθεί σ΄αυτόν το δρόμο με την γροθιά σφιγμένη, στον αγώνα να έρθει μαζί μας».
https://www.902.gr/…/dilosi-stirixis-toy-kke-apo-ton-gianni…


2/2/19
Δηλώνουν «παρών» για πιο ισχυρό ΚΚΕ στο σημερινό Ριζοσπάστη
Νίκος ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ
Πρώην μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν πολύ σημαντικές εκλογικές μάχες. 
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αναλύσεις και εκτιμήσεις. 
Γιατί; Γιατί οι αποφάσεις και εκτιμήσεις του ΚΚΕ μέσα από τα Συνέδριά του και τις επιμέρους αποφάσεις των καταστατικών του οργάνων δικαιώθηκαν όλες.
Επίσης δικαιώθηκαν έγκαιρα οι εκτιμήσεις για το σκοπό και την εξέλιξη του αστικού - σοσιαλδημοκρατικού μορφώματος, του ΣΥΡΙΖΑ.
Για όσους από εμάς συμμετείχαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν απόμεινε τίποτα άλλο παρά μια ειλικρινής, δημόσια αυτοκριτική, στο πόσο συμβάλλαμε και πόσο έγκαιρα αντιδράσαμε, στην πορεία του «αριστερού εφικτού στα πλαίσια του αστικού συστήματος»...
Δεν απομένει παρά να τιμήσουμε τους αγώνες και τις θυσίες της 100χρονης πορείας του ΚΚΕ και να συμπαραταχτούμε μαζί του παρά τις όποιες επιμέρους διαφορές.
Να αντιδράσουμε απέναντι στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπαλλήλους αλλά και απέναντι στα νέα «αριστερά σχήματα» που σχηματίστηκαν μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κινούνται στα ίδια μονοπάτια. 
Οχι απέναντι στους τίμιους αγωνιστές που δεν έχουν ακόμα πειστεί ότι αυτά είναι αναχώματα του αστικού συστήματος. Δεν έχουν πειστεί ότι αριστερή διαδρομή για την ανατροπή και όχι για την αστική διαχείριση του συστήματος δεν υπάρχει χωρίς το ΚΚΕ.
Ηρθε η στιγμή για όσους απογοητεύτηκαν, όσους αποστρατεύθηκαν, όσους πληγώθηκαν από τις επιλογές τους και που σίγουρα δεν εκτίμησαν σωστά, να ακολουθήσουν τον μόνο σίγουρο δρόμο της ενδυνάμωσης του λαϊκού κινήματος και τη μόνη συνεπή δύναμη, το ΚΚΕ.
Οχι μόνο για να αποτρέψει τα σχέδια του καπιταλιστικού συστήματος και των εκπροσώπων του, αλλά και για την ανατροπή του ταξικού συσχετισμού, μέχρι την οριστική ανατροπή του συστήματος και την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού, που η βαθιά γνώση και η εμπειρία θα βοηθήσει στην αποφυγή λαθών και πισωγυρισμάτων.
Η πολύχρονη πορεία μου, στο μαζικό κίνημα και όχι μόνο, η γνώση και η εμπειρία, ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων, με φέρνουν σε καλύτερη θέση, να συμπαραταχθώ με το ΚΚΕ, αυτή την κρίσιμη εποχή όπου ο Λαός μας συμπιέζεται σε όλα τα επίπεδα, από τις πιο βάρβαρες πολιτικές του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος της μεταπολίτευσης.
https://www.rizospastis.gr/page.do…



-Με τον Κώστα Πελετίδη και την ''Λαϊκή Συσπείρωση '' ο Βαγγέλης Κατσακούλης γιατρός και νυν περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Την απόφασή του αυτή ανακοίνωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο γήπεδο της ΕΑΠ.
Ο κ. Κατσακούλης δήλωσε πως συστρατεύεται με τον Κώστα Πελετίδη και κάλεσε τους δημότες να πράξουν το ίδιο.
Ο Ευάγγελος Κατσακούλης, στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα και εκλέχθηκε πρώτος επιλαχών βουλευτής λαμβάνοντας 16528 σταυρούς, ενώ στις περιφερειακές εκλογές του 2014 εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Αντίσταση Πολιτών» λαμβάνοντας 4866 σταυρούς.
Τον Αύγουστο του 2015, αποφάσισε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ (παρά την πολύ καλή εκλογική του επίδοση). Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας, τότε, πως: «Μετά την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου πιστεύω ότι δεν έχω θέση σε ένα κόμμα που αθέτησε όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις».