Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

01 Μαΐου, 2018

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ένα Διαρκές Ράπισμα σε όσους λένε ότι οι Αγώνες δεν έχουν Αποτελέσματα

-Τιμή στην 1η Μάη οι σύγχρονοι αγώνες ενάντια στον πόλεμο και την εκμετάλλευση

--1η Μάη 1886. 

Τη μέρα αυτή επέλεξε η Αμερικανική Ομοσπονδία Εργασίας (AFL) ως μέρα πανεργατικής κινητοποίησης για τη διεκδίκηση του 8ώρου. 
Μια κινητοποίηση που αποτέλεσε την κορύφωση πολύμηνων αγώνων της εργατικής τάξης, με το ιστορικό σύνθημα: 
«Οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες δουλειά / κι οχτώ ώρες για ό,τι θέλει ο καθένας από μας!». 
Στο Σικάγο 80.000 εργάτες, ντόπιοι και μετανάστες, λευκοί και νέγροι, διαδηλώνουν αποφασιστικά. 
Η αστική τάξη αντιδρά λυσσασμένα και η αστυνομία δολοφονεί 6 απεργούς. 
Το επόμενο βράδυ πραγματοποιείται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπου μετά από προβοκάτσια η αστυνομία εξαπολύει τυφλή επίθεση, πυροβολώντας κατά βούληση. 
Πολλοί εργάτες σκοτώνονται ή τραυματίζονται. Το αστικό κράτος ολοκληρώνει το έγκλημα εκτελώντας τους πρωτοπόρους εργάτες Πάρσονς, Ενγκελ, Σπάις και Φίσερ, μετά από στημένη δίκη. 
Μπροστά στην αγχόνη ο Σπάις δηλώνει: 
«Θα έρθει μια μέρα που η σιωπή μας θα είναι πιο δυνατή από τις φωνές που πνίγετε σήμερα».
 Και όντως οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες. Το 8ωρο άρχισε να θεσπίζεται, ο εργάσιμος χρόνος να μειώνεται και να δίνει το έναυσμα για την πάλη σε όλο τον κόσμο.
***
Η μέρα - σύμβολο για την παγκόσμια εργατιά, η Κόκκινη Πρωτομαγιά, πλησιάζει και φέτος, κουβαλώντας μαζί της όλα τα διδάγματα από τις μεγαλύτερες μάχες που έχει δώσει το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. 
Από το Σικάγο μέχρι την πρώτη αιματοβαμμένη γιορτή Πρωτομαγιάς στην Αθήνα το 1924. Από τον ηρωικό Μάη του 1936 της Θεσσαλονίκης, μέχρι τη συγκλονιστική θυσία των 200 κομμουνιστών στον τοίχο της Καισαριανής, το 1944. 
Ημερομηνίες - σταθμοί, ένα μικρό δείγμα του λαϊκού ηρωισμού, που συμπυκνώνουν όλες τις αρετές της εργατικής τάξης και της πρωτοπορίας της: 
Την αφοβία, τη μαχητικότητα, την ανυποχώρητη στάση μπροστά στον ταξικό εχθρό, την ανωτερότητα της οργάνωσης, την αυτοπεποίθηση που απορρέει από το δίκιο, από το μέλλον που ανήκει στους «από κάτω».

