Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

26 Σεπτεμβρίου, 2016

περί Θράσους: P. Brabeck της Nestlé Group: "εξτρεμιστές" θέλουν το Νερό ως δημόσιο αγαθό (αποκαλυπτικό βίντεο)

Παλαιότερο μικρό άρθρο μου στο Redflecteur για το νερό. Ο πρόεδρος της Nestlé Group, Peter Brabeck σε καπιταλιστικό παραλήρημα εξηγεί τους στρατηγικούς σκοπούς των πολυεθνικών γιγάντων:

Νερό. Ένα Παγκόσμιο Εταιρικό Δικαίωμα

6781740001_0b412f56f9_b

Του Ιουλιανού.

Στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα για να μην εξοντωθεί ένας λαός πρέπει να απολαμβάνει την «εμπιστοσύνη των αγορών». 
Από την οικονομική του συμπεριφορά απέναντι στις «αγορές» θα εξαρτηθεί αν κερδίσει ή αν γονατίσει.
Στο πλαίσιο της σωστής συμπεριφοράς εντάσσεται και η ιδιωτικοποίηση του νερού που αποτελεί μια ακόμα, τεραστίων διαστάσεων, πηγή πλουτισμού ιδιωτικών εταιρειών.
Δημόσια δίκτυα ύδρευσης και παροχής νερού, ακόμα και λίμνες ή ποτάμια, πωλούνται από πρόθυμους διαχειριστές της εξουσίας δημιουργώντας μια καπιταλιστική μονοπωλιακή αγορά που θρέφεται από φτωχούς ανθρώπους. 

Στην Βολιβία για παράδειγμα οι φτωχοί κάτοικοι έφτασαν στο σημείο να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν μια ειδική άδεια στις πολυεθνικές (Bechtel– Suez –Nestle) για να συλλέγουν το νερό της βροχής. 
Διότι «η ιδέα ότι το νερό είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα προέρχεται από εξτρεμιστές» σύμφωνα με τον ισχυρισμό του αφέντη των αγορών και προέδρου της Nestle και της «Φόρμουλα Ένα» Peter Brabeck.
Επιπροσθέτως ο Brabeck είναι μέλος στα διοικητικά συμβούλια της Credit Suisse Group, της L’Oréal, της ExxonMobil, του «Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ» και της «Στρογγυλής Τράπεζας των Ευρωπαίων Βιομηχάνων».

Όμως θα μας εξηγήσει καλύτερα ο ίδιος ο former CEO της Nestlé Group, Peter Brabeck, με αυθεντικό φιλελεύθερο καπιταλιστικό ύφος, πως μια εταιρεία καταλαμβάνει το επίκεντρο της οικονομικής και πολιτικής ζωής της οποιαδήποτε χώρας ορίζοντας ταυτόχρονα και τις ζωές των πολιτών σύμφωνα με τα συμφέροντα των μετόχων της.


Καταλάβαμε;
Ας λογικευτούμε λοιπόν τώρα διότι πρέπει να διατηρήσουμε αμετάβλητο το ανθρώπινο δικαίωμα μας να απολαμβάνουμε «δωρεάν» από τους δέκτες μας τους αγώνες της «Φόρμουλα Ένα».

*Στα πλαίσια της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» (σχήμα οξύμωρο) η Nestle στην Ελλάδα προωθεί το κοινό συμφέρον των… ιδιοκτητών της: