Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

18 Απριλίου, 2018

ΣΤΟΝ "ΚΑΘΑΡΟ ΟΥΡΑΝΟ" ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΟΙ ΣΎΜΜΑΧΟΊ ΤΟΥ ΤΟΎΡΚΟΙ, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΕΝΌΧΛΗΣΑΝ ΤΟ ΕΛΙΚΌΠΤΕΡΌ ΤΟΥ !!

***
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε σχόλιό του για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Καστελόριζο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Μόνο ως ειρωνεία μπορούν να εκληφθούν οι αναφορές του πρωθυπουργού σε "τέλος της δύσκολης εποχής", όταν ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών ζουν καθημερινά στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και τους κινδύνους απ' την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας.
Ο δε - κατά τον κ. Τσίπρα - "καθαρός ουρανός" του Καστελόριζου έχει γίνει σουρωτήρι από τις καθημερινές παραβιάσεις, αλλά και απ' τα σύννεφα πολέμου που πυκνώνουν στην περιοχή, εξαιτίας των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, στους οποίους η κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά».
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Με... αερολογίες επιχείρησε χτες ο πρωθυπουργός να καθησυχάσει και τους κατοίκους του ακριτικού Καστελόριζου αφενός για τις επικίνδυνες εξελίξεις που προοιωνίζονται οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή και η βαθιά εμπλοκή της χώρας σε αυτούς, με ευθύνη της κυβέρνησης και για λογαριασμό της αστικής τάξης, και αφετέρου για την επιδείνωση του επιπέδου ζωής τους, ως συνέπεια της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για τον «καθαρό ουρανό» του Καστελόριζου κάνοντας πως δεν βλέπει τα σύννεφα που μαζεύονται στον ορίζοντα, με τις εξελίξεις που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, λίγες μέρες μετά και τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας.
Αποφεύγοντας να μιλήσει για τη βάση της τουρκικής επιθετικότητας, τις διεκδικήσεις δηλαδή της αστικής τάξης της Τουρκίας για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της περιοχής, επιχείρησε να χρεώσει την τουρκική προκλητικότητα στην «ιδιορρυθμία» της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, λέγοντας ότι «ορισμένες φορές, ξέρετε, είναι οι πολιτικές ηγεσίες που δεν ακολουθούν τις συνήθειες των ανθρώπων και τα πιστεύω των ανθρώπων. Και πολλές φορές βρισκόμαστε, είναι αλήθεια, σε ταραγμένες περιόδους, μπροστά σε αδικαιολόγητες συμπεριφορές προκλητικής στάσης και επιθετικής στάσης από την πλευρά των γειτόνων μας»!
Ταυτόχρονα, αποτυπώνοντας τις αντιφατικές σχέσεις ανταγωνισμού και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο αστικές τάξεις, από τη μια, υπενθύμισε στην Τουρκία τη διάθεση της κυβέρνησής του για συνεργασία στα πεδία που ενδιαφέρουν τις αστικές τάξεις των δύο κρατών, λέγοντας: «Τούτη την ώρα θα έπρεπε να συζητάμε για το πώς θα αναπτύξουμε ακόμη καλύτερα τον τουρισμό μας, για το πώς από κοινού θα φροντίσουμε να αυξηθεί η κίνηση στο Αιγαίο, να αυξηθεί το εμπόριο, να αναπτυχθούν τα μέρη και από τη μια και από την άλλη μεριά του Αιγαίου».
Πρόσθεσε ταυτόχρονα ότι «δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε ούτε μία σπιθαμή γης, από το Καστελόριζο ως τους Οθωνούς και από το Διδυμότειχο ως τη Γαύδο (...) Η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα». Επανέλαβε πως η χώρα «διαθέτει αδιαμφισβήτητη ισχύ και κομβική θέση στο διεθνές πεδίο» και «παραμένει πυλώνας σταθερότητας» σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή, εναποθέτοντας δηλαδή την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας στην ενεργότερη εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
Κατά τα λοιπά, στο ίδιο φόντο που ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωνε την είσοδο στα μνημόνια, ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε την έξοδο, δίχως φυσικά άρση κανενός απ' τα μέτρα που φορτώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο λαό, απεναντίας με παραπέρα ενίσχυσή τους το επόμενο διάστημα και λέγοντας ότι «οκτώ χρόνια μετά, φτάνουμε στο τέλος αυτής της δύσκολης εποχής. Πλέον, αφήνουμε πίσω τις μεγάλες δυσκολίες και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη έξοδό μας, για την καθαρή έξοδο, καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελόριζου, από την επιτροπεία, από τα προγράμματα»!