Κάθε επανάπαυση είναι ολέθρια


Την ερχόμενη Τρίτη γιορτάζουμε τη φετινή Πρωτομαγιά, και όπως κάθε χρόνο, η μέρα αυτή προσφέρεται για άντληση πολύτιμων συμπερασμάτων, για εξοπλισμό, για συζήτηση γύρω από τα καθήκοντα που έχουμε μπροστά μας. 
Για να γίνουμε ακόμα πιο ικανοί να ξεπεράσουμε αδυναμίες και καθυστερήσεις, να εντείνουμε την προσπάθεια για την ανασύνταξη του κινήματος, να διαδώσουμε πιο αποφασιστικά στην εργατική τάξη την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Οι μεγάλες μάχες, όπως αυτή για την κορυφαία κατάκτηση του 8ώρου, δείχνουν ότι κάθε εργατικό δικαίωμα είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και θυσιών. 
Δείχνουν ότι δεν υπάρχουν «σωτήρες» για τους εργαζόμενους. 
Το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη κατάκτηση χωρίς ταξική πάλη αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που το σύστημα βγάζει στην επιφάνεια πιο επιθετικά όλες τις αντιφάσεις του, που είναι σε φάση πρωτόγνωρης κατάργησης δικαιωμάτων και όχι «παραχωρήσεων». 
Είναι πια φανερό ότι σήμερα απαιτείται ακόμα καλύτερη οργάνωση, ακόμα πιο επιθετικοί αγώνες, προσανατολισμένοι ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, την αστική τάξη και τα κόμματά της, τις διεθνείς τους συμμαχίες. 
Αλλωστε και το 8ωρο φάνταζε στην πλειοψηφία των εργατών στα μέσα του 19ου αιώνα ως μια ουτοπία, όμως τελικά το κατέκτησαν. Ηταν διεκδίκηση επιθετική, κόντρα στη μοιρολατρία και στο πόσα «αντέχει» να δώσει η εργοδοσία.
Οι μεγάλοι αγώνες της εργατικής τάξης, όπως και οι εξελίξεις της τελευταίας δεκαετίας, φανερώνουν μια ακόμα μεγάλη αλήθεια, πολύτιμη για όλους τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα. 
Οτι καμιά επιτυχία του εργατικού κινήματος στο έδαφος του καπιταλισμού δεν είναι μόνιμη ή δεδομένη. 
Οτι η πάλη θα πρέπει να προσανατολιστεί στη συνολική αναμέτρηση με το σύστημα. 
Οτι η αστική τάξη δεν παραιτείται ποτέ από την προσπάθεια να πάρει πίσω όσα έδωσε κάτω από την πίεση των εργατικών αγώνων, αλλά και του αντίπαλου δέους, της σοσιαλιστικής οικοδόμησης τον περασμένο αιώνα. 
Σήμερα, 132 χρόνια μετά το Σικάγο, το 8ωρο, η Κοινωνική Ασφάλιση, η μόνιμη και σταθερή δουλειά, οι Συλλογικές Συμβάσεις, που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες, ξηλώνονται, επιβεβαιώνοντας ότι η επανάπαυση είναι ολέθρια για τους εργάτες.
Η συνειδητοποίηση αυτή είναι πολύτιμη, ειδικά τώρα, που η κυβέρνηση επιχειρεί να σπείρει νέες αυταπάτες, γύρω από την κάλπικη «έξοδο από τα μνημόνια», που θα είναι είσοδος σε νέα περίοδο θυσιών από τους εργαζόμενους για να μην διαταράσσονται η ανταγωνιστικότητα, η καπιταλιστική κερδοφορία. 

Τους ίδιους στόχους υπηρετεί η εμπλοκή της Ελλάδας στους θανάσιμους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στους πολέμους και τις επεμβάσεις.
Γι' αυτό, δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. 
Τώρα χρειάζεται ένταση της προσπάθειας, ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στα συνδικάτα, στην οργάνωση από τα κάτω, στον τόπο δουλειάς και στον κλάδο. Στη μάχη για Συλλογικές Συμβάσεις με επιθετικά αιτήματα για αυξήσεις σε μισθούς και όχι με παζάρια, στο όνομα της «εθνικής υπόθεσης», δηλαδή των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. 
Με απαίτηση να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να μη συμμετέχει η Ελλάδα στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
«Καρφί στο μάτι» όσων λένε ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτελέσματα
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ένα διαρκές ράπισμα σε όσους λένε ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτελέσματα, ότι δεν έχουν νόημα η πάλη, η σύγκρουση, η οργάνωση στον τόπο δουλειάς. 
Είναι μια απάντηση σε όσους λένε ότι ο αντίπαλος είναι παντοδύναμος, ότι τίποτα δεν τον «λυγίζει», ότι δεν έχουν νόημα οι απεργίες, γενικότερα οι εργατικοί αγώνες. 
Η αντιδραστική θεωρία της «αναποτελεσματικότητας των αγώνων» διασπείρεται από αυτούς που θέλουν να προστατέψουν τα ιερά και τα όσια του συστήματος της εκμετάλλευσης. Αυτή η θεωρία δεν σταμάτησε ποτέ να πλασάρεται από τους εκμεταλλευτές. 
https://twitter.com/spasmenoPar/status/991593979526438912

Σήμερα πλασάρεται από τα αφεντικά και από κάθε αστική κυβέρνηση, από τους συνδικαλιστές της εργοδοσίας. 
Από αυτούς που θέλουν τους εργάτες ξεμοναχιασμένους, μακριά από τα σωματεία, την οργανωμένη πάλη. 
Αυτά πότε λέγονται ως δικαιολογία, για να συρθούν οι εργαζόμενοι ως θεατές στους στημένους «κοινωνικούς διαλόγους», πότε χαρακτηρίζουν τους αγώνες «τυχοδιωκτισμούς», πότε ότι τα «αιτήματα είναι ουτοπικά», ότι «δεν αντέχει η οικονομία» κ.ο.κ. 
Σήμερα, η εργατική τάξη είναι μπροστά σε μια νέα τέτοια προσπάθεια, στην οποία πρωτοστατούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η ΓΣΕΕ, οι εργοδοτικές ενώσεις, εκτελώντας «συμβόλαια θανάτου» των εργατικών δικαιωμάτων, είτε στο όνομα της κρίσης, είτε στο όνομα της ανάκαμψης.

Πρωτοπόρα δράση παντού

Πού κρινόμαστε λοιπόν σήμερα; 
Στην πρωτοπόρα δράση παντού, και κυρίως μέσα στους χώρους δουλειάς, για την αναζωογόνηση του κινήματος, για να ανέβει η συμμετοχή εργαζομένων, ιδιαίτερα των πιο νέων ηλικιακά, στα συνδικάτα, στις Επιτροπές Αγώνα, σε κάθε μορφή οργάνωσης. 
Για να καλλιεργηθεί σε περισσότερες εργατικές συνειδήσεις η πεποίθηση ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν ριζικά, αν αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων, αν αντιληφθούν οι εργαζόμενοι τη δύναμή τους. 
Στη μάχη δηλαδή για να ενισχυθεί ο ταξικός προσανατολισμός στο εργατικό κίνημα, για να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα, τα σωματεία, όλες οι οργανώσεις της εργατικής τάξης, για να συσπειρώσουν μαζικά τους εργαζόμενους. 
Χιλιάδες εργαζόμενοι, ειδικά οι νεότεροι ηλικιακά, να εκπαιδευτούν μέσα στις συνθήκες αναμέτρησης με το κεφάλαιο και την εργοδοσία, να αποκτήσουν πίστη στην οργάνωση και τη δύναμη που αυτή τους προσφέρει.
Η ίδια η επικαιρότητα δείχνει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. 
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η εξαθλίωση, η ανεργία, η φτώχεια, η προσφυγιά, κάθε μικρό και μεγάλο λαϊκό πρόβλημα «φωνάζει» για την αιτία του, που δεν είναι άλλη από το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους. Ταυτόχρονα δείχνει και προς τα πού πρέπει να αναζητηθεί η διέξοδος.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οριστική απάντηση στα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, κατάκτηση πλήρων δικαιωμάτων στη δουλειά, στην Παιδεία, στην Υγεία, ικανοποιώντας ολόπλευρα τις ανάγκες τους, υπήρξε όταν οι εργάτες κατέκτησαν την εξουσία, όταν κατάργησαν την καπιταλιστική ιδιοκτησία. 
Και αυτό συνέβη στον 20ό αιώνα.
 Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναλαμβάνουν το καθήκον, πρωτοστατώντας στην οργάνωση της πάλης μέσα από τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να εξηγούν σταθερά και υπομονετικά στους εργαζόμενους την αναγκαιότητα και τη ρεαλιστικότητα οι εργαζόμενοι να κατακτήσουν την εξουσία, την αναγκαιότητα της σοσιαλιστικής οργάνωσης της παραγωγής.
Η πορεία του εργατικού κινήματος είναι συνδεδεμένη με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. 
Γι' αυτό, σήμερα, πρώτιστο καθήκον είναι να αποκτήσει το Κόμμα χιλιάδες νέα μέλη και οπαδούς, πρώτα και κύρια στους βιομηχανικούς κλάδους, στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για να γίνουν νέα βήματα στην οργάνωση συνολικά της εργατικής τάξης, στην ανασύνταξη του κινήματός της.
«1η Μάη 2018: Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών»: Με το σύνθημα αυτό, του ΠΑΜΕ, θα διαδηλώσουμε την ερχόμενη Τρίτη, αξιοποιώντας τον σημαντικό σταθμό της Πρωτομαγιάς, ως ένα ακόμα βήμα για την αναγκαία κλιμάκωση της ταξικής πάλης. Στις μέρες που απομένουν δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, εντείνοντας την προσπάθεια για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι με εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, νέους και συνταξιούχους σε όλη την Ελλάδα.

