Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ:


ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΠ
«Ψήφο στη ΔΗΠΑΚ για μαχητική ένωση γιατρών, στήριγμα στον αγώνα και τη διεκδίκηση»


«Κόντρα στο ρεαλισμό της απάθειας και της υποταγής» και «μαζί στο δρόμο της ανατροπής» να ενισχύσουν τη ΔΗΠΑΚ στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ στις 26 Φλεβάρη καλεί τους γιατρούς η παράταξη. 
Για να πάψει η ΕΙΝΑΠ να είναι «παραμάγαζο της αντιλαϊκής πολιτικής» και να γίνει «μαχητική ένωση γιατρών, στήριγμα στον αγώνα και τη διεκδίκηση».

Στην ανακοίνωσή της ενόψει εκλογών αναφέρει τα εξής:

«Aπευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης στην κάλπη και τους αγώνες σε σένα που:
Δεν συμβιβάζεσαι με τη σημερινή άθλια πραγματικότητα στο χώρο της υγείας. Mε τις χιλιάδες ελλείψεις σε γιατρούς και σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με την εντατικοποίηση, την υποβάθμιση των συνθηκών περίθαλψης και νοσηλείας των ασθενών.
Δεν ανέχεσαι, το 2019, να χάνονται ανθρώπινες ζωές επειδή δεν βρίσκεται κρεβάτι ΜΕΘ. Είδες τα τραγικά προβλήματα των δομών υγείας με τις πρόσφατες πυρκαγιές στο Μάτι και τις πλημμύρες στη Μάνδρα.
Δεν μπορείς να κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια, βλέποντας να χάνεται πολύτιμος χρόνος, σε βάρος της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας των ασθενών σου, λόγω της μακροχρόνιας αναμονής για ιατρικές εξετάσεις και χειρουργεία.
Εξοργίζεσαι όταν η κυβέρνηση, για να μην δώσει το σύνολο των αναδρομικών και να μην επαναφέρει τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2012, καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και πουλάει κοινωνική ευαισθησία ότι δήθεν "κόπτεται" για τους συνταξιούχους και την ίδια στιγμή, κόβει σε αυτούς που παίρνουν συντάξεις πείνας το επίδομα για την αγορά φαρμάκων.
Αγανακτείς ακούγοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να επιστρατεύει όλη την άθλια μνημονιακή επιχειρηματολογία και το χυδαίο εκβιασμό, που είχαν χρησιμοποιήσει και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, για να μην δώσει αναδρομικά τα δώρα γιατί δήθεν "θα διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία", την ώρα που μειώνουν τη φορολογία κατά 4% των επιχειρηματικών κερδών, που δίνουν 4,2 δισ. κάθε χρόνο για τις δολοφονικές μηχανές του ΝΑΤΟ.

Κόντρα στο ρεαλισμό της υποταγής

"Ρεαλισμός" και "κανονικότητα" για την κυβέρνηση σημαίνει:
- Νέα μείωση κατά 65 εκατ. στην κρατική χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία, που έρχεται να προστεθεί στους πετσοκομμένους κρατικούς προϋπολογισμούς των προηγούμενων ετών.
- Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που θα "αυξάνουν" τη χρηματοδότησή τους κάνοντας μπίζνες πουλώντας τις υπηρεσίες τους στα λεηλατημένα από το κράτος και τους επιχειρηματίες ασφαλιστικά ταμεία ή θα βγαίνουν στη γύρα της ζητιανιάς και θα στηρίζονται στις χορηγίες των "φιλάνθρωπων" εφοπλιστών.
- Μία πρόσληψη για κάθε μία συνταξιοδότηση, δηλαδή διατήρηση των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στις δημόσιες μονάδες υγείας.
- Υποκατάσταση ολοένα και μεγαλύτερου μέρους του μόνιμου προσωπικού με επικουρικούς και με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών που θα πληρώνονται από τα -"ίδια"- έσοδα των δημόσιων μονάδων υγείας.
- Διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας των συναδέλφων μας επικουρικών.
- Ειδικευόμενοι να εφημερεύουν χωρίς ειδικευμένους, ο γενικός χειρουργός να κάνει τον ωτορινολαρυγγολόγο, ο πλαστικός χειρουργός τον γυναικολόγο και τον ορθοπεδικό και πάει λέγοντας. Όπως στον "Ερυθρό Σταυρό", στο Θριάσιο, στον "Άγιο Σάββα" και αλλού. Να περιπλανιόμαστε από τμήμα σε τμήμα και από κλινική σε κλινική για να μπαλώνουμε τρύπες.
- Να δουλεύουμε και να εφημερεύουμε μέχρι τα 67.
- Σμπαράλιασμα κάθε κανονικότητας στο ωράριο, κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας.
Αυτή είναι η κανονικότητα που μας εγγυώνται. Γιατί τα δικαιώματα των γιατρών, οι ανάγκες των ασθενώνείναι κόστος για το κεφάλαιο και το κράτος του που πρέπει να "εξορθολογιστεί".

