Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

«Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, Αυτή είναι η Σαπίλα του καπιταλισμού», Εδώ με Αγώνα Ταξικό:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Μυριόστομη απάντηση σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ έδωσαν χιλιάδες απεργοί από τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ 
(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Απάντηση σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ και ΔΝΤ που στόχο έχουν να κάνουν τους εργαζόμενους πιο φθηνούς, πιο ευέλικτους, πιο εκμεταλλεύσιμους, για να διασφαλίζουν την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου έδωσαν χιλιάδες απεργοί συμμετέχοντας στη μαζική απεργιακή διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Απαίτησαν τα δικαιώματά τους στη ζωή και τη δουλειά ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά βροντοφωνάζοντας «Όχι στα παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Σήκωσαν ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων και πορεύτηκαν μαζικά και δυναμικά από την Ομόνοια ως τη Βουλή. Ενδεικτικό της μαζικότητας είναι ότι όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στη Βουλή, υπήρχαν ακόμα μπλοκ απεργών στην Ομόνοια που δεν είχαν ξεκινήσει.

Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας:

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και συνταξιούχοι πίσω από τα πανό των Συλλόγων, των Σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών φώναζαν συνθήματα όπως «Φτώχεια, ανεργία, απολύσεις, στον καπιταλισμό την πλάτη να γυρίσεις», «Συμβάσεις κλαδικές - αυξήσεις των μισθών είναι η απαίτηση των εργατών», «Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις, στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις», «Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού».

Η συγκέντρωση στην Ομόνοια ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί όταν κατέφθασαν και οι προσυγκεντρώσεις.
Απ τη Προσυγκέντρωση των Οικοδόμων 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία Αττικής.

 Νωρίτερα χαιρέτισαν ο Ζαφείρης Βέλλας μέλος της Επιτροπής Αγώνα στο εργοστάσιο «Αφοί Βλάχου»

 και η Μαρία Μανιατάκου, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Επικουρικών Γιατρών Αθήνας.

Χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν ενάντια στη νέα μείωση στον κατώτερο μισθό των 586 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους, την εδραίωση και επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη νέα μείωση συντάξεων και κοινωνικών παροχών, την κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει και τη σφαγή στα προνοιακά επιδόματα.

Κατήγγειλαν τον ταξικό αντιλαϊκό προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση, το νέο κύμα φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος και την «ταφόπλακα» στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Διαδήλωσαν ενάντια στην τακτική της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που βρίσκεται στη γραμμή του κοινωνικού διαλόγου, στο να βάζει εμπόδια για την ανάπτυξη αγώνων, στο να σπέρνει τη μοιρολατρία, την απογοήτευση, την υποταγή και το συμβιβασμό.

Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι μόνο ένα δρόμο έχουν: Τον οργανωμένο αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ


ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις (ΦΩΤΟ)17:45


ΠΑΜΕ
Η απεργία έδωσε απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης - Nα κλιμακωθεί ο αγώνας15:19


Οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ σε Στερεά και Εύβοια (ΦΩΤΟ)14:36

«ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»
Διεθνές Σεμινάριο στην Αθήνα για τον έναν αιώνα από την έκδοσή του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ17:20

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους με νέα 48ωρη απεργία
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ17:05

ΓΑΛΛΙΑ
Η Λεπέν «θα απαγορεύσει» τη δωρεάν Παιδεία στα παιδιά «παράτυπων» μεταναστών
Οι Εκπρόσωποι της Εργατιάς και των Λαϊκών Στρωμάτων στη Βουλή:
Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ: Μόνο τράπεζες και επιχειρηματικοί όμιλοι θα ωφεληθούν από τη ρύθμιση του χρέους
Δ. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ: Φορολεηλατείτε αγρότες και ναυτεργάτες, διατηρείτε τα προνόμια στους εφοπλιστές


Η ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Για ΔΙΑΒΑΣΜΑ - ΜΕΛΕΤΗ:

Ένγκελς: Λουδοβίκος Φόιερμπαχ και το Τέλος της Κλασικής Γερμανικής Φιλοσοφίας

Φρίντριχ Ένγκελς ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  Καρλ Μαρξ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΪΕΡΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΟ 18...