Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

29 Μαρτίου, 2019

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ ΚAΡAΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ:

Είναι σαφές πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τα μεγάλα συμφέροντα βλέπουν την πιθανή επανεκλογή του νυν δημάρχου και αφρίζουν από το κακό τους.
 Κι είναι βέβαιο πως θα αυξήσουν τη λάσπη. 
Αλλά η ποιότητα των “επιχειρημάτων” και της επίθεσής τους, το μόνο που δείχνει είναι τελικά το μέγεθος της απόγνωσής τους…


Ο Πελετίδης δεν είναι για τα δόντια του Καραγεωργόπουλου – Δημόσια αυτο-γελοιοποίηση του εργατοπατέρα…

Κατιούσα

Μετά το ρεσιτάλ του Καραγεωργόπουλου στο μονόπρακτο “θυσιάζομαι για τον έρωτά μου στην εργατική τάξη” στο συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ που δεν έγινε ποτέ, ο γνωστός εργατοπατέρας επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο, με μια φαιδρή ανάρτηση κατά του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.
Ο Καραγεωργόπουλος νόμιζε πως βρήκε λαβράκι για τη δημοτική αρχή της Πάτρας, που τάχα βάζει στο στόχαστρο συνταξιούχους και κάνει κατασχέσεις εναντίον τους για μικρές οφειλές που έχουν. Κι έβαλε ένα αισχρό σκίτσο ενός “αριστερού σκιτσογράφου” που αναπαράγει τη βρωμιά.

Όμως, πριν καλά-καλά περάσει μια μέρα και “κρυώσει” η ανάρτηση, επανήλθε μόνος του, για να πει πως στο δικό του γνωστό -αγνώστων λοιπών στοιχείων- έγινε τελικά κατάσχεση από την Εφορία κι όχι από το Δήμο Πατρέων. Αλλά δεν κατέβασε την ανάρτηση, ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή “μην αφήνεις μια μικρή λεπτομέρεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία”.

Στο ενδιάμεσο, ωστόσο, είχαν προλάβει να τσιμπήσουν κάποιοι δικοί του κολαούζοι, σπεύδοντας να αναπαράγουν το ψέμα τοπικής ιστοσελίδας για τους “μικρο-συνταξιούχους” που μπαίνουν στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής. Τελικά ο “μικροσυνταξιούχος” αποδείχτηκε πως ήταν επιχειρηματίας που χρωστούσε το ευτελές ποσό των 57 χιλιάδων ευρώ και δεν έχει δώσει ευρώ τσακιστό στο Δήμο…

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων.
Σε ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα αναφέρεται ότι ο Δήμος Πατρέων προχώρησε σε αναγκαστική κατάσχεση σε συνταξιούχο για οφειλές στο Δήμο.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε ότι ο συγκεκριμένος συνταξιούχος είναι γνωστός επιχειρηματίας που στο παρελθόν δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της εστίασης, των μέσων ενημέρωσης στην πόλη μας και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε βαλκανικές χώρες.
Σήμερα οφείλει πάνω από 57.000 ευρώ στο Δήμο μας.
Με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας, δεν έχει αποδώσει στο Δήμο Πατρέων τσακιστό ευρώ για την κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων, και για το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων για τα δύο καταστήματα εστίασης που ήταν ιδιοκτήτης.
Ενώ κλήθηκε εγγράφως από το Δήμο για να τακτοποιήσει τις οφειλές του, ουδέποτε εμφανίστηκε, ούτε προέβη σε κάποια ενέργεια.
Υπενθυμίζουμε ότι 142 άτομα έχουν συνολικές οφειλές προς στο Δήμο 46 εκατομμύρια 235 χιλιάδες ευρώ. Για αυτή την κατηγορία των μεγαλοοφειλετών, πάνω από 50.000 ευρώ οφειλής, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να προχωρήσουν οι υπηρεσίες σε όλες τις νομικές διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.
Η Δημοτική Αρχή σε όλη τη θητεία της δεν έχει προχωρήσει σε καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμό σε λαϊκές οικογένειες επαγγελματίες και εμπόρους. Αντίθετα πήρε μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών και ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματά τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο σε Απόφασή του την 3η Μάη του 2108, ζητούσε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτούς που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν, ούτε έχουν να πληρώσουν. Αυτή η πρόταση , την οποία υιοθέτησε και άλλοι Δήμοι όπως και η ΚΕΔΕ, κατατέθηκε στη Βουλή αλλά δεν ψηφίστηκε από κανένα κόμμα εκτός του ΚΚΕ.
Σαν Δημοτική Αρχή έχουμε επιλέξει μετερίζι. Είμαστε με την πλειοψηφία του πατραϊκού λαού που στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική και από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε κάναμε ότι περνάει από το χέρι μας να πληρώσουν οι έχοντες που επί χρόνια είχαν ασυλία.
Είναι σαφές πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τα μεγάλα συμφέροντα βλέπουν την πιθανή επανεκλογή του νυν δημάρχου και αφρίζουν από το κακό τους. Κι είναι βέβαιο πως θα αυξήσουν τη λάσπη. Αλλά η ποιότητα των “επιχειρημάτων” και της επίθεσής τους, το μόνο που δείχνει είναι τελικά το μέγεθος της απόγνωσής τους…

OI ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ του «Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη» (ΕΜΕ)





