Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

14 Φεβρουαρίου, 2018

Για τη ΦΙΕΣΤΑ ΤΣΙΠΡΑ k Τα Ερωτήματα ΠΕΛΕΤΙΔΗ που ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

΄΄ Ήταν δίκαιο΄΄ δεν έγινε πράξη…
Μέχρι και τον σοσιαλισμό ήταν έτοιμος να υλοποιήσει (κατ΄εξαίρεση) στην Πάτρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά επειδή απουσίαζε ο Δήμαρχος από το συνέδριο, ανέβαλε την εξαγγελία για άλλη φορά…
Και επειδή οι κυβερνητικές εξαγγελίες γίνονταν ανάλογα με τις παρουσίες στο συνέδριο, σωρηδόν οι ανακοινώσεις για στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη σύνδεσή της με την καινοτομία και την έρευνα καθώς και ολοκληρωμένες υποδομές για εξαγωγικό προσανατολισμό των επιχειρήσεων.
Με βάση και το σλόγκαν της κυβέρνησης ΄΄ήταν δίκαιο και έγινε πράξη΄΄ κρίθηκε σκόπιμο να στηριχτεί ο καπιταλισμός, που έχει ΄΄ώριμα και δίκαια΄΄ αιτήματα, σε αντίθεση με τον σοσιαλισμό που μπορεί να περιμένει (αχ, δήμαρχε τι μας έκανες…).
Ωστόσο, στο συνέδριο για την Ανάπτυξη, την πρώτη μέρα των εργασιών ο Δήμαρχος παρουσίασε σειρά αιτημάτων της πόλης, που ναι μεν ΄΄ήταν δίκαια΄΄, όπως παραδέχτηκε και ο Σκουρλέτης, αλλά – όπως ο ίδιος είπε –΄΄ ήταν παλιά΄΄! 
Δηλαδή δεν ήταν φρέσκα σαν αυτά του επιχειρείν και, κυρίως, δεν ήταν συνδυασμένα με την επιχειρηματικότητα.
Ας δούμε, λοιπόν, τον κατάλογο με τα αιτήματα Πελετίδη για τα οποία η κυβέρνηση έκανε πως δεν άκουσε:
Διαχείριση απορριμμάτων: Θα χρηματοδοτήσετε τα έργα και πότε ;
Βιολογικός Καθαρισμός: Θα μας επιτρέψετε την επέκτασή του, η οποία έχει κολλήσει λόγω μη συγκρότησης από το Υπουργείο του μητρώου μελών των Επιτροπών Διαδικασιών Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων Έργων ;
Σχολεία: 28 νηπιαγωγεία, 1 δημοτικό, 1 γυμνάσιο και 2 ειδικά σχολεία στεγάζονται σε ακατάλληλους μισθωμένους χώρους. Θα μας πείτε τι θα γίνει ;
Τον παιδικό σταθμό της Μανιακίου θα τον χρηματοδοτήστε ;
Τον Ρηγανόκαμπο θα μας τον παραχωρήσετε να φτιάξουμε το πάρκο ;
Προσλήψεις στο δήμο (χρειάζονται 1000 υπάλληλοι) θα γίνουν ;
Θα δώσετε χρήματα για τη συντήρηση του Παμπελοποννησιακού και για τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ ;
Έχετε αντιληφθεί πως απέναντι από εδώ υπάρχουν εκατοντάδες πρόσφυγες/μετανάστες που με δική σας ευθύνη παραμένουν εγκλωβισμένοι ; Θα τους δώσετε ταξιδιωτικά έγγραφα να πάνε στον προορισμό τους ;
Θα χρηματοδοτήσετε αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα που έχει ανάγκη η πόλη; 
Ο κατάλογος του Δημάρχου περιελάμβανε ακόμη ερωτήματα για τους Παράκτιους Αγώνες, την αξιοποίηση του Λαδόπουλου, τη ληστεία με τα διόδια, την ανάγκη χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του παλιού νοσοκομείου, του Θεάτρου Τέχνης καθώς και του Δημοτικού Θεάτρου.
Για όλα αυτά η κυβέρνηση έκανε πως δεν κατάλαβε ή δεν άκουσε γι αυτό και δεν έδωσε καμία απάντηση.
Απαντήθηκαν όμως τρία ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος και βρίσκονται για πολλά χρόνια τώρα ψηλά στην ατζέντα (θαλάσσιο μέτωπο, τρένο, φράγμα Πείρου).
Φάνηκε πως η κυβερνητική ομάδα ήταν ασυντόνιστη, αφού άλλα είπαν οι υπουργοί και άλλα ο πρωθυπουργός.
Για το τρένο ο Σπίρτζης είπε στην Επιτροπή κατοίκων Καστελλόκαμπου, ότι μελετάται η υπογειοποίηση από το Ρίο, ενώ ο Τσίπρας μίλησε για υπογειοποίηση από Κανελλοπούλου μέχρι Αγ. Ανδρέα.
Για το φράγμα, ο Σπίρτζης είπε ότι θα ολοκληρωθεί μες το καλοκαίρι και η Περιφέρεια (αν το θέλει) μπορεί να συστήσει φορέα διαχείρισης, ενώ ο Τσίπρας είπε ότι τη διαχείριση θα αναλάβει το υπουργείο Υποδομών και θα μπορούν να συμμετέχουν και αυτοδιοικητικοί φορείς.
Την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου υποσχέθηκε για τέταρτη φορά ο Πρωθυπουργός, αλλά αν γίνει με τους όρους που θέτει το υπ.Οικονομικών…΄΄να λείπει το βύσσινο΄΄.
Συμπερασματικά, στο συνέδριο αυτό επιβεβαιώθηκε και η λαική ρήση ΄΄όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι΄΄.