Αυτό είναι "το όραμα" και της σημερινής κυβέρνησης και των προκατόχων της. Δημόσια νοσοκομεία - ΑΕ μετους ιδιώτες να αλωνίζουν και τους επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν χρυσοφόρες επενδύσεις στο χώροτης Υγείας.

Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει όλο το αντεργατικό πλαίσιο που συνεχώς ενισχύεται, εκατοντάδες μνημονιακούς εφαρμοστικούς νόμους, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, τα δισεκατομμύρια ματωμένων πλεονασμάτων μέχρι το 2060 για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Αυτή η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, αντιπολίτευση, όλα τα αστικά κόμματα και αποκόμματα, έως τους φασίστες δολοφόνους υπόδικους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, είναι "κόλαση" για το λαό, "παράδεισος" για τα κέρδη των λίγων.

Για τα συμφέροντά τους μετατρέπουν τη χώρα μας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό ορμητήριο θανάτου, μαγνήτη επιθέσεων, βυθίζουν το λαό μας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς - πολεμικούς σχεδιασμούς.

Ανάπτυξη που να εξασφαλίζει και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και τα δικαιώματά μας δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι εξίσωση αδύνατη.

Μαζί στο δρόμο της ανατροπής. Μας θέλουν στη γωνία, να αναζητούμε μεσσίες, εργολάβους λύσεων, εθισμένους στη λογική του μικρότερου κακού, υποταγμένους στο ρεαλισμό του εφικτού που παραπέμπει στη "Δευτέρα Παρουσία" την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Βάζουμε στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, βάζουμε στόχο τον πραγματικό ένοχο που μπαίνει εμπόδιο στην ικανοποίησή τους.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε, να ζούμε με αξιοπρέπεια, να έχουμε ανθρώπινα ωράρια. Να απολαμβάνει ο λαός σύγχρονες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας απολύτως δωρεάν.

Θέλουν να μας χειραγωγήσουν να ασκούμε ιατρική με το κριτήριο του κόστους - οφέλους, μας απαξιώνουν ως επιστήμονες.
Ορθώνουμε το ανάστημά μας. Έχουμε χρέος απέναντι στον εαυτό μας, ως γιατροί απέναντι στους ασθενείς μας.
Ο μαχητικός, αποφασιστικός αγώνας, η συλλογική διεκδίκηση και δράση, σε ρήξη και σύγκρουση με τηνπολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματά μας είναι τα δικά μας όπλα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση οι δυνάμεις της ΔΗΠΑΚ, οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό.
Ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες, αναγνωρίζεις τη συνέπεια, την αταλάντευτη στάση μας, την αγωνιστικότητά μας.
Ήμασταν εκεί, σε κάθε διεκδίκηση του κλάδου αλλά και των ασθενών. Παρεμβαίνοντας και αναδεικνύοντας κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, σε κοινή δράση με τους υπόλοιπους συναδέλφους υγειονομικούς, τα εργατικά Σωματεία, τους μαζικούς φορείς.