Δολοφονικός μηχανισμός

Εναν ακόμα μηχανισμό ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη το Ευρωκοινοβούλιο, βάζοντας ένα επιπλέον λιθαράκι στην παραπέρα στρατιωτικοποίηση και την ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας της ΕΕ.
Πρόκειται για τον μηχανισμό που οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές βάφτισαν, ξεπερνώντας κάθε πρόκληση, «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ειρήνη» (ΕΜΕ) και προβλέπει... το ακριβώς αντίθετο, αφού έχει ως αποστολή την απευθείας και χωρίς καθυστερήσεις χρηματοδότηση των στρατιωτικών Σωμάτων για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ. Ο εν λόγω μηχανισμός αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην πορεία παραπέρα στρατιωτικοποίησης της ιμπεριαλιστικής ένωσης, πορεία που - εν μέσω ανταγωνισμών στο εσωτερικό της - ολοένα και επιταχύνεται τα τελευταία χρόνια και που βεβαίως λειτουργεί συμπληρωματικά στις ΝΑΤΟικές δομές.
Ανάμεσα στα άλλα, η σχετική απόφαση προβλέπει τον διπλασιασμό των στρατιωτικών δαπανών (στο 1,5 δισ. ευρώ ετησίως), με στόχο, όπως λέγεται στο κείμενο, «ιδίως να χρηματοδοτεί τις στρατιωτικές αποστολές της Ενωσης, να ενισχύει τις στρατιωτικές και αμυντικές ικανότητες τρίτων κρατών, περιφερειακών και διεθνών οργανισμών και να συμβάλλει στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων υποστήριξης της ειρήνης υπό την ηγεσία περιφερειακών ή διεθνών οργανισμών (σ.σ. ΝΑΤΟ) ή τρίτων κρατών», για επεμβάσεις δηλαδή όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.
Στόχος είναι η ανάπτυξη «αυτοτελών» στρατιωτικών δυνατοτήτων της ιμπεριαλιστικής ένωσης, ώστε αυτή να μπορεί να υπερασπίζεται αυτοτελώς τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.
Εξάλλου, όπως αποτυπώνεται και στην απόφαση, ο νέος μηχανισμός έρχεται να απαντήσει στο ζήτημα ότι «απαιτούνται πρόσθετα μέσα και εργαλεία για να εξασφαλιστεί ότι η ΕΕ μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο της ως παγκόσμιου παράγοντα στον τομέα της ασφάλειας» και μάλιστα με επικίνδυνο υπόβαθρο τη στρατηγική της ΕΕ ότι «η εσωτερική και η εξωτερική ασφάλεια είναι όλο και πιο αλληλένδετες» και ότι «η εξελισσόμενη πραγματικότητα που προκαλεί ανησυχία απαιτεί (...)να μην παραμείνει η ΕΕ αποκλειστικά "πολιτική δύναμη", αλλά να αναπτύξει και να ενισχύσει τις στρατιωτικές της ικανότητες».
Πρόκειται για όλα τα αντιδραστικά στοιχεία που βρίσκονται στον πυρήνα της «Συνολικής Στρατηγικής για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της ΕΕ», την αντιδραστική δηλαδή «παγκόσμια στρατηγική» της ΕΕ, που εγκαινιάστηκε το 2016, και σηματοδοτεί νέους μεγάλους κινδύνους για τους λαούς.
Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η ΕΕ προχωράει σειρά σχεδίων πολεμικής προπαρασκευής, με «εμβληματικότερη» τέτοια περίπτωση τον «Μηχανισμό Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας»(PESCO), με τον οποίο μία ομάδα κρατών - μελών μπορεί να συνιστά μόνιμη ομάδα στρατιωτικών δυνάμεων ταχείας αντίδρασης, έτοιμη να επέμβει παντού, αλλά και για την εξέλιξη νέων όπλων και άλλων μέσων.
Παράλληλα, προχωράει η λεγόμενη «Συντονισμένη Αμυντική Αναθεώρηση» - ένα είδος στρατιωτικού «ευρωπαϊκού εξαμήνου» - όπου θα καθορίζονται οι στόχοι και θα ελέγχεται η υλοποίησή τους σε εθνικό επίπεδο, εξελίσσεται το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Ταμείο Αμυνας», που θα τροφοδοτήσει με επιπλέον ζεστό χρήμα την πολεμική βιομηχανία της ΕΕ, ενώ με βάση αυτές τις αποφάσεις, μόνο τα τελευταία 8 χρόνια, η ΕΕ έχει πραγματοποιήσει 24 στρατιωτικές επεμβάσεις σε 3 ηπείρους με τη συμμετοχή 80.000 στρατιωτών και αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη 16 επιχειρήσεις της ανά τον κόσμο, για την... εμπέδωση της ειρήνης και της ασφάλειας. Στις επικίνδυνες αυτές αποφάσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το συμπέρασμα είναι ότι η ΕΕ δεν μπορεί να αποτελέσει δύναμη ασφάλειας και σταθερότητας για τους λαούς όπως υποστηρίζουν οι πολύχρωμοι θιασώτες της. Αντίθετα, αποτελεί δύναμη στρατιωτικών επεμβάσεων και πολέμων μαζί με τον πόλεμο που διεξάγει στο εσωτερικό των κρατών - μελών της απέναντι στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. 
Αυτές οι εξελίξεις πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο για τον λαό για την ΕΕ, τον ρόλο της και πρέπει να αξιοποιηθούν στη μάχη των ευρωεκλογών του Μάη. 
Η εμβάθυνση και ενίσχυση της ΕΕ αφορούν και στην ενίσχυση του ιμπεριαλιστικού, επιθετικού της χαρακτήρα. Είναι, λοιπόν, αναγκαίο να εκφραστεί ένα μεγάλο ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων με ένα μεγάλο ΝΑΙ στο ΚΚΕ, στέλνοντας μήνυμα με ευρύτερη ευρωπαϊκή σημασία με την ενίσχυσή του.