(Υ.Γ. Τελικά, παρότι η ομάδα των ΄΄5΄΄ της αντιπολίτευσης ξεροστάλιασε δυο μέρες στο συνέδριο για να φωτογραφηθεί με τον Τσίπρα, δεν κατέστη δυνατό και υπάρχει απογοήτευση που δεν κατάφεραν να σώσουν την Πάτρα…).

Του 

*******************************************

Είδαμε και Αυτό:

"Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με πρόσφατη απόφασή της, που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Πατρέων, επιβάλλει πρόστιμο 5.400 ευρώ, με την αιτιολογία της «μη έγκαιρης λήψης προληπτικών μέτρων», αποδίδοντας ευθύνη στον Δήμο για την κατάρρευση του ετοιμόρροπου κτιρίου – υπόστεγου στο λιμάνι!!!" 
αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων και συνεχίζει:
"Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γνωρίζει πολύ καλά, ότι ιδιοκτήτης του κτιρίου, είναι το Υπουργείο Οικονομικών και διαχειριστής του ο Ο.Λ.ΠΑ.
Γνωρίζει ότι, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων της η Δημοτική Αρχή και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου (με την βοήθεια και άλλων ιδιωτών μηχανικών) διέγνωσαν τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης και έκτοτε αγωνίστηκε, απαίτησε και επέβαλλε την κατεδάφιση του εν λόγω κτιρίου από την κυβέρνηση, με δαπάνες του Ο.Λ.ΠΑ.
Τούτο, παρά τις αιτιάσεις για τον χαρακτηρισμό του διατηρητέου από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείο Πολιτισμού, πράγμα που τελικά και με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, απετράπη.
Το κτίριο αυτό, παρά τις επισημάνσεις μας, είχε κριθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επισκευάσιμο και όχι επικίνδυνα ετοιμόρροπο προς άμεση κατεδάφιση, όπως υποστήριζε η Δημοτική Αρχή.
Λόγω των μεγάλων κινδύνων που διαπιστώσαμε, συνεχώς απαιτούσαμε την άμεση εκκένωσή του, από τον Ο.Λ.ΠΑ. (χρησιμοποιούσε το κτίριο ως αποθηκευτικό χώρο) και το Λιμεναρχείο, όπου λειτουργούσε κρατητήρια.
Ασφαλώς και γνωρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όλα τα παραπάνω, γι αυτό και η ενέργειά της είναι άδικη, παράλογη, απαράδεκτη και υπηρετεί σκοπιμότητες.
Ο Δήμος πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και έκανε ό,τι έπρεπε για να αποκλειστεί ο χώρος γι αυτό και αρνείται να καταβάλλει το άδικο πρόστιμο και θα πάρει όλα αναγκαία μέτρα για να το ακυρώσει"/