Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός": Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα !!

Με τον αγώνα πέτυχαν ανάκληση δύο απολύσεων εργολαβικών εργαζομένων (VIDEO)

Την ανάκληση των απολύσεων των δύο ελαιοχρωματιστών εργολαβικού συνεργείου πέτυχαν κάτω από τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», συσπειρωμένοι στο σωματείο τους και με την πρωτοπόρα δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο.
Μετά και τη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας νωρίς το πρωί της Δευτέρας 4 Ιούλη, που πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», η διοικήτρια του νοσοκομείου, όπως και η εργοδοσία της εργολαβικής εταιρείας «Αριάνθη Ηλία ΕΠΕ» διαβεβαίωσαν προφορικά ότι ανακαλούνται οι δύο απολύσεις των εργολαβικών εργαζομένων, σταματά η υποχρεωτική τους άδεια και από την Τρίτη 5 Ιούλη, πιάνουν δουλειά.
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, απότοκο της ενότητας και συσπείρωσης των εργαζομένων στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, και εμπέδωσης στη συνείδηση των εργαζομένων ότι απαιτείται οργάνωση στον τόπο δουλειάς, σε ένα σωματείο, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.

Ανακοίνωση του Σωματείου 

«Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα» σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», χαιρετίζοντας το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων. «Το θεωρούμε ξεκάθαρη νίκη του συλλογικού οργανωμένου αγώνα και της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων. Μια νίκη σε μια κρίσιμη μάχη που έδωσε το σωματείο μας, όλοι εμείς», επισημαίνει στην ανακοίνωση του. Επίσης αναφέρει πως «δεν εφησυχάζουμε παραμένουμε σε ετοιμότητα για κάθε πιθανή ενέργεια της εργοδοσίας με στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων».
Όπως υπογραμμίζει το Σωματείο: «Συνεχίζουμε χωρίς ανάπαυλα τον αγώνα για πληρωμή εδώ και τώρα όλων των δεδουλευμένων στους εργολαβικούς εργάτες. 
Συνεχίζουμε τον αγώνα σε κατεύθυνση ταξική που να συσπειρώνει όλους τους συναδέλφους ώστε με την πάλη τους να δίνουν αποφασιστική απάντηση σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και τρομοκρατίας ιδιωτικής ή κρατικής, να κατακτούν τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους».
Το Σωματείο δηλώνει ότι «ο αγώνας για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας θα συνεχιστεί αμείωτος χωρίς εργολάβους και χωρίς ατομικές συμβάσεις. Για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους», προσθέτοντας πως βρίσκεται σε συνεννόηση με άλλα σωματεία (Αττικό, ΚΑΤ, Άγ. Σάββας κ.λπ.) για κοινές δράσεις.
Το Σωματείο διεκδικεί:
- Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους.
- Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.
- Να φύγουν τώρα οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργολαβικοί εργάτες χωρίς τα νέα δεσμά των εξευτελιστικών ατομικών συμβάσεων.
- Να σταματήσει κάθε μορφή τρομοκρατίας και κάθε καταστολή ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
- Άμεση έκτακτη επιχορήγηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό για να μην ζήσουμε τον εφιάλτη του περασμένου φθινοπώρου.

Για ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΜΕΛΕΤΗ:

Ένγκελς: Λουδοβίκος Φόιερμπαχ και το Τέλος της Κλασικής Γερμανικής Φιλοσοφίας

Φρίντριχ Ένγκελς ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  Καρλ Μαρξ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΟ 18...