Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

13 Φεβρουαρίου, 2018

Σάπισε Τόσο ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, που ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ στον ΔΟΥΛΟΚΤΗΤΙΣΜΟ


Πυροτεχνικά πλάνα των Αφρικανών που πωλούνται σε ανοικτούς σκλάβους αγορές στη Λιβύη

Είναι το 2018 και έχουν αναδυθεί φρικιαστικά βίντεο από ανθρώπους της Αφρικής που πωλούνται σε δημοπρασίες σε υπαίθριες αγορές της Λιβύης. Δεκάδες χιλιάδες ανυπεράσπιστοι Αφρικανοί μετανάστες και πρόσφυγες διακινδυνεύουν τα πάντα για να φτάσουν στην ακτή της Λιβύης και στη συνέχεια κατά μήκος της Μεσογείου στην Ευρώπη - η οποία θεωρείται η πιο επικίνδυνη διαδρομή στη Γη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι μετανάστες που καταλήγουν σε κέντρα κράτησης επιχειρήσεων πωλούνται σαν αγαθά.
Η Λιβύη έχει γίνει μια σύγχρονη αγορά σκλάβων, κρατώντας τους μετανάστες στο έλεος ενός σύνθετου ιστού για την εμπορία ανθρώπων που είναι ανεκτό από τις πολλές πολιτοφυλακές της χώρας, ένα ζήτημα που αγνοείται σε μεγάλο βαθμό από τον κόσμο, δήλωσε σήμερα ο φωτογράφος που κέρδισε το βραβείο Pulitzer. Ο Νάρκισσο Κοντρέρας, ο οποίος μίλησε στους μετανάστες που κρατούσαν ως σκλάβοι κατά τη διάρκεια ενός έργου φωτογραφικής φωτογραφίας στη Λιβύη, δήλωσε ότι η παγκόσμια προσοχή εστιάζεται στη χώρα της Βορείου Αφρικής ως πύλη για τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης.
Όπως λέει ο Leonard Doyle από τη Διεθνή Οργάνωση Μετανάστευσης για τον υπολογισμό του κόστους:  «Όπως είναι συγκλονιστικό όπως φαίνεται, είναι πράγματι αλήθεια. Ο λόγος για τον οποίο δουλεύει το δουλεμπόριο είναι ότι δεν υπάρχει κανένας κανόνας δικαίου σε μεγάλο μέρος της Λιβύης. Η Λιβύη είναι μια χώρα τόσο μεγάλη όσο η Γαλλία, με πολύ χώρο εκεί. Οι μετανάστες έρχονται εκεί ... βλέπουν την υπόσχεση μιας νέας ζωής όταν πηγαίνουν στην τροφή τους στο Facebook και πιστεύουν ότι κάτι υπέροχο τους περιμένει στην Ευρώπη, επειδή ένας λαθρέμπορος έχει καταχραστεί το σύστημα και έχει πουλήσει αυτά που βρίσκονται.
Ο Doyle εξηγεί ότι όταν φτάνουν οι άνθρωποι στη Λιβύη,  «κατεβαίνουν από το λεωφορείο και γρήγορα μπαίνουν σε ένα είδος μηχανής δολοφονίας, μηχανή εκβιασμού. Αποκλείονται από τα υπάρχοντά τους, καλούνται οι οικογένειές τους. Αναγκάζονται, βασανίζονται, δίνουν χρήματα. Και τότε πωλούνται. Απίστευτο, αλλά πωλούνται σε ανοικτούς δημόσιους διαγωνισμούς: 400 δολάρια για έναν εργαζόμενο, ίσως λίγο περισσότερο για μια γυναίκα που μπορεί να τεθεί στο εμπόριο σεξ. Και αυτό συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα. "
Υπογραμμίζει επίσης ότι αυτό το θέμα καταδεικνύει ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στη μετα-Καντάφι Λιβύη. 
Προσθέτει:  "Η σύγχρονη δουλεία είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο και η Λιβύη δεν είναι καθόλου μοναδική. Αυτό συμβαίνει στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου καθώς και στις υποανάπτυκτες χώρες. Αλλά αυτό που είναι ιδιαίτερα συγκλονιστικό είναι ότι αυτό συμβαίνει αποτελεσματικά στο ύπαιθρο, όπου οι άνθρωποι μπορούν να πάνε σε μια αγροικία, να υποβάλουν προσφορά και να καταλάβουν "έναν άνθρωπο". 
Το βίντεο δείχνει πως η 21χρονη νίκη που έφυγε από την κατάσταση της Νέας Νέας Ζηλανδίας πωλήθηκε σε δημοπρασία σκλάβων. Ο νεαρός μιλά για τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, την έλλειψη φαγητού και την κακομεταχείριση που έπρεπε να υποφέρει στα χέρια των κατακτητών του.
Πηγή: observerink.com