Περίσσεψαν φυσικά τα μεγάλα λόγια και η «μαγική εικόνα» για τα ακριτικά νησιά και τους κατοίκους τους, την ώρα που υφίστανται σε πολλαπλάσιο βαθμό τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, τα προβλήματα στη σύνδεσή τους με την ηπειρωτική Ελλάδα, τις τεράστιες ελλείψεις στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας κ.ά. και όλα τα υπόλοιπα που έρχονται να προστεθούν στη συνολική αντιλαϊκή επίθεση.
Αργά χτες το βράδυ με αντίστοιχο περιεχόμενο ο πρωθυπουργός μίλησε και στο περιφερειακό «αναπτυξιακό» συνέδριο Νοτίου Αιγαίου, την κυβερνητική φιέστα στη Ρόδο. Δίνοντας το στίγμα των μνημονίων διαρκείας που έχει μπροστά ο λαός σημείωσε ότι «μια αναπτυξιακή πολιτική προφανώς θα έχει κανόνες, όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ένα πλαίσιο, στην ΕΕ», επαναλαμβάνοντας τα παραμύθια ότι «το θέμα είναι να σχεδιαστεί έτσι ώστε (...) να κατανέμεται δίκαια». Επιπλέον, περιέγραψε και τις «ευκαιρίες» όπως και τα νέα πεδία κερδοφορίας που ανοίγει η κυβέρνηση για τους επιχειρηματικούς ομίλους σε ΑΠΕ, Τουρισμό και κατασκευές υποδομών.
***
Σε διπλή παρενόχληση προέβησαν οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη νήσο Ρω στην Ρόδο.
naftemporiki.gr
***********
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Παρενοχλήσεις, εμπλοκή και δηλώσεις
«Λεκτική παρενόχληση» διά ασυρμάτου δέχτηκε από τους Τούρκους το ελικόπτερο τύπου «Σινούκ» που μετέφερε τον πρωθυπουργό, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και την κυβερνητική αντιπροσωπεία, όταν απογειώθηκε από τη Ρω και ενώ πετούσε νοτιοδυτικά της Μεγίστης, με κατεύθυνση τη Ρόδο.
Κατά τη συνήθη πρακτική τους, το τουρκικό ραντάρ ενημέρωνε τους πιλότους του ελικοπτέρου ότι βρίσκονται τάχα εντός τουρκικού FIR και οφείλουν να αποχωρήσουν. Το «Σινούκ» συνέχισε την πορεία του κανονικά.
Εξάλλου, χτες 4 τουρκικά «F-16» και ένα ελικόπτερο προχώρησαν σε 5 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, και 8 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Στις διαδικασίες αναχαίτισης που ακολούθησαν, σημειώθηκαν και 2 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.
Παράλληλα, συνεχίστηκαν και χτες οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων. 
Ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις «προβοκατόρικες» και «επιθετικές» - όπως τις χαρακτήρισε - ενέργειες, προκειμένου να αποφευχθούν «ανεπιθύμητα περιστατικά γύρω από τα νησιά του Αιγαίου», ενώ σύμφωνα με το «Αναντολού» επεσήμανε ότι η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο».
Στο μεταξύ, χτες η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», σε ό,τι αφορά το περιστατικό με την ελληνική σημαία στη νήσο Ανθρωποφάς, σε πρωτοσέλιδό της υποστήριζε ότι η τουρκική κυβέρνηση επικοινώνησε και ενημέρωσε το Σάββατο σε κάθε βαθμίδα την Αθήνα για το περιστατικό, ζητώντας να αφαιρεθεί η σημαία, μιλώντας για προβοκάτσια. 
Επίσης, ότι την Κυριακή το βράδυ, αφού δεν είχε απομακρυνθεί η σημαία, δόθηκε η εντολή στους Τούρκους κομάντος να ξεκινήσουν την επιχείρηση, να πάρουν τη σημαία και να επιστρέψουν στην Τουρκία.
Αρμόδιες πηγές πάντως στην Αθήνα αρνούνταν και χτες τόσο ότι υπήρξε τέτοια «ενημέρωση» από την Αγκυρα, όσο και ότι υπεστάλη η σημαία, αν και λέγεται ότι το Σάββατο υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών που αφορούσε το θάνατο του σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου, και την έκφραση συλλυπητηρίων από πλευράς του Τούρκου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ προς τον Ελληνα ομόλογό του. 
Στο μεταξύ, πλοία του ελληνικού Λιμενικού έχουν αναπτυχθεί πέριξ της περιοχής και αποτρέπουν την πρόσβαση στη νησίδα, ωστόσο πλάνα που διακινούνται δείχνουν τη σημαία στη θέση της.
Πάντα, από πλευράς του υπουργείου Αμυνας, ο αν. υπουργός Φ. Κουβέλης, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Θέμα», αρνήθηκε ότι κατέβηκε η ελληνική σημαία και εκτίμησε ότι οι Τούρκοι «κατασκεύασαν» την είδηση για να ισορροπήσουν το πρόσφατο περιστατικό στη Ρω, ενώ σημείωσε ότι ένα επεισόδιο σε αναχαίτιση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε θερμό, και στηλίτευσε τη στάση της Αγκυρας, κάνοντας λόγο για «μια επιλογή κλιμακούμενης έντασης».
Από πλευράς ΥΠΕΞ, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», ο υφυπουργός Γ. Αμανατίδης στηλίτευσε εμμέσως την κίνηση των τριών νεαρών να στήσουν σημαία στη βραχονησίδα, λέγοντας ότι «ο καθένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ούτε στο εσωτερικό ούτε πουθενά αλλού». 
«Δεν επιβεβαιώνεται η υποστολή της ελληνικής σημαίας στους Ανθρωποφάγους, δεν υπάρχει καμία τέτοια δραστηριότητα», ανέφερε, για να προσθέσει ότι «υπάρχει διερεύνηση του περιστατικού».