Αυτά έγραφε προχτές η εφημερίδα της Εργατιάς 
Σήμερα οι εργάτες και οι εργάτριες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ πλημμύρισαν με την συμμετοχή τους τις πλατείες και τους δρόμους παντού σε όλη την Ελλάδα 
Κάνε κλικ και Δες: 


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
«ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ» (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Με σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών»εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι τίμησαν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιάσυμμετέχοντας στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Διαδήλωσαν ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση, στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, απαιτώντας εδώ και τώρα απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 ευρώ βασικό μισθό.

Έστειλαν ηχηρό μήνυμα ότι η διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωση και τον αγώνα εναντίον της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των κομμάτων του, των νέων και παλιών αντεργατικών μνημονίων, στην πάλη με προοπτική να κάνουν οι εργαζόμενοι δικό τους τον πλούτο που παράγουν.


Μαζικότατη και μαχητική η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Μαζικότατη, πολύ μεγάλη και μαχητική η πορεία και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2018, στην Αθήνα, όπου οι διαδηλωτές με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό...


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (VIDEO)
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρευρίσκεται στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, απ' όπου έκανε την εξής δήλωση: «Το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς είναι η ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα, της εργατικής - λαϊκής πάλης και της...


ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Η 1η Μάη μας καλεί να μείνουμε ανυπότακτοι - Χρέος και ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Τα συντρόφια στην Τουρκία 

Κούβα 



ΚΥΠΡΟΣ
Μαζικό και μαχητικό το μπλοκ του ΚΚΕ στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Λευκωσία22:29


ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Μαζικά διαδήλωσαν στις Πρωτομαγιάτικες πορείες οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ) 22:17

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Απεργιακές κινητοποιήσεις την 1η Μάη στην Κρήτη (ΦΩΤΟ)21:45

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Μαχητικές συγκεντρώσεις στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας (ΦΩΤΟ)20:57

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Απεργιακές συγκεντρώσεις σε νησιά του Αιγαίου (ΦΩΤΟ)20:32

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Δυτική - Βορειοδυτική Ελλάδα: Με μαζική συμμετοχή τιμήθηκε η θυσία των εργατών (ΦΩΤΟ)19:50

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ σε Στερεά - Εύβοια (ΦΩΤΟ)18:19

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Μαζική και δυναμική η κινητοποίηση στην Πάτρα (VIDEO - ΦΩΤΟ) 17:59

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Εκατομμύρια εργατών σε όλο τον κόσμο τίμησαν την 1η Μάη (ΦΩΤΟ)17:42

ΤΟΥΡΚΙΑ
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους με το ΚΚ της Τουρκίας17:20


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Λαύριο και Ελευσίνα (ΦΩΤΟ)16:33

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα 16:15

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Ιδιαίτερα μαζική η απεργιακή κινητοποίηση του Πειραιά (ΦΩΤΟ)15:13

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Τα άρματα στην απεργιακή κινητοποίηση της Αθήνας (ΦΩΤΟ)14:30

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΩΤΟ)14:21

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Πελοπόννησος: Μεγάλη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ)14:09

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (ΦΩΤΟ)13:36

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Μαζικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλία (VIDEO - ΦΩΤΟ)13:27

Στην αμερικάνικη πρεσβεία η πορεία του ΠΑΜΕ - Δυναμώνουν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα (VIDEO - ΦΩΤΟ) 12:17

Στο ύψος του Χίλτον η πορεία του ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ)12:05

Στο Πολεμικό Μουσείο βρίσκεται η κεφαλή της πορείας (ΦΩΤΟ)11:49

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Σε εξέλιξη η απεργιακή συγκέντρωση του Πειραιά (ΦΩΤΟ)11:31

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Ξεκινά η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία (ΦΩΤΟ)11:28

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Ο χαιρετισμός των τουρκικών συνδικάτων στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα11:25

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Γιώργος Πέρρος: Η 1η Μάη μας καλεί να μείνουμε ανυπότακτοι! (VIDEO) 11:20

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Ο χαιρετισμός του προέδρου της SLOGA Σερβίας στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα (VIDEO) 10:55

