Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

21 Οκτωβρίου, 2016

Για τι ψηφίζουν οι μαθητές στις μαθητικές εκλογές; Τι είναι τα 5μελή - 15μελή;

Τα μαθητικά συμβούλια μπορούν και πρέπει: 
 Να οργανώνουν τη συζήτηση μέσα στο σχολείο για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές. 
Να οργανώνουν τον αγώνα για το σχολείο και τη ζωή που έχουν ανάγκη, κόντρα στο σχολείο που φτιάχνουν στα μέτρα τους η κυβέρνηση, η ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν. 
 Να δίνουν ζωή σε κάθε δραστηριότητα μέσα στο σχολείο, για να αναπτυχθεί η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των μαθητών. 

Για να γίνει πράξη το σύνθημα “ένας για όλους και όλοι για έναν”, για να μην έχουν χώρο να σταθούν ούτε οι φασίστες ούτε το ναζιστικό τους δηλητήριο μέσα στα σχολεία. 
 Να πρωτοστατήσουν για να γίνονται σταθερά συνελεύσεις στις τάξεις ακόμα και σε όλο το σχολείο, ώστε να μπορούν οι μαθητές να εκφράζουν τη γνώμη και τις ανησυχίες τους, να συζητάνε για τα αιτήματα και τις μορφές του αγώνα τους. 
 Να λειτουργήσουν ή να δημιουργήσουν εκεί που δεν υπάρχουν, ομάδες μαθητών, αθλητικές, πολιτιστικές κ.λπ. που θα οργανώνουν διάφορες δραστηριότητες, τουρνουά, εκδηλώσεις, εκθέσεις, ό,τι τραβάει η ψυχή των μαθητών. 
 Να απαιτούν τους απαραίτητους χώρους και υποδομές για τη λειτουργία αυτών των ομάδων μέσα και έξω από το σχολείο. 
 Να έχουν λόγο για το ίδιο το περιεχόμενο του σχολείου, βγάζοντας εφημερίδες, ενημερωτικά φυλλάδια, στήνοντας blogs για να ενημερώνονται και να συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες όλοι οι μαθητές. 

Όλα αυτά αφορούν κάθε μαθητή, αλλά τα μαθητικά συμβούλια που θα εκλεγούν έχουν την ευθύνη να είναι οι οργανωτές αυτής της δραστηριότητας.



δες εδώ την Στάση της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
που Απαντάει με αυταρχισμό στους δίκαιους αγώνες των μαθητών!