Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

Ν.Δ.-Χ.Α. ΓΙΑ 8ωρο ΟΔΗΓΩΝ: ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΣΑΣ ΠΛΑΙ- ΠΛΑΙ, ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ?!!

Μη θέλοντας να μείνουν πίσω στην εξυπηρέτηση των αφεντικών από την κυβέρνηση Σύριζα, ΝΔ πλάι-πλάι με τη Χρυσή Αυγή υπερψήφισαν σε ψηφοφορία για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών, την κατάργηση του 8ωρου ημερησίως και του 48ωρου ανά βδομάδα.


Παράλληλα, τα δυο κόμματα καταψήφισαν τροπολογία ώστε να μην ξεπερνούν ημερησίως οι ώρες εργασίας το 8ωρο, τις 48 εβδομαδιαίως και τις 80 για δύο συνεχόμενες εβδομάδες. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η καταψήφιση τροπολογίας για διάλειμμα 60 λεπτών μετά από 4,5 ώρες οδήγησης, την ώρα που είναι γνωστό πόσο συχνά η υπερκόπωση των οδηγών προκαλεί δυστυχήματα στις εθνικές οδούς.
Το θέμα σηκώνει για τους δικούς του αντιπολιτευτικούς λόγους ο Σύριζα, που θεωρεί ότι βρήκε χρυσή ευκαιρία να καταδείξει τη σύμπλευση της ΝΔ με τους ομοϊδεάτες της στην Αυστρία, που μόλις υπέγραψε τη θέσπιση 12ωρου. Αυτό βέβαια δεν ξεπλένει καθόλου τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη διατήρηση και τη διεύρυνση ενός ήδη τεράστιου αντεργατικού οπλοστασίου. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να απορρίψουν το δίλημμα μεταξύ “αργού” και “ξαφνικού” θανάτου και να τελειώνουν με όλα τα κόμματα που δε διστάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να θυσιάζουν τα όποια εναπομείναντα δικαιώματά του στο βωμό της “ανταγωνιστικότητας” και της “ανάπτυξης”.

OI ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ?!!


Η ηρωοποίηση των ναζί και των συνεργατών τους στην Ουκρανία, εκλεκτή των ΗΠΑ και ΕΕ, δεν είναι κάτι καινούργιο εδώ και χρόνια, αποκτά ωστόσο ολοένα και πιο θεσμικές διαστάσεις. 
Ένα τέτοιο δείγμα είναι η έκθεση που διοργανώνει το ουκρανικό κοινοβούλιο αυτές τις μέρες με ευρήματα σχετικά με την έλευση των ναζί στη χώρα τον Ιούνη του 1941 κατά την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα.
 Εκμεταλλευόμενος το γεγονός αυτό, ο διαβόητος δοσίλογος Στέπαν Μπαντέρα, επικεφαλής του Οργανισμού Ουκρανών Εθνικιστών (OUN) προχώρησε στην ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους με έδρα την πόλη Λβιβ. Ο Μπαντέρα βρισκόταν σε επικοινωνία με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες ήδη από την άνοιξη του 1941, λαμβάνοντας την ίδια περίοδο 2,5 εκατομμύρια μάρκα οικονομικής ενίσχυσης για ανατρεπτικές δραστηριότητες εντός της ΕΣΣΔ. 
Ο προσανατολισμός του νέου μορφώματος γίνεται σαφέστερος από τα όσα αναφέρει η “διακήρυξη ανεξαρτησίας”: “Το νεοσυσταθέν κράτος της Ουκρανίας θα εργαστεί στενά με την Εθνικοσοσιαλιστική Μεγάλη Γερμανία υπό την ηγεσία του ηγέτη της Αδόλφου Χίτλερ, η οποία δημιουργεί μια νέα τάξη στην Ευρώπη και τον κόσμο και βοηθάει τον ουκρανικό λαό να απελευθερωθεί από την κατοχή της Μόσχας.

Το ουκρανικό κοινοβούλιο, αντιστρέφοντας την αλήθεια, ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζει την ανεξαρτητοποίηση ως δείγμα αποφασιστικότητας της Ουκρανίας να πολεμήσει “κατά των ναζί” και φυσικά των κομμουνιστών: «Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του ουκρανικού κράτους ανέδειξε την κυρίαρχη πολιτική της Ουκρανίας. Η διεθνής κοινότητα ενημερώθηκε ότι ο ουκρανικός λαός δε θα ανεχθεί καμία κατοχή, είτε κομμουνιστική, είτε ναζιστική. Ότι θα συνεχίσει να τους πολεμά μέχρι το τέλος», αναφέρει η ιστοσελίδα του κοινοβουλίου. 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει μάλιστα το γεγονός πως η ουκρανική βουλή δε διστάζει να τα αναφέρει αυτά την ίδια ώρα που η ίδια επιλέγει να εκθέσει το πρωτότυπο κείμενο της διακήρυξης “ανεξαρτησίας” από εφημερίδα της εποχής και όχι τις λογοκριμένες εκθέσεις ορισμένων μεταπολεμικών εκδόσεων. Ίσως επειδή και να θέλουν να κρυφτούν, η χαρά δεν τους αφήνει.

Με πληροφορίες από sputniknews.gr
Από