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Ο χαιρετισμός του Παλαιστίνιου πρέσβη Μ.Ε. Τουμπάσι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα (VIDEO) 10:51

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Σε εξέλιξη η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα (ΦΩΤΟ)10:30

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Δείτε την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα (VIDEO) 10:25

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Όλα έτοιμα στο Σύνταγμα για την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ)10:01

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Κατάθεση στεφάνων σε Καισαριανή και Πολυτεχνείο (ΦΩΤΟ)09:53

Ζωντανά θα μεταδοθεί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα09:14

Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στη Ζώνη (ΦΩΤΟ)09:05

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς (ΦΩΤΟ)08:22

ΑΡΤΑ
Εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου για την Πρωτομαγιά (ΦΩΤΟ)30/04/2018 16:48

Εξορμήσεις και περιοδείες Συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά (ΦΩΤΟ)30/04/2018 15:26

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Συνέντευξη του Ν. Παπαγεωργίου στον ρ/σ «ΕΡΤ Οpen» (AUDIO) 30/04/2018 11:10

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Πρόγραμμα δράσης μπροστά στην απεργία της Πρωτομαγιάς30/04/2018 08:00

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης29/04/2018 14:07

1η ΜΑΗ 2018
Οι πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα28/04/2018 22:24

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τουρνουά ποδοσφαίρου αφιερωμένο στην Εργατική Πρωτομαγιά (ΦΩΤΟ) 28/04/2018 21:49

ΚΟΡΩΠΙ
Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά (ΦΩΤΟ)28/04/2018 20:37

ΠΑΤΡΑ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά και ενόψει της απεργίας (ΦΩΤΟ)28/04/2018 16:19

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Κάλεσμα συμμετοχής στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις28/04/2018 14:03

ΣΕΤΗΠ
Εκδήλωση στα Κάτω Πετράλωνα για την εργατική πρωτομαγιά (ΦΩΤΟ)28/04/2018 08:13

Εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά σε χώρους δουλειάς (ΦΩΤΟ)27/04/2018 22:01

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Τη μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από ένα μνημόσυνο27/04/2018 19:09

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΓΑΛΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ
Περιοδεία σε χώρους δουλειάς σε Αργολίδα και Λακωνία27/04/2018 18:42

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά (VIDEO - ΦΩΤΟ) 27/04/2018 10:44

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πικετοφορίες - κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά (ΦΩΤΟ)26/04/2018 21:08

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Όλοι στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις - Παλεύουμε για τα δικαιώματά μας - Καμία εμπλοκή της χώρας στις πολεμικές συγκρούσεις26/04/2018 19:29

Βίντεο του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 26/04/2018 18:18

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Όλοι την 1η Μάη στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα με τα ταξικά εργατικά συνδικάτα26/04/2018 13:11

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά στην αγγλική, αλβανική, αραβική και μπαγκλαντέζικη γλώσσα26/04/2018 12:01

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΓΑΛΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ
Όλοι την 1η Μάη στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ24/04/2018 23:00

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Όλοι και όλες στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς24/04/2018 19:33

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία24/04/2018 17:50

ΟΓΕ
Κάλεσμα συμμετοχής στις συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς23/04/2018 17:46

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ
Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο23/04/2018 16:45

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και τις άλλες πόλεις23/04/2018 16:31

ΕΕΔΥΕ
Μαζικά, μαχητικά, συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης του Μάη23/04/2018 12:30

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Όλοι στη συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα22/04/2018 15:42

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ
Ζήτω η 1η Μάη - Ζήτω η Παγκόσμια Εργατική τάξη20/04/2018 12:21

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στάσεις εργασίας σε εργοτάξια για την προετοιμασία του αγωνιστικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς (ΦΩΤΟ)19/04/2018 15:19

ΠΑΣΕΒΕ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς19/04/2018 11:37

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην πλ. Πάρκου17/04/2018 10:01

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Όλοι στην απεργία την 1η Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα12/04/2018 19:04

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σύσκεψη για την προετοιμασία του αγωνιστικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς - Στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου (VIDEO - ΦΩΤΟ) 11/04/2018 21:47

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά 201811/04/2018 16:22

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ 1Η ΜΑΗ 2018
Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών07/04/2018 09:18