Είχαμε καθοριστική συμβολή στον αγωνιστικό προσανατολισμό της Ομοσπονδίας, η οποία έπαψε να είναι σκονισμένο έπιπλο του υπουργείου Υγείας.
Τιμήσαμε την ψήφο των συναδέλφων από τη θέση που μας εμπιστεύτηκαν στην ΕΙΝΑΠ και στην ΟΕΝΓΕ.

Πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση του αγώνα:
Για το ιατρικό μισθολόγιο, με συνεχείς κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στο υπουργείο αλλά και με μια τεράστια σε όγκο και απαιτήσεις δικαστική διεκδίκηση. Αυτός ο αγώνας ανάγκασε την κυβέρνηση να δώσει ένα εφάπαξ ποσό, τμήμα των αναδρομικών που μας οφείλονται.
Για τα δικαιώματα των συναδέλφων μας επικουρικών, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία, για την καταβολή των δεδουλευμένων τους (μισθό και εφημερίες). Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεών μας οι συνάδελφοι, που στηρίζουν χρόνια τα νοσοκομεία, δεν απολύθηκαν.
Για τα προβλήματα των συναδέλφων ειδικευόμενων γιατρών, που τρέχουν από το πρωί ως το βράδυ για τη "λάντζα" σε βάρος της εκπαίδευσής τους. Σπάσαμε τον τσαμπουκά σε Διοικήσεις και διευθύνσεις που θέλουν να κόψουν ό,τι έχει απομείνει που να θυμίζει τη λέξη "δικαίωμα". Αντιπαλέψαμε τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στην Ιατρική Ειδικότητα.
Για αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών στο ύψος των σύγχρονων, διευρυνόμενων αναγκών.
Ενάντια στον επαίσχυντο νόμο που ελαστικοποιεί το ωράριο και απορρυθμίζει τις ζωές μας.
Ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα του Κατρούγκαλου και το πετσόκομμα των συντάξεων.
Θέλεις την ΕΙΝΑΠ παραμάγαζο της αντιλαϊκής πολιτικής ή μαχητική ένωση γιατρών, στήριγμα στον αγώνα και τη διεκδίκηση;
Γκρέμισε τη σημερινή πλειοψηφία της ΔΗΚΝΙ στην ΕΙΝΑΠ, την παράταξη της ΝΔ που μαζί με τις δυνάμεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ):
Στηρίζουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Υγεία, που όταν ήταν κυβέρνηση έκλεισαν νοσοκομεία και διέλυσαν δομές Υγείας και τώρα έχουν το θράσος να εμφανίζονται στα νοσοκομεία και να κάνουν παροχολογία με ψίχουλα.
Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην "κουνηθεί φύλλο" στα νοσοκομεία. Όσες φορές αναγκάζονταν να συμφωνήσουν στην προκήρυξη κινητοποιήσεων, δεν συμμετείχαν ούτε καν οι εκλεγμένοι τους!

Τα προηγούμενα χρόνια στην Ομοσπονδία δεν εμφανίστηκαν πουθενά. Ούτε καν στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων.

Δώσε απάντηση στο χυδαίο κυβερνητικό συνδικαλισμό της συκοφαντίας και της ψευτιάς, στην παράταξη του ΜΕΤΩΠΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ).
Αντί να τα βάζουν με την κυβέρνηση και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων, εκτόξευαν λάσπη ενάντια σε όποιον όρθωνε το ανάστημά του.

Έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να "πνίξουν" κάθε αγωνιστικό σκίρτημα. Στις κινητοποιήσεις για την πληρωμή των δεδουλευμένων εκατοντάδων συναδέλφων επικουρικών, που ήταν απλήρωτοι για μήνες και κινδύνευαν με απόλυση, αυτοί εγκαλούσαν όσους αγωνίζονται γιατί δήθεν ξεσηκώνονται για "ανύπαρκτα ζητήματα". Απύθμενο θράσος! Έφτασαν στο σημείο να λένε ότι οι επικουρικοί είναι προνομιούχοι.

Οι πολύτιμες υπηρεσίες τους στην κυβέρνηση εξαργυρώθηκαν με καρέκλες. Τα "πρωτοπαλίκαρα" του ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα έγιναν σύμβουλοι στα υπουργεία, γενικοί γραμματείς και φαρισαίοι, διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων που τρομοκρατούν συναδέλφους και μοιράζουν "εντέλλεσθε". Ο εκλεγμένος του Μετώπου στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ παραιτήθηκε στη μέση της θητείας του γιατί ανέλαβε υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ!
Ήρθε η ώρα να σπάσει το απόστημα του κυβερνητικού συνδικαλισμού!

ΔΗΚΝΙ - ΜΕΤΩΠΟ - Δημοκρατική Συμπαράταξη, παλιοί και νέοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, πότε δυο - δυο, πότε όλοι μαζί βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της Υγείας που τσακίζει δικαιώματα γιατρών και ασθενών.

Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ).
Καλλιεργούσαν ή όχι αυταπάτες για το ρόλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ; Στήριξαν ή όχι τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξαπάτηση με το "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα;

Μνημείο "τρικυμίας" ήταν η στάση τους σε διάφορες κινητοποιήσεις. Στην απεργία στις 30 Μάη είχε άλλη γραμμή το ΝΥΣΤΕΡΙ, άλλη το ΜΕΤΑ, άλλη η ΑΡΣΙ. Τρεις με τέσσερις διαφορετικές γραμμές, από ανοιχτή υπονόμευση της απεργίας ως το ξέπλυμα των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Άλλοτε εναντίον των "πουλημένων" άλλοτε κολαούζοι της ΑΔΕΔΥ και εξαπτέρυγα της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ.
Διαφωνούν με τη μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Δεν μπορούν και δεν θέλουν να οδηγήσουν την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ σε γραμμή ρήξης.

Οι δήθεν ανεξάρτητες παρατάξεις που υπάρχουν (ΑΙΚ και ΑΙΣ):
Καλλιεργούν το συντεχνιασμό. Τι άλλο είναι να κατεβαίνει ψηφοδέλτιο από ένα μόνο νοσοκομείο στις εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών όλης της Αθήνας και του Πειραιά;
Έχει κανείς την αυταπάτη ότι θα βρεθούν λύσεις μόνο για ένα νοσοκομείο την ώρα που θα βουλιάζουν όλα τα νοσοκομεία;
Έβγαλαν έστω μία ανακοίνωση για τις θέσεις τους; Αμφισβητούν την επιχειρηματική δράση στην υγεία; Τι έκαναν για τις απλήρωτες εφημερίες, τις περικοπές στους μισθούς, το αντιασφαλιστικό έκτρωμα;

Σε καλούμε να συμπορευτείς μαζί μας στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΔΗΠΑΚ ,στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής, για τη ζωή που μας αξίζει, για να πάψει η υγεία του λαού να είναι εμπόρευμα αλλά κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό.
Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική, η διέξοδος για τον ειδικευόμενο γιατρό, τον ειδικευμένο γιατρό που θέλει να ζει αξιοπρεπώς χωρίς φακελάκια και εξαρτήσεις.

Απαιτούμε - διεκδικούμε:
Υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας. Άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012. Καταβολή όλων των αναδρομικών. Επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος άδειας.
Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.
Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κατάργηση του εκτρώματος που διευθετεί τον εργάσιμο χρόνο στη βάση των ευρωπαϊκών οδηγιών. Σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος. 5ήμερο - 6ωρο - 30ωρο με μία εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.
Όχι στις εξετάσεις και σε κάθε είδος φραγμών στην έναρξη και κατά τη διάρκεια της ειδικότητας. Αποκλειστική κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση για δωρεάν εκπαίδευση, επιμόρφωση όλων των γιατρών, παροχή συγγραμμάτων και συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια.
Ο χρόνος αναμονής για την ειδικότητα να είναι συντάξιμος, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και επιδότηση στο 80% του βασικού μισθού.
Κατάργηση του νόμου-λαιμητόμου του Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική. Ένταξη των γιατρών στα ΒΑΕ. Μέτρα για την Υγεία και ασφάλεια.

Στις 26 Φεβρουαρίου ψηφίζουμε ΔΗΠΑΚ!

Δυναμώνουμε τη φωνή μας σε